Visumregler

Find visumregler til forskellige verdensdele og lande

Gyldigt pas

Noget af det vigtigste man skal huske, når man forbereder en rejse, er at tjekke om ens pas er gyldigt og at det indeholder blanke sider til stempler fra grænsekontrollen. Derudover skal du være opmærksom på, at nogle lande forlanger, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter din hjemrejse. Det er derfor vigtigt at tjekke dit pas i god tid, så du har tid til eventuelt at forny dit pas før afrejsen.

Eget ansvar

Det er dit eget ansvar at sikre dig, at du overholder besøgslandets indrejse- og udrejseregler. Reglerne fastsættes i det enkelte land, og vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til det pågældende lands myndigheder eller læser op på deres regler på en relevant hjemmeside, da disse løbende ændres.

Forskellige former for visum

Vær også opmærksom på, at der findes forskellige former for visum, og at et turistvisum normalt ikke giver muligheder for, for eksempel at studere, arbejde eller arbejde som frivillig i landet. Nogle lande håndhæver disse regler meget håndfast, og du bør derfor være helt sikker på, hvilken form for visa du skal have, og hvad det enkelte visa gælder, før du tager afsted. Herunder kan du se, hvilke visumregler der er for de forskellige kontinenter: