Visumregler

Herunder følger et par gode råd til ansøgning om visum i udlandet, som du bør følge ved rejse til udlandet. Find visumregler til forskellige verdensdele og lande.

Gyldigt pas

Noget af det vigtigste som du skal huske, når du forbereder en rejse, er at tjekke om dit pas er gyldigt. Husk ydermere at tjekke om passet indeholder blanke sider til stempler fra grænsekontrollen. Du skal også være opmærksom på, at nogle lande forlanger, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter din hjemrejse. Det er derfor vigtigt at tjekke dit det gældende lands regler samt dit pas i god tid, så du har tid til eventuelt at forny passet før afrejse.

 

Ind- og udrejseregler

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder besøgslandets ind- og udrejseregler. Reglerne fastsættes i det enkelte land, og vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til det pågældende lands myndigheder, eller læser op på deres regler på en relevant hjemmeside, da disse løbende ændres.

 

Forskellige former for visum

Vær også opmærksom på, at der findes forskellige former for visum, og at et turistvisum normalt ikke giver muligheder for eksempel at studere, arbejde eller udføre frivilligt arbejde i udlandet. Nogle lande står ved disse regler meget håndfast, og du bør derfor være helt sikker på, hvilken form for visa du skal have, og hvad det enkelte visa gælder for, før du tager afsted. Herunder kan du se, hvilke visumregler der er for de forskellige kontinenter:

 

Visumformular

visumformular.dk kan du downloade og printe visumformularer, samt læse om ansøgningsproceduren for danske statsborgere. Udenlandske statsborgere - herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge. Du finder landet under enten "vælg land" eller "søg land". Listen over lande vil løbende blive udvidet.

  • I de tilfælde hvor vi endnu ikke har lagt en visumformular og -procedure ud til download, skriver vi "kommer senere" efter linket.
  • I de tilfælde, hvor et land ikke accepterer download af visumformular og -procedure skriver vi "accepterer ikke" efter linket.

 

Bemærk venligst, at du ikke kan indhente oplysninger om, hvorvidt du skal have visum eller hvilke regler, der generelt gælder for indrejse. De oplysninger skal du hente på udenrigsministeriets hjemmeside her. Du kan også få et overblik over visumregler her.

Bemærk venligst, at du ikke kan indhente oplysninger om, hvorvidt du skal have visum eller hvilke regler, der generelt gælder for indrejse. De oplysninger skal du hente på udenrigsministeriets hjemmeside her. Du kan også få et overblik over visumregler her.