Lotte Møller Barfod

Lotte Møller Barfod

Rejsekonsulent

Jeg skulle blive 20 år inden jeg for alvor slog rejse vingerne ud og tog på min første oversøiske rejse til Californien, hvor jeg skulle være au pair for en amerikansk familie i et år. I weekenderne drog jeg på "roadtrip i den udtjene cadillac" sammen med andre danske au pairs fra området og min rejselyst blev for alvor vakt.  Pludselig stod det helt klart for mig, at mit arbejdsliv skulle have noget med mennesker og planlægning af rejser at gøre, og i 1994 gik jeg i lære og har været i rejsebranchen siden!

Mit Kipling Travel eventyr startede i slutningen af 2004. Dengang var Kipling Travel et lille rejsebureau med to ansatte - chefen og min gode kollega Mette - i skønne omgivelser på en gård på landet blandt høns og køer! Dengang lavede Kipling Travel stort set kun rejser til Nepal og Indien - begge destinationer jeg ikke havde rejst til. Men det skulle ændre sig - heldigvis.

I mine mange år hos Kipling Travel er mit verdens-rejse-billede blevet mere nuanceret og udfordret. Mit personlige rejseeventyr startede med en au pair "udflugt" til Californien - den mere vestlige og civiliserede del af verden, men blev senere hen krydret med kontrasternes Indien, det bjergrige og kulturelle Nepal, dyremangfoldige Tanzania med eksotiske Zanzibar og imødekommende Sri Lanka. Og netop i nogle af verdens fattigste lande har jeg mødt de mest fantastiske og imødekommende mennesker, der med deres smil, nysgerrighed og åbne sind stolt har vist deres land og kultur frem. At rejse i den vestlige verden er trygt og man ved hvad man kan forvente sig, men i min optik ligger de store skatter gemt ved at rejse til lande, hvor kontrast og kaos går hånd i hånd og hvor en god portion tålmodighed og et overbærende smil gør forskellen.

Mine rejser indeholder altid elementer af kultur, natur, mennesker og mad. Men intet slår de oplevelser som naturen har givet mig på mine mange rejser. I bjergene finder jeg den indre ro og bliver mindet om glæden ved det simple liv - jeg bliver slået af skønheden og voldsomheden i naturen.

Rejsebranchen er klart min rette hylde og jeg er så privilegeret at arbejde sammen med branchens dygtigste og mest berejste kolleger. Hverdagen er ofte hektisk på kontoret, men vi har det sjovt og brænder alle for det vi laver og for Kipling Travel. Jeg elsker at tale med mennesker og formidle drømme og gerne til lande som Sri Lanka, Indien, Tanzania og Sicilien.