Før afrejse til Tanzania og Zanzibar

Tanzania og Zanzibar er en eventyrlig feriedestination med en fascinerende natur, der ikke findes andre steder i verden - ikke engang i det resterende Afrika. Rejser til Tanzania og Zanzibar vil tage dig med med ud på storslåede opdagelser, og vi garanterer, at du vil have et væld af fantastiske fortællinger og historier med hjem i bagagen.

Her på siden finder du al den praktiske information, du har brug for, inden du drager på safari. Siden indeholder blandt andet emnerne: pas og visum, vaccinationer samt valuta og sprog. Vi lover, at du er godt rustet til din rejse til Tanzania og Zanzibar, når du har læst dette.  

Pas & Visum

Lokale på stranden
Zebraer nyder en tår vand
Hyrde på Savannen

Uanset hvor længe du skal opholde dig i Tanzania eller Zanzibar, er det nødvendigt at søge visum, da der er visumpligt. Det er dog muligt at få udstedt et turistvisum, når man rejser ind i landet. Tanzanias ambassade anbefaler dog, at man søger visum, inden man tager af sted.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter selve hjemrejsen - så husk at tjekke udløbsdatoen på dit pas og vær opmærksom på at få det fornyet i god tid, skulle det være nødvendigt. Du skal henvende dig til din lokale borgerservice, hvis du enten skal have udstedt et midlertidigt pas eller have et nyt.

Er du meget berejst, så husk, at der skal være blanke sider til stempling af visum i passet.

Få flere information om visumreglerne til Tanzania på www.um.dk

Vaccination ved rejse til Tanzania

Når du rejser ud i den store verden for at blive beriget med nye oplevelser og indtryk, er det usandsynligt vigtigt, at du inden da tjekker op på, om vaccinationer inden afrejse skulle være en nødvendighed. Det vil det som regel være, når du bevæger dig udenfor det tempererede klimabælte, som Danmark har sin placering i. Tanzania er beliggende i det tropiske klimabælte. Det er derfor også nogle helt andre dyr og bakterier, vi finder i Tanzania end herhjemme.

Derfor skal du sørge for at forhøre dig med egen læge. Her vil du kunne få de rette oplysninger om, hvilke vaccinationer du anbefales at modtage inden afrejse. Du kan også kontakte en selvstændig vaccinationsklinik. Disse kan du finde frem til gennem Danske Lægers Vaccinations Service, hvor du også kan finde flere informationer om, hvilke typer af vaccinationer du skal have, afhængigt af hvor længe du rejser.

 

Læs mere om hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til Tanzania.

Handel med Valuta på marked i Tanzania

Valuta i Tanzania og Zanzibar

Tanzanias møntfod hedder Tanzania Shilling, men medbring amerikanske dollars (USD) i mindre sedler (1-5-10 og 20 sedler i den nyeste serie). Du kan veksle USD til Shilling undervejs, men langt de fleste steder på safarien kan der betales direkte i dollars (Shilling benyttes ofte til betaling af drikkevarer og USD i turistbutikkerne).

Kreditkort kan benyttes på nogle hoteller/lodges og i hæveautomater. Der er hæveautomater i alle større byer, men vi anbefaler alligevel, at du veksler/hæver Shilling i lufthavnen - så kommer du godt fra start. Kombinerer du din tur med en rejse til Zanzibar, gælder de samme valutaregler.

Sprog i Tanzania og Zanzibar

Det officielle sprog i Tanzania og Zanzibar er kiswahili eller i daglig tale, swahili. Sproget har elementer fra arabisk, engelsk og tysk, hvilket gør det meget specielt og anderledes. På trods af at swahili er det officielle sprog, dominerer det engelske sprog forretningsverdenen. Engelsk er udbredt i byerne, hvor den offentlige sektor, og især uddannelserne foregår på engelsk.

Mange lokale stammer har deres eget sprog, hvilket gør, at der er mange små samfund, med forskellige kulturer spredt rundt i Tanzania. Dog skal alle børn lære swahili, når de starter i skole.

Zebraer på savannen
Luftballon på sletten
 

Bagage til Tanzania

På flyet må du typisk medbringe 1 stk. bagage af 20 kg. og 1 stk. håndbagage af 5 kg. Tjek altid selv de seneste anvisninger for bagage og håndbagage, da luftfartsselskaberne har forskellige regler - læs mere på www.cph.dk. Skal du med safarifly (typisk Masai Mara til Nairobi/kysten eller Serengeti-Arusha/Zanzibar), må du maksimum medbringe 15 kg.  bagage plus 5 kg. håndbagage (flyet fra Kilimanjaro/Arusha til Zanzibar har normale bagageregler)

Da den indcheckede bagage en sjælden gang ind imellem kan være forsinket, er det altid en god idé at medbringe eventuel medicin, tandbørste, lidt rent tøj samt sandaler eller lignende i håndbagagen.

Elektricitet i Tanzania

Der er 220 volt / 50 hertz som i Danmark, men vær opmærksom på, at der ikke er samme stabilitet. Der kan forekomme strømafbrydelser, flere hoteller har dog nødstrøm via generator. Vær opmærksom på at nogle hoteller slukker strømmen på fastsatte tidspunkter, så det er en god idé at medbringe en lommelygte.

På nogle hoteller er der kun varmt vand i bestemte tidsrum så spørg endelig om dette i receptionen ved ankomsten til hotellet. Få steder finder du samme stiktype som i Danmark, da det ofte er 3-bens engelske stik, der benyttes – så medbring multiadapter. Læs mere under "hoteller, lodges og camps”.

Elnet i Tanzania
Udsigt over Stonetown

Telefoni og internet i Tanzania

Der er internet på mange lodges og hoteller. Dog er forbindelsen ofte langsom og ustabil. Skal du ringe fra Danmark til Tanzania skal du trykke +255 foran nummeret (til Kenya skal du trykke +254) og fra Tanzania/Kenya til Danmark er det +45.

Generelt er der fin mobildækning, dog er den mindre god uden for byområder og ganske sporadisk i nationalparkerne. Rejser du til Zanzibar, kan forbindelsen også varierer. Tjek aktuelle priser hos dit mobiltelefonselskab inden afrejse.