Vejr og klima i Marokko

Hvornår skal man rejse til Marokko?

Marokko ligger øverst, nordvest i kontinentet Afrika. Der findes lange kyster med gode temperaturer. Hvis man navigerer sig længere ind i landet bliver betingelserne mere ekstreme. Højdeforskelle spiller en stor rolle i Marokko. Landet er meget groft sagt opdelt i tre forskellige vejr-niveau: Kystbæltet, det indre område og de sydvestlige områder hvor Sahara-ørkenen ligger.

Rejser du med Kipling Travel til Marokko vil vi gøre det til en pligt, at du får en skøn ferie. Vejret i Marokko ligger generelt på en god temperatur. Om vinteren kan du opleve Marrakech med en gennemsnitstemperatur på 21 grader om vinteren. Om sommeren ligger den på 38 grader, hvilket vidner om et rart klima.

Generelt om klima og vejret i Marokko

På din rejse til Marokko vil du møde mange flinke gadesælgere

Det indre område

De indre områder af Marokko har et forholdsvist barskt klima i forhold til kystbæltet. Grundet Sahara Ørkenen, som delvist findes her, når gennemsnitstemperaturen helt op på 38 grader om sommeren og 21 grader om vinteren.

Utroligt nok, så kan nattetemperaturen sagtens krydse frysepunktet. Derfor skal du altid pakke derefter, når du besøger byer som Marrakech. Dette er en helt fantastisk by, at besøge om vinteren.

Marokkos kystlinje er meget smuk

Kystbæltet

Marokkos kystnære områder har alle er generelt middelhavsklima. Dette betyder at somrene ved havet er varme, og vintrene er milde. Den Kanariske strøm bringer koldt vand ind i området.

Kystbæltet er derfor et fantastisk sted at fejre sommeren, og disse somre er heldigvis lange. Samtidig er vintrene milde. Nedbør er ikke noget, du behøver at bekymre dig om på din rejse til Marokko.

Det varme klima i den sydvestlige del af Marokko gør området perfekt til kameler

Det sydvestlige område

Det sydvestlige område i Marokko kan du finde sand, sand og atter sand. Du kan opleve Sahara-ørkenen med Kipling Travel i Marokko. Her finder man usædvanlige fænonmener som når den varme luft fra ørkenen rammer den kolde luft fra Atlanterhavet. Herved opstår der dis og tåge i en tyk mængde.

Det er naturligt varmt og tørt i Sahara-ørkenen. Når vi tager på kameltrekking gennem ørkenen, vil du opleve noget helt vilde naturoplevelser. Man skal bare huske at holde sig hydreret, ellers kan man blive svimmel.