Før afrejse til Tanzania og Zanzibar

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Tanzania og Zanzibar er en eventyrlig feriedestination med en fascinerende natur, der ikke findes andre steder i verden - ikke engang i det resterende Afrika. Rejser til Tanzania og Zanzibar vil tage dig med med ud på storslåede opdagelser, og vi garanterer, at du vil have et væld af fantastiske fortællinger og historier med hjem i bagagen.

Her på siden finder du al den praktiske information, du har brug for, inden du drager på safari. Siden indeholder blandt andet emnerne: pas og visum, vaccinationer samt valuta og sprog. Vi lover, at du er godt rustet til din rejse til Tanzania og Zanzibar, når du har læst dette.

Pas & Visum

Her ses den lokale befolkning i Tanzania

Der er visumpligt i Tanzania, men visum udstedes på normale turistrejser i lufthavnen eller ved ankomst til grænsen. Dvs det er muligt at få udstedt et turistvisum, når man rejser ind i landet.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter selve hjemrejsen - så husk at tjekke udløbsdatoen på dit pas og vær opmærksom på at få det fornyet i god tid, hvis det skulle være nødvendigt. Du skal henvende dig til din lokale borgerservice, hvis du enten skal have udstedt et midlertidigt pas eller have et nyt.

Er du meget berejst, så husk, at der skal være blanke sider til stempling af visum i passet.

Få flere information om visumreglerne til Tanzania på www.um.dk

børn i Tanzania

Vaccination ved rejse til Tanzania

Når du rejser ud i den store verden, er det vigtigt, at du inden da tjekker op på, hvilke vaccinationer din rejse kræver. Rejser du uden for det tempererede klimabælte, hvor Danmark ligger, vil du som regel have brug for vaccinationer.

Tanzania er beliggende i det tropiske klimabælte. Det er derfor også nogle helt andre dyr og bakterier, vi finder i Tanzania end herhjemme. Sørg for at forhøre dig med egen læge, som kan give dig rette oplysninger om, hvilke vaccinationer du anbefales at modtage inden afrejse.

Du kan også kontakte en selvstændig vaccinationsklinik gennem Danske Lægers Vaccinations Service, hvor du også kan finde flere informationer om, hvilke typer af vaccinationer du skal have, afhængigt af hvor længe du rejser.

Læs mere om hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til Tanzania.

I Tanzania bruges tanzanianske shilling som valuta

Valuta i Tanzania og Zanzibar

Tanzanias møntfod hedder Tanzania Shilling. Medbring amerikanske dollars i mindre sedler, da disse både kan bruges undervejs, men også veksles til shilling i Tanzania. Shilling bruges som regel lokalt, mens dollars benyttes på turistattraktioner.

Kreditkort kan benyttes på nogle hoteller/lodges og i hæveautomater i de større byer. Vi anbefaler dog, at du veksler/hæver Shilling i lufthavnen. Valutareglerne i Zanzibar er nøjagtig de samme som i Tanzania.

Det officielle sprog i Tanzania er swahilli

Sprog i Tanzania og Zanzibar

Det officielle sprog i Tanzania og Zanzibar er kiswahili eller i daglig tale, swahili. Engelsk dominerer dog i den tanzanianske forretningsverden. Ligeledes er engelsk udbredt i byerne, hvor den offentlige sektor, og især uddannelserne foregår på engelsk.

Mange lokale stammer har deres eget sprog, hvilket gør, at der er mange små samfund, med forskellige kulturer spredt rundt i Tanzania. Dog skal alle børn lære swahili, når de starter i skole. Swahili har både elementer fra arabisk, engelsk og tysk.

Her kan du læse om regler for bagage i Tanzania

Bagage til Tanzania

Luftfartsselskaberne har forskellige regler for, hvor meget bagage du må medbringe. Derfor skal du altid tjekke de seneste anvisninger på www.cph.dk inden afrejse. Skal du med safarifly, må du max medbringe 15 kg. bagage plus 5 kg. håndbagage.

Da den indcheckede bagage en sjælden gang ind imellem kan være forsinket, er det altid en god idé at medbringe eventuel medicin, tandbørste, lidt rent tøj samt sandaler eller lignende i håndbagagen.

Elnet i Tanzania

Elektricitet i Tanzania

I Tanzania er der 220 volt / 50 hertz som i Danmark, men vær opmærksom på, at der ikke er samme stabilitet. Strømafbrydelser kan forekomme, hvorfor flere hoteller har nødstrøm. Medbring gerne en lommelygte.

Du skal medbringe multiadapter, da man i Tanzania som udgangspunkt benytter de 3-bens engelske stik.Læs mere under "hoteller, lodges og camps”. På nogle hoteller er der kun varmt vand i bestemte tidsrum så spørg endelig om dette i receptionen.

Telefoni og internet fungerer ikke så godt i Tanzania og på Zanzibar

Telefoni og internet i Tanzania

Der er internet på mange lodges og hoteller. Dog er forbindelsen ofte langsom og ustabil. Skal du ringe fra Danmark til Tanzania skal du trykke +255 foran nummeret (til Kenya skal du trykke +254) og fra Tanzania/Kenya til Danmark er det +45.

Generelt er der fin mobildækning, dog er den mindre god uden for byområder og ganske sporadisk i nationalparkerne. Rejser du til Zanzibar, kan forbindelsen også varierer. Tjek aktuelle priser hos dit mobiltelefonselskab inden afrejse.

Tidsforskel mellem Tanzania/Zanzibar og Danmark

Tidsforskel mellem Tanzania og Danmark

Tidsforskellen fra Danmark til Tanzania og Zanzibar er 2 timer som udgangspunkt. Efter som rejsedestinationen ligger øst for Danmark, skal du stille dit ur frem, når du ankommer.

Du skal dog huske, at både Tanzania og Zanzibar benytter Eastern Africa Time (EAT) hele året, og der vil derfor kun være en enkelt times tidsforskel under dansk sommertid, da vi allerede har stillet vores ur én time frem under vores sommertid.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.