Siciliens hovedregion: Palermo

Siciliens hovedstad og største by er Palermo. Palermo er Italiens største by på grund af deres store indbyggertal på 700.000 mennesker. Palermo er beliggende på øen Sicilien, som er en ø i Italien, der ligger nede ved spidsen af støvlen. Sicilien er Middelhavets største ø, og også den mest interessante.

Selve byen Palermo ligger på Siciliens Nordkyst, og er en by, som bærer præg af mange forskellige kulturer og historie, der går flere tusinde år tilbage i tiden. Byen har nemlig haft besøg af flere nationaliteter gennem sin historie. Blandt andet nationaliteter som franskmændene, normannerne, spanierne, araberne og byzantinere. Alle disse nationaliteter har sat deres aftryk i byens landskab, kultur og ikke mindst politik.

Se vores rejser til Sicilien, Italien

Besøg Siciliens hovedsregion med Kipling Travel

Kipling Travel elsker Sicilien og ikke helt uden grund. En rejse til Sicilien med Kipling Travel tager dig nemlig både til kendte egne, men også egne, som virker ukendte for mange turister. Sicilien er proppet med fantastiske perler af kultur, natur og historisk arv, som man sent vil glemme.

Mange kender måske sicilien fra Godfather, The Etna - den iltre dame eller fra landhandel, og kultur og arv. Sicilien indeholder dog også mange andre skatte, som endnu ikke er så kendte, for eksempel skatte som bjergene Nebrodi og Madonie. Med Kipling Travel har du mulighed for at komme helt tæt på kulturen og historien.

Palermos historie

Palermos historie går helt tilbage til mellem d. 8. og 6. århundrede f.Kr.. Her koloniserede fønikerne området, som tidligt var blevet brugt og beboet af Sicans, krentensere og eli. Palermo har i sin tid været kæmpet om af både Rom og Karthago i de puniske krige. Palermo blev efter flere krige fra forskellige barbariske befolkninger, en del af det byzantinske rige, som derefter havde herredømmet over byen i hele tre århundrede, nemlig helt til år 831.

Efter byzantinerne, overtog araberne deres styre. Dette gjorde, at Palermo fik en voksende velstand. Særdeles kunsten og økonomien voksede under arabernes styre, ved at handle intenst med de vigtigste havne på det italienske fastland. Araberne styrede Palermo indtil 1072, hvorefter Normannere indtog byen. Derefter blev det spanierne, der overtog Palermo mellem 1400-1700. Inden Italien overtog herredømmet over øen og byen i 1870, havde østrigerne været der mellem 1718 – 1735. Derfor kan man sige at Sicilien altid har været en populær ø og eje, men som i dag er en del af Italien.