Vejr og klima i Bhutan

Hvornår skal man rejse til Bhutan ?

Når det kommer til klima og vejr, så har Bhutan den fordel at strække sig over hele tre forskellige klimazoner. Det gør oplevelserne i dette smukke rige utallige. Ligeledes giver det dig som rejsende gode forhold hele året rundt, afhængigt af, hvor du rejser hen. Ønsker du at opnå et tempereret klima uden for meget monsunregn, så er både efteråret (september til november) og foråret (marts til maj) at foretrække.

Generelt om klima og vejr i Bhutan

Rejs til Thimphu, Bhutans hovedstad

Thimphu

Hovedstaden Thimphu er placeret i det tempererede klimabælte, omkranset af frodigt beklædte bjerge. I Thimphu emmer vejret altid af forår. Her er smukt hele året rundt, til tider koldt og temperaturen runder sjældent 25 grader.

Bhutan kaldes også “The Kingdom of Happiness” - et statement som hovedstaden absolut lever op til. Kridt skoende når du besøger Thimphu, for her er masser at se til fods. Den gennemsnitlige temperatur er ca. 14 grader.

I Paro kan du besøge nogle af Bhutans vigtigste templer

Paro

Paro er en perle uden lige. Ligesom i resten af landet fylder Vajrayana buddhisme meget her. Dette er en gren af buddhisme som adskiller sig på måden, hvorpå man forsøger at opnå oplysning, frelse og frigørelse.

I Paru finder du betagende klostre og kæmpestore buddhaer. Byen vil sætte sig som et evigt minde i dig. Ligesom i Thimphu er temperaturen i Paro tempereret med en gennemsnitlig temperatur på omkring 14 grader.