Tina Rytz Jørgensen

Handling, rejsehåndtering

Handling, rejsehåndtering

Efter 20 år inden for den internationale shippingverden traf jeg i 2008 den beslutning at skifte til rejsebranchen. En beslutning jeg ikke et sekund har fortrudt. I dag er jeg "back office" - dvs. ansvarlig for de sidste kontroller, kvalitetstjek samt udsending af rejserne, vores samlede handlingfunktion, et af kontorets allervigtigste funktioner. Som medarbejder ved Kipling Travel er vi altid velkomne til at komme med forslag og nye idéer, og der er sjældent langt fra tanke til handling. Vi medarbejdere er altså vigtige og aktive brikker til at tegne bureauets videre udvikling.

Jeg har efterhånden rejst en del i Italien både ferie- og arbejdsmæssigt ligesom i det nordlige Portugal og det græske fastland med det historiske Pelopponnes samt utallige af de græske øer. Alle rejsemål har hver deres charme, og det er svært at fremhæve ét frem for et andet. Dog har jeg en særlig svaghed for området syd for Napoli, hvor naturen er storslået, maden er pragtfuld og tempoet kører i et lidt ”lavere” gear end i det øvrige Italien.

Også den græske ø Chios har en stor plads i mit hjerte, her er masser af oplevelser, spændende byer og det (for mig) ægte uspolerede Grækenland. Det er også her, jeg oplevede at blive inviteret inden for hos en fattig gammel kone. Her så jeg fotografier af hendes mand, børn og børnebørn alt sammen under ledsagelse af en uendelig strøm af græske og for mig ganske uforståelige ord. Det var eftermiddag, midt i siestaen, og den søde gamle kone foreslog derfor, at jeg skulle sove til middag hos hende… Det takkede jeg nu pænt nej til, og fik i stedet til afsked en pose med nødder, som hun selv havde dyrket og plukket. Jeg gik glad derfra en oplevelse rigere, mens ”morlil” stod og vinkede i døren.