Mount Ararat 5.165 meter

Vandring på Ararat - Ararat bestigning. Historisk trek til Tyrkiets højeste bjergFra København flyver vi via Istanbul til Van, der er beliggende i Tyrkiets måske mest imponerende egn – det østlige Anatolien for foden af kæmpen Ararat, der med sine 5.165 meter hæver sig majestætisk over et bølgende landskab, små landsbyer og den mægtige Van Sø. Vi kører til vores hotel i det centrale Van.

Aftensmad er inkluderet.

Dag 1

Efter morgenmaden kører vi fra Van langs Vansøen mod byen Dogubeyazit. Vi passerer bjerget Tendürek Dagi, endnu en af Anatoliens talrige vulkaner. Efter indkvartering på vores hotel i Dogubeyazit, besøger vi det smukke palads Ishak Pasha, opført af ottomanen Colak Abdi Pasha i 1700-tallet. Det er som en levendegørelse af 1001 nats drøm, komplet med kunstfærdigt udfærdigede sale og opulente harem'er. Beliggenheden ud til en frodig dal med udsigt over Ararat fuldender billedet af en længst svunden tid.

Man kan promenere på bjergskråningerne og regelmæssigt opleve et fænomenalt lydbillede, når lyden fra minareten giver ekko på de lodrette bjergsider en kilometer borte. I det hele taget er Ishak Pasha med de imponerende bjergformationer et sted af ufattelig skønhed.

Vi overnatter i Dogubeyazit. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 2

Vi kører til en lille sæterbebyggelse, Eli, beliggende i 2.200 meters højde. Her møder vi den lokale medarbejderstab og laster vores bagage på muldyr (daglige fornødenheder og skiftetøj bærer man i sin dagtursrygsæk). Vi starter opstigningen på 1.000 højdemeter til lejrpladsen Camp I, ofte kaldet Green Camp, i 3.200 meters højde. Vi slår lejr nær en lille elv i de flotte omgivelser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Da vi allerede er steget 1.000 meter, tager vi en akklimatiseringsdag her. Men for at øge højdetilvænningen, tager vi på en dagstur op mod basalt-klipperne – og gerne hele vejen til Camp II. Overnatning i Camp I.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Vi forlader Camp I og går de næste 1.000 meter op mod basalt-klipperne til Camp II igen. Vi overnatter på den lille lejrplads og har en anelse topfeber.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Det bliver en alpin start omkring kl. 3.30 om morgenen. Den første del af opstigningen er i typisk vulkansklandskab med ral og løse småsten, der fortsætter de næste 900 højdemeter. Derefter, i omkring 5.000 meters højde, nås den store gletsjerkappe. Afhængig af forholdene tager vi cramponer på eller fortsætter uden indtil kort før toppen. Fra den mildt sagt imponerende top er der udsigt til bjergene i Armenien og Iran - og til hele Østtyrkiets højland. Der er 3 til 7 timers vandring til toppen.

Fra det snedækkede topplateau går vi forsigtigt nedad gennem blokmarken og ned forbi Camp II. Efter et kort hvil fortsætter vi vejen til første lejr. Trætte ankommer vi til Camp I (Green Camp) i 3.200 meters højde. Her er det tid til en - næsten obligatorisk – Efes, den lokale øl.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Vi går det sidste stykke til vejen, hvorfra der køres til Van. På vejen passeres den mægtige salte Van Sø med sit eget klima, smukke sangfugle i de rødstensklædte bjerge og småflokke af får bevogtet af hyrdehunde. Det var her, vi i foråret 2005 mødte en 9-årig dreng, der så på os vesterlændinge, som var vi landet med en UFO. Det var først da vi med venlige fagter og efter at have fotograferet ham, han skiftede fra dyb skepsis til et varmt smil. Dette sagde alt om en enestående oplevelse - og dem er der mange af i Østtyrkiet.

Vi skal en tur ud på Vansøen om eftermiddagen. Vi sejler til Akdamaar-øen og ser det gamle armenske kloster, der har gennemlevet en dramatisk historie de sidste 100 år med ødelæggelse, genopbygning og agiterede politiske udmeldinger. Det er en flot afslutning på en herlig og lang dag.

Overnatning i Van.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Vi spiser morgenmad, inden vi kører i lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod København via Istanbul. Hjemkomst sidst på dagen efter en bestigning i historiens fodspor.

Morgenmad er inkluderet.

Afrejse
Pris
 

INKLUDERET

 • Flyrejse København-Istanbul-Van retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Dansk rejseleder
 • Lokale bjerg og trekking guider
 • Mulddyr/heste til al bagage mellem lejrene
 • Al mad på trek (maden er tilberedt af eget køkkenhold)
 • Al mad i Van og Dogubyazik samt hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • Transfers og transporter
 • Overnatning på Hotel i Van i delt dobbeltværelse
 • Overnatning i telt på Ararat
 • Bjergtilladelser og afgifter
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeture og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkepenge (beregn ca. 50-60 EUR per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Sværhedsgrad: 1B

Højde: 3.200 - 5.165 meter

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Vandring og trekking og let topbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Udstyr der bliver leveret på Ararat trekket

På en Mt. Ararat bestigning medbringer vi alt fælles udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt, alt køkkengrej (bestik, tallerkener, krus, etc.), proviant til tre daglige måltider. Der medbringes også toiletpapir, men tag alligevel en ekstra rulle med hjemmefra. Toiletpapir findes ofte ikke i lufthavne og andre steder, hvor vi er vant til det i Vesten.

Du skal altså kun sørge for helt personlig bagage, dit eget udstyr. Husk at du kan leje bjergudstyr smo isøkse og crampons hos os, se mere om vores bjergpakkelister her.

Ved tilmelding fremsender vi praktiske informationer og pakkelister.

Desuden har Friluftsland lavet en fremragende pakkeliste til Ararat bestigninger, som kan læses her

Ararat-bestigning

Mt. Ararat bestigning - gradering

Dette er en klassisk trekkingtur med udfordringer for den erfarne såvel som for nybegyndere. Ararat er ikke enormt hård, men højdepåvirkningen er betragtelig. Ararat er lidt som Kilimanjaro, bare langt mindre besøgt. Vi har indlagt en ekstra akklimatiseringsdag, som vi altid gør det på vore rejser. I snit er der 4-5 timers vandring pr. dag. Dog er topdagen op mod 10 timer lang. Vandringen varierer fra zigzag stier i normalt vandreterræn til vulkanske landskaber over den alpine del, nær toppen. 

Siden 2005 har vi haft en fantastisk flot topsucces på Ararat, samlet over 86 %. Seneste succes var i september 2014, hvor alle deltagere kom på toppen med rejseleder Bo Belvedere Christensen. I 2015 og 2016 er Ararat lukket for bestigninger, men vi kommer stærkt igen i sommeren 2017.

Den overordnede gradering er middel, C og bjergbestigningen er 1B

Tyrkiet - dette enorme land mellem Europa og Asien - har opnået øget popularitet som badedestination gennem de senere år. Her er rigtignok enorme - næsten sovjetisk-inspirerede - badekomplekser beliggende ved Middelhavets strande med alt, hvad den kan trække af diskoteker og strandliv. 

Så er der dog så meget mere at komme efter langt borte fra turiststederne. Hvis man er "bidt af Asien" byder Tyrkiet på enestående oplevelser af byliv upåvirket af nutiden, blandet med en enestående venlighed. Hvis man bevæger sig ud på landet, skal man næsten forvente at blive budt på alt inden for de stolte bønders lokale produkter. Selvom man ikke forstår et ord, er venlige smil og en kop veltillavet te nok til at redde en god dag for alle parter. Uspolerethed er det rette ord for denne spontane gæstfrihed. At blive vækket fra lyden af hundrede minareter er langt mere inspirerende end at blive trukket ud af søvnen af et mekanisk vækkeur!

Områderne længst over mod Iran, Armenien og Georgien hører til Tyrkiets mest øde - man kan køre timevis ad fine bilveje uden at møde andet end hestevogne. Landskabet er karsk: grønne græsenge beliggende ned til vegetationsløse søbredder. Området minder næsten om Island. Og det er kun et absolut fåtal af besøgende, der kommer her. Den lokale mad fås næsten ikke bedre - du får ikke mere velsmagende og veltillavet mad på nogen rejse i den nære Orient.

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Foredrag
Periode
Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
20. nov. 2019 kl. 17:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
8. jan. 2020 kl. 19:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik