Bjergbestigning og ekspeditioner

At deltage på en ekspedition – eller stå på toppen af et bjerg, er en oplevelse, som vil stå mejslet i sindet resten af ens liv. Der er formodentlig ikke andre rejseformer, der sætter alle sanser i spil på samme måde.

Praktisk information

Tag på bjergbestigning med Kipling Travel

Hos Kipling Travel har vi ikke kun rejsefeber, men bestemt også højdefeber; vi hungrer efter at udfordre os selv i de tyndere luftlag. At bestige et bjerg er en kæmpe rejse, fra du tager første skridt for foden af bjerget, og til du sætter det sidste på toppen. Ikke alle når slutmålet, og derfor er det vigtigt, at man nyder hele turen op ad bjerget. Målet er rejsen og ikke kun toppen.

De bedste chancer for at gennemføre bjergbestigningen opnås ved, at du sætter dig grundigt ind i, hvilket bjerg der passer bedst til dig og din fysik. Vi har hos Kipling Travel massiv erfaring i at rådgive netop derom, og vi anbefaler dig derfor at kontakte os, hvis du er i tvivl om, hvilket bjerg der er det rette for dig. Knitrer alt i dig for at lære mere om bjergbestigning og sportens vidunderlige verden, så læs med her på siden om sværhedsgrader, ruter og hvilke bjerge, vi bestiger. 

Spring direkte til:

Bjergbestigning i Afrika

Afrika er et kontinent, vi ikke kan holde os fra, og særligt Tanzania er gået hen og blevet en inkorporeret del af Kiplings DNA. Når vi besøger det afrikanske kontinent, forvilder vi os både ud på de tropiske græssletter, ud til kanten på øernes hvide bountystrande og til tops på kontinentets majestætiske bjerge. Hverken Tanzanias Kilimanjaro eller Marokkos Toubkal er ukendt territorium for os. Vi står på toppene flere gange årligt, og én ting er sikkert - det er lige fantastisk hver gang.


Bestig Kilimanjaro på din Tanzania rejse

Kilimanjaro, Tanzania

5.895 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: C

“Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin. “ Dette er Hemingways ord om Kilimanjaro, og vi deler forfatterens begejstring. Derfor har vi besøgt Afrikas højeste bjerg et utal af gange. Vi bliver aldrig færdige med Kilimanjaro, og vi håber, at du vil gøre dig selv den tjeneste at forsøge dig med bjergets bugtede veje mindst én gang i livet. Kipling Travel tilbyder både ture ad Lemosho ruten og Machame ruten.

 Bestig Kilimanjaro  Læs mere om Tanzania

Bestig Toubkal på din Marokko rejse

Toubkal, Marokko

4.167 meter • Teknisk sværhedsgrad: 1 • Fysisk form: B

Selvom Toubkal er Nordafrikas højeste bjerg, er det også et af de bjerge i verden, som egner sig allerbedst til nybegyndere. Har du aldrig besteget et bjerg før, så er Toubkal den tryghed, som du har brug for. Tag dog ikke fejl - der er stadig langt til tops. Vi har dog en glimrende succesrate på dette smukke bjerg. Toubkal er en del af Atlasbjergene - den naturligt dannede grænse mellem Atlanterhavet og Marokkos tørre ørken.

 Bestig Toubkal  Læs mere om Marokko

Bjergbestigning i Asien

Det mystiske Asien - verdens største kontinent. Stedet hvor det er nødvendigt at kende de snoede veje i det bjergede landskab for at blive ført til de oplevelser, som rusker i dig med en kraft, du aldrig glemmer. Asien er fascinerende ud over alle grænser - både til lands, hvor du imødekommes af et stærkt kulturliv, men bestemt også til tops i eksempelvis Nepal, Indien, Iran eller Tibet. Bjergbestigning i Asien bør stå højt på alles ønskeliste.


Bestig Mera Peak på din Nepal rejse

Mera Peak, Nepal

6.461 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: C

Med verdens højeste bjerg, Mt. Everest, liggende syd for, bestiger vi Mera Peak i Nepal. Ruten er egentlig ikke teknisk svær, men den kræven alligevel, at du er i god fysisk form og besidder en vis udholdenhed. På ruten op ad Mera Peak får du både prøvet kræfter med steigeisen og isøkse.

Inden topforsøget trekker vi gennem sherpaernes hovedstad, Namche Bazaar. Her har Kipling faste venner, og er vi heldige, har de tid til at byde os en kop te. Vi fortsætter gennem skov og dale og ender i et åbent snelandskab, hvorfra vi tager de sidste 50 stejle meter til tops på det 6.461 meter høje Mera Peak.

 Bestig Mera Peak  Læs mere om Nepal

Bestig Island Peak på din Nepal rejse

Island Peak, Nepal

6.189 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: C

“Som en ø i et mægtigt hav af is” var måden hvorpå, den engelske bjergbestiger Eric Shipton beskrev Island Peak tilbage i 1952. Heraf stammer bjergets nuværende navn. Island Peak slår rødder i den grønne og frodige Imja-dal, og ebber ud i en isdækket top i 6.189 meters højde.

Bjerget er lidt mere teknisk end Mera Peak, men byder ikke på store tekniske vanskeligheder. Du er dog nødt til at være i god form for at kunne komme op over 6.000 meters højde. Hos Kipling Travel har vi tilpasset dette trek gennem mange år. Derfor har vi også bevidst besluttet at undgå Island Peak i oktober og november, hvor turistmængden er enorm.

 Bestig Island Peak  Læs mere om Nepal

Bestig Stok khangri på din Indien rejse

Stok Kangri, Indien

6.153 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: C

Vi befinder os i “Lille Tibet” i Ladakh, godt gemt væk bag bjergene. Men selvom Stok Kangri må stå i skyggen af Himalayas øvrige høje punkter, såsom verdens højeste bjerg, Mt. Everest, så er Stok Kangri et fantastisk bjerg at bestige.

Hos Kipling Travel gør vi aldrig helt tingene som de andre. Derfor kan du på vores rejse op ad Stok Kangri blandt andet opleve at køre ned til bjergets sadel på mountain bikes. Din fysiske form skal være god, men bjerget byder ikke på så mange tekniske udfordringer. Stok Kangri er trods sine 6.153 meter ikke et uopnåeligt mål.

 Bestig Stok Kangri  Læs mere om Indien

Bestig Damavand på din Iran rejse

Damavand, Iran

5.671 meter • Teknisk sværhedsgrad: 1 • Fysisk form: C

Asiens højeste vulkan finder du i Iran. Der er tale om stratovulkanen Damavand, som også udgør Irans højeste bjerg. Med bjergfoden solidt plantet tæt på Irans hovedstad, Teheran, er Damavand efterhånden blevet helt ikonisk for landet. På vej til tops bestiger vi - hvis muligt - Koloon Bastak på den øst-vestgående bjergkam.

Vi kører et lille stykke af turen i gamle firehjulstrækkere, inden vi bevæger os ud på det sidste trek fra Bagarh i 4.180 meters højde og til tops på Damavand 5.671 meter oppe. Hos Kipling holder vi meget af udfordringerne på Damavand, omend der går lidt tid imellem, at vi kan tilbyde rejser hertil.

 Bestig Damavand

Bestig Lhakpa Ri på din Tibet rejse

Lhakpa Ri, Tibet

7.045 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: D

Lhakpa Ri i Kina er bjerget, hvor hver meter er et eventyr i sig selv. Både den tekniske sværhedsgrad og kravene til din fysiske og mentale form er tårnhøje - men sådan er spillereglerne på et 7.045 meter højt bjerg i “Sneens Bolig”, Himalaya.

Lhakpa Ris nabo og storebror er Mt. Everest. Store strækninger af denne tur er derfor med verdens højeste bjerg i horisonten. At deltage på bjergbestignings-ekspeditionen til Lhakpa Ri med Kipling Travel kræver særlig godkendelse af os samt højde og klatreerfaring.

 Bestig Lhakpa Ri  Læs mere om Kina

Bjergbestigning i Europa

Fra vores trygge omgivelser i Danmark kan Europa virker ualmindeligt fladt. Lad os tage dig med på en uforglemmelig rejse til nogle af Europas kantede områder, hvor tinderne topper i de tynde luftlag, og højde og sne kan blive en spændende udfordring. Med fingeren på pulsen tilpasser vi løbende vores bjergbestignings-rejser ud fra vores og de medrejsendes oplevelser. Vi mener at kende den bedste opskrift på en vellykket rejse til tops. Derfor har vi blandt andet lavet vores helt egen rute på Mount Elbrus.


Bestig Elbrus på din Kaukasus rejse

Elbrus, Kaukasus

5.641 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: C

Når turen går til Mount Elbrus i Kaukasus, er det via vores egen særligt tilrettelagt bjergrute. Mount Elbrus er et fantastisk bud på, hvor i Europa du kan opleve fantastiske bjergtoppe. Når du begiver dig ud på “Kiplings Elbrus”, mødes vi i Terskol-området med vores faste partnere og venner, Gia og Max.

De guider os trygt op ad Elbrus. I 3.200 meters højde gemmer sig et helt magisk sted, Lake Syltran, hvor ikke mange andre end Kiplings gæster bevæger sig hen. Elbrus er Europas højeste punkt og kræver både isøkse, crampon og pandelampe i bagagen.

 Bestig Elbrus 

Bestig Mont Blanc på din Frankrig Rejse

Mont Blanc, Frankrig

4.807 meter • Teknisk sværhedsgrad: 3 • Fysisk form: C

Mont Blanc er blandt de lidt mere teknisk udfordrende bjerge. Bjerget, der også rummer en etape under Tour de France, inviterer dig tæt på de 5.000 meter i et alpint univers. Særligt det sidste stykke af ruten udfordrer os på det tekniske og stiller krav til din fysiske form.

Den håreste udfordring på Mont Blanc forekommer ved slutstykket, som udelukkende består af gletchervandring. Alle vores bjergguider, som fører vores medrejsende til tops på Mont Blanc, har enten certifikatet IFMGA eller UIAGM.

 Bestig Mont Blanc

Bjergbestigning i Sydamerika

Fra brusende floder til hvislende regnskove, hen over den tørre ørken og op i højderne til toppen af vulkaner og bjerglandskab. Sydamerika er varieret, særpræget og et kontinent, du får lyst til at besøge igen og igen. Når du rejser til Sydamerika med Kipling Travel, er det oplagt at tage med os på bjergbestigning. Vi har gjort det mange gange, og vi bliver aldrig trætte af det! Det er en ubeskrivelig følelse at stå på toppen efter en henrivende rejse opad.


Bestig Cotopaxi på din Ecuador rejse

Cotopaxi, Ecuador

5.897 meter • Teknisk sværhedsgrad: 2 • Fysisk form: C

Rejser du med Kipling Travel til Ecuador for at stå på toppen af Cotopaxi, bliver det ikke den eneste vulkantop, du sætter din ben på. Undervejs på vores ekspedition bestiger vi et par andre, lettere toppe som en del af akklimatiserings-programmet. Cotopaxi-ruten er fyldt med eventyr.

Vi kommer blandt andet forbi ækvator-monumentet “Mitad del Mundo”, hvor vi sætter et ben på hver side af ækvator og befinder os på begge verdens halvkugler på én og samme tid. Vi overnatter undervejs ved Quilotoa Søens kraterkant i 3.884 meters højde. Bestigningen af Cotopaxi kræver en god fysisk form, særligt under sidste etape. Her bestiger vi toppen via ren gletcher, og dette alene er et trek på 7-8 timers varighed.

 Bestig Cotopaxi  Læs mere om Ecuador

Aconcagua, Argentina

6.959 meter • Teknisk sværhedsgrad: 1 • Fysisk form: D

Aconcagua i Argentina er kendt for at være verdens højeste trekking peak. Det er ikke her, du støder på de store tekniske udfordringer, men til gengæld kræver ruten, at du er i super god form. Bjerget har fodfæste i “Vinens hovedstad” Mendoza.

Du vil møde Juan Carlos, vores faste samarbejdspartner og en meget dygtig lokal, men dansktalende guide. Forbered dig på en alsidig tur i højderne, hvor vi både oplever at sove i camps og i telt. Aconcagua er Sydamerikas højeste bjerg og ligeledes det højeste bjerg uden for Asien.

 Bestig Aconcagua  Læs mere om Argentina

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.