Sicilien rejser – langt fra turismens alfarvej

Oplev Siciliens skatte på små særligt udvalgte agriturismo og hoteller


Rejser til Sicilien

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Sicilien er de skjulte skattes hjemsted. Øen ud for Italiens støvlesnude er en juvel af årtusinders historie, herlig natur og uovertrufne overnatningssteder. Du skal rejse til Sicilien, hvis du værdsætter udsøgt italiensk cousine, romersk arkitektur og fantastiske vandreture.

Sicilien er blandt andet indehaver af Europas højeste vulkan, Etna, som du, trods at den er aktiv, kan vandre på og omkring. Sicilien er livsnydernes paradis. Her er tempoet mageligt, siestaen holdes troligt, og duften fra frisk frugt og lækkert bagværk fylder i gaderne. Glæd dig til dit sicilianske eventyr.

Spring direkte til:

Det skal du opleve på Sicilien

Rejsetyper til Sicilien

Spørgsmål fra de rejsende

Du kan rejse til Sicilien hele året rundt. Din oplevelse på øen kan være mindst lige så fantastisk i december, som den kan i maj. Højsæsonen for rejser til Sicilien strækker sig helt fra maj til november. I denne periode er dagtemperaturen mellem 20-35 °C, og nedbørstallet er knapt så højt som det eksempelvis er i december og januar. Det er dog sjældent, du oplever under 10 °C om dagen på Sicilien – uanset hvornår du rejser.

På vores trekking rejse til Sicilien, ligger sværhedsgraden på B. Det betyder, at trekket er af lettere karakter. Vi trekker cirka 3-5 timer dagligt på gode stisystemer. Vi bevæger os ikke meget højere op en 3.500 meter over havet.

Du rejser til et mildt og behageligt klima, når du besøger Sicilien. Vintrene er milde og somrene er varme men luftige. Derfor kan den smukke middelhavsø udforskes året rundt. Hvis du vil undgå de varmeste måneder, skal du vige udenom juli og august, hvor dagtemperaturen ligger på 30-35 °C. I stedet kan du med fordel bestille din rejse til september eller oktober, hvor der er mellem 20-25 °C.

Vores trekking-ruter på Sicilien ligger på sværhedsgrad B. Denne sværhedsgrad kalder vi også for “en god familiegradering”. Det gør vi, fordi at ruter på dette niveau egner sig supergodt til alle aldre. Dog skal dine børn være indstillet på at gå mellem 3-5 timer dagligt.

Sicilien er en italiensk ø. Derfor bruger der samme valuta på øen som i resten af landet – nemlig euro (EUR). Der er gode muligheder for at hæve penge på Sicilien, ligesom du langt de fleste steder kan bruge dit kort. Det er dog en god idé at have lidt kontanter på dig, til hvis du besøger mindre landsbyer eller mere øde områder. Her kan kortaccepten godt være begrænset.

Når du rejser til Sicilien, vil du opleve et prisniveau, der er en smule lavere, end hvad vi ellers oplever ved turistdestinationer. Priserne for hoteller, transport og måltider varierer meget, afhængigt af hvor luksuriøst du ønsker det. Det er dog betydeligt billigere at være turist på Sicilien end i Danmark.

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sicilien, og du behøver derfor ikke sætte dit ur anderledes, når du rejser til Sicilien.

Det officielle sprog på Sicilien er italiensk. Sicilianernes modersmål er dog siciliansk, som er en romersk dialekt, der har udviklet sig over århundreder. De fleste sicilianere er tosprogede og taler både italiensk og siciliansk. Som turist på øen klarer du dig fint med engelsk.

Ja, du kan roligt drikke vandet fra hanen, når du rejser til Sicilien. Vil du være 100 % på den sikre side, kan du købe flaskevand i de mange supermarkeder og kiosker.

Selvom de større rovdyr har forladt den italienske ø, så er Siciliens dyreliv stadig rigt og spændende. På øen kan du blandt andet støde på det fredede sicilianske firben, den giftige sicilianske rørviper og den slanke sicilianske guldsjakal. Din rejse til Sicilien er desuden et besøg hos otte arter af flagermus, landskildpadder og enkelte ulve.