Sicilien, kultur og natur

En rejse rundt i det sydøstlige Siciliens bedste natur- og kulturoplevelserAfrejse til Catania. Afhentning af bil i lufthavnen og kørsel en god times tid vest på over den smukke ø og stopper først midt i Siciliens græsklædte, bølgende midte. Her ligger Piazza Amerina, som er en typisk livlig italiensk provinsby, der er langt mere spændende, end de fleste guidebøger angiver. Og så har den attraktionen, der rager op over det meste andet Sicilien kan fremvise: den 3.500 m2 romerske kejservilla fra 3. årh.

Aftensmad er inkluderet

Dag 1

Kejservillaen, der har været brugt som ”pensionspalads” som påskønnelse for Maximinians 20-årige kejser-tjeneste. Ruinerne af dette enorme kompleks er fortsat under udgravning, og mest imponerende er de talrige mosaikgulve, der er utroligt godt bevaret: 40 værelser er brolagt med kunst i mangefarvede, naturtro mosaikker! I ét lokale – formentlig badet – findes bikiniklædte skønheder, i et andet troner barske guder i mange farver, og i et tredje vises dyrejagter med naturtro gengivelser af rovdyr, indisk pansernæsehorn og alskens skønne fugle. Faunaen er så godt gengivet, at de fleste dyr og fugle kan bestemmes, og overvægten af vildt fra Asien er påfaldende (selvom det har været påstået, at motiverne havde sin oprindelse i Afrika). Jagt og kvinder udgør i det hele taget fremtrædende ingredienser blandt de mange mosaikker! Og hvis man tror, at romertidens toiletforhold var primitive, bliver man i Piazza Armerina overbevist om noget andet: Vandet blev opvarmet, og verdens første wc ses her i form af et lokum, pittoresk anbragt over et strømmende vandløb. Først omkring 1950 begyndte man udgravningerne af denne arkæologiske perle.

Morgenmad og aftensmad r inkluderet.

Siciliens romerske Kejservilla

Efter morgenmaden går turen videre sydvest på til Agrigento. Den græske lyriker Pindaros kaldte Agrigento for ”dødeliges prægtigste bosted”. Det forstår man, når byen vågner op en doven, solbeskinnet eftermiddag, og solens lave stråler skaber særegne skygger på de stejle kystklipper. Agrigento er grundlagt 582 f. kr. og den blev hurtigt et center for kunst og kultur. 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Agrigento med Templernes dal

Agrigento var først og fremmest grækernes by, hvilket nu om dage ses i form af talrige ruiner lidt væk fra byen. Her på en højderyg omgivet af mandel- og olivenlunde ligger Templernes Dal – en samling templer, hvoraf de fleste dog henligger i ruiner. Bedst bevaret er Concordia-templet – et mini-akropolis – der da også er blandt de fineste af alle græske templer (det blev ”beskyttet” af de kristne, der anvendte bygningen som kirke). Finest er Concordia-templet i kunstig aftenbelysning – ledsaget af lun luft, glitrende stjerner og monoton cikadesang. 

Jupiter-templet fra 4 årh. f. kr. må have været imponerende i sine velmagtsdage, hvor det var ét af verdens tre største græske templer. Formodentlig har søjlerne været over 30 meter høje – et par stenkæmper ser ud til at have haft en støttende funktion, og de er hver 8 meter høje. Dioskurernes tempel, viet Castor og Pollux ser velbevaret ud, men er falske. De er opført for at behage forrige århundredes turistrejsende. Efter tempelturen kan et uddybende besøg på det fine arkæologiske museum anbefales, før man fuld af indtryk kan opsøge en af Agrigentos restauranter og indtage middelhavsfisk delikat tilberedt med oliven, kapers og hvidløg og skyllet ned med lokal vin. Så lovpriser man selv byen som mange digtere før én!

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Efter smuk kørsel gennem appelsinlandet ankommer man til Siracusa. Indkvartering på herlige Alla Giudecca, der ligger på Ortigia halvøen, Siracusas historiske bydel og er som vore andre hoteller en sand perle. Alla Giudecca ligger i et historisk palads fyldt med atmosfære og charme. Værelserne er store og smukt indrettet i ånd med husets gamle middelalderstil. Her er stenhvælvinger, søjler og fritliggende bjælker. Der er 24 værelser med et lille tekøkken. Under hotellet er der for nyligt udgravet en miqwè, en jødisk badeanstalt fra den byzantinske periode.

Morgenmad er inkluderet. 

5

Siracusa er uden tvivl en af Siciliens mest interessante byer. Der bor ca. 125.000 og gennem århundreder var Siracusa den mægtigste by uden for oldtidens Grækenland. Her boede naturvidenskabsmanden Archimedes, og Platon skrev Sokrates’ forsvarstale og Symposium. Siracusa er en rigtig livlig by med alt, hvad man kan forlange. Særligt er der den gamle bydel Ortigia med sine hyggelige gader. Der er de historiske steder som Plaza Archimede, Plaza Duomo og Apollos tempel samt hele havnefronten – og der er museer som Bellomo. Derudover skal man selvfølgelig se oldtidens store og fabelagtige monumenter som det romerske teater, det græske teater, paradis-stenbruddet, Dionysos-øen og rebslagergrotten. Der er meget at komme efter – beregn gerne en hel dag til Siracusa. 

Men der er endnu mere i området – besøg evt. Noto, en barok-by, som er udnævnt til verdensarv af UNESCO. Noto er en af barokkens fineste fingeraftryk. Det er en smuk og harmonisk by, bygget i rosarøde sten og med bevidst samhørighed imellem bygningerne. Dette opleves måske allerbedst på gågaden Corso V. Emanuelle. Tårnet i Chiesa S. Carlo al Corso har nogle af de fineste barok-balkoner med kunstfærdigt udformede fantasidyr. 

Fiskersamfundene mellem Marzamemi og Portopalo er bestemt også et besøg værd. Det er nationalparken Oasi di Vendicari eller den flotte canyon ved Cassibile også. Endelig kan man afslutte ved den herlige strand Pineta del Gelsomineto. Det er badning i særklasse og kan på det varmeste anbefales frem for Fontiane Bianche’s berømte og noget charteragtige karakter med alskens underholdning.

Morgenmad er inkluderet.

Morgenmad er inkluderet.

Fra Siracusa køres der nordover langs den smukke østkyst til lufthavnen i Catania, beliggende blot to timer fra Siracusa. Fra Catania går turen tilbage til Danmark.

Morgenmad er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
11. jan. - 31. mar. 2020
8.698,-

1. apr. - 15. apr. 2020
11.498,-

16. apr. - 19. jun. 2020
9.498,-

20. jun. - 31. aug. 2020
10.198,-

1. sep. - 31. okt. 2020
8.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 • 2 nætter på Vecchia Masseria med morgenmad og aftensmad
 • 2 nætter på Fattoria Mose med morgenmad og aftensmad
 • 3 nætter på Alla Giudecca med morgenmad
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet"
 • Norwegian nonstop i perioden 28/4-27/10 mod tillæg
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sicilien

Vejret: Palermo

Info om årstiderne: Italien

 

Foredrag
Periode
Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
22. jan. 2020 kl. 17:30

Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik