Rejser til Sydafrika

Safari, storslået natur og fantastisk kultur - velkommen til Sydafrika


Rejser til Sydafrika

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

I sydspidsen af Afrika breder enorme Sydafrika sig med sin varierende, smukke diversitet. Hovedstaden hedder Pretoria, og rummer lige knap 3 mio. indbyggere. Sydafrika er en fantastisk destination, hvis det er første gang, at du besøger det afrikanske kontinent. Landet repræsentere absolut Afrika fra sin bedste side med alt hvad kulturen, naturen og historien indebærer.

Safari-mulighederne er fantastiske i Sydafrika. Her kan du opleve “The Big Five”, eller udforske vestkystens maritime dyreliv. Du kan besøge smukke vinmarker, tage på fisketur eller gå på opdagelse i historiske Cape Town. Hos Kipling Travel er du i gode hænder på din rejse til Sydafrika, og vi hjælper gerne med at skræddersy din drømmerejse til dette fantastiske land.

Spring direkte til:

Det skal du opleve på en rejse til Sydafrika

Byer i Sydafrika

Rejsetyper i Sydafrika

Populære dyr du kan opleve i Sydafrika

En rejse til Sydafrika er det som at besøge to forskellige lande, grundet landets placering mellem to klimatiske bælter. I nord er dyrelivet funderet omkring traditionelle afrikanske safari dyr. Her er næsten garanti for at du på en rejse hertil vil opleve “The Big five”, bestående af løver, bøfler, elefanter, næsehorn og leoparder på et Game Drive i Krüger Nationalpark. Herudover er der også store chancer for at støde på giraffer, hyæner, flodheste og krokodiller, alt efter hvor i parken du befinder dig.

Rejser du længere mod syd langs Garden Route og Sydafrikas østkyst er det tid til at udforske det maritime liv. Ved Dolphin Trail kan du se hundredvis af nysgerrige delfiner, mens havnebyen Hermanus er hjemsted for havets gigantiske hvaler. I den sydlige del af landet er det maritime liv særligt rigt. Her lever pingviner, oddere og fisk i alle afskygninger. Snyd derfor heller ikke dig selv fra en friskfanget seafood platte ved ankomst til Cape Town.

Elefant i SydafrikaElefanten
Leopard i SydafrikaLeoparden
Løve i IndienLøven
Næsehorn i IndienNæsehornet
Zebra i SydafrikaZebraen
Bøffel i SydafrikaBøflen
Giraf i SydafrikaGiraffen
Vortesvin i SydafrikaVortesvinet
Hyæne i SydafrikaHyænen
Krokodille i SydafrikaKrokodillen
Gepard i SydafrikaGeparden

Spørgsmål fra de rejsende

Grundet de aktuelle omstændigheder anbefaler vi på det kraftigste, at du holder dig opdateret med Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forbindelse med COVID-19. Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer afbestilling, rejsegaranti og meget mere i forhold til coronavirus lige her. Herunder finder du vores generelle anbefalinger til rejsemålet.

Ja, som udgangspunkt er det sikkert. Hvad angår den generelle sikkerhed i Sydafrika, er man som turistrejsende i overvejende lav risiko for at blive udsat for røveri og lignende. Naturligvis skal man tage sige forholdsregler, og man kommer langt med sund fornuft (fx undgår at fremvise genstande af høj værdi, ikke færdes i bestemte områder efter mørkets frembrud og ikke blaffer).
Skulle der mod forventning opstå uventede situationer på din rejse, har vi selvfølgelig en akuttelefon, du kan ringe til døgnet rundt.

Hos Kipling Travel vores ypperste for, at du kan føle dig tryg, når du er afsted. Vi har selv et indgående kendskab til samtlige destinationer, og derfor tør vi godt kalde os eksperter. Vores pakkerejser er en sikker løsning, fordi vi har skræddersyet en sammensætning af de allerbedste – og sikreste – oplevelser til dig.

Du kan rejse til Sydafrika året rundt. Selvom landet er delt op i flere klimatiske zoner og vejret derfor kan variere fra nord til syd, ligger gennemsnitstemperaturen på ca. 25-30 grader. Læs mere om klimaet i Sydafrika her.  

Alle danske indrejsende har visumpligt. Desuden skal børn have deres eget pas, og alle pas skal være gyldige i mindst 30 dage udover opholdet.  Vi anbefaler, at du holder dig orienteret om alle gældende visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Den sydafrikanske valuta kaldes rand (forkortes ZAR). Da det kun er tilladt at medbringe 5.000 rand pr. mand – både ved ind- og udrejse – er det en god idé også at have dollars med, som nemt kan veksles til sydafrikanske rand mange steder

Sydafrika er en utroligt børnevenlig destination. Der er enormt mange seværdigheder samlet inden for kort afstand, så det er ikke nødvendigt med timelange køreture. Desuden plejer det at gøre stort indtryk på de mindste, når man får øje på dyrene på en safaritur.  

Det tager ca. 13 timer at flyve fra Danmark til Johannesburg i Sydafrika. 

Ja, det gør det. Præcis hvilke og hvor mange du skal have, afhænger af rejsens længde, indhold og hvor du skal opholde dig. Derfor er det vigtigt, at du i god tid undersøger, hvilke vaccinationer, der er nødvendige for netop din rejse. Vi anbefaler, at du enten kontakter din egen læge eller en vaccinationsklinik. Læs mere om vaccinationer inden din rejse til Sydafrika her.

Der tales 11 officielle sprog i Sydafrika - engelsk, afrikaans samt i alt ni bantusprog. Dog vil man komme langt med engelsk, som er det dominerende sprog i bl.a. medierne og regeringen. 

Alt efter om det er sommer- eller vintertid i Danmark, kan der være en times tidsforskel. Hvis det er sommertid i Danmark, er klokken det samme i Sydafrika. Hvis det er vintertid, er der en times forskel. 

Generelt er priserne i Sydafrika lave sammenlignet med de danske. Drikkepenge er en stor del af sydafrikansk kultur, så sørg for at give rigeligt med drikkepenge (10-20% af den samlede pris) – gerne mere, hvis du har fået en ekstra god service. Især i servicebranchen udgør drikkepenge et vigtigt supplement til personalets i forvejen lave løn. 

Der er overvejende lav risiko for at blive smittet med malaria. Om du skal tage malariaforebyggende medicin, afhænger af rejsens længde og indhold – dette kan din læge hjælpe dig med. Myggenet vil være tilgængelige mange steder, men sørg for at have myggespray med hjemmefra. For generel information om vaccineanbefalinger til Sydafrika, kan du læse mere på www.sikkerrejse.dk