Oplev Bhutan med Kipling Travel

Bhutan - Himalayas sidste kongedømme


Rejser til Bhutan

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Mellem Himalayabjergenes høje tinder og skrå bjergsider ligger det lille og meget særlige kongedømme Bhutan. Landet er et af de mest isolerede lande i verden. Som turist er det ikke muligt at rejse ind i Bhutan på egen hånd. Det skyldes bhutanesernes stålfaste beslutning om, at værne om landets uberørte natur og bevare sin titel som verdens eneste CO2-neutrale land.

Myndighederne lægger ligeledes stor vægt på at genoplive gamle værdier i Bhutan. Det gøres eksempelvis ved at bibeholde de nationale klædedragter i hverdagen. Mahayana Buddhismen er statsreligion i Bhutan og det officielle sprog er Dzongkha. Kipling Travel arrangerer ofte trekkingrejser gennem Bhutans fantastiske landskab, som ellers er et lukket land for turister.

Spring direkte til:

Det skal du opleve i Bhutan

Steder at opleve i Bhutan

Rejsetyper i Bhutan

Tag på kulturrejse i Bhutan

Kulturrejse i Bhutan

Bhutans kultur er i stor grad præget af buddhismen, hvilket tydeligt kan ses på landets flotte udsmykning. Kipling Travel rejser blandt andet til Paro-dalen, hvor du kan se det symmetriske og flotte buddhistiske tempel, Rinpung Dzong fra 1646.

Se kulturrejser her

Populære dyr du kan opleve i Bhutan

Der er registeret 165 pattedyr i Bhutan. Nogle af arterne er specielt egnet til landet, som eksempelvis den bhutanske takin. De lever i de alpine områder i den nordlige del af landet. Derudover findes kravebjørn, rød panda, sambar og muntjak også her. Andre særegne dyrearter er rhesusaber, langurer, specielt Golden Langur som kun lever i Bhutan og i tilsvarende biotoper syd for den indiske grænse.

På flere steder i Bhutan findes elefanter og tigre, men de lever primært i Bhutans Royal Manas National Park. Sneleoparden lever i de høje bjergområder, men følger efter sit favoritbyttedyr, bharal, til lavere liggende områder om vinteren. Indtil videre er der registreret 675 fuglearter i Bhutan. Blandt de mest kendte er Haliaeetus leucoryphus og den sorthalsede trane (Grus nigricollis), en trækfugl fra Tibet, som overvintrer i dale i det centrale Bhutan.

Den røde pandaDen Røde Panda
TigerTigeren
ElefantElefanten
TapirTapiren
LeopardLeoparden

Festivaler i Bhutan

Mange rejser til Bhutan for at deltage i en af landets mange festivaler. Det forstår vi godt, for festivalerne er en fantastisk oplevelse. Det er sjældent den type musikfestival, som vi kender det hjemmefra. Til gengæld kan du se frem til historiske fortællinger som leveres gennem dans, musik og ekstravagante kostumer. Herunder kan du læse om tre af de mest populære festivaler i Bhutan.

Se vores Bhutan festivalskalender

Spørgsmål fra de rejsende

Bhutan er et lille land, som ligger godt isoleret i de smukke Himalayabjerge. Bhutan er dermed en del af verdens største kontinent, Asien.

Nord for Bhutan ligger den kinesiske stat, Tibet. Suverænstaten Indien snor sig i øst, syd og vest langs den bhutanske grænse.

For at beskytte landets enestående kultur og natur, har den bhutanske regering valgt at begrænse turismen. Indrejse i Bhutan kræver booking gennem rejsebureau, og du kan dermed ikke rejse hertil på egen hånd.

Der er ugentlige flyvninger til Bhutan fra både Bangkok, Delhi, Kolkata og Kathmandu. Vi har derfor også skabt rejser, der giver dig glæden af både Bhutan og Nepal. Du kan naturligvis også “nøjes” med bjergtagende Bhutan.

Læs mere om vores Bhutan og Nepal rejse.

Ligesom Danmark har Bhutan fire årstider. Foråret og efteråret giver de mildeste vejrforhold, som efter vores mening er det foretrukne bhutanske rejsevejr. Er du ekstra nysgerrig, kan du læse mere om vejr og klima i Bhutan.

Som rejsebureau må vi først og fremmest slå et slag for det oplevelses-mekka, der venter dig i Himalayabjergenes paradis. Glæd dig til uforglemmelige trek i utrolige bjergpas, duften fra det bhutanske køkken og synet af beundringsværdige bjergbygninger. Men Bhutan har et ekstra lag, som former den fantastiske kultur og befolkning, vi møder her.

Trods sin beskedne størrelse er Bhutan berygtet langt ud over landets grænser — særligt for sin status som det første CO2-neutrale land i verden. Faktisk optager den bhutanske natur mere CO2, end landet udleder, og har derfor plus på CO2-kontoen.

Foruden det begrænsede antal af årlige turister, har regeringen fastlagt en række af regler, som bidrager til det positive CO2-budget. Landet har eksempelvis totalt rygeforbud, ligesom plastikposer heller ikke er lovlige.

Det som allerflest beundrer det lille land for, er dog Bhutans lykkeindeks.

Med Bhutans lykkeindeks måles landets udvikling ikke i bruttonationalprodukt, men i den bhutanske “bruttonational lykke”. Man måler indbyggernes lykke på baggrund af fire faste søjler:

  1. Den sociale og økonomiske udvikling i landet. Her har man blandt andet sørget for gratis uddannelse indtil 10. Klasse, samt at alle landets indbyggere har adgang til rent vand og sundhedsklinikker.
  2. Bevaring af Bhutans særpræget natur. Derfor skal minimum 60 % af landets areal være skovklædt.
  3. Bevaring af Bhutans unikke kultur, som bygger på den tibetanske buddhismes traditioner og værdier.
  4. God regeringsfølelse uden korruption. Bhutan er et uland, men lykkes alligevel med at holde alle lige for loven.

Bhutan har 771.612 indbyggere (2020), fordelt over et areal på 38.394 km2, hvilket er en lille smule mindre end Danmark.

Bhutans hovedstad hedder Thimphu.

Kun borgere fra Bangladesh, Indien, Maldiverne og Thailand er undtaget krav om visum ved indrejse i Bhutan. Når man køber en Bhutan rejse gennem os, følger Visum med rejsen. Det betyder, at vi sørger for at få de fornødne dokumenter fra dig af, således at vi kan indhente visum for dig og have det klart i lufthavnen. Dog skal du selv sørge for, at dit pas har en gyldighed på mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Tjek altid de officielle anbefalinger vedrørende vaccinationer, før du rejser. Det kan du blandt andet gøre her.

Ja! Bhutan har nogle af verdens smukkeste trekking-ruter, som snor sig rundt i det fantastiske Himalaya bjerglandskab. På disse kanter finder du blandt andet Druk Path trekket samt det berømte Snowman Trek.

Da det ikke er muligt at rejse i Bhutan uden et godkendt rejsebureau, er landet ikke det oplagte sted til en klassisk backpacker-rejse, hvor man tager afsted uden at kende alle sine planer, hoteller og destinationer.

Dog venter der mindst lige så mange fantastiske oplevelser her, som du endda får lov at opleve i selskab med andre rejseglade, nysgerrige danskere. Vi planlægger vores Bhutan rejser således, at vi kommer godt rundt i landet og bor på flere forskellige hoteller løbende.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.