Italien rejser med Sicilien og Sardinien

"Kender du landet, hvor citronerne blomstrer”

...siger Goethe i sin kærlighedserklæring til Italien – Europas ældste turistland. H.C. Andersen var også stærkt fascineret af Italien, der naturmæssigt og kulturelt er et af verdens bedste rejselande.

Kipling Travels Italien rejser er for dig, der vil opleve den italienske kultur uden for store feriekomplekser og charterområder. Vores Italien rejser fokuserer primært på små, hyggelige, familiedrevne agriturismi og landhoteller, nøje udvalgt efter mange års research og rejser. På flere af disse steder arbejdes der aktivt med bæredygtige initiativer. Vi kender desuden ejerne og ved, at du ikke finder mage til det originale Italien andre steder.

Der er basis for at få en dejlig sommer ferie med en Italien rejse. Vi glæder os til at arrangere jeres ferie i Italien - og husk at vi har valgfri afrejsedato og varighed - god rejselyst.

Rejser til Italien

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Italien, officielt "Den Italienske Republik", er placeret på den italienske halvø i det sydlige Europa samt de to største øer i Middelhavet - Sicilien og Sardinien. Italien deler sin nordlige grænse med Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien. De uafhængige stater San Marino og Vatikanstaten er enklaver på den italienske halvø, mens Campione d’Italia er en italiensk enklave i Schweiz.

Italiens samlede areal er cirka 301.328 km2, og landet er omkring 1130 km langt og 160 km bred over det meste af halvøen. Det bredeste sted ligger i nord og er 480 km, mens det smalleste sted er omkring midten, hvor der kun er 112 km bredt. Italien er et meget bjergrigt land, med smalle kystnære sletter. I almindelighed har Italien et middelhavsklima, hvor der hovedsageligt er mildt ved kysten, og det gradvis bliver koldere inde i landet ved bjergene. Temperaturen kan være ekstremt høj over hele Italien i løbet af sommeren, mens der i Norditalien kan blive meget koldt i løbet af vinteren. 

Nedenfor beskriver vi, hvad Italien rejser kan indeholde.

 

En Italien rejse er en kombination af sprudlende natur med en stærk kultur og historiske seværdigheder - krydret med uovertruffen mad og vin. Det italienske køkken er et af verdens mest afholdte, og her er der basis for at få smagsløgene pirret.

Der er daglig afgang på Italien rejserne - op til 3 afgange hver eneste dag året rundt. Du er derfor fri til at vælge afrejsetidspunkt. Du kan også kombinere rejserne og forlænge efter ønske.

Vi i Kipling har i flere år været blandt de bannerførende i Danmark på spændende og indholdsrige rejser til Italien, med kør-selv-ferier på Sicilien, Stromboli, Salinas og Sardinien. Det er en lang køretur ned til Italiens tåspids - og tilhørende bold. Derfor foretrækker vi at flyve dertil i stedet for kør selv rejser til Italien, men lejebilen giver ultimativ frihed på destinationen. Vi har haft stor succes med vores tanke om, at ”Small is beautiful”, der gennemsyrer alle vores rejser fra Himalayas sneklædte tinder til den afrikanske savanne.

På vore rejser til Italien og de italienske øer benytter vi udelukkende små hyggelige agriturismo'er, fattoria'er og bed and breakfasts og hyggelige hoteller, der alle ligger betagende smukt, har masser af charme og ofte en interessant historie. På vores rejser til Italien benytter vi overnatningssteder, som er italienske med stort I, og har en meget personlig service, idet der er meget få værelser at tage sig af for vore værter.

Vi tager vores succesfulde kør-selv koncept med til fastlandet og udvider med Toscana, Piemonte, Calabrien, Rom og Napoli. Vi elsker Italien med de smukke landskaber, smukke historiske byer og pragtfulde befolkning. Vi elsker maden og vinene, og har naturligvis fundet en unik vingård ved San Gimignano i Toscana, og to i Piemonte med tilhørende værelser eller lejligheder. Der er også Carla og Carlos olivengård i Calabrien. Ferie i Italien byder på en bred palet af oplevelser, og vi vil vove at påstå, at der er noget for enhver smag.

Vigtigt er det at understrege, at vores vingårde har et meget begrænset antal værelser, eller lejligheder på vore unikke overnatningssteder, hvorfor bestilling i god tid må tilrådes.

I de nedenstående afsnit kan du læse mere om nogle af de områder, som du kan besøge med en rejse til Italien med Kipling Travel.

 

Man kan så absolut sagtens rejse til Italiens øer hele året og hver sin årstid har sin egen charme og højtid. Det følgende er en overordnet beskrivelse af årstiderne og deres særkende og fordele.

Vinteren (december til medio marts) er ganske overset og overraskende. Der er noget varmere end i Danmark og den store gevinst er, at man stort set har det hele for sig selv, hvilket giver gode muligheder for at opleve øerne uden for sæsonen. Der kan være ustadigt vejr i den sene vinter, men husk endelig mandelblomstringen i februar. Gennemsnitstemperaturen er nær 16 grader i den koldeste tid, men vi har ofte oplevet milde dage med op til 20 grader.

Foråret (medio marts, april og maj) er næsten den smukkeste tid med blomstring og de smukkeste farver. Marts er kølig og vejret kan være ustadigt. Husene er stadig ikke gennemvarme, men temperaturen kan komme op nær en lun dansk sommer - og den store gevinst er, at turistsæsonen ikke er startet endnu. Det er et godt tidspunkt.

Sommeren (juni til primo september) er den travle og varme tid. Juni er vidunderlig. Juli og august er varmere og travle, man skal generelt bestille i ret god tid. Sommeren er den primære rejsetid. Her er det den primære tid til badeferie, dase og herlig Middelhavsafslapning.

Efteråret (medio september til november) er et vidunderligt rejsetidspunkt. Farverne er varme, dog er det mere blæsende og regnfuldt og vejret kan være mere ustadigt end de andre perioder (gældende fra primo oktober). Til gengæld er der varmere end det tidlige forår og den store gevinst er olivenhøsten, der primært er i november.

I alle højtider og primære ferieperioder kan der være optaget lang tid i forvejen. Bestil derfor i god tid. Priserne er baseret på 2 personer, der rejser sammen. Er I 4 personer, kan man enten spare lidt penge og dele bilen eller opgradere til en større model. Mulighederne er altså uanede og kun fantasien sætter grænser.

 

Sicilien

Sicilien er den sydligste del af Italien og er den største ø i Middelhavet. Med sine 25.710 km2 er øen næsten på størrelse med Jylland, men har en befolkningstæthed, som langt overgår Jylland med 5.087.000 sicilianere, hvilket næsten svarer til hele den danske befolkning. Med en rejse til Sicilien med Kipling Travel kan du være sikker på, at du oplever det “ægte” Sicilien, uden for store feriekomplekser og charterområder. Sicilien har et dejligt varmt middelhavsklima, hvor dagstemperaturerne meget sjældent kommer ned under 15 grader. I marts ligger gennemsnitstemperaturen i dagtimerne på 17-18 grader, mens den i august ligger på hele 30 grader. Man kan det hele på Sicilien, som både byder på fremragende strande, lækker mad og en turbulent historie, der har sat sit præg i form af talrige seværdige bygningsværker spredt over øen.

Stromboli er en aktiv vulkanø, som ligger nord for Sicilien. Ifølge historiske kilder har Stromboli været i næsten konstant udbrud de seneste 2.500 år, og man kan opleve adskillige mindre udbrud hver time. Vil man vandre op ad vulkanen, hvilket er en helt utrolig oplevelse, kan man gøre det på egen hånd op til 400 meters højde. Vil man længere op, er det obligatorisk at gøre det i en gruppe ledet af en autoriseret bjergguide.

 

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet efter Sicilien. Sardiniens turkisblå hav og hvide strande gør Sardinien til Middelhavets svar på De Caribiske Øer. Har man aldrig været på Sardinien før, så forventer man måske “bare” en kopi af det italienske fastland, men her tager man dog fejl. Forskellighederne starter med sproget, hvor sardisk er lige så almindeligt som italiensk. Sardiniens arkitektoniske tilbud er også anderledes fra resten af Italien. Dette skyldes, at øen engang var et naturligt pitstop for flere imperiers rejse gennem Middelhavet. Fønikerne, Vandalerne og Byzantinerne har derfor alle sat deres præg på øen. Den mest tydelige indflydelse kommer dog fra Spanien. Byen Alghero var koloniseret af catalanere i flere hundrede år, og byens skilte står stadig skrevet på catalansk.

En anden ting, der virkelig adskiller Sardinien fra resten af Italien, er øens strande. Sardinien har faktisk i mange år været én af italienernes egne favoritdestinationer. Kysten består mange steder af klipper, men indimellem er der smukke sandstrande med indbydende, krystalklart badevand.

Sardinien har et subtropisk klima med klar luft og blå himmel størstedelen af året. I marts måned er gennemsnitstemperaturen allerede tæt på de 20 grader, og i april og maj er vejret lig en god dansk sommerdag. I juli og august kan temperaturen komme helt op over de 40 grader.

 

Et af de mest populære områder i Italien er Toscana, en region i den nordlige del af det centrale Italien. Toscana grænser op til Lazio i syd, Umbrien i øst, Emilia Romagna og Lingurien i nord, og Det Tyrrhenske Hav i vest. Toscana anses af mange for Italiens smukkeste region, og det var da også her, at renæssancen i Italien startede. Mange kunstnere og forskere har således arbejdet i Toscana som fx Leonardo da Vinci, Galileo Galilei, Michelangelo for bare at nævne nogle få. Toscana har desuden også en stolt tradition indenfor vin og mad. Siena og Firenze er områder, der er kendt verden over for produktionen af Chianti Classico, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano. Toscana er desuden den region i Italien, som har det største antal af områder, som er beskyttet af UNESCO:

 • Firenze, centrum
 • Sienas historiske centrum
 • Piazza dei Miracoli i Pisa
 • San Gimignanos historiske centrum
 • Det historiske centrum i Pienza og Val d’Orcia

Toscana er på alle måder et historisk centrum med seværdigheder en masse, og vi anbefaler et besøg i dette område på en ferie til Italien.

 

Napoli er den største by i Syditalien og hovedstad i regionen Campania. I Napolibugten ligger der to skønne øer, hvor der hersker fred og ro i naturskønne omgivelser: Procida og Ischia.

Napoli byder på et pulserende byliv med sine 960.000 indbyggere inden for sine administrative grænser. Der er utrolig mange kulturelle seværdigheder i Napoli, og det er næsten svært at nå dem alle på en rejse. Her er et lille udpluk:

Duomo di San Gennaro - Napolis domkirke, der er opført hen over mange århundreder med deraf skiftende stilarter. Museo Archeologico Nazionale - Det nationale arkæologiske museum der kan prale af den rigeste og mest værdifulde samling af græsk-romerske kunstværker og genstande af arkæologisk art i Italien.Palazzo Reale - Det gamle kongepalads som umiddelbart ikke virker imponerende udefra, men indenfor byder paladset dog på elegante sale og private kongelige gemakker, der vidner om det napolitanske hofs rigdom i fordums tid.Vomero kvarteret - Det gamle boligkvarter for bedre stillede familier. Her ligger slottet Castello St. Elmo og klosteret Certosa di San Martino.

 

Ischia er en smuk vulkanø, som er utrolig frodig med typisk Middelhavsvegetation. Under et besøg på Ischia er der masser af seværdigheder og aktiviteter, man kan foretage sig:

 • Ischia Ponte - En gammel fæstning der stammer helt tilbage fra år 400 f.kr.
 • Kurbade og varme kilder - Der findes mange kurbade og varme kilder med udspring i den vulkanske undergrund.
 • Spiaggia dei Maronti - Ischias mest kendte strand.
 • Monte Epomeo - Ischias højeste punkt med 788 meter.
 • Haveanlægget La Mortella - Et haveanlæg anlagt af den engelske komponist Sir Williams Walton og hans argentinske kone Susana Walton.

 

Mellem Ischia og fastlandet ligger den lille maleriske by Procida. Også på denne skønne ø er der en masse at foretage sig:

 • Terra Murata - Procidas højeste punkt og ældste bydel.
 • Marina Corricella - En romantisk havneby fyldt med huse i pink, gule, blå, grønne og røde pastelfarver.
 • Chiaia og Solchiaro - Skal især besøges for deres natur, strande og panorama ud over Ischia, Napoli- og Sorrento-bugten.
 • Marina Chiaolella - Et af Procidas bedste og mest besøgte strandområder.

 

Rom er Italiens hovedstad og samtidig også landets største og mest befolkningsrige by med mere end 2.7 millioner indbyggere. I metropolregionen er der en population på omkring 5 millioner. Rom er i dag moderne og kosmopolitisk, og er den tredjemest besøgte turistdestination i EU, og vi forstår godt, at utroligt mange rejser til Italien for at besøge den berømte hovedstad.

I Rom kan man opleve utallige seværdigheder i verdensklasse eller slappe af på hippe vinbarer. Oplev det centrale Rom, hvor Fontana de Trevi, Colosseum og H.C. Andersens gade Via Sistina, som går op til den Spanske Trappe, befinder sig. Oplev også Peterskirken og verdens mindste selvstændige stat og Den Hellige Stols suveræne territorium, Vatikanstaten. På trods af sin lille størrelse byder Vatikanstaten på en imponerende samling af skatte, malerier og skulpturer.

 

Amalfikysten er en kyststrækning på den sydlige kyst af Sorrento-halvøen, i provinsen Salerno i Syditalien. Det benævnes tit som en af de smukkeste kyststrækninger i verden.

Nyd byerne Sorrento, Amalfi eller Ravello, der alle har smuk udsigt over Amalfikysten.

Med en rejse til Syditalien er det også et “must” at besøge Pompeji og verdens mest berømte vulkan, Vesuv.

Besøg også et af verdens bedst bevarede tempelområder “Paestum”, der også er udnævnt som UNESCO World Heritage Site. Paestum består af tre gigantiske tempelruiner i dorisk stil, dateret helt tilbage til det 7. århundrede f.kr.

Et andet UNESCO World Heritage Site, som man kan besøge i området, er Certosa di Padula, som er det næststørste kloster i hele Italien. Klosteret er kæmpestort med et bebygget areal på hele 51.200 m2 og med 320 rum og sale.

 

Som man kan læse foroven, er der altså masser af muligheder for at komme ud og opleve helt unikke oplevelser på rejser til Italien med Kipling Travel.

Der er noget for enhver smag, hvad enten man er til dejlige sandstrande eller kulturelle seværdigheder i verdensklasse.

Det er igen vigtigt at understrege, at vores vingårde har et meget begrænset antal værelser, eller lejligheder på vore unikke overnatningssteder, hvorfor I bør bestille jeres drømmerejse til Italien i god tid.

 

Mere information om Sicilien

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik