Mount Ararat 5.165 meter

Vandring på Ararat - Ararat bestigning. Historisk trek til Tyrkiets højeste bjerg

 

ARARAT ER LUKKET I 2017 - SE EVT. EKSPEDITIONEN TIL DAMAVAND 5.671 METER

Oplev Tyrkiets fantastiske højland og Mt. Ararat, lokalt kendt som Agri Dagi. Ararat er Tyrkiets højeste bjerg og ligger i det spændende grænseland til Armenien og Iran. Ararat er en imponerende snedækket vulkan, knejsende over den anatolske højslette.

Det er mål for utallige historiejægere, da Noahs Ark ifølge Første Mosebog endte her efter syndfloden: ”På den syttende dag i den syvende måned sad arken fast på Ararats bjerge”.

 

I adskillige år var Ararat lukket land for trekking og bestigninger, men nu er bjerget åbent for eventyrsøgende. Ararat var ubesteget indtil midten af det 19. århundrede.

Førstebestigningen stod russeren Dr. Frederich W. Parrot for i 1829.

Ararat er desværre lukket her i 2018, men vi vender stærkt tilbage i 2019 på dette fantatsiske bjerg, hvor vi har haft topsucces alle årene fra første færd i 2006. • Oplev et helt utroligt og eventyrligt hjørne af Tyrkiet, på den østanatoliske slette nær grænsen til Armenien
 • Fantastisk trekking og en oplagt bestigning uden tekniske udfordringer
 • Dogubeyazik med Ishak Pascha paladset og Vansøen med den armenske kirke
 • Bestigning af Tyrkiets højeste bjerg, 5.165 meter - et oplagt førstegangsbjerg, hvis du ikke har bjergbestigningserfaring 
 • Siden 2005 har Kipling Travel haft Ararat bestiginger på programmet. Seneste ture: juli 2014, hvor alle kom på toppen med Søren Gudmann. 16 ud af 17 på toppen med Søren Smidt i august 2014 og igen 16 ud af 17 på toppen med Bo Belvedere i september 2014
1.

Afrejse København mod Istanbul og Van i det østlige Tyrkiet

Dag 1

Fra København flyver vi via Istanbul til Van, der er beliggende i Tyrkiets måske mest imponerende egn – det østlige Anatolien for foden af kæmpen Ararat, der med sine 5.165 meter hæver sig majestætisk over et bølgende landskab, små landsbyer og den mægtige Van Sø. Vi kører til vores hotel i det centrale Van.

Aftensmad er inkluderet.

2.

Dogubeyazit og Ishak Pasha Palace

Dag 2

Efter morgenmaden kører vi fra Van langs Vansøen mod byen Dogubeyazit. Vi passerer bjerget Tendürek Dagi, endnu en af Anatoliens talrige vulkaner. Efter indkvartering på vores hotel i Dogubeyazit, besøger vi det smukke palads Ishak Pasha, opført af ottomanen Colak Abdi Pasha i 1700-tallet. Det er som en levendegørelse af 1001 nats drøm, komplet med kunstfærdigt udfærdigede sale og opulente harem'er. Beliggenheden ud til en frodig dal med udsigt over Ararat fuldender billedet af en længst svunden tid.

Man kan promenere på bjergskråningerne og regelmæssigt opleve et fænomenalt lydbillede, når lyden fra minareten giver ekko på de lodrette bjergsider en kilometer borte. I det hele taget er Ishak Pasha med de imponerende bjergformationer et sted af ufattelig skønhed.

Vi overnatter i Dogubeyazit. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Trekket starter i Eli, mod Camp I, 3.200 meters højde

Dag 3

Vi kører til en lille sæterbebyggelse, Eli, beliggende i 2.200 meters højde. Her møder vi den lokale medarbejderstab og laster vores bagage på muldyr (daglige fornødenheder og skiftetøj bærer man i sin dagtursrygsæk). Vi starter opstigningen på 1.000 højdemeter til lejrpladsen Camp I, ofte kaldet Green Camp, i 3.200 meters højde. Vi slår lejr nær en lille elv i de flotte omgivelser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Akklimatisering, dagstur til Camp II, 4.100 meter

Da vi allerede er steget 1.000 meter, tager vi en akklimatiseringsdag her. Men for at øge højdetilvænningen, tager vi på en dagstur op mod basalt-klipperne – og gerne hele vejen til Camp II. Overnatning i Camp I.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Camp II, 4.100 meters højde

Vi forlader Camp I og går de næste 1.000 meter op mod basalt-klipperne til Camp II igen. Vi overnatter på den lille lejrplads og har en anelse topfeber.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Bestigning af Ararat 5.165 meter, Camp I

Det bliver en alpin start omkring kl. 3.30 om morgenen. Den første del af opstigningen er i typisk vulkansklandskab med ral og løse småsten, der fortsætter de næste 900 højdemeter. Derefter, i omkring 5.000 meters højde, nås den store gletsjerkappe. Afhængig af forholdene tager vi cramponer på eller fortsætter uden indtil kort før toppen. Fra den mildt sagt imponerende top er der udsigt til bjergene i Armenien og Iran - og til hele Østtyrkiets højland. Der er 3 til 7 timers vandring til toppen.

Fra det snedækkede topplateau går vi forsigtigt nedad gennem blokmarken og ned forbi Camp II. Efter et kort hvil fortsætter vi vejen til første lejr. Trætte ankommer vi til Camp I (Green Camp) i 3.200 meters højde. Her er det tid til en - næsten obligatorisk – Efes, den lokale øl.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Kørsel til Van med Van-søen og det gamle armenske kloster

Vi går det sidste stykke til vejen, hvorfra der køres til Van. På vejen passeres den mægtige salte Van Sø med sit eget klima, smukke sangfugle i de rødstensklædte bjerge og småflokke af får bevogtet af hyrdehunde. Det var her, vi i foråret 2005 mødte en 9-årig dreng, der så på os vesterlændinge, som var vi landet med en UFO. Det var først da vi med venlige fagter og efter at have fotograferet ham, han skiftede fra dyb skepsis til et varmt smil. Dette sagde alt om en enestående oplevelse - og dem er der mange af i Østtyrkiet.

Vi skal en tur ud på Vansøen om eftermiddagen. Vi sejler til Akdamaar-øen og ser det gamle armenske kloster, der har gennemlevet en dramatisk historie de sidste 100 år med ødelæggelse, genopbygning og agiterede politiske udmeldinger. Det er en flot afslutning på en herlig og lang dag.

Overnatning i Van.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Van og hjemrejse mod København

Vi spiser morgenmad, inden vi kører i lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod København via Istanbul. Hjemkomst sidst på dagen efter en bestigning i historiens fodspor.

Morgenmad er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Istanbul-Van retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Dansk rejseleder
 • Lokale bjerg og trekking guider
 • Mulddyr/heste til al bagage mellem lejrene
 • Al mad på trek (maden er tilberedt af eget køkkenhold)
 • Al mad i Van og Dogubyazik samt hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • Transfers og transporter
 • Overnatning på Hotel i Van i delt dobbeltværelse
 • Overnatning i telt på Ararat
 • Bjergtilladelser og afgifter
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeture og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkepenge (beregn ca. 50-60 EUR per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Gradering Bjerg: Let - 1B

Højde: 3.200 - 5.165 meter

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Vandring og trekking og let topbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

 

Mount Ararat grej og udstyr

Udstyr der bliver leveret på Ararat trekket

På en Mt. Ararat bestigning medbringer vi alt fælles udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt, alt køkkengrej (bestik, tallerkener, krus, etc.), proviant til tre daglige måltider. Der medbringes også toiletpapir, men tag alligevel en ekstra rulle med hjemmefra. Toiletpapir findes ofte ikke i lufthavne og andre steder, hvor vi er vant til det i Vesten.

Du skal altså kun sørge for helt personlig bagage, dit eget udstyr. Husk at du kan leje bjergudstyr smo isøkse og crampons hos os, se mere om vores bjergpakkelister her.

Ved tilmelding fremsender vi praktiske informationer og pakkelister.

Desuden har Friluftsland lavet en fremragende pakkeliste til Ararat bestigninger, som kan læses her

Gradering - god trekking og let bjergbestigning, stor succesrate

Ararat-bestigning

Mt. Ararat bestigning - gradering

Dette er en klassisk trekkingtur med udfordringer for den erfarne såvel som for nybegyndere. Ararat er ikke enormt hård, men højdepåvirkningen er betragtelig. Ararat er lidt som Kilimanjaro, bare langt mindre besøgt. Vi har indlagt en ekstra akklimatiseringsdag, som vi altid gør det på vore rejser. I snit er der 4-5 timers vandring pr. dag. Dog er topdagen op mod 10 timer lang. Vandringen varierer fra zigzag stier i normalt vandreterræn til vulkanske landskaber over den alpine del, nær toppen. 

Siden 2005 har vi haft en fantastisk flot topsucces på Ararat, samlet over 86 %. Seneste succes var i september 2014, hvor alle deltagere kom på toppen med rejseleder Bo Belvedere Christensen. I 2015 og 2016 er Ararat lukket for bestigninger, men vi kommer stærkt igen i sommeren 2017.

Den overordnede gradering er middel, C og bjergbestigningen er den letteste grad, 1/B

Tyrkiet – langt fra charterområderne

Tyrkiet - dette enorme land mellem Europa og Asien - har opnået øget popularitet som badedestination gennem de senere år. Her er rigtignok enorme - næsten sovjetisk-inspirerede - badekomplekser beliggende ved Middelhavets strande med alt, hvad den kan trække af diskoteker og strandliv. 

Så er der dog så meget mere at komme efter langt borte fra turiststederne. Hvis man er "bidt af Asien" byder Tyrkiet på enestående oplevelser af byliv upåvirket af nutiden, blandet med en enestående venlighed. Hvis man bevæger sig ud på landet, skal man næsten forvente at blive budt på alt inden for de stolte bønders lokale produkter. Selvom man ikke forstår et ord, er venlige smil og en kop veltillavet te nok til at redde en god dag for alle parter. Uspolerethed er det rette ord for denne spontane gæstfrihed. At blive vækket fra lyden af hundrede minareter er langt mere inspirerende end at blive trukket ud af søvnen af et mekanisk vækkeur!

Områderne længst over mod Iran, Armenien og Georgien hører til Tyrkiets mest øde - man kan køre timevis ad fine bilveje uden at møde andet end hestevogne. Landskabet er karsk: grønne græsenge beliggende ned til vegetationsløse søbredder. Området minder næsten om Island. Og det er kun et absolut fåtal af besøgende, der kommer her. Den lokale mad fås næsten ikke bedre - du får ikke mere velsmagende og veltillavet mad på nogen rejse i den nære Orient.

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

23. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

2. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.