Antal dage: 8
Priser fra: 13.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 19/07/2024

Se priser & book

Mount Ararat 5.165 meter

Vandring på Ararat - Ararat bestigning. Historisk trek til Tyrkiets højeste bjerg


Afrejse
Pris
 
19. jul. 2024
13.998,-
Garanteret

31. jul. 2024
13.998,-
Garanteret


Inkluderet

Fly og transport

 • Flyrejse København-Istanbul-Van retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transporter

Overnatninger

Overnatninger i delt dobbeltværelse/telt

 • 2 nætter på Hotel i Van 
 • 1 nat på hotel i Dogubeyazit
 • 4 nætter i telt på Ararat

Mad

 • Al mad på trek - maden er tilberedt af eget køkkenhold
 • Vand, te, kaffe etc i camp 1 og 2 på bjerget
 • Morgenmad i Van/Dogubyazik

Oplevelser

 • Dansk rejseleder
 • Lokale bjerg og trekking guider (1:5 på topdagen)
 • Mulddyr/heste til al bagage mellem lejrene

Praktisk

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meter. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afbestillingsforsikring 
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkepenge (beregn ca. 60-70 EUR i alt)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 1.498 kr.
pr. person
Praktisk information

Sværhedsgrad: 1+/2 C-

Højde: 3.200 - 5.165 meter

Gruppestørrelse: 9-19 deltagere

Type: Vandring og trekking og let topbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Ararat bestigning

Udstyr der bliver leveret på Ararat trekket

På en Mt. Ararat bestigning medbringer vi alt fælles udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt, alt køkkengrej (bestik, tallerkener, krus, etc.), proviant til tre daglige måltider. Der medbringes også toiletpapir, men tag alligevel en ekstra rulle med hjemmefra. Toiletpapir findes ofte ikke i lufthavne og andre steder, hvor vi er vant til det i Vesten.

Du skal altså kun sørge for helt personlig bagage, dit eget udstyr.

Husk at du kan leje bjergudstyr til Mount Ararat. Du skal bruge isøkse og crampons - se mere på vores bjergpakkelister her.

Ved tilmelding fremsender vi praktiske informationer og pakkelister.

Desuden har Friluftsland lavet en fremragende pakkeliste til Ararat bestigninger, som kan læses her

Ararat toptur

Mt. Ararat bestigning - gradering

Dette er en klassisk trekkingtur med udfordringer for den erfarne såvel som for nybegyndere. Ararat er ikke enormt hård, men højdepåvirkningen er betragtelig. Ararat er lidt som Kilimanjaro, bare langt mindre besøgt. Vi har indlagt en ekstra akklimatiseringsdag, som vi altid gør det på vore rejser. I snit er der 4-5 timers vandring pr. dag. Dog er topdagen op mod 10 timer lang. Vandringen varierer fra zigzag stier i normalt vandreterræn til vulkanske landskaber over den alpine del, nær toppen. 

Siden 2005 har vi haft en fantastisk flot topsucces på Ararat, samlet over 86%. Seneste bestigninger: august 2022 med Leon Wulff og 16 deltagere på toppen 10/8-23 med Jakob Lapp som leder.

Den overordnede gradering er middel, C og bjergbestigningen er 1 C+ 

Tyrkiet - dette enorme land mellem Europa og Asien - har opnået øget popularitet som badedestination gennem de senere år. Her er rigtignok enorme - næsten sovjetisk-inspirerede - badekomplekser beliggende ved Middelhavets strande med alt, hvad den kan trække af diskoteker og strandliv. 

Så er der dog så meget mere at komme efter langt borte fra turiststederne. Hvis man er "bidt af Asien" byder Tyrkiet på enestående oplevelser af byliv upåvirket af nutiden, blandet med en enestående venlighed. Hvis man bevæger sig ud på landet, skal man næsten forvente at blive budt på alt inden for de stolte bønders lokale produkter. Selvom man ikke forstår et ord, er venlige smil og en kop veltillavet te nok til at redde en god dag for alle parter. Uspolerethed er det rette ord for denne spontane gæstfrihed. At blive vækket fra lyden af hundrede minareter er langt mere inspirerende end at blive trukket ud af søvnen af et mekanisk vækkeur!

Områderne længst over mod Iran, Armenien og Georgien hører til Tyrkiets mest øde - man kan køre timevis ad fine bilveje uden at møde andet end hestevogne. Landskabet er karsk: grønne græsenge beliggende ned til vegetationsløse søbredder. Området minder næsten om Island. Og det er kun et absolut fåtal af besøgende, der kommer her. Den lokale mad fås næsten ikke bedre - du får ikke mere velsmagende og veltillavet mad på nogen rejse i den nære Orient.

Mt. Ararat er absolut en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program.

Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Ergo er Ararat og alle bjerg-rejser for eventyrer der tør rejse på rejser, hvor der nærmest partout vil ske ændringer undervejs.