Burma - kultur og Ngapalistranden

Kultur- og naturoplevelser i Myanmar - afsluttende med Ngapalis uspolerede sandstrandeVi flyver fra København til Burma.

 Mad på flyrejsen er inkluderet.

Yangon fly

“This is Burma, and it will be quite unlike any land you know about...” 

Vi ankommer tidlig morgen til Yangon, her bliver vi mødt af vores folk, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Herfra bliver vi kørt til hotellet, hvor vores værelse er klar ved ankomst. Dagen er afsat til akklimatisering og egne oplevelser.

“This is Burma, and it will be quite unlike any land you know about...” skrev Rudyard Kipling i ”Letters from the East” i 1889. Og hvor har han ret, for Burma er bare sig egen, så ulig andre rejselande vi kender. Og så unikt og fantastisk – velkommen til Burma.

Overnatning i Yangon

Mad på flyet er inkluderet

Ankomst tempel

Et par af dagens oplevelser:

 • Burmas hovedstad Yangon, der ligger i det frugtbare Ayeyarwaddy Delta
 • Bogyoke markedet og markedsstemning
 • Shwedagon Pagoden - et af asiens smukkeste tempelområder

Vi skal på byrundtur i Burmas hovedstad Yangon, der ligger i det frugtbare Ayeyarwaddy Delta, kan bedst beskrives som en charmerende by med en noget trist og forfalden skønhed. De smukke bygninger fra kolonitiden, har ikke har været malet i årtier og bygningerne er nedslidte og har mosbegroede balkoner og husmure. Dette blandet med en skøn duft fra gadekøkkenerne og de smukke akacietræer, giver byen en dejlig stemning bag facaden.

Vi besøger blandt andet Botahtaung Pagode, der trods en rekonstruktion er en skøn blanding af en stupa og et tempel, Sule Pagode byens vartegn og byens største marked, Bogyoke Marked. På det 70 år gamle marked Bogyoke Aung San, der er opkaldt efter Aung San Suu Kyis far, finder du et lokalmarked krydret med spændende souvenirs som laquerware, antikviteter, træfigurer i sandeltræ, silke, guld, Shan-skuldertasker, marionetdukker og klassiske papir parasoller (markedet er lukket hver mandag og på nationale helligdage).

I løbet af dagen besøger vi en af byens lokale teashops, der er en institution hvor sladder udveksles og politik samt aktuelle emner diskuteres. Bestil en kop grøn te samt et udvalg af sukkerholdige friturestegte lokale kager. Vi skal også en kort tur rundt i gaderne i trishaw, der stadig primært benyttes som transportmiddel af lokalbefolkningen, hvilket er en skøn kontrast til mange andre lande i østen, hvor cykeltaxier primært er bevaret for turismen.

Sidst på dagen besøger vi et af Østens vidundere Shwedagon Pagoden, der er mere end 2500 år gammel og landets mest betydningsfulde tempelkompleks og et meget besøgt pilgrimssted for buddhister fra hele verden. Dets 98 meter høje gyldne stupa er beklædt med 80 tons guld og ædelsten. Området er et stort kompleks af templer, pagoder og pavilloner, hvor troende munke messer buddhistiske vers og burmesiske familier er på udflugt i deres fineste klæder og medbragte mad. Her hersker en stemning af harmoni og lykke, og det kan være en storslået oplevelse at træde ind i dette univers. Det er sjældent af få en oplevelse af disse dimensioner og samtidige ikke møde ret mange vestlige turister.

Overnatning i Yangon

Shwedagon Pagode

Et par af dagens oplevelser:

 • Bagans magi - et tempelområde i verdensklasse
 • Småstier og grusveje blandt Bagans templer
 • Cafeer ofg afslappet stemning i Old Bagan

Vi forlader Yangon og flyver mod nordøst til Bagan, der uden tvivl må kandidere til et af verdens arkæologiske vidundere – det er en storslået oplevelse at køre i adstadigt tempo på de støvede stier på den burmesiske udgave af en el-cykel og se det ene efter det andet rødbrune tempel beliggende på den flade grønne slette (vi har valgt el-cykel da vejene kan være noget tunge at køre på). Området er mere end 41km2 og størstedelen af bygningerne er opført i det 1100 til 1300 århundrede, i hvilken periode Bagan havde dets storhedstid og var hovedstad i det første burmesiske rige, inden den mongolske hersker Kublai Khan i 1287 besejrede Bagan og ødelagde bygninger fra de sidste 300 års byggeri. Efter jordskælvet i 1975 er der i dag omkring 2.200 velbevarede pagoder tilbage, i modsætning til mere end 5.000 da byen havde sin storhedstid.

Vi skal blandet andet besøge det lokale farvestrålende marked, inden vi fortsætter med et varieret udvalg af områdets mest fascinerende og interessante templer og pagoder. Hvert tempel er unikt og har sit særpræg. Her er fra små elegante templer til de større og mere monomentale arkitektoniske pragteksemplare, her af nogle med flere hundrede smukke vægmalerier med fortællinger. Det er en eneståene oplevelse at være blandt de over hundrede templer i det flade landskab mellem træer, buske og marker. En fabelagtig historie fra svundne tider.

En eventyrlig dag kan afsluttes på toppen af et de templer, som vi må gå op på, og hvor vi måske er heldige at opleve en solnedgang med silhuetter af templerne mens solen går ned bag bjergene.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Bagan tempel

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Sejltur på Irrawady, Ayerwadyfloden
 • Varmluftballon over Bagans tusinde af templer
 • Afslapning i Bagan eller på den store cykelrute "Bagan rundt"

Vi kan varmt anbefale tilkøb af en ballonflyvning over Bagans tempelområde i de tidlige morgentimer. Vi bliver hentet på hotellet ved 5-tiden og letter ved solopgang og flyver omkring 45 minutter til 1 time. Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og det anbefales at reservere på forhånd. Det er en ypperlig oplevelse og en smuk afslutning på nogle uforglemmelige dage blandt templer og pagoder.

Området er helt eventyrligt og der er gode muligheder for på egen hånd, at leje en cykel eller hestevogn.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Bagan i Myanmar

Et par af dagens oplevelser:

 • Pindaya-grotternes 8.000 buddhafigurer
 • Shan klosteret, Shweyanpye 
 • Nyggelige Nyuang Shwe

Vi spiser tidlig morgenmad inden vi kører i lufthavnen og flyver mod Heho i Shan staten. På turen fra lufthavnen mod Nyuang Shwe ser vi, at infrastrukturen stadig er meget uudviklet i store dele af landet, hvor vi ser sjove motoriserede lad-biler, og bønder der høster ris med segl – det er som at træde ind i en fjern tidsalder. Vi besøger Pindaya-grotterne, der huser mere end 8.000 buddhafigurer lavet i forskellige størrelser og materialer som sten, marmor, beton, teaktræ og alabast. Tempel grotterne har gennem århundrede været er et yndet pilgrimsmål, og pilgrimme stiller stadig buddhafigurer på deres vej rundt i de labyrintiske gange. Området er desuden kendt for fremstillingen af de smukke og traditionelle parasoller og papir der er lavet af barken fra morbærtræet.

Vi når også at se det mere end 500 år gamle Shweyanpye Monastery, der er et typisk Shan kloster lavet af træ og traditionelt malet af Shan folket.

Sidst på dagen når vi frem til Nyaung Shwe for at overnatte, eller vi tager videre med langbåd ud på Inlesøen, idet vi kan tilbyde overnatning begge steder alt efter ønske.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

Pindaya grotterne, Shan kloster og Inlesøen

Et par af dagens oplevelser:

 • Sejltur gennem kanalen ved Nyuang Shwe til Inlesøen
 • Inles smuykke landskaber og intha fiskerne
 • De flydende haver og pælelandsbyer, Inlesøens særkende

Inlesøen der ligger i 900 meters højde er smukt omkranset af grønne bjerge og marker på skråningerne - et sandt natur sceneri. Vi iagttager fiskerne med deres flettede hatte, mens de ror deres små træbåde med det ene ben slynget rundt om åren og ballancerende kaster nettet ud. Vi sejler i en motoriseret kano ud på søen og passerer gennem flydende landsbyer, med huse på pæle – skoler, købmandsbutikker, markedshaller, klostre og templer samt små restauranter. Vi møder Intha-folket der gennem arbejdet i deres flydende tomathaver og grøntsags markeder er blevet en af Burmas mest velhavende minoriteter. Der er tomater og atter tomater der passes fra teakbådene på de små vandveje. Tomaterne plukkes grønne og sejles ind til bredden og sælges på markeder over hele landet.

På de lokale markeder, vil vi møde andre minoriteter som fx Pa-O folket der bor i bjergene omkring søen. Her mødes folk og udveksler sladder med venner og bekendte, ryger en håndrullet cigar og når dagens handel er afsluttet pakkes bådene og der sejles hjem til landsbyen. Langs kanalerne ser vi børn bade i søen, der vaskes tøj og vi besøger blandt andet et væveri, hvor vi ser hvordan Intha folket fremstiller tråd af lotusblomsten og væver smukke sjaler, tørklæder og longyi af silke, bomuld og lotusfibre. Vi besøger et af søens ældste klostre Nga Hpe Kyaung, der i dag er mest kendt for deres dresserede ”jumping cats”. Phaungdaw Oo Pagode er bygget i år 1500 og er en af landets vigtigste helligdomme. I templet er der 5 små buddhaer der oprindelig er lavet i træ, men med tiden belagt med så meget bladguld, så vi ikke længere kan se hvad figuren forestiller.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

Inlesøen med flydende tomathaver

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra højlandet til den bengalske bugt ved Andamanerhavet
 • Den fantastiske Ngapalistrand
 • Strand, afslapning og livsnyderi

Afhængig af hvornår på dagen, der flyves til Ngapali, kan vi kun varmt anbefale en spadseretur rundt og opleve burmesernes hverdag i Nyaung Shwe by, der er en super autentisk og lokal landsby med en dejlig backpacker-vibe. Gadebilledet er en skøn blanding af hestevogne og oksekærrer læsset med grøntsager eller brugt til at transportere familien, trishaw cykeltaxier og enkelte motorbikes. Det vil også være muligt at leje en cykel eller tage på en vandre tur til de omkringliggende minoritetslandsbyer.

Der er transport til lufthavnen for fly til Ngapali. Ngapali er et uspoleret strandparadis, med de flotteste kridhvide sandstrande, skyggefulde kokospalmer og krystalklart turkisfarvet vand – beliggende ud til Den Bengalske Bugt. Der er stadig kun relativt få hoteller langs stranden, og nogle steder har du stranden for dig selv eller måske sammen med de lokale fiskere. 

Morgenmad er inkluderet.

Badeferie i Ngapali

Vi nyder dagene ved poolen eller på stranden. Der er også mulighed for at leje en lokal båd og tage på sejltur langs kysten eller ud til en nærliggende privat ø.

Lej en cykel i de tidlige morgentimer og oplev stemningen i fiskerlandsbyerne, hvor de hjemvendte fiskerkuttere kommer tilbage med nattens fangst af blæksprutter, kæmperejer, hummere, sværdfisk, blue marlin. Glæd dig til at nyde disse friskfangede lækkerier til aftens veltilberedte måltid – måske på en restaurant under åben himmel med udsigt over vandet og de lysende lamper fra fiskerne der fanger blæksprutter.

Ngapali er en hyggelig og autentisk landsby, med små butikker i træ- eller blikskure og lokale spisesteder. Efter sigende var det i en lille bambushytte på Ngapali stranden, at Rudyard Kipling for mange år siden skrev hans verdensberømte børnebog ”Junglebogen”.

Morgenmad er inkluderet.

Ngapalistranden

Dagen i Ngapali, Burmas bedste strand. Man kan stort set ikke få for meget Npagali. 

De er markeder i småbyerne omkring Ngapali som ex Thandwe og ellers kan man vandre langs de flotte strandområder til den sydligste pynt ved Gyeiktaw.

Morgenmad er inkluderet. 

Badeferie Burma

Dagen på Ngapalistranden

Selv her efter åbnen af Myanmar, er roen på Ngapali slående i forhold til den østlige nabo, Thailands strandområder.

Nyd den sidste dag i dette fantastiske område.

 

Morgenmad er inkluderet. 

Ngapali beach

Dagen på Ngapalistranden - sidste hele dag på Burmas måske allerbedste strand.

Morgenmad er inkluderet. 

Myanmars bedste strand

Midt på dagen kører vi i lufthavnen og flyver sydpå til Yangon. Her bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi har et værelse til rådighed, indtil vi sidst på aftenen kører i lufthavnen og flyver mod Danmark lige over midnat.

Resten af dagen og aftenen er der mulighed for at gøre de sidste indkøb på for eksempel Bogyoke marked (obs. det er lukket hver mandag og på nationale helligdage). Her sælges skønne souvenirs, som for eksempel de smukt dekorerede laquerware æsker, der oprindelig har været brugt til opbevaring af indholdet til betelnød-snack, som primært den ældre generation stadig tygger eller som madkasse.

Hotel i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

Vi ankommer til København. 

Velkommen hjem

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
5. jan. - 25. mar. 2020
18.998,-

26. mar. - 15. apr. 2020
21.498,-

16. apr. - 30. apr. 2020
18.998,-

1. maj. - 19. jun. 2020
16.798,-

20. jun. - 16. aug. 2020
19.298,-

20. sep. - 10. dec. 2020
18.498,-

10. dec. 2020 - 4. jan. 2021
Kontakt os

5. jan. - 31. mar. 2021
18.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Yangon retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indenrigsfly Yangon-Bagan, Bagan-Heho, Heho-Ngapali og Ngapali-Yangon
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Transfers og transporter i bil med aircondition og privatchauffør
 • Sejltur på Inlesøen
 • Cykeltur i Bagan (på el-cykel)
 • Lokal engelsktalende guide (undtaget på fridage og stranden)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •    4 nætter på Pullmann Yangon Centre Point hotel i Yangon
 •    2 nætter på Bawga Theiddhi Hotel  eller Bagan Star Hotel i Bagan
 •    2 nætter på Amazing Nyaung Shwe ved Inlesøen
 •    5 nætter på Amazing Ngapali Resort i sea view deluxe værelse i Ngapali
 • Rundture og sightseeing som beskrevet i programmet
 • Udflugter med guide og entreer er inkluderet i rejsens pris
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 2.998 kr./person
Hotelopgradering i Burma
4-5 stjernet hotel på rejsen
Pris fra 498 kr./person
Hotelopgradering Amazing Ngapali Resort
Amazing Ngapali Resort i Beach Front Suite - 5 nætter
 
Ballonflyvning over Bagan
Ballonflyvning over Bagan
Pris fra 2.598 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts (strandhotellerne er lukket juni-september)

Hvornår skal rejsen bestilles: Der er et begrænset udbud af hoteller i Burma, hvorfor vi anbefaler at du bestiller din rejse i rigtig god tid.

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Ballonflyvning over Bagans tempelområde er en enestående oplevelse. Afhentning på hotellet ved 5-tiden, ballonen letter ved solopgang og flyver en lille timestid over Bagans templer og i klart vejr har vi udsigt til Mount Popa.

Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og vi anbefaler at du booker i god tid, da der kan være udsolgt flere måneder i forvejen.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik