Rejser til Nepal

Nepalrejser med templer, trekking og verdens højeste bjerge


Rejser til Nepal

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Nepal et lille land "i midten af Indien”. Indtil 2008 var Nepal verdens eneste hindu kongedømme, et lille Kongeriget og monarki i Himalaya, men i dag er Nepal erklæret en føderal republik. De største religioner i Nepal er Hinduisme og Buddhisme. Nepal har et befolkningstal på godt 30 millioner mennesker. Befolkningen er varierende med mange forskellige etniske grupper. Nationalsproget er napali.

Hovedstaden i Nepal er Kathmandu. Mount Everest, som er verdens højeste bjerg ligger på grænsen mellem Nepal og Tibet/Kina. Landet er desuden indehaver af ti af de 16 højeste bjerge i verden. Derfor er det optimalt at tage på trek i Nepal. Du finder sjældent et syn, når du står på toppen af et af verdens højeste bjerge. Man bliver næsten helt fortryllet, især hvis vejret er klart.

Spring direkte til:

Det skal du opleve i Nepal

Steder at opleve i Nepal

Rejsetyper i Nepal

Tag på bjergbestigning i Nepal

Bjergbestigning

Himalayas hjemland er og bliver vores hjertebarn. I over 30 år har vi udbudt ekspeditioner i de skarpe kamme. Vi er draget af vinderfølelsen der overtager, når du står på toppen af et bjerg - den vil vi gerne give videre til alle vores medrejsende.

Se bjergbestigningsrejser her

Populære dyr du kan opleve i Nepal

Man kan ikke komme udenom at Nepal er et dyrerigt land. Særligt de fugleinteresserede bliver belønnet, når de færdes på bjergene eller begiver sig ud i Trekking i Nepal. Grundet de utallige mange fuglearter i Nepal, siges det at bjergene for vinger. Over 800 forskellige farverige arter kan du spotte i det nepalesiske himmelskab. På trekking i Nepal kan både opleve papegøjer, adjudant storke og næsehornsfugle flyve hen over hovedet på dig.

Man behøver ikke at bevæge sig op i højere luftlag for at se dyr. På landjorden byder Nepal nemlig på den famøse Chitwan Nationalpark. Her kan man køre rundt i jeep og kigge efter eksotiske dyr, som var det en ægte safari. Du skal være meget uheldig, hvis du ikke ser et vildsvin, en gavial krokodille eller en indisk bison. Chitwan Nationalpark er med næsten garanti stedet hvor du oplever det eksotiske dyrevildt.

TigerTigeren
ElefantElefanten
NæsehornNæsehorn

Spørgsmål fra de rejsende

Mount Everest er 8.848 meter over havets overflade. Hos Kipling Travel rejser vi dog “kun” til Everest Base Camp, som er 5.380 meter over havets overflade. Dette giver en fantastisk fornemmelse af det majestætiske bjerg, en umådelige smuk vandring og en helt igennem fænomenal oplevelse. Vandringen kan klares af de fleste, da den ikke kræver bjergerfaring - så længe man vælger den rette rute, er ledt af en dygtig rejseleder og har en nogenlunde form.

Mount Everest ligger desuden på grænsen op mod den kinesiske region Tibet. På nepalesisk kaldes bjerget ‘Sagarmatha’, hvor det på tibetansk kaldes ‘Chomolungma’.

Nepal ligger som en lille skjult perle mellem Indien og Kina. Ser man Nepal på verdenskortet, ligner det “blot” et lille indhak i det nordøstlige Indien.

Nepal er med sine knap 148.000 kvadratmeter ikke noget stort land - navnligt ikke sammenlignet med de to lande, som det støder op til - nemlig Indien og Kina. Nepals areal svarer til ca. tre gange Danmarks areal. Nepal er - det på trods - et ekstremt kulturstærkt land og indehaver af verdens højeste bjergtop (Mount Everest).

I Nepal er der et pluralistisk demokrati. Det betyder, kort fortalt, at det er et demokrati med plads til mangfoldighed - men med samme idealogi.

Der er to foretrukne sæsoner i Nepal, som er om foråret (marts til maj) og om efteråret (september til november), hvor der er skyfrit og med god udsigt over bjergkæden.

Regnsæsonen i Nepal er fra juni til august, hvor der opleves meget kraftige regnbyger i et par timer - hver dag. Derfor vil man også opleve højere luftfugtighed.