Rejser til Marokko

Marokko byder på ferierejser for enhver smag. Med atlasbjergene der rejser sig tværs gennem landet, er der gode muligheder for bjergbestigning og trekking ved Nordafrikas højeste punkt Toubkal. Marokko byder også på idyllisk Saharatrekking på kamelryg ud til øde områder, hvor solnedgangen ikke ses smukkere. Marokko er sikkerhed for et hav af sanseindtryk, der sjældent ses magen til.

Vi er eksperter i rejser til Marokko

Marokko er et smukt og farverigt land med en fascinerende kultur og en meget varieret natur. Du kan både besøge storslåede moskeer og minareter, samt vandre i de billedskønne Atlasbjerge.  Vi har stor erfaring med planlægning af rejser til Marokko, og tilbyder mange forskellige typer rejser til det smukke land. Marokko er et egnet feriemål for alle som savner sol og varme. På din ferie til Marokko er du næsten garanteret solskinsvejr, eftersom landet har meget få dage med nedbør.    

 

Se Kipling Travels rejser til Marokko  Læs mere om Marokko

Rejser til Marokko

Sorter efter:
Vælg sortering
Praktisk information
Stræde i Marrakesh
 

Marokko ligger i den nordligste del af Afrika. Det officielle sprog i Marokko er arabisk og berbisk, men der tales også i visse omfang fransk. Det gør der, fordi landet var under fransk protektorat indtil 1956, hvor Marokko blev selvstændigt. Grundet Marokkos geografiske placering har landet også en naturlig interesse for at tale spansk. Middelhavet udgør sammen med Atlanterhavet skellet mellem Spanien og Marokko. Herudover grænser landet sig også op til blandt andre Algeriet. Hovedstaden hedder Rabat, men er ikke landets største by.

Det særligt karakteristiske ved Marokko er landets kultur og natur. Det meste af landet ligger øde hen med golde ørkenlandskab, sandklitter og ørkensten, der bugner sig ved forskellige klippeformationer i Atlasbjergene. Endvidere er Marokko kendt for sine muligheder for en berigende gastronomisk oplevelse, idet alverdens krydderier sælges i landets mange souker og bazarer.Som noget helt unikt kan du tage med Kipling Travel på en forlænget weekendtrek til Atlasbjergets højeste top Toubkal. Læs mere om rejsen her.

Det skal du opleve i Marokko

Minareterne i Marrakech

Marrakech er en by som igennem århundreder har været påvirket af den islamiske arkitektoniske tradition, med storslåede moskeer som er tæt besat med farvestrålende håndlavede klinker.  

Når man ser ud over Marrakech, falder blikket automatisk på byens minareter, som knejser op over byen. De marokkanske minareter er høje, ofte firkantede tårne, som bruges til at kalde byens indbyggere til bøn flere gange i døgnet.

Især Koutoubia Moskeens minaret har en særlig betydning. Tårnet er ligesom moskeen opført i sandsten, og peger hele 77 meter op i luften. Moskeen stod færdigbygget i år 1195, og har lige siden kaldt indbyggerne til bøn flere gange om dagen. På pladsen foran moskeen, kan hundredvis af mennesker samle sig for at bede.

  

Find rejse til Koutoubia-moskeen her

Minaret i Marokko

Steder at opleve i Marokko

Rejsetyper i Marokko

Malerejse i Marokko

Malere som Matisse, Delacroix og Klee har selv i sin tid lade sig inspirere af virvaret, duftene og farverne Marrakech som bydel har at byde på. På en malerferie med Kipling Travel har vi fundet nogle absolut fantastiske spots, der indbyder pensler og kreativitet til at få frit spil. På vores malerferie er der mulighed for daglig undervisning.

Læs mere om badeferie til Marokko her

Populære dyr du kan opleve i Marokko

Marokko er et stort land med forskellige klimatyper, hvilket betyder at landets fauna er meget divers. På din ferie til Marokko, kan du for eksempel være heldig at møde berberaber, som holder til i Atlasbjergene. Abernes eksistens er dog truede af træfældning, og arten er derfor betegnet som sårbar.

Blandt større dyr findes dromedarer, som gennem årtusinder har haft stor betydning for lokalbefolkningen, da de er blevet brugt som transportmiddel.De fleste dromedarer i Marokko er tamme og bruges stadig til praktiske formål. Herudover er det nordafrikanske land hjemsted for blandt andet vildsvin, hyæner, gazeller og ørkenræve.

Berberabe i MarokkoBerberaben
Dromedar i MarokkoDromedaren
Ørkenræv i MarokkoØrkenræven
Hyæne i MarokkoHyænen