Antal dage: 11
Priser fra: 13.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Templer, bjerge og næsehorn

Oplev det bedste af Nepals kultur og storslåede natur i Nepals gyldne trekantFra København mod Kathmandu - nye eventyr venter

Mad i flyet er inkluderet.

Flyrejse Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Transporten på rejsen foregår i privat bil med chauffør, i Chitwan har vi dog selskab af andre rejsende på udflugterne.

Resten af dagen i nepals forrygende hovedstad.

Overnatning i Kathmandu

Kathmandu-rejse

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath
 • Bhoudanath, kathmandus tibetanske område
 • Det gamle Kathmandu med templer og handlsgader

Leder vi efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by.

Vi kunne snildt sammensætte en rejse til Kathmandu-dalen alene, men har her sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse, byen vitterligt er. For at få det bedste indtryk af Nepals særegne hovedstad har vi sammensat et program, hvor du skiftevis kører og går. Derved kommer du tættere på kulturen end på normale sightseeingture. 

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred. Floden er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder derved vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis du slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, du kan få kulturchok, er det her. 

Vi kører videre til Bhoudanath stupaen. Den ualmindeligt smukke stupa ligger bag en hel bydel. Bhoudanath er Nepals største (35 meter høj) og vigtigste buddhistiske stupa og et stort område med masser af klostre og templer. Det er det mest tibetanske område i Kathmandu. Selve området ved stupaen er en herlig cirkel med masser af små butikker og herlige cafeer.

Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala, der er et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation. Basen er tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt i muren er der 1.476 nicher, hvor der i hver er indsat fire-fem bedemøller. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, hvilket symboliserer det nepalesiske tal et, som står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i, sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videnstrin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Gennem gader, gårde og gyder vandres langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad. Eftermiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i byen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Kathmandudalen

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nagarkot - Kathmandudalens ende
 • Natur og smålandsbyer
 • I klart vejr, en panoramaudsigt til Himalayas utallige tinder

Er der et sted, som kan overraske, er det Nagarkot. Beliggende bare en times kørsel fra Kathmandus centrum ligger Nagarkot som sidste bastion, inden Himalaya-bjergene rejser sig mod nord. Egentlig ligger dette turistcentrum på ”kraterkanten” rundt om Kathmandu-dalen.

Der er et utal af muligheder for at gå ture og ikke mindst til at nyde de fabelagtige udsigter til verdens højeste bjerge. Specielt ved solopgang og solnedgang er udsigterne så flotte, at det kan tage pusten fra enhver.

Overnatning i Nagarkot

Morgenmad er inkluderet.

Nagarkot

Et par af dagens oplevelser:

 • Solopgang over Himalaya, bjerge fra Everestområdet til Ganesh Himal
 • Tværs gennem Nepal til Begnas Tal søen
 • Begnas Camp, "Safarielte" på 36 m2 med bad og udsigt til Annapurna og højland - en helt unik oplevelse i Nepal

Vi står tidligt op og kan i klart vejr, få den mest utrolige Himalayaudsigt i horisonten - fra Khumbu til Ganesh Himal. Bjergene står ganske enkelt som tænderne i en hajmund.

Efter morgenmaden kører vi fra Nagarkot og Kathmandu en flot køretur ud af dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden, hvor du ser en masse små landsbyer og nogle gange folk på rafting-tur. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den 7-8 timer lange køretur ender ved Begnas Tal nær Pokhara.

Vi er på den lille Sal Danda højderyg. Fra Begnas Camp er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tals vandspejl og i klart vejr, tårner Lamjung Himal 6.983 og Annapurna bjergene med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7.937 meter sig op i horisonten.
Lejren er opbygget som en afrikansk safari camp, men er bestemt ikke luksuriø, dog alligevel så helt fantastisk og anderledes end tehusene og teltene meget store med senge og al linned, samt bad og toilet samt lille balkon. Det er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer uden for turistruter over dagene i Begnas Camp.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Begnas Annapurna Kipling

Et par af dagens højdepunkter:

 • Freds stupaen højt over i Pokhara
 • Fewa Tal, nepals største sø
 • Udsigt til Annapurna bjergene

For 100 år siden da den japanske buddhistiske munk Ekai Kawaguchi på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”Af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst det hellige fiskehalebjerg Macchapuchhare. 

Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Du har dagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby, Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Fewa Tal

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra bjergene ned til varmen Terai, nepals del af Gangessletten
 • Terais berømte natonalpark, Chitwan
 • På eftermiddagstur i landsbyområdet

Fra Pokhara køres til Prithvi Highway og videre ud af bjergegnene til Nepals lavland Terai, og dens livlige småbyer og åben skov med vekslende udsyn. Midt på eftermiddagen nås den berømte Chitwan Nationalpark, der med sine 932 km2 ligger omkring Narayani- og Rapti-floden. 

Parkens biotoper er afvekslende – højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidtstrakte græsstepper. Chitwan er den mest besøgte og velkendte af Nepals nationalparker, og der er da også stor forskel på områderne i parken.

Safari stammer fra Swahili og betyder "rejse" og forbindes normalt med de afrikanske nationalparker, men her slutter sammenligningen også for Chitwan er ikke som safari i Afrika, man skal på en mere intens jagt på dyrene og have tålmodighed og det kan minde om en dansk skovoplevelse uden mængder af storvildt. Men giv det en chance, for der er et meget smukt område. På en Chitwan safari tilrettelægger man dagene efter dyrenes aktiviteter. Det vil sige: høj aktivitet morgen og aften, da det kan være varmt midt på dagen i Nepals lavland. Det er altså en tur for aktive, nysgerrige naturmennesker. Safari er en vidunderlig rejseform, hvor vi virkelig får landet ind under huden og oplever såvel kultur og natur på den bedst tænkelige måde. 

Første dag er der typisk en tur i det ganske originale landsbyområde, for at få en forståelse for områdets sammensætning som nabo til en nationalpark

Overnatning i Chitwan

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Chitwan

Et par af dagens oplevelser:

 • Vandretur - Nature Walk 
 • Game drive i Chitwan i jeep
 • På udsigt efter bl.a. næsehorn og læbebjørn, tiger, hjortearter og et forrygende fugleliv

Chitwan dert før i tiden hed Royal Chitwan National Park var et gammelt jagtreservat indtil den blev etableret som egentlig nationalpark i 1973. Parken er kendt for sin bestand på mange hundrede indiske pansernæsehorn, der ofte søger ud mod floden for at bade, når dagen går på hæld. Det er en betagende oplevelse i parkens ro at se sådan en kæmpe tage sit aftenbad i solnedgangens skær, mens skyggerne bliver lange, og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

På jungleturene kan du se flere hjortearter, manguster, oddere, gavial og den mere frygtindgydende sumpkrokodille. Her er også rovdyr, endda mange. Tigeren, med det flotte navn Bengalsk Kongetiger, har en ganske fin bestand og ses dagligt et eller andet sted – men skoven er ret tæt, så tigeren kan være svær at spotte. Læbebjørn og leopard er to andre rovdyr, man kan være heldig at se.

Chitwan har mere end 450 fuglearter – det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den vilde morgenhane, påfuglene skriger, og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer, og rovfuglene liver så småt op. Farvestrålende isfugle og biædere af flere arter og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op mellem sig. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, du kun finder i troperne.

De daglige aktiviteter er mange. Allerede før solopgang er der vækning med early morning tea – et engelsk levn, der er perfekt som opstrammer før nogle timers tur ud i vildnisset, enten til fods i kano eller på de store jeep safarier. I dag er det naturvandring om morgenen og jeeptur inde i Chitwan om eftermiddagen.

Overnatninger i Chitwan

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Chitwan-Terai

Dagens oplevelser:

 • Chitwan og ture i nationalparken

.......man står i jeepen og venter og venter - nærmest med alle sanser helt ude på tøjet. En hjort dukker måske op, en abe og selv en junglehøne der skraber lidt i jorden giver en øget puls. Men hvis man er så heldig at se det høje græs bevæge sig langsomt, de første striber dukke op for til sidst at se tigeren i fuld figur, giver næsten gåsehud – tigeren er alligevel i en klasse for sig! 

Men ak, vi kan selvfølgelig ikke love at tigeren ses - ej heller leopard, florikan, junglecat eller leopardcat. At være på "safari" i Chitwan, nærmer sig jagt, hvor man til tider bruger megen tid på "skovtur" uden dyr. Men det er nu dybt fascinerende alligevel. Undervejs ser man relativt ofte muntjak, indisk rådyr (hog deer), næsehornsfugle, axishjort, vildsvin, gavialkrokodille, marsmugger krokedille, indisk bison (gaur), languraber, maqaqueaber samt friste tigerspor...... er man heldig kan man desuden se læbebjørn - og ja, selvfølgelig tiger!

Efter spændende ture, vender vi tilbage til lodgen.

Overnatninger i Chitwan

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Terai-Chitwan-nationalpark

Et par af dagens oplevelser:

 • Den sidste morgentur i nationalparken
 • Fra lavlandet tilbage til Kathmandu

Fra Chitwans varme lavland returneres til Kathmandu. Det er en smuk køretur på 6-8 timer gennem det bedste af Nepal.

Vi har eftermiddagen fri i Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Chitwan til Kathmandu

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Indflyvning-Nepal
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
14.498,-

1. apr. - 15. apr. 2020
17.498,-

16. apr. - 26. apr. 2020
16.498,-

27. apr. - 31. maj. 2020
14.498,-

1. sep. - 19. sep. 2020
14.498,-

20. sep. - 31. okt. 2020
16.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
15.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 25. mar. 2021
15.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i privat bil med chauffør
 •   3 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu 
 •   1 nat på Country Villa  i Nagarkot 
 •   2 nætter på Begnas Camp ved Begnas nær Pokhara 
 • Morgenmad i Kathmandu, Nagarkot og Begnas
 • Aftensmad i Begnas Camp
 •   3 nætter på Machan Country Villa i Chitwan
 • Morgenmad, frokost & aftensmad i Chitwan
 • Nationalpark ture i Chiwan  (kano tur, walking safari, 2 x jeepture)(i Chitwan er der andre rejsende med på udflugterne)
 • Sightseeing i Kathmandu inklusive entreer
 • Engelsktalende lokalguide
 • Alle tilladelser og nationalparkafgifter til Chitwan
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge (beregn ca. 50-60 USD pr person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser.

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris fra 1.998 kr./person
Madlavningskursus Kathmandu
Madlavningskursus i Kathmandu
Pris fra 400 kr./person
Ballonsafari over Pokhara
Ballonsafari over Pokhara
Pris fra 998 kr./person
Opgradering af alle hoteller på rejsen
Pris fra 5.798 kr./person
Praktisk information

Rejsetid:
Mulig september til maj
Bedst: oktober og november samt marts og april
Godt: december og februar
Rimeligt: januar (koldt) og juni (meget varmt)
Regn: juli-august

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Kathmandu

Overnatning: Hoteller

 

Mountain Flight - bjergflyvning med udsigt til Mt. Everest

Inkluderer: 
- Afhentning på hotel og transport til lufthavn
- Cirka 1 times Mountain Flight bjergflyvning med vinduessæde
- Afhentning i lufthavn og transport tilbage til hotellet

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik