Mardi Himal Trek

Mardi Himal Base Camp - det ukendte Annapurna


Eventyret starter.

Fra København mod Kathmandu. 

Pashupatinath Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel.

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser – den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet, alt for megen trafik, og den er tæt – men tager vi baggader og gyder, får vi øjnene op for en forunderlig by.

Overnatning i Kathmandu.

Lodge
Hotel
Kathmandu, Nepal

Programmet byder på en fridag i Nepals summende hovedstad. Her er mulighed for at besøge nogle af byens mange seværdigheder, som f.eks. det evigt levende Thamal, hvor kunsthåndværk og souvenirs er til salg i små butikker, gemt i byens smalle, snoede gader.

Kathmandu er hjem for nogle af Nepals smukkeste og mest betydningsfulde templer. Boudhanath Templet i udkanten af byen er en af verdens største buddhistiske stupaer og samtidig et af byens helligste steder. 

Et andet helligt buddhistisk tempel, der helt sikkert er et besøg værd i Kathmandu, er Swayambunath, også kendt som Abetemplet, da de hellige flader er hjem for at større abeflok.

Endeligt kræver en dag i Kathmandu helt sikkert et besøg i Pashupatinath, byens store hinduistiske helligdom.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Boudhanath templet i Kathmandu

Afhentning på hotellet og kørsel i bil med chauffør fra Kathmandu mod Pokhara. Det er en flot køretur ud ad dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den 6-8 timer lange køretur ender ved Begnas Tal nær Pokhara.

Begnas Camp ligger på en lille højderyg med udsigt til Begnas søen og til Lamjung og Annapurna bjergene horisonten. Lejren er opbygget som en afrikansk safari camp, men er ikke luksuriøs, men alligevel så helt fantastisk og anderledes end tehusene og teltene meget store med senge og al linned, samt bad og toilet samt lille balkon. Det er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer uden for turistruter over dagene i Begnas Camp.

I campen møder I guiden, som vil være med os på trekkingturen. Der er derudover bærere med, så man skal ikke bekymre sig om sin bagage. Den bliver simpelthen fragtet fra sted til sted. 

Overnatning i Begnas Camp.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Telt
Camp
Begnas Tal Camp, Nepal

Vi spiser tidligt morgenmad og kører den korte tur til Phedi, hvor vores eventyr for alvor begynder.

Her møder vi også vores nepalesiske guider, som vi i de kommende dage skal følges med.

Stierne fører os gennem hyggelige landsbyer, imponerende rismarker og frodige skove. Det går som altid i Nepal op og ned, men stierne er gode. Vi holder hvil og frokost undervejs. For førstegangstrekkere er det en kæmpe oplevelse, og alle sanser bliver udfordret.

Ud på eftermiddagen når vi til den fantastiske landsby Deurali. Den ligger på en bakketop med fantastiske udsigter til de snehvide tinder; Annapurna, Mardi Himal og fiskehalebjerget Machapuchare. Der er rig lejlighed til at hilse på de gæstfrie indbyggerne.

Vi overnatter som på resten af trekkingturen i et hyggeligt tehus.

Tid
5 timer
Lodge
Tehus
Mardi Himal trek, Nepal

Dagen starter med en tidlig morgenmad. Spis godt - det er vigtigt at ruste sig til dagens vandring.

Vandringen går gennem de utrolig smukke rhododendronskove. Her er det store træer, ikke buske som vi er vant til hjemmefra. Om foråret er de fyldt med de velkendte store blomster, som i øvrigt Nepals nationalblomst.

Når vi når frem til Forrest Camp, er der rigelig tid til at udforske og botanisere, og der er mere end nok at se på.

Overnatning i tehus.

Tid
6-7 timer
Lodge
Tehus
Forest Camp, Nepal

Vandringen fortsætter gennem tæt skov, hvor vi fascineres af den alsidige natur og nepalesisk kultur, som man ikke oplever den på de mere befærdede ruter.

Fremme ved Low Camp overvældes vi af udsigten til Macchapuchare og Mardi Himal, der nu synes helt tæt på. Stedet er omgivet af smukke grønne dale, og de store Himalaya-tinder rejser sig højt og stolt over dem.

Overnatning i tehus.

Tid
5-6 timer
Lodge
Tehus
Fiskehalebjerget i Nepal

En lidt kortere dag, der er en sand fryd for øjet. På vejen mod Mardi Himal Base Camp vandrer vi på en højderyg med flotte udsigter til alle sider; de tårnende høje Himalaya-bjerge mod nord og frodige dale til begge sider. Med lidt held kan vi støde på den farvestrålende glansfasan, nationalfuglen, lokalt kaldet "daphne".

Vi er ret tidligt fremme, og nu er udsigten om muligt endnu flottere, og bjergene tårner sig op omkring os.

Overnatning i tehus.

Tid
3-5 timer
Lodge
Tehus
Mardi Himal trek

I dag når vi rutens højeste punkt ved Upper View Point i 4.255 meters højde, og det er vigtigt og bekvemt at tage den med ro. Stien er nogle steder smal og stejl.

Jo mere vi stiger up, des tættere kommer vi på Macchapuchares gigantiske sydvæg. Hvis tiden tillader det, kan vi komme helt tæt på gletcherne eller opleve det kæmpestore Annapurna Sanctuary.

Udsigten ved Upper View Point er alle anstrengelserne værd. Vi nævner i flæng: Mardi Himal 5.587 meter, Annapurna I 8.091 meter, Annapurna Syd 7.219 meter, Hiunchuli 6.441 meter, Baraha Shikar 7.647 meter, Macchapuchare 6.993 meter samt mange andre eksotiske bjergtoppe.

Efter vi har indsnuset områdets forunderlige atmosfære og mættet os med de mange, betagende udsigter til det høje Himalaya, går det nemt nedad til High Camp igen, og vi overnatter på tehuset igen.

Tid
5-8 timer
Lodge
Tehus
Mardi Himal Base Camp, Nepal

Vandringen fortsætter nedad til den hyggelige landsby Sidhing. Her kommer kun få turister, og vi kan i fred og ro nyde den fantastiske udsigt over den frodige, åbne dal.

Overnatning i Sidhing eller i Kalimati i tehus i de smukkeste landskaber.

Tid
5-8 timer
Lodge
Tehus
Trekking Sidhing

Trekkets sidste dag byder på let trekking ad nedadgående stier til den lille landsby, Lumle. Her venter bilen på os, og vi kører til Pokhara.

Fremme på hotellet er der tid til at bade og slappe af efter trekkingturen, efterfulgt af resten af dagen fri i Pkhara, hvor vi kan nyde det bedste af byen med shopping og sejltur på søen. Pokhara er utrolig hyggelig og en dejlig afslutning på trekkingturen til Mardi Himal.

Overnatning på hotel i Pokhara.

Lodge
Hotel
Afslapning i Pokhara

Efter nogle dejlige dage blandt landsbyer og de smukkeste bjergudsigter er der en dag i Pokhara.

Den centrale bydel, Lakeside ved Fewa-søen er meget hyggelig med en lidt stille stemning og god atmosfære. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø, Pewa Tal i en grøn og frodig dal, bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge.

Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst det hellige fiskehalebjerg, Macchapuchhare. Tag ev.t op til Peace Pagoda (Fredsstupaen), hvorfra hele Annapurna-kæden og Dhaulagiri kan ses på klare dage. En sejltur på Fewa-søen er en anden mulighed på dagen her i Pokhara.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning på hotel i Pokhara.

Lodge
Hotel
Fredsstupaen i Pokhara

Vi kører til lufthavnen i pokhara for at flyve tilbage til Kathmandu. Det er 30 minutters flyvetur, hvor der i klart vejr er helt utrolige Himalayaudsigter til Manaslu, Annapurna, Ganesh og Langtang inden ankomsten til Kathmandu lufthavn. 

Efter ankomst er der kørsel tilbage til hotellet i Kathmandu, og resten af dagen er til fri afbenyttelse og sightseeing i Kathmandu.

Overnatning på hotel i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Bjergfly fra Pokhara til kathmandu

Afhentning på hotellet og kørsel til lufthavnen. Farvel til Nepal og hjemrejse.

Velkommen hjem.

Kathmandu
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
26. sep. - 27. okt. 2019
17.498,-

28. okt. - 10. dec. 2019
16.298,-

11. dec. 2019 - 6. jan. 2020
Kontakt os

7. jan. - 31. mar. 2020
14.998,-

1. apr. - 15. apr. 2020
17.498,-

16. apr. - 31. maj. 2020
14.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Pokhara-Kathmandu enkelt
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bil med chauffør Kathmandu-Pokhara retur (vi kører aldrig i lokalbusser)
 • Transport fra Pokhara til Annapurna trekket's start og retur
 • 3 nætter på Hotel Marshyangdi eller tilsvarende i Kathmandu
 • Morgenmad i Kathmandu
 • 1 nat i Kiplings Begnas Camp i telte på 5x8 m2 med canvasbad og toilet. Senge og stole ala "safaritelte" inkl morgen- og aftensmad
 • 1 nat på Lakeside Retreat eller tilsvarende i Pokhara
 • Morgenmad i Pokhara
 • 7 dage/6 nætter i tehuse på trekkingturen
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal med pakkelister etc.
 • Trekking permits og TIMS (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter
 • Nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Mad på trekket, beregn 130-200,- pr. dag
 • Drikkepenge (beregn ca. 80-90 USD per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.498 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.598 kr./person
Hotelopgradering i Kathmandu og Pokhara
Pris fra 2.798 kr./person
Praktisk information

Sæson: sept - maj

Sværhedsgrad: C

Maks. højde: 4.255 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 Pakkeliste:  Trekking

 

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Nepal
Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V
20. okt. 2019 kl. 13:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
20. nov. 2019 kl. 19:30

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
8. jan. 2020 kl. 17:30

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik