Antarktis - ekspeditionskrydstogter og rejser

Rejser til Antarktis - oplev det frosne kontinents fantastiske natur og dyreliv


Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

På en tur til Antarktis, vil du opleve et imponerende 14.000.000 km2 frossent rige. Til trods for at Antarktis udgør verdens 5. største kontinent, så er det evige vinterland ubeboet. Dog er der bygget intet mindre end 80 forskningsstationer rundt omkring på Antarktis. Disse er ejet og styret af 30 forskellige lande.

Der er nu absolut intet at sige til den store interesse for rejser til Antarktis. Både klima og landskab er i en klasse helt for sig og du finder med garanti ingen steder på jorden, som minder om dette isede paradis. Tag med os på et uforglemmeligt eventyr i et næsten uberørt vilde. Vi besøger pingvinernes hjemlige habitat og opdager naturfænomener, som du ikke vidste fandte. En rejse til Antarktis er helt og aldeles fænomenal.

Spring direkte til:

Det skal du opleve på din rejse til Antarktis

Pingvinarter på Antarktis og de Subantarktiske øer

Der findes sytten forskellige pingvinarter på hele kloden, men de otte mest ikoniske findes på Antarktis, de omkringliggende øer og de subantarktiske øgrupper South Georgia og Falklandsøerne.

Ud af disse otte arter lever to udelukkende på det kontinentale Antarktis (kejserpingviner og adeliepingviner), tre findes på både det nordlige Antarktis og de subantarktiske øer (rem-, guldlokket- og æselpingviner), og tre lever kun på subantarktiske øer (spring-, magellan-, og kongepingviner).

Et krydstogt til Antarktis giver dig mulighed for at opleve pingvinerne, som vi beskriver i fascinerende detaljer.

 

Kejserpingvin

 

Spørgsmål fra de rejsende

Størrelsen på Antarktis er 14,2 millioner kvadratkilometer. Til sammenligning er Danmark blot ca. 43.000 kvadratkilometer, hvilket gør Antarktis omkring 330 gange større. 

Teknisk set er Antarktis et kontinent, som ikke indeholder lande. Flere stater har forsøgt at gøre krav på dele af kontinentet gennem tiden. Siden 1959 har Antarktistraktaten dog suspenderet alle territorialkrav og kontinentet er defineret som et videnskabeligt reservat, hvor militære aktiviteter ikke er tilladt.

Nej, ikke som vi kender det i resten af verden. Antarktis er det eneste kontinent, hvor der ikke lever mennesker året rundt. Der er dog en del forskningsstationer, hvor forskerne bor dele af året (på skift).

Nej, Antarktis betegnes normalt ikke som en ø, da det er et kontinent. På samme måde som man heller ikke mener, at Australien er en ø. Det er dog ikke atypisk at høre Antarktis omtalt som en ø, da Antarktis minder meget om Grønland, som geografisk er en ø.

Kigger man på en globus (som vi kender den i Europa), er Antarktis placeret i bunden af globussen. Dermed placeret syd for Afrika, lidt øst ud for Sydamerikas sydligste spids (hvor Argentina og Chile går ned) og vest for Australien.