Indien rejser - Indien med Kipling Travel

Indienrejser, kultur og natur og altid dybt fascinerende

Indien er ikke bare et utroligt rejseland - Indien er sin helt egen, varieret, alsidigt, en smule forvirrende - og helt fantastisk. Rejs til Indien og oplev Maharajaernes prægtige forter og paladser, farverige hindutempler, buddhistiske klostre, spændende landsbyer og tropisk jungle med eksotisk flora og fauna, Ganges-sletten med Indiens moder og Himalayas pragtfulde bjerge som er blandt nøgleordene for Indien. Oplev ikke mindst den vidunderlige kultur, der er lige så spændende, som landet er varieret geografisk.

Vi er eksperter i rejser til Indien

Vi har arbejdet med Indien i knap 30 år og siden 2004 haft datterselskab i Indien, Kipling India Travels beliggende i New Delhi. Med eget kontor kan vi udfolde vores ekspertise i Indien på fuld flor, men selvfølgelig også skabe ekstra tryghed og strukturere rejserne optimalt i forhold til jeres ønsker.

Rejser til Indien

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Indien udgør hovedparten af det indiske subkontinent og har 7.000 km kystlinje ud til Det Indiske Ocean. Landet grænser blandt andet op til Pakistan, Kina, Nepal og Bhutan. I Indien er verdens fem hovedreligioner repræsenteret og både hinduismen og buddhismen er opstået her. Indien har det næsthøjeste antal indbyggere i verden bestående af over 1 milliard mennesker.

Der bor 13 millioner i Indiens hovedstad, New Delhi. Hos Kipling Travel sørger vi for at arrangere den perfekte Indien rejse til dig. Vi har årligt rundrejser i Indien og har et indgående kendskab til, hvad Indien har at byde på. Med os vil du komme rundt og oplever alle Indiens skatte. Kiplings rundrejser i Indien vil give dig og dine medrejsende en uforglemmelig oplevelse.

Spring direkte til:

Det skal du opleve i Indien

Steder at opleve i Indien

Rejsetyper i Indien

Amber Fort i Indien

Kulturrejse i Indien

Rundrejser i Indien vil spække din bagage med kulturchok og vilde indtryk. Forbløffende konstruktioner som Mattancherry-paladset og det verdensberømte Taj Mahal vil være uforglemmelige oplevelser, som vil printe sig fast på din nethinde.

Se kulturrejser her

 

Trekkingtur i Indien

Trekking i Indien

En populær aktivitet på rundrejser i Indien er trekking. Det er idyllisk og anderledes at opleve Indiens natur til fods. Tag eksempelvis på sommervandring i lille Tibet hvor du på vejen kan opleve bjergskoler, nonneklostre og Gandhis fantastiske mindepark.

Se trekkingrejser her

Populære dyr du kan opleve i Indien

Indien er et stort land og strækker sig over flere klimaer, hvilket beriger rundrejser i Indien med alskens forskellige dyrearter samt et meget varierende landskab. For de som drømmer om at opleve dyrevildt i deres naturlige miljø, der er Indien et oplagt land at besøge.

Her kan du både møde bengalske og indiske tigere, leoparder, elefanter, næsehorn, asiatiske løver, krokodiller og aber. Dette er blot et lille udpluk af de spændende dyr, der findes i Indien. Det smukke land er også hjemsted for mange unikke og farvestrålende fugle.

Koen som vi kender hjemmefra, hvor den er en vigtig del af vores landbrugsindustri, er et helt særligt dyr for inderne. Koen symboliserer nemlig moderskab og frugtbarhed, og den forbindes derfor med helligdom. I størstedelen af landet er det forbudt at slagte køer, og når de færdes på vejene, skal man vise respekt og hensyn.

Elefant i IndienElefanten
Tiger i IndienTigeren
Leopard i IndienLeoparden
Løve i IndienLøven
Næsehorn i IndienNæsehornet
Indisk gaurDen indiske gaur
Gylden løve abe i IndienDen gyldne løveabe
Gylden løvehale makak i IndienLøvehale makaken
Læbebjørn i IndienLæbebjørnen
Næsehornsfugl i IndienNæsehornsfuglen

Ashram ophold - mit livs oplevelse til Indien 

Min drøm om at tage til Indien startede, da jeg på tv2 så et program om danskere som blev sendt i en ashram i Indien for at lære om dem selv, og de vigtige ting i livet. Jeg fandt frem til Kipling Travel, og fik planlagt min version af en lignende rejse til Indien. 

Jeg tog af sted d. 3. september. Det var meget vigtigt for mig at turen blev individuel men alligevel kontrolleret. Derfor tog jeg af sted alene og følte også mange gange, at jeg stod Palle alene i verden i et land meget langt væk hjemmefra. Men jeg vidste alligevel, at jeg havde et rejseselskab, jeg kunne kontakte hvis der blev problemer, og at der var nogen til at hente og bringe mig på de forskellige mellemstationer før jeg nåede frem til ashrammen og tilbage igen. 

I flyet var jeg så heldig at støde på en dansk turgruppe som rejste med albatros. Deres guide, John, hjalp mig med at udfylde de forskellige papirer, inden vi landede i Delhi. Han tilbød mig at jeg kunne følges med den på en tur rundt i Delhi dagen efter. Det takkede jeg ja til. Og det var en rigtig god oplevelse. 

I ashrammen: 

Jeg blev modtaget meget venligt i ashrammen. Man bliver nok også grebet lidt af stemningen, men jeg havde en stor følelse af virkelig at blive ”passet godt på”. Folk var ikke bare endnu en turist i rækken hver person blev ”målt og vejet” og personalet i ashrammen vurderede hurtigt om du var der af de rigtige årsager eller om det bare var et billigt sted at bo. Mit værelse var primitivt men jeg fandt hurtig ud af at det var et af de bedre værelser. Man vendte sig hurtigt til forholdene, med kolort, beskidte gader, fattige mennesker osv. 

Min hverdag i ashrammen blev hurtigt til en fast rytme. Kl. 6:15 var der chanting i yogahallen. Det blev en uundværlig del af morgenen. Derefter fulgte 1 ½ times yoga. Der var ikke nogen fast yogalærer på stedet. I den periode jeg var der var der 2 piger fra henholdsvis Sydamerika og syd Afrika. Men eftersom jeg aldrig havde prøvet at dyrke yoga før havde jeg ingen forudsætninger for at bedømme hvor kompetente de var. Derefter fulgte morgenmaden og så var der faktisk ikke flere aktiviteter tilknyttet ashrammen før efter frokost. Jeg brugte så tiden på at maile hjem og gå lange ture op langs floden og besøge byerne i omegnen. Men jeg vil sige at de 3 uger var nok tid til at udforske Rishikesh og omegn. Kl. 16 var der så en yogalektion mere efterfulgt af en times bøn ved floden fra kl. 18. der samledes alle fra ashrammen og også fra andre dele af byen det en utrolig oplevelse og den blev en vigtig del af aftenen. Derefter fulgte aftensmaden var det nærmest kollektiv godnattid ved 21- tiden. 

Jeg tilbragte en hel del tid sammen med yogalæreren fra Sydafrika. Hun var nede for at hjælpe med et tsunamie projekt som ashrammen havde stablet på benene. Vi tog en dag til et kendt spabad oppe i bjergene. Det var total luksus, meget stor kontrast til ashramlivet. Det var en super oplevelse og der var enormt smukt helt oppe i bjergene. 

Alt i alt var det en super fed tur. Jeg har lært utrolig meget om mig selv selvom det kun var en lille måned. Bare at stå alene i et fremmed land så langt hjemmefra gjorde meget for mig. Jeg vil rigtig gerne af sted igen men ikke nødvendigvis til Indien, men det har bestemt givet mig blod på tanden. 

 

Kort om Indien:

Maharajaernes prægtige forter og paladser, farverige hindutempler, buddhistiske klostre, spændende landsbyer og tropisk jungle med eksotisk flora og fauna, Ganges-sletten med Indiens moder og Himalayas pragtfulde bjerge er blandt nøgleordene for Indien. Og ikke mindst den vidunderlige kultur, der er lige så spændende, som landet er varieret geografisk.

Indien har ikke mindre end 26 UNESCO World Heritage Sites, hvoraf hele 20 er menneskeskabte. I Indien er verdens fem hovedreligioner repræsenteret og hinduismen og buddhismen er opstået her. Og Indien er landet med de mange forskellige mennesker, skikke og religioner.
Mødet med Indiens menneskemasser er dog stadig en overvældende oplevelse. Der er over en milliard, hvoraf omkring næsten 800 millioner er hinduer. På trods af hindu-majoriteten, er hinduismen ikke officiel religion, da Indien er en verdslig stat. Hinduismen er ikke en religion, der umiddelbart lader sig forstå, den er snarere en livsform, som for den troende er en del af hverdagen - en del af hver eneste handling. Men der er også en stor muslimsk befolkning, sikher, buddhister og jainer - alt sammen med til at gøre Indien til verdens mest farverige land.

Indien kan opleves på kryds og tværs, men man bliver aldrig færdig. I programmet her finder du rejser i hele Indien - der er Nordindien med de klassiske destinationer, de flotte Hills Stations, Himalaya fra Ladakh over Spiti og Garwahl-Kumaon til Sikkim. Men også Ganges-sletten og Sydindien med Tamil Nadu og Kerala. For ikke at nævne Goa.


Kort sagt - Indien har det hele - tag med Kipling Travel til Indien, vi har eget kontor i Delhi!

 

Lidt spændende læsning fra Indien kunne være nogle af følgende titler:

Amitav Gosh: The Hungry Tide* (2004) og The Calcutta Chromosome (1996)
En interessant fortælling fra om livet i floddeltaget syd forCalcutta i grænselandet mellem Indien & Bangladesh.

Aravinda Adiga: The White Tiger* (2008) og Between the Assassinations (2009)
Booker Prize vinder: Dagbog fra en Inder til Kinas premierminister om det at være entreprenør, og hvorfor Indien har en overflod af entreprenør i forhold til Kina.

Arundhati Roy: The God of Small Things* (1997) (De små tings gud)
En fantastisk bog sat i Indiens sydlige delstat Kerala Dominique Lapierre City of Joy (1985) Lapierres berømte bog om Calcutta; filmatiseret i 1992 (se nedenfor)

Gita Mehta: Karma Cola* (1979), Raj (1989) og A River Sutra (1994)
Karma Cola sætter indere og rejsende til Indien under kærlig satirisk behandling. En ustyrlig morsom bog.

Gregory David Roberts Shantaram* 
En fantastisk fortælling, der, på trods af sin påstand om fiktion, beskriver forfatterens flugt fra et fængsel i Australien og hans efterfølgende liv i Mumbais slum.

Indra Sinha: Animal's People (2007), Jhumpa Lahiri Interpreter of Maladies (1999)
En fængende novellesamling med fortællinger om og perspektiver på livet fra en indisk immigrant i USA.

John Irving: A Son of the Circus (1994)
En spændende roman i klassisk Irving-stil, men denne gang sat i Indien.

Khushwant Singh: Train to Pakistan* (1956) 
En forfærdelig beretning om opdelingen af Indien og Pakistan i forbindelse med Uafhængigheden i 1947.

Pankaj Mishra: The Romantics (2000) 
Med udgangspunkt i Varanasi væves en historie om udenlandske rejsendes søgen efter mening i Indiens hellige by og Indernes møde med dem.

R. K. Naryan: Talkative Man (1983) 
En novelle blandt mange af en af Indiens mest prominente forfattere.

Rabindranath Tagore: The Postmaster (1994)
En samling noveller af Indiens nationalpoet og Nobelprisvinder i litteratur 1913. Tagores forfatterskab er omfattende, og dette er blot en bog blandt mange som er blevet oversat fra bengali.

Rohintin Mistry A Fine Balance* (1995) (En hårfin Balance), Such a Long Journey (1991), Tales from Firozsha Baag (1987), Family Matters (2002)
A Fine Balance er en gribende historie om hvor hurtigt et liv i Indien kan forandre sig, hvis forsørgelses-grundlaget pludseligt svigter. Ligesom Shantaram giver bogen et fantastisk indblik i både forsiden og bagsiden af det indiske samfund, som den rejsende sjældent ser. A Fine Balance er Mistrys bedste bog, men alle bøger giver et spændende indblik i forskellige sider af livet i Indien.

Tarun J. Tejpal: The Story of My Assassins (2009)

 

Populær Nonfiktion og faglitteratur:

Amartaya Sen: The Argumentative Indian (2005)
Nobelprisvinder i økonomi skriver her for første gang for alvor om sit hjemland Indien.

Arundhati Roy The Algebra of Infinite Justice* (2002), An Ordinary Person's Guide to Empire* (2005), The Shape of the Beast* (2008), Listening to Grasshoppers* (2009)
Roy blev berømt med sin roman The God of Small Things i 1997. Siden da har hun imidlertid brugt sit litterære talent på at skrive bidende kritisk om international politik og indiske samfundsforhold etc.

Barbara & Thomas Metcalf A Concise History of Modern India (2nd edition, 2006)
Akademisk bog om Indiens nyere historie

Holger Kersten: Jesus Lived in India: His Unknown Life Before and After the Crucifixion (1994) 

Mahatma Ghandi: An Autobiography – Or The Story of My Experiments with Truth (1927)

Muhammed Yunus: Banker to the Poor (1998), Creating a World Without Poverty (2007)
Banker to the Poor er en fantastisk beretning om hvordan Yunus udviklede mikrolåns-konceptet og etablerede

Grameen Bank i Bangladesh. Se også hans tale ved overrækkelsen af Nobels Fredspris på: www.nobelprize.org 

Sarah Macdonald: Holy Cow (2004)
Morsomt frontalangreb af virvar og kaos, som rammer hende, da hun flytter til Delhi med sin australske mand, der udstationeres som journalist. Og hvordan hun med tiden kommer til at elske Indien og dets mennesker.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.