Mardi Himal Trek

Mardi Himal Base Camp - det ukendte Annapurna


Eventyret starter.

Fra København mod Kathmandu. 

Pashupatinath Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel.

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser – den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet, alt for megen trafik, og den er tæt – men tager vi baggader og gyder, får vi øjnene op for en forunderlig by.

Overnatning i Kathmandu.

Lodge
Hotel
Kathmandu, Nepal

Programmet byder på en fridag i Nepals summende hovedstad. Her er mulighed for at besøge nogle af byens mange seværdigheder, som f.eks. det evigt levende Thamel, hvor kunsthåndværk og souvenirs er til salg i små butikker, gemt i byens smalle, snoede gader.

Kathmandu er hjem for nogle af Nepals smukkeste og mest betydningsfulde templer. Boudhanath Templet i udkanten af byen er en af verdens største buddhistiske stupaer og samtidig et af byens helligste steder. Her er en ophøjet stemning, og man sunker let hen i buddhismens indre ro, når man hører det allerhelligste mantra "Om mani padme hum" summe.

Et andet helligt buddhistisk tempel, der helt sikkert er et besøg værd i Kathmandu, er Swayambunath, også kendt som Abetemplet, da de hellige flader er hjem for at større abeflok. Templet ligger hævet over byen og giver, på klare dage, en helt uforstyrret udsigt ud over Kathmandu-dalen.

Endeligt kræver en dag i Kathmandu helt sikkert et besøg i Pashupatinath, byens store hinduistiske helligdom. Templet er blandt Kathmandus mest farverige attraktioner. Templet ligger ved bredden af Bagmati-floden, og som man slentrer langs den, føler man sig hensat til den store, hellige Ganges-flod i Indiens Varanasi.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Boudhanath templet i Kathmandu

Afhentning på hotellet og kørsel i bil med chauffør fra Kathmandu mod Pokhara. Det er en flot køretur ud ad dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den 6-8 timer lange køretur ender ved Begnas Tal nær Pokhara.

Begnas Camp ligger på en lille højderyg med udsigt til Begnas-søen samt til Lamjung og Annapurna bjergene horisonten. Lejren er opbygget som en klassisk afrikansk safari camp med pæne faciliteter. Begnas Camp er så helt fantastisk og anderledes end tehusene. Teltene er meget store og møbleret med sofa, gode senge, al linned samt bad og toilet og en lille terasse. Campen er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer uden for turistruter over dagene i Begnas Camp.

I campen møder I guiden, som vil være med os på trekkingturen. Der er derudover bærere med, så man skal ikke bekymre sig om sin bagage. Den bliver simpelthen fragtet fra sted til sted. 

Overnatning i Begnas Camp.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Telt
Camp
Begnas Tal Camp, Nepal

Vi spiser tidligt morgenmad og kører den korte tur til Phedi, hvor vores eventyr for alvor begynder. Undervejs kan vi, i klart vejr, nyde udsigterne til nogle af Himalayas snehvide kæmper, der i blandt fiskehalebjerget Machapuchare.

I Phedi møder vi vores nepalesiske guider, som vi skal følges med i de kommende dage.

Stierne starter blødt ud og fører os gennem hyggelige landsbyer og imponerende rismarker. Det går som altid i Nepal op og ned, men stierne på Mardi-trekket er særdeles gode, og flere steder er de belagt med sten. Vi holder hvil og frokost undervejs. For førstegangstrekkere er det en kæmpe oplevelse, og alle sanser bliver udfordret.

Efterhånden som stien løfter sig opad, kommer vi igennem nogle af Annapurna-regionens frodige rodondendrunskove. Undervejs møder vi flokke af de lokale landmænds græssende kvæg, og ud på eftermiddagen åbner skoven sig pludsiglig for at afsløre den lille landsby Deurali, der ligger eksponeret på en åben bakketop. Landsbyen er blandt de allermindste; her er kun få huse, enkelte tehuse og små kiosker, hvor lækkersultne trekkere kan få stillet sukkerlysten med chokolade, chips og sodavand. Bebyggelserne er centreret omkring en åben plads, hvor der er opstillet borde og bænke, så man kan spise i det fri. Fra pladsen er der fantastiske udsigter til de snehvide tinder; Annapurna, Mardi Himal og fiskehalebjerget Machapuchare. Der er rig lejlighed til at hilse på de gæstfrie indbyggerne.

Overnatning i tehus.

Tid
4-5 timer
Op
1000 m.
Lodge
Tehus
Mod Deurali, Mardi Himal trek, Nepal

Dagen starter med en tidlig morgenmad. Spis godt - det er vigtigt at ruste sig til dagens vandring.

Vandringen går gennem de utrolig smukke rhododendronskove. Her er det store træer og ikke buske, som vi er vant til hjemmefra. Om foråret er de fyldt med de velkendte store blomster, som i øvrigt Nepals nationalblomst.

Stigerne snor sig ind og ud, opad gennem skoven, som er særdeles tæt. Her er vandløb og store kampestene, og skovene har et særpræget "Tolkien"-udtryk, der får dem til at virke nærmest magiske.

Undervejs kommer vi forbi et meget lille tempel, som ligger et par trappetrin over stien. Templet er dekoreret med rigeligt med bedeflag. Man kan ikke gå ind i templet, der blot er hjem for nogle kraftigt dekorerede statuer af nogle af nepals mange gudeskikkelser, men man kan kigge ind gennem et lille hegn.

Henad eftermiddagen når vi frem til Forrest Camp, der er blandt Mardi-trekkets største camps. Her ligger ca. 10 tehuse tæt samlet, og de fleste har egne spisehuse. Tehusene er centreret omkring en boldbane, og der hænger lange rækker af bedeflag ved flere indgange. Her er toilet- og badefaciliteter, og man kan få varmt vand enten i bruseren eller som minimum i en stort spand vand. Værelserne er simple med senge og dejlige, tykke dyner (vi anbefaler dog som minimum at medbringe en lagenpose!).

Flere camps på Mardi-trekket tilbyder, i princippet, wifi, men forvent endelig ikke, at det altid virker.

Overnatning i tehus.

Tid
5-6 timer
Op
305 m.
Lodge
Tehus
Forest Camp, Nepal

Fra Forest Camp fortsætter vandringen op gennem den tætte skov, og efter kun 30-45 minutter kommer vi til dagens første, korte stop. Vi er nået til Rest Camp, hvor skoven åbner sig mod nord, og her er fuld udsigt til det elegante og dramatiske Fiskehalebjerg, der nu synes helt tæt på. 

Fra Rest Camp går det videre opad til Forest camp, som vi når indenfor 2-2,5 timer, efter vi har forladt Forest Camp. Low camp er blandt de store lejre på Mardi-trekket, og her er lige så mange tehuse som i Forest Camp. Grundet den korte afstand mellem Forest Camp og Low Camp går vi forbi campen, men vi overnatter her på vejen tilbage. Stedet er omgivet af smukke grønne dale, og de store Himalaya-tinder rejser sig højt og stolt over dem.

Fra Low Camp går vejen igen gennem skoven, der efter ca. en time åbner dig og blotter den åbne højderyg, der vil lede os hele vejen til Mardi Himal Base Camp. Vi går mod nord langs højderyggen, stadig på gode, brede stier, der bugter sig op og ned. Vi har nu den flotteste panoramaudsigt og over Annapurna-regionen. Vi kan se hele vejen til Pokhara mod øst, Poon Hill med sydvest og mod nord rejser de høje hvide tinder sig mod himlen. 

Vi ankommer til trekkets bedste lejr, High Camp, der lige som Forest Camp og Low Camp har omkring 10 tehuse med tilhørende spisehus. Her er ingen andre faciliteter, men til gengæld er her flere små udkigshøje, der ligger sølle 30 sekunders gang opad fra tehusene, hvorfra der er en uspoleret 360 graders udsigt til hele området. Fiskehalebjerget Machapuchre er nu helt tæt på og står stik nord. Vest for Fiskehalen har vi udsyn til Singu Chuli, Annapurna III og Gangapurna flere andre store kæmper, der tårner dramatisk mod himlen. Solnedgangen byder på en klarere himmel, så her kan vi ofte nyde udsigten til de store bjerge næsten uden abstraherende skyer.

Overnatning i tehus.

Tid
4-5 timer
Op
1070 m.
Lodge
Tehus
Bjergkam på vej mod Mardi Himal High Camp

Vi står tidligt op og vandrer videre langs højderyggen, mod Fiskehalebjerget. Det går nu godt opad, og luften er blevet tyndere, så det kan mærkes i lungerne. Undervejs bliver udsigten bare bedre og bedre! På ruten kan vi møde både græssende yakokser og flokke af får og geder, og der er stop undervejs, hvor vi kan nyde en varm kop myntete. Vi vandrer til Upper View Point, rutens bedste udsigtspoint og turens absolutte højdepunkt, inden vi vender om og vandrer tilbage til High Camp for a spise frokost.

Der er et stort menukort at vælge fra til alle måltider, og alle retter er forholdsvis simple og let spiselige. Menukortet en identisk i alle tehusene på trekket og indeholder et mindre hav af variationer af simple frokost- og aftenretter baseret på ris, nudler, spaghetti, makaroni og kartofler samt momos, forårsruller, pizza, karryretter, salater og som altid den nepalesiske klassiker Dal Bhat. Til morgenmad er der mulighed for forskellige simple variationer af brød, pandekager, æg, suppe, grød og müsli. Mængden af krydderier i maden kan tilpasses individuel preference, og der er generel forståelse for, at ikke alle gæster fra vesten ønsker stærke krydderier i maden.  

Efter frokost fortsætter vi nedad, langs samme højderyg, som vi kom op ad. Vi slutter ved Low Camp, som vi passerede på vejen op. 

Overnatning i tehus.

Tid
6-8 timer
Op
645 m.
Ned
1.150 m.
Lodge
Tehus
Mardi Himal trek

Fra de tynde luftlag ved Mardi Himal Base Camp går det nu for alvor nedad, hvor luften er varmere og nærmest tyk af ilt. Vi vandrer til landsbyen Landruk, der hviler blandt grønne bakker og rismarker i sølle 1.565 meters højde, kun marginalt højere end Kathmandu. Her smelter vores rute sammen med ruten til det berømte Annapurna Base Camp. Her er de kulturelle oplevelser større, da camps på det meste af ruten til Mardi Himal Base Camp er etableret specifikt til trekkere, men Landruk er hjem for lokale nepalesiske familier, der dyrker den omkringliggende jord.

Landruk byder på fantastiske udsigter til det enorme Annapurna South, 7.219 meter, der nu synes helt tæt på, selvom det i realiteten ligger flere dages vandring herfra.

Overnatning i Tehus.

Tid
5-6 timer
Ned
1.530 m.
Lodge
Tehus
Mardi Himal Base Camp, Nepal

Vi bliver på den smukke ruten mod Annapurna Base Camp og ankommer nu til landsbyen Ghandruk midt i Annapurna Sanctuary. Ghandruk er en lidt større landsby, der ved folketællingen i Nepal og 1991 var hjem for næsten 5000 mennesker, primært Gurung, fordelt på lidt over 1000 hustande.

Det enorme Annapurna South ligger nu som et altoverskyggende baggrundstæppe til de charmerende små huse, og her er også flotte udsigter til Fiskehalebjerget og Himchuli

Overnatning i tehus.

Tid
3-4 timer
Op
377 m.
Lodge
Tehus
Trekking Ghandruk

Trekkets sidste dag byder på let trekking ad nedadgående stier til den lille landsby Nayapul i 850 meters højde, der også er fast inventar på både Annapurna Base Camp og Poon Hill trekket.

I Nayapul venter bilen på os, og vi kører til Pokhara, der ligger ca. 1,5 timer herfra.

Fremme på hotellet er der tid til at bade og slappe af efter trekkingturen, efterfulgt af resten af dagen fri i Pokhara, hvor vi kan nyde det bedste af byen med shopping og sejltur på søen. Pokhara er utrolig hyggelig og en dejlig afslutning på trekkingturen til Mardi Himal.

Overnatning på hotel i Pokhara.

Tid
3 timer
Ned
912 m.
Lodge
Hotel
Afslapning i Pokhara

Efter nogle dejlige dage blandt landsbyer og de smukkeste bjergudsigter er der en dag i Pokhara.

Den centrale bydel, Lakeside ved Fewa-søen er meget hyggelig med en lidt stille stemning og god atmosfære. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø, Pewa Tal i en grøn og frodig dal, bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge.

Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst det hellige fiskehalebjerg, Macchapuchhare. Tag ev.t op til Peace Pagoda (Fredsstupaen), hvorfra hele Annapurna-kæden og Dhaulagiri kan ses på klare dage. En sejltur på Fewa-søen er en anden mulighed på dagen her i Pokhara.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning på hotel i Pokhara.

Lodge
Hotel
Fredsstupaen i Pokhara

Vi kører til lufthavnen i pokhara for at flyve tilbage til Kathmandu. Det er 30 minutters flyvetur, hvor der i klart vejr er helt utrolige Himalayaudsigter til Manaslu, Annapurna, Ganesh og Langtang inden ankomsten til Kathmandu lufthavn. 

Efter ankomst er der kørsel tilbage til hotellet i Kathmandu, og resten af dagen er til fri afbenyttelse og sightseeing i Kathmandu.

Overnatning på hotel i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Bjergfly fra Pokhara til kathmandu

Afhentning på hotellet og kørsel til lufthavnen. Farvel til Nepal og hjemrejse.

Velkommen hjem.

Kathmandu
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
7. jan. - 25. mar. 2020
14.998,-

26. mar. - 15. apr. 2020
17.998,-

16. apr. - 26. apr. 2020
16.998,-

27. apr. - 31. maj. 2020
14.998,-

26. sep. - 27. okt. 2020
16.798,-

28. okt. - 10. dec. 2020
15.998,-

11. dec. 2020 - 6. jan. 2021
Kontakt os

7. jan. - 31. mar. 2021
15.698,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Pokhara-Kathmandu enkelt på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bil med chauffør Kathmandu-Pokhara (vi kører aldrig i lokalbusser)
 • Transport fra Pokhara til Annapurna trekket's start og retur
 •  3 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu
 •  1 nat i Kiplings Begnas Camp i telte på 5x8 m2 med canvasbad og toilet. Senge og stole ala "safaritelte" 
 •  2 nætter på Lakeside Retreat i Pokhara
 • Morgenmad i Kathmandu og Pokhara
 • Morgen- og aftensmad i Begnas
 •  7 dage/6 nætter i tehuse på trekkingturen
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal med pakkelister etc.
 • Trekking permits og TIMS (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter
 • Nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad på trekket, beregn 130-200,- pr. dag
 • Drikkepenge (beregn ca. 80-90 USD per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.498 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.498 kr./person
Hotelopgradering i Kathmandu og Pokhara
Pris fra 2.798 kr./person
Praktisk information

Sæson: sept - maj

Sværhedsgrad: C

Maks. højde: 4.255 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 Pakkeliste:  Trekking

 

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik