Rejser til Tanzania og Zanzibar

En skræddersyet rejse ud fra årevis af erfaring


Rejser til Tanzania og Zanzibar

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Hos Kipling Travel udbyder vi rejser til Tanzania, hvor du kan opleve den smukke afrikanske østkyst. Dyp tæerne i Det Indiske Ocean, besøg landsbysamfundet i bjergene og kør i jeep gennem savannen. NgoroNgoro krateret er et uundgåeligt paradis for safari interesseret. Her har over 25.000 pattedyr hjemme, og dine chancer for at opleve dyrefænomener som The Big Five er super gode.

Fordelt på Tanzanias fastland og på den tilhørende øgruppe Zanzibar bor ca. 50 millioner Indbyggere. Populære destinationer som hovedstaden Dodoma og storbyen Arusha besøges hvert år af et utal af turister, som hungrer efter vilde oplevelser. Befolkningen i Tanzania taler Swahili. Nogle indbyggere mestre også engelsk som et levn fra datidens britiske kolonisering.

Spring direkte til:

Det skal du opleve i Tanzania og Zanzibar

Byer i Tanzania og på Zanzibar

Flere steder at opleve

Dar es Salaam
Den gamle hovedstad og velkendte havneby i Tanzania, indbyder til slentreture ved havnen og masser af kultur på byens museer og helt særlige udstillinger.

Morogoro
Byen er det perfekte udgangspunkt til din safarioplevelse på Afrikas mest eftertraget Savanne, Selous. Du kan også tage en dukkert ved det smukke Kinole vandfald.

Bukoba
Tag på en vidunderlig opdagelsesrejse i Minziro skovens frodige terræner, eller bliv fascineret af fortidens stammefolks abstrakte malerier ved Bwanji Rock Art.

Lushoto
Tag på smukke vandreture og udforsk Usambara bjergkæden. Nyd den betagende natur, og tag en iskold dukkert under Soni vandfaldet.

Dodoma
Tanzanias hovedstad Dodoma har noget for alle. I området kan du komme tæt på afrikas dyreliv, lære mere om kulturen og dykke ned i byens fantastiske historie.

Mbeya
Oplev Mbeyas frodige landskab og tag på opdagelse ved byens særprægede naturområder. Se blandt andet den fantastiske naturskabte lavabro.

Tanga
Helt ude på Afrikas østkyst kan du dykke ned i Galanos varme kilder. Byens vidunderlige historiske markeringer, vil være en oplevelse du aldrig glemmer.

Moshi
Landsbyen i Kilimanjaro-bjergets nederste skråninger, afspejler Masai-kulturens mange aspekter, på en måde du næppe har kunnet forestille dig.

Kigoma
Små fantastiske nationalparker, lokale og anderledes madoplevelser og historien om Dr. David Livingstone. Kigoma har det hele, og mere til endda.

Tabora
En ofte overset lille by, som med sin dyrkning af lækre råvarer, byder på alt det bedste fra det afrikanske køkken. Dr. Livingstone har desuden opholdt sig her.

Rejsetyper i Tanzania og Zanzibar

Trekking i Tanzania er fantastisk

Trekking i Tanzania

Mange trekkere rejser til Tanzania. Her venter den ultimative udfordring - Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. ed Kilimanjaro Nationalpark er der forskellige niveauer af trek. Eksempelvis kan du på et 7 dages trek komme nå tops på bjergtagende Kilimanjaro.

Se trekkingrejser her

Populære dyr du kan opleve i Tanzania og Zanzibar

I Danmark er vores muligheder for at opleve de eksotiske dyr begrænsede. Vi kan observere dem gennem gitter eller ruder, men da får de slet ikke lov til, at udfolde sig, som de vilddyr de er. Rejser du til Tanzania, vil du træde ind på dyrenes territorium, og du må affinde dig med, at besøget vil være på deres præmisser. Netop fordi du på savannen befinder dig blandt dyrenes naturlige omgivelser, vil oplevelsen være en helt anden.

Oplev flodheste, giraffer, geparder og løver på hjemmebane. Se gnuer og zebra på vildtvandring i samlet flok, eller bliv betaget af de neon-pinke flamingoer blandt hundredvis af andre fuglearter. Dyrelivet udfolder sig ikke kun til lands og i luften. besøger du Zanzibar er der et hav af snorkle- og dykkermuligheder at finde. Det indiske Ocean gemmer på et utal af farverige fisk, havskildpadder, delfiner, pilrokker, moræner, blæksprutter og meget mere.

Rejs til Tanzania og se bøflerBøflen
Rejs til Tanzania og se chimpanserChimpansen
Rejs til Tanzania og dyk med cichildenCichliden
Rejs til Tanzania og se delfinerDelfinen
Rejs til Tanzania og se elefanterElefanten
Rejs til Tanzania og se flamingoerFlamingoen
Rejs til Tanzania og se flodhesteFlodhesten
Rejs til Tanzania og se fugleedderkopperFugleedderkoppen
Geoparder i TanzaniaGeparden
Se graffer når du rejser til TanzaniaGiraffen
Rejs til Tanzania og se havskildpadderHavskildpadden
Rejs til Tanzania og se hyænerHyænen
Rejs til Tanzania og se krokodillerKrokodillen
Rejs til Tanzania og se leoparderLeoparden
Rejs til Tanzania og se løverLøven
Rejs til Tanzania og se næsehornNæsehornet
Rejs til Tanzania og se vortesvinVortesvinet
Zebraen

Spørgsmål fra de rejsende

Nej, det er det ikke. Man skal dog have respekt for, at vi er på dyrenes territorium, og at nogle af dyrene kan være farlige, hvis de føler sig truet. Derfor skal der tages de rigtige forbehold, når man vælger at sove på savannen. Dette er naturligvis noget, som vi har fuldstændig styr på. Så når du bestiller din rejse til Tanzania hos os, skal du ikke bekymre dig om det.

Ja - det kan man sagtens, og det er desuden en fremragende idé. De fleste børn bliver særdeles fascineret, når de oplever de “store dyr” på en safaritur.

Ja, det er det helt bestemt. Når man rejser til et så fjernt land, er der dog altid nogle forbehold man skal tage, som sørger for, at det bliver en sikker og tryg rejse. Der er derfor nogle forberedelser man skal gøre sig inden afrejse, nogle typer adfærd der bør undgås og nogle områder, man ikke bør opholde sig i. Vi har rejst i Tanzania over 20 år. Vi kender derfor til alle disse forbehold og guider vores kunder præcist og udførligt i disse.

Som udgangspunkt er det i perioderne:

  • December til marts
  • Juni til oktober

På den måde undgår du nemlig de to regnsæsoner i det sene forår og den lille i november.

Alle tre er Kipling-klassikere, så du får en fænomenal oplevelse, uanset dit valg. Hvert land har dog sine egne karakteristika, så det kommer også an på jeres egne præferencer. Vi anbefaler oftest Tanzania grundet den ekstremt høje dyreintensitet og de smukke naturfænomener som Ngorongoro-krateret og ikke mindst verdens måske bedste safariområde, nemlig Serengetis mægtige savanne, som samlet set er på størrelse med Danmark.

Vi kører i jeeps, hvor alle er garanteret vinduesplads og hvor der maksimalt er syv i hver bil. Rejser man fire personer (eller flere) sammen, garanterer vi privat safarijeep.

Visum udstedes på normale turistrejser i lufthavnen eller ved ankomst til grænsen. Man skal være opmærksom på, at passet som minimum skal være gyldigt i seks måneder efter hjemkomstdatoen.

Safariteltene er store (nok omkring 40m2) og fungerer normalt som “dobbeltværelse”, hvor der er to sovepladser samt toilet og bad. Det er den allerbedste måde at opleve savannen på.

Det kommer meget an på årstiden og rejseperioden, men typiske eksempler på luftfartsselskab kunne være KLM, Turkish, Kenya, Ethiopian, Lufthavnsa, Swiss Air og Qatar som alle har gode forbindelser til Tanzania. 

Der er potentielt set malaria under 1.000 meters højde. Derfor skal du efter samråd med lægen overveje at have malariaprofylakse med have vaccine mod Malaria. Hvis du ønsker at læse mere om de konkrete vaccine-anbefalinger, så kan du læse mere på sikkerrejse.dk.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.