Gradering af vandre- og trekkingture

Sværhedsgraden varierer på vores vandre- og trekkingture

Der er forskel på vores vandreferier og trekkingtures sværhedsgrad. Vi kalder det gradering, og for at du bedst kan vælge den rejse, der passer til din lyst og formåen, har vi lavet en graderingsskala. Den er selvfølgelig kun vejledende, da forudsætninger og erfaring samt vejrlig osv. kan gøre en forståelsesmæssig forskel - men graderingsskalaen kan give et godt fingerpeg om de vandreture og trekkingrejser vi arrangerer.

Kom i gang med vandring - du kan se vores råd til forberedelse her – og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os for nærmere oplysninger om turenes sværhedsgrad.

De forskellige sværhedsgrader

Let - kulturvandring (A):

Er den letteste grad, og vi karakteriserer den som en almindelig kulturrejse. "Vandring" på op mod to til tre timer som maksimum. Vandrestøvler er ikke nødvendige, blot normalt fornuftigt fodtøj, da det er byer og gode stier, man vandrer på.

Lettere grad (B):

Er den næstletteste gradering, hvor vandringen er under middel, og hvor dagene typisk består af mellem tre og fem timers vandring på gode stier. Enkelte dage kommer vi op på 6 timer, inklusiv pauser. Højderne kan komme op mod 3.500 meter. Vi kalder det også god familiegradering. Ordentlige, men lette vandrestøvler anbefales.

Let middel (C):

Det lidt lettere middelgrad er trekking i højere bjergegne. Dagene er typisk 6-8 timer, og stor højde over 5.000 meter kan forekomme.
Alle i normal god fysisk form kan stadig være med her. Gode vandrestøvler er nødvendige.

Middel + (D):

I den øvre middelgrad kan de fleste også stadig være med, men det er typisk trekkingdage af 6-8 timers varighed og evt. en pasoverskridning eller panoramatop undervejs. Det kræver en lidt bedre kondition og udholdenhed, da nogle dage kan komme op over 10 timer. Her vil typisk også være større temperaturforskelle – men lad dig ikke skræmme, det er klassisk vandring som f.eks. Manaslu og Everest.

Hård (E):

Er typisk enkeltstående topdage. Der er ikke tale om bjergbestigning, men alligevel som topdagen på Kilimanjaro, dvs. lange og anstrengende dage i bjergene. Gode vandrestøvler er nødvendige, da vandring kan foregå i ganske vanskeligt terræn eller kan være være lange trekkingture a la Øvre Dolpo og Snowman i Bhutan.

Se vores trekking og vandreture

 "