Antal dage: 18
Priser fra: 28.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kilimanjaro, safari og Zanzibar

Det optimale eventyr - bestigning af Kilimanjaro, storslået safari og badeferie på eksotiske Zanzibar.


"Vi mødte ved Kipling en imødekommenhed og forståelse og vore spørgsmål blev taget seriøse. Vi fik yderst kompetent rådgivning til vores rejse, og alt fungerede 100% under rejsen. "

Eventyret begynder

Vi flyver mod Tanzania og ankommer i løbet af aftenen til lufthavnen i Kilimanjaro. Her bliver vi mødt af vores gode folk, der står klar med et Kipling Travel-skilt. Fra lufthavnen er der en times kørsel til Hotel Springland i Moshi, der ligger med en fantastisk udsigt til Kilimanjaro, Afrikas mægtigste bjerg. Safari- og Zanzibar-rejsen i Tanzania begynder.

Overnatning i Moshi.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Moshi ved Kilimanjaros fod

Tre af dagens oplevelser:

 • Folklore på Moshis farverige markeder
 • Afslapning ved hotellets pool og blive klar til safarien
 • Og ikke mindst - på klare dage, nyde den smukke udsigt til Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg

Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi. 

I Moshi får man et rigtig godt indtryk af, hvordan livet leves i byen her i det nordlige Tanzania. Moshi er en rigtig handelsby og et herligt sted at gå på opdagelse i de mange lokale butikker og små markeder. Byen er centrum for en af Tanzanias store kafferegioner og hjemsted for en række af landets uddannelsesinstitutioner.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad inkluderet

Dag 2

Machame Camp 2.980 meter

Efter morgenmaden kører vi til indgangen af Kilimanjaro Nationalpark i knap 1.500 meters højde. Her skrives vi ind og gøres opmærksom på reglerne i parken. Vi vandrer gennem smuk skov. Landskabet åbner sig, og i knap 3.000 meters højde kommer vi til den flot beliggende Machame Camp 2.980 meter med smuk udsyn til Kilimanjaros tinder.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Shira Camp Hut 3.840 meter

De første af dagens timer går med at krydse det berømte Moorland, der ligger i højden fra 2.800-4.000 meter. Det er karakteriseret ved lav buskvækst, specielle planter og mosser. Længere mod nord kan vi se vores lejrplads under Kilimanjaros top. Vi ankommer efter 6-7 timers herlig vandring til lejren, 3.840 meter. Nogle vil mærke højden for første gang.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Barranco i 3.950 meter

Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren, vi går ad en lille fin sti med herlig udsigt til Shira Cathedral og Mt. Meru. Landskabet bliver en anelse mere råt og bart. Vi fortsætter 2 timer til den store, smukke klippe Lava Tower i 4.500 meter. Ofte ses lammegrib og småfugle, inden vi kommer ned gennem en smuk dalsænkning, hvor to af Kilimanjaros mest berømte blomster ses: den store træagtige Giant Groundsel samt den kuglerunde sukkulent Giant Lobelia. Vi ankommer til Barranco i 3.950 meter med storslået udsigt til Kilimanjaros top.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 5

Karanga 4.200 meter

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse går vi cirka en time over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Efter cirka en times vandring står vi på toppen af væggen. Landskabet har igen skiftet karakter. Vi er i den afroalpine bjergørken, hvor det er store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top, som dominerer. Vi kommer hurtigt til Karanga.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Barafu lejren

Det er en let dag rent vandremæssigt, præcis som gårsdagen. Vi kommer over små højderygge, over småklipper, gennem smådale, kløfter og store plateauer, inden den sidste hårde stigning op til Barafu 4.600 meter. I alt tager turen 3-5 timer. Lejren ligger øde og barsk på et fremspring. Går man et lille stykke, kommer det smukke Mawenzi 5.149 meter til syne.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 7

Uhuru Peak 5.895 meter

Ved midnat bliver vi vækket med te og lidt morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og vi skal beregne en dag på 10-15 timer. Efter en lille times vandring bliver det stejlere, og flere højdemeter vindes. Efter cirka 6 timers vandring kommer vi til kraterkanten og Stella Point i 5.700 meter, og den sidste times vandring til Afrikas højeste top 5.895 meter er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield samt Rebman gletcheren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. Alt afhængig af tiden og vejret bliver vi 15-20 minutter på toppen, inden vi begynder nedstigningen til Stella Point og derefter 2 timer ned til Barafu. Her tager vi et velfortjent hvil, inden det går ned af Mweka-stien. Første del er hård, da vi er trætte i benene, men vandringen er let. Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meter. Vi hviler lidt og fortsætter en times gang ned til den herlige lejrplads ved Mweka i 3.100 meter.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Nationalpark Gaten

Vi kommer ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldige at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 2½-3 timer at gå de 1.000 meter ned til nationalparkens hovedkvarter. Vi får et bevis på bestigningen, inden vi kører ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. Vel tilbage på hotellet nyder vi eftermiddagen og kan med ro se tilbage på Kilimanjaro.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

Mweka

Tarangire National Park

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod masaiernes land og Tarangire National Park, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!
Vi kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden, på et tidspunkt hvor vildtrigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser vi på særdeles fint hold, ofte i store flokke. Også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.
Efter safarien kører vi til til safarihotellet Highview, som ligger nær landsbyen Karatu i Nagorongoro’s omegn.

Overnatning i Karatu på Highview safarihotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 10

Ngorongoro

I dag kører vi på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat Ngorongoro Krateret. Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 14 kvadratkilometer. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten (calderaet for at være helt præcis). Vi ser med det samme bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Vi kan være heldig at se leopard. Giraffer ser vi ikke hernede, med deres lange ben er de simpelthen ikke i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Overnatning i Karatu på Highview safarihotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 11

Tre af dagens oplevelser:

 • Flyvetur til krydderøen, Zanzibar
 • Zanzibars strande - afslapning og nydelse
 • De næste dage er der tid til at fordøje safariens store oplevelser

Afhentning på Highview efter morgenmaden og kørsel til Arusha lufthavn. Fly til Zanzibar i det Indiske Ocean. Her står vore folk klar og kører jer til Langi Langi Beach Resort som ligger ved Nungwi og ligger direkte ud til stranden. Langi Langi har en dejlig have med swimmingpool og rolige omgivelser. I livlige Nungwi er der masser af hyggelige og gode restauranter og cafeer i nærheden.

Alle dagene på en af Zanzibars dejlige strande. Zanzibars vande er generelt i absolut særklasse. Der er brede, hvide sandstrande med direkte adgang til det azurblå hav, hvor der er perfekte snorkle- og bademuligheder. Men husk, at der kan være meget tidevand og i perioder af året kan strandene være smalle og rimeligt stenede. Specielt sydøst kysten lider under tidevandsbevægelserne. Desuden kan der være en del tang på sydøst kysten fra slutningen af januar til udgangen af maj.
Zanzibars strande ved Langi Langi og Zawadi byder på helt vidunderlig afslappende badeferie.

Overnatning på Langi Langi Beach Resort

Morgenmad er inkluderet

Dag 12

Zanzibar

Vi nyder livet ved stranden de næste dage. Skal der lidt afveksling til, er der masser af muligheder for at tage på udflugter, snorkle og dykkerture. Prøv f.eks en halv dags tur, hvor I får set, hvordan alle de forskellige krydderier, som vi normalt kun kender fra supermarkedet, bliver dyrket. En meget spændende tur med en masse ”aha-oplevelser” og skønne duftindtryk. Her dyrkes bl.a. vanille, nelliker, muskat, peber, ingefær og en lang række forskellige frugter. En sejltur ud til nogle af dykker atollerne er også en dejlig oplevelse, som ofte inkluderer en picnic på standen med friskfanget grillet fisk.

Overnatning i Nungwe på Langi Langi Beach Hotel.

Morgenmad inkluderet.

Dag 13

Badeferie på Langi Langi Beach Resort

Denne dage er ren afslapning på stranden, her har du fuldt rådighed over hvad du vil lave. Øen Zanzibar byder på meget mere end lækre strande, som du har mulighed for

Overnatning i Nungwi på Langi Langi Beach Hotel.

Morgenmad inkluderet.

Dag 14

Badeferie

Overnatning i Nungwi på Langi Langi Beach Hotel.

Morgenmad inkluderet.

Dag 15

Afslapning på Zanzibar

Overnatning i Nungwi på Langi Langi Beach Hotel.

Morgenmad inkluderet.

Dag 16

Afsked med Zanzibar

En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Zanzibar og vende næsen hjemad. Vi kører fra Nungwi stranden mod Stone Town og lufthavnen for at påbegynde vores hjemrejse.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 17

Ankomst til København

I løbet af formiddagen ankommer vi til København.

Dag 18
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. jan. 2020
29.998,-

1. feb. - 24. feb. 2020
31.498,-

25. feb. - 31. mar. 2020
29.498,-

1. apr. - 31. maj. 2020
Kontakt os

1. jun. - 18. jun. 2020
29.998,-

19. jun. - 16. aug. 2020
33.498,-

17. aug. - 10. dec. 2020
30.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
30.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro//Dar Es Saalam-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Arusha-Zanzibar-Dar es Salaam med Precision Air på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 •   3 nætter på Springlands Hotel i Moshi inkl. morgenmad 
 •   7 dages Kilimanjaro trek, Machamerute
 • Lokal engelsktalende Kilimanjaro guide 
 • Trekking med bærere til al bagage og al fælles udstyr
 • Forsikring af bærerene på Kilimanjaro samt medlemsskab af KIATO (Kilimanjaro Association of Tour Operators) og Mount Kilimanjaro Porters Society
 • Overnatning i telt på trekket, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Kilimanjaro trekking tilladelse (alle park fee og tilladelser mm)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 •   2 dages safarirejse i safarijeep med garanteret vinduesplads og max 7 personer
 •   2 nætter på Highview safarihotel i dobbeltværelse
 • Safari i Tarangire Nationalpark og Ngorongoro krater
 • Al transport med chauffør og lokal engelsktalende safariguide jf program
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne
 • Transfer fra Highview safarihotel til Arusha el Kilimanjaro lufthavn
 •   5 nætter på Langi Langi Beach Resort i Garden View dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Afhentning i lufthavnen og transport til og fra hotellerne
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Tanzania/Zanzibar (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge Kili-trek, beregn 220-250 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Drikkepenge safari, beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonsafari - oplev savannen fra varmluftballon
Pris fra 4.598 kr./person
Langi Langi Seaview
Langi Langi - Seaview-værelse - 5 nætter
Pris fra 850 kr./person
Z-Hotel strand
Z-Hotel - Deluxe seaview-værelse - 5 nætter
Pris fra 3.398 kr./person
Gold Zanzibar - Kendwa
Gold Zanzibar - Kendwa - Deluxe ocean værelse - 5 nætter
Pris fra 4.598 kr./person
Ngorongoro Sopa Lodge
Ngorongoro Sopa Lodge
Pris fra 1.798 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juni til marts

Sværhedsgrad: D, topdagen E

Type: Individuel bjergbestigning, safari og badeferie

Vores hoteller: Zanzibar

Vores lodges: Tanzania

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaro

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 Kiplings anbefalinger om trekking og bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Guidebøger: 

”Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin” skriver Hemingway – og hans begejstring er til at forstå, for Kilimanjaro er et af verdens højeste fritstående bjerge og har et areal på godt 4.000 km2. Højeste punkt er Uhuru Peak (Kibo) 5.895 m. Bjerget er gigantisk og består af tre toppe, Shira 3.962 m. Mawenzi 5.149 m. og så hovedtoppen Kibo 5.895 meter. Alle, der har mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, og smuk vandring, har mulighed for at komme på toppen af Afrika, hvor trekking, sne og bjergene er i højsædet.

 

Guidebøger: 

Vi anbefaler Bo Belvedere Christensens fantastiske og omfattende Kilimanjaro-guidebog, der kan købes her.

 

Kilimanjaro guiden:

læs mere om Kilimanjaro her 

 

Bærere, køkkenhold og guider på Kilimanjaro

Kilimanjaro er en stor og fantastisk oplevelse, men også stor nød at knække, og var det ikke for de dygtige guider, køkkenholdet og bærerne, ville toppen være aldeles umulig for langt de fleste af os. Og blandet derfor er det vigtigt at skabe rimelige og gode rammer for bl.a. bærernes forhold på bjerget.

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højdearbejderne på Kilimanjaro, blandt andet ”International Porter Protection Group” (IPPG) som vi har støttet i Kipling Travel, men også ”Kilimanjaro Porter Assistance Project”, Tanzania Porters Organization” og ”Mount Kilimanjaro Porter Society” via ZARA Charity. I Kipling Travel støtter vi ”Kilimanjaro Association of Tour Operators” (KIATO) og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som bl.a. sørger for bærernes vilkår på Kilimanjaro.
Arbejdsforhold og løn i Tanzania bliver aldrig (eller i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark, men det betyder ikke at vi ikke skal presse på for de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule og udfordre vore samarbejdspartnere rundt om på kloden, hvilken vio gør gennem vores CSR arbejde og omfattende Code of Conduct med alle som vi arbejder med.

Nogle af indsatserne gennem Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), er blandt mange:

1: Sundhedsforsikring

2. Førstehjælp

3. Engelskundervisning

4. HIV og AIDS uddannelse

5. Økonomisk rådgivning, som at få bankkonto osv.

6: Desuden får bærerne mad og rimeligt udstyr til Kilimanjaro (bl.a. varme jakker, vanter og støvler, telt, liggeunderlag og sovepose) samt en normering for antal kg. – dvs. hvor meget de maksimalt må bære på bjerget.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om bæredygtighed her

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30

MESSE - AKTIV FERIE - Kilimanjaro
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 13:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik