Rejser til Marokko

Marokkorejser - 1001 nats oplevelse


Rejser til Marokko

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Afrikas nordligste land Marokko er ikke mange timer i fly fra Danmark, om end her krydses kontinenter på rejsen. Landet som strækker sig langs Atlasbjergene er spækket med kulturelle oplevelser, gastronomiske tildragelser og vildt natursceneri. Det officielle sprog i Marokko er arabisk og berbisk, men i et vist omfang tales der ligeledes fransk og spansk i landet.

En rejse til Marokko omfatter alverdens muligheder. Derfor kan du med Kipling Travel vælge mellem en bred palette af spændende rejser til Marokko. Tag med os på vinterbestigning af Toubkal, eller kom i zen på vores yogarejser til Marrakesh. Landet er desuden storproducent af smagfulde krydderier og er derfor også et gastronomisk spændende land at besøge.

Spring direkte til:

Det skal du opleve på din rejse til Marokko

Koutobia Moskeen er blandt de smukkeste i Marokko

Minareterne i Marrakech

Marrakech er en by som igennem århundreder har været påvirket af den islamiske arkitektoniske tradition med storslåede moskeer, som er tæt besat med farvestrålende håndlavede klinker.

Når man ser ud over Marrakech, falder blikket automatisk på byens minareter, som knejser op over byen. De marokkanske minareter er høje, ofte firkantede tårne, som bruges til at kalde byens indbyggere til bøn flere gange i døgnet.

Især Koutoubia Moskeens minaret har en særlig betydning. Tårnet er ligesom moskeen opført i sandsten, og peger hele 77 meter op i luften. Moskeen stod færdigbygget i år 1195, og har lige siden kaldt borgere til bøn.

rejse til Koutoubia-moskeen

Steder at opleve når du rejser til Marokko

Rejsetyper i Marokko

Oplev Marokko i børnehøjde

Store bjerge, livlige markeder og skøn kultur er ikke det man normalt forbinder med en ferie for børn. Men Marokko er ikke kun et spændende rejsemål for de voksne eventyrlystne; det er også et skønt land fyldt med uforglemmelige oplevelser for børn i alle aldre.

Hvis I drømmer om en familieferie, der lige netop kombinerer kultur, eventyr og sjov, så er det tid til at tage børnene med på en rejse til marokko, hvor de kan udforske det spændende land i deres eget tempo.

Marokko er i særdeleshed kendt for sin gæstfrihed, og der findes mange familievenlige overnatningsmuligheder. Det tager vi selvfølgelig højde for, når I planlægger jeres rejse igennem os.

De mange seværdigheder, som Marokko er kendt for, egner sig også godt til familieferier. Landet byder på en fortryllende verden med slangetæmmere, mavedansere og kameler, som vil være fascinerede at opleve for både børn og voksne. Selv Atlasbjergene har familievenlige ruter, som alle størrelser kan være med på. Så hvis I har lyst til at prøve noget andet end den traditionelle all inclusive badeferie, så er rejser til Marokko bestemt et godt bud på en virkelig skøn familieferie.

Vi har selvsagt rejst utrolig meget rundt i Marokko og vi vil hellere end gerne hjælpe jer med at planlægge jeres drømme rejse til Marokko med alt hvad det indebære.

Populære dyr du kan opleve på din rejse til Marokko

 

Marokko er et stort land med forskellige klimatyper, hvilket betyder at landets fauna er meget divers. På din ferie til Marokko, kan du for eksempel være heldig at møde berberaber, som holder til i Atlasbjergene. Abernes eksistens er dog truede af træfældning, og arten er derfor betegnet som sårbar.

Dromedarer er blandt Marokkos større dyr, som gennem årtusinder har haft stor betydning for lokalbefolkningen, da de er blevet brugt som transportmiddel. De fleste dromedarer i Marokko er tamme og bruges stadig til praktiske formål. Herudover er det nordafrikanske land hjemsted for blandt andet vildsvin, hyæner, gazeller og ørkenræve.

Berberabe i MarokkoBerberaben
Dromedar i MarokkoDromedaren
Ørkenræv i MarokkoØrkenræven
Hyæne i MarokkoHyænen

Spørgsmål fra de rejsende

Grundet de aktuelle omstændigheder anbefaler vi på det kraftigste, at du holder dig opdateret med Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forbindelse med COVID-19. Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer afbestilling, rejsegaranti og meget mere i forhold til coronavirus lige her. Herunder finder du vores generelle anbefalinger til rejsemålet.

Ja, det er relativt sikkert at rejse til Marokko. Millionvis af turister besøger landet hvert år, og kriminaliteten er relativt lav. I det hele taget kommer du langt med at tage dine forholdsregler som turistrejsende og vise respekt for lokale skikke.

Klimaet i Marokko byder overordnet på sol og varme, men kan variere alt efter hvor man befinder sig i landet. I det indre område samt den sydvestlige del af landet er klimaet påvirket af Sahara-ørkenen, hvor temperaturerne kan nærme sig de 45 grader om sommeren og frysepunktet om natten, når det er vinter. Temperaturerne langs kysterne er lavere grundet de mere køligere havbriser og minder mere om et typisk middelhavsklima.  

Der findes oplevelser for enhver smag i Marokko. Hvor du skal tage hen, afhænger fuldstændig af, hvilken type oplevelse, du vil have. Er du fx til trekking i Sahara på kamelryg, bjergbestigning i Atlasbjergene, eller vil du opleve 1001 nat-stemningen på markedspladsen i Marrakech? Tag endelig fat i vores rejseeksperter, hvis du vil have inspiration til din næste rejse.  

Hvis du har dansk pas, er du visumfri i Marokko i op til 90 dage. Dit pas skal have en gyldighed på mindst 3 måneder udover rejsens varighed. Vi anbefaler til hver en tid, at du holder dig opdateret med de gældende pas- og visumregler til Marokko på Udenrigsministeriets hjemmeside

Valutaen i Marokko kaldes Marokkanske Dirham og forkortes MAD. Det er en god idé at veksle hjemmefra, men flere steder tager efterhånden mod kreditkort, og hvis du løber tør for kontanter, kan du finde hæveautomater i de fleste større byer.  

Tidsforskellen mellem Danmark og Marokko varierer afhængig af, om det er sommer- eller vintertid herhjemme. Rejser du under dansk vintertid, er klokken det samme i Marokko. Er det sommertid i Danmark, skal du stille uret en time tilbage, når du lander i Marokko.  

Både klima- og hygiejneforhold i Marokko er anderledes end herhjemme, så derfor skal du undersøge, hvilke vaccinationer du bør få inden din afrejse. Det kan du enten gøre hos din egen læge eller hos Statens Serum Institut

Det officielle sprog i Marokko er standardarabisk, men et trænet øre vil høre, at det er den marokkanske variant af arabisk, maghrebinsk, der tales på gaden og i private hjem. Berbisk, som er sproget for det oprindelige nordafrikanske folk, tales af ca. 40% af befolkningen. Desuden er fransk andetsprog i Marokko, da landet er en tidligere fransk koloni.

Nej, det anbefaler vi ikke, at du gør. Køb i stedet for vand på flaske. 

Prisniveauet i Marokko er meget lavere end det danske. Du får en del for pengene som turist, og et godt måltid mad på en restaurant kan fås for rimelige penge. Hvis du tager på shopping i den nærmeste souk, skal du være forberedt på at prutte om prisen – her har intet en fast pris. Det er kutyme at turister giver drikkepenge, som man ofte giver til fx guides, piccoloer og andet servicepersonale samt på barer, caféer og restauranter (ca. 10%). 

Marokko er et velegnet rejsemål for hele familien, og en eventyrverden med slangetæmmere, mavedansere og kameler er ikke særlig langt væk. Der er stort set ingen tidsforskel, så I undgår jetlag, der ellers godt kan være forstyrrende for de mindstes sovetider. Desuden er Marokko en budgetvenlig destination, hvilket gør det til et oplagt sted at tage hen, hvis man er en lidt større familie.