Templer, bjerge og næsehorn
Antal dage: 11
Priser fra: 14.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Templer, bjerge og næsehorn

Oplev det bedste af Nepals kultur og storslåede natur i Nepals gyldne trekant

 

Velkommen til Nepals stærke og forunderlige kultur - hvor Tibet og Indien mødes. Nepal forbindes som oftest med vandring og bjergbestigning - og hvilken skam, for Nepal er til enhver tid en kulturrejse værd, og kan sagtens besøges uden strabadserende udfoldelser. Det klassiske Nepal byder på storslåede naturscenerier blandet med kultur af høj kaliber.

 

 

Vi kombinerer Kathmandu, Nagarkot og Annapurnabjergenes højland med Pokhara og Chitwan Nationalpark – således at det bedste af landet opleves på en forbavsende komplet Nepalrejse.

Velkommen til Kiplings Nepal! • Kør rundt til Nepals seværdigheder i bil med privatchauffør
 • Få sanserne bombarderet i Nepals hovedstad, Kathmandu
 • Lad jer betage af nogle af verdens smukkeste udsigter
 • Kom på jungleudflugt i Chitwan – på elefant, i jeep og til fods
1.

Afrejse til Kathmandu og Nepal

Flyrejse Kathmandu

Fra København mod Kathmandu - nye eventyr venter

Mad i flyet er inkluderet.

2.

Ankomst Nepals hovedstad, Kathmandu

Kathmandu-rejse

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Transporten på rejsen foregår i privat bil med chauffør, i Chitwan har vi dog selskab af andre rejsende på udflugterne.

Resten af dagen i nepals forrygende hovedstad.

Overnatning i Kathmandu

3.

På rundtur i fascinerende Kathmandu

Kathmandudalen

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath
 • Bhoudanath, kathmandus tibetanske område
 • Det gamle Kathmandu med templer og handlsgader

Leder vi efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by.

Vi kunne snildt sammensætte en rejse til Kathmandu-dalen alene, men har her sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse, byen vitterligt er. For at få det bedste indtryk af Nepals særegne hovedstad har vi sammensat et program, hvor du skiftevis kører og går. Derved kommer du tættere på kulturen end på normale sightseeingture. 

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred. Floden er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder derved vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis du slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, du kan få kulturchok, er det her. 

Vi kører videre til Bhoudanath stupaen. Den ualmindeligt smukke stupa ligger bag en hel bydel. Bhoudanath er Nepals største (35 meter høj) og vigtigste buddhistiske stupa og et stort område med masser af klostre og templer. Det er det mest tibetanske område i Kathmandu. Selve området ved stupaen er en herlig cirkel med masser af små butikker og herlige cafeer.

Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala, der er et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation. Basen er tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt i muren er der 1.476 nicher, hvor der i hver er indsat fire-fem bedemøller. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, hvilket symboliserer det nepalesiske tal et, som står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i, sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videnstrin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Gennem gader, gårde og gyder vandres langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad. Eftermiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i byen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

4.

Til Nagarkot på kanten af Kathmandu-dalen

Nagarkot

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nagarkot - Kathmandudalens ende
 • Natur og smålandsbyer
 • I klart vejr, en panoramaudsigt til Himalayas utallige tinder

Er der et sted, som kan overraske, er det Nagarkot. Beliggende bare en times kørsel fra Kathmandus centrum ligger Nagarkot som sidste bastion, inden Himalaya-bjergene rejser sig mod nord. Egentlig ligger dette turistcentrum på ”kraterkanten” rundt om Kathmandu-dalen.

Der er et utal af muligheder for at gå ture og ikke mindst til at nyde de fabelagtige udsigter til verdens højeste bjerge. Specielt ved solopgang og solnedgang er udsigterne så flotte, at det kan tage pusten fra enhver.

Overnatning i Nagarkot

Morgenmad er inkluderet.

5.

Solopgang over Himalaya og Nagarkot – Begnas Tal

Begnas Annapurna Kipling

Et par af dagens oplevelser:

 • Solopgang over Himalaya, bjerge fra Everestområdet til Ganesh Himal
 • Tværs gennem Nepal til Begnas Tal søen
 • Begnas Camp, "Safarielte" på 36 m2 med bad og udsigt til Annapurna og højland - en helt unik oplevelse i Nepal

Vi står tidligt op og kan i klart vejr, få den mest fortryllende Himalayaudsigt fra Khumbu til Ganesh Himal - bjergene står ganske enkelt som tænderne i en hajmund. Efter morgenmaden kører vi fra Nagarkot og Kathmandu en flot køretur ud af dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden, hvor du ser en masse små landsbyer og nogle gange folk på rafting-tur. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den 6-8 timer lange køretur ender ved Begnas Tal nær Pokhara.

Vi er på den lille Sal Danda højderyg. Fra Begnas Camp er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tals vandspejl og i klart vejr, tårner Lamjung Himal 6.983 og Annapurna bjergene med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7.937 meter sig op i horisonten.
Lejren er opbygget som en afrikansk safari camp, men er ikke luksuriøs, men alligevel så helt fantastisk og anderledes end tehusene og teltene meget store med senge og al linned, samt bad og toilet samt lille balkon. Det er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer uden for turistruter over dagene i Begnas Camp.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

6.

Pokhara - Fewasøen og Annapurna bjergene

Fewa Tal

Et par af dagens højdepunkter:

 • Freds stupaen højt over i Pokhara
 • Fewa Tal, nepals største sø
 • Udsigt til Annapurna bjergene

For 100 år siden da den japanske buddhistiske munk Ekai Kawaguchi på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”Af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst det hellige fiskehalebjerg Macchapuchhare. 

Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Du har dagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby, Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

7.

Ud af bjergene til Chitwan nationalpark

Chitwan

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra bjergene ned til varmen Terai, nepals del af Gangessletten
 • Terais berømte natonalpark, Chitwan
 • På eftermiddagstur i parken

Fra Pokhara køres til Prithvi Highway og videre ud af bjergegnene til Nepals lavland Terai, og dens livlige småbyer og åben skov med vekslende udsyn. Midt på eftermiddagen nås den berømte Chitwan Nationalpark, der med sine 932 km2 ligger omkring Narayani- og Rapti-floden. 

Parkens biotoper er afvekslende – højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidtstrakte græsstepper. Chitwan er den mest besøgte og velkendte af Nepals nationalparker, og der er da også stor forskel på områderne i parken.

Safari stammer fra Swahili og betyder "rejse" og forbindes normalt med de afrikanske nationalparker, men her slutter sammenligningen også. På en Chitwan safari tilrettelægger man dagene efter dyrenes aktiviteter. Det vil sige: høj aktivitet morgen og aften, da det kan være varmt midt på dagen i Nepals lavland. Det er altså en tur for aktive, nysgerrige naturmennesker. Safari er en vidunderlig rejseform, hvor vi virkelig får landet ind under huden og oplever såvel kultur og natur på den bedst tænkelige måde. 

Overnatning i Chitwan

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

8.

Chitwan - jungleture og dyreliv

Chitwan-Terai

Et par af dagens oplevelser:

 • Game drive i Chitwan
 • I Jeep, til fods eller i kano 
 • På udsigt efter bl.a. næsehorn og læbebjørn, tiger, hjortearter og et forrygende fugleliv

Chitwan dert før i tiden hed Royal Chitwan National Park var et gammelt jagtreservat indtil den blev etableret som egentlig nationalpark i 1973. Parken er kendt for sin bestand på mange hundrede indiske pansernæsehorn, der ofte søger ud mod floden for at bade, når dagen går på hæld. Det er en betagende oplevelse i parkens ro at se sådan en kæmpe tage sit aftenbad i solnedgangens skær, mens skyggerne bliver lange, og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

På jungleturene kan du se flere hjortearter, manguster, oddere, gavial og den mere frygtindgydende sumpkrokodille. Her er også rovdyr, endda mange. Tigeren, med det flotte navn Bengalsk Kongetiger, har en ganske fin bestand og ses dagligt et eller andet sted – men skoven er ret tæt, så tigeren kan være svær at spotte. Læbebjørn og leopard er to andre rovdyr, man kan være heldig at se.

Chitwan har mere end 450 fuglearter – det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den vilde morgenhane, påfuglene skriger, og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer, og rovfuglene liver så småt op. Farvestrålende isfugle og biædere af flere arter og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op mellem sig. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, du kun finder i troperne.

De daglige aktiviteter er mange. Allerede før solopgang er der vækning med early morning tea – et engelsk levn, der er perfekt som opstrammer før nogle timers tur ud i vildnisset, enten til fods i kano eller på de store jeep safarier. 

Overnatninger i Chitwan

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Chitwan i Terai

Terai-Chitwan-nationalpark

Dagens oplevelser:

 • Chitwan og ture i nationalparken

.......man står i jeepen og venter og venter - nærmest med alle sanser helt ude på tøjet. En hjort dukker måske op, en abe og selv en junglehøne der skraber lidt i jorden giver en øget puls. Men hvis man er så heldig at se det høje græs bevæge sig langsomt, de første striber dukke op for til sidst at se tigeren i fuld figur, giver næsten gåsehud – tigeren er alligevel i en klasse for sig! 

Men ak, vi kan selvfølgelig ikke love at tigeren ses - ej heller leopard, florikan, junglecat eller leopardcat. At være på "safari" i Chitwan, nærmer sig jagt, hvor man til tider bruger megen tid på "skovtur" uden dyr. Men det er nu dybt fascinerende alligevel. Undervejs ser man relativt ofte muntjak, indisk rådyr (hog deer), næsehornsfugle, axishjort, vildsvin, gavialkrokodille, marsmugger krokedille, indisk bison (gaur), languraber, maqaqueaber samt friste tigerspor...... er man heldig kan man desuden se læbebjørn - og ja, selvfølgelig tiger!

Efter spændende ture, vender vi tilbage til lodgen.

Overnatninger i Chitwan

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Chitwan og over bjergene tilbage til Kathmandu

Chitwan til Kathmandu

Et par af dagens oplevelser:

 • Den sidste morgentur i nationalparken
 • Fra lavlandet tilbage til Kathmandu

Fra Chitwans varme lavland returneres til Kathmandu. Det er en smuk køretur på 6-8 timer gennem det bedste af Nepal.

Vi har eftermiddagen fri i Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

11.

Kathmandu og hjemrejse

Indflyvning-Nepal

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 31. maj 2019
15.798,-
14.998,-

1. september - 25. september 2019
15.798,-
15.298,-

26. september - 31. oktober 2019
16.998,-
16.498,-

1. november - 10. december 2019
15.798,-
15.298,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 4. april 2020
15.798,-
15.298,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i privat bil med chauffør
 • 3 nætter i Kathmandu på Hotel Marshyangdi 
 • 1 nat i Nagarkot på Country Villa 
 • 2 nætter ved Begnas nær Pokhara på Begnas Camp 
 • Morgenmad i Kathmandu, Nagarkot og Begnas
 • Aftensmad i Begnas Camp
 • 3 nætter i Chitwan på Machan Country Villa 
 • Morgenmad, frokost & aftensmad i Chitwan
 • Nationalpark ture i Chiwan (kanotur, vandretur og jeepsafari (i Chitwan er der andre rejsende med på udflugterne)
 • Sightseeing i Kathmandu inklusive entreer
 • Engelsktalende lokalguide
 • Alle tilladelser og nationalparkafgifter til Chitwan
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge (beregn ca. 50-60 USD pr person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser.

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris fra 1.898 kr./person
Praktisk information

Rejsetid:
Mulig september til maj
Bedst: oktober og november samt marts og april
Godt: december og februar
Rimeligt: januar (koldt) og juni (meget varmt)
Regn: juli-august

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Kathmandu

Overnatning: Hoteller

 

Bjergflyvning til Mt. Everest

Mountain Flight - bjergflyvning med udsigt til Mt. Everest

Inkluderer: 
- Afhentning på hotel og transport til lufthavn
- Cirka 1 times Mountain Flight bjergflyvning med vinduessæde
- Afhentning i lufthavn og transport tilbage til hotellet

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.