Før afrejse til Sydafrika

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Hos Kipling Travel har vi rejst og arrangeret rejser til Sydafrika i mange år. Vi har derfor også gode muligheder for at skræddersy din rejse til Sydafrika så den passer dine behov. Programmerne hertil spænder bredt med mulighed for at opleve klassisk safari med overnatning omkring savannen. Der er også mulighed for at få en kulturel indsigt i Sydafrikas fantastiske vinproduktion i området omkring Cape Town.

Endvidere kan vores programmer sammensættes, så du får en naturskøn oplevelse i området omkring Drakensbjergene, der giver en smuk panoramaudsigt over bl.a. Blyde River Canyon. Glæd dig, for lige om lidt starte din drømmerejse til Sydafrika savanne, vindistrikt og ikke mindst landets storslået natur. På siden her kan du læse, hvad der er værd at vide før afrejse til Sydafrika.

Pas & Visum til Sydafrika

Victoria Falls er et af de pæneste steder i Sydafrika

Turistvisum til danske statsborgere udstedes ved ankomsten til Sydafrika til maksimalt 90 dages ophold i Sydafrika.  Børn skal have eget pas. Visummet er gældende i 90 dage fra udstedelsesdatoen. Ydermere er det også vigtigt, at du har et pas, der er gyldigt i mindst 30 dage efter endt opholdsperiode. Sørg for mindst to blanke sider i passet, og vær opmærksom på, at forlængede pas ikke er gyldige. Det kan du læse mere om på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Husk at blive vaccineret inden din rejse til Sydafrika

Vaccinationer ved rejser til Sydafrika

Klimaet i Sydafrika er ikke, som vi kender det i Danmark. Her lever et utal af fremmede dyr og bakterier, og hverken hygiejne eller drikkevand er, som vi er vant til hjemmefra. Det er derfor uhyrligt vigtigt at du inden din rejse til Sydafrika, får undersøgt hvilke vaccinationer, du efter lægens anbefaling bør modtage.

Hos Kipling Travel anbefaler vi altid, at du kontakter enten egen læge eller en selvstændig vaccinationsklinik, og hører nærmere. Du kan eksempelvis benytte dig af Danske Lægers Vaccinations Service. Herigennem kan du kontakte vaccinationsklinikker landet over.

Læs mere om hvilke typer vaccinationer du skal have afhængigt af din rejseperiode, når du rejser til Sydafrika.

Valutaen i Sydafrika hedder Rand

Valuta i Sydafrika

Valutaen i Sydafrika hedder Rand og forkortes ZAR. Det er kun tilladt at medbringe 5.000 Rand pr. person. Samme regel gælder, når du forlader Sydafrika. Suppler derfor med dollars, som også er den valuta, der er nemmeste at veksle i Sydafrika.

1.000 rand svarer til omkring 450 danske kroner. Det betyder også, at en enkelt rand svarer til cirka en halv krone.Medbringer du 5.000 rand, svarer det ca. til 2.300 kr. Det er desuden også muligt at hæve penge i de største byer i Sydafrika.

I Sydafrika er der 11 officielle sprog

Sprog i Sydafrika

I Sydafrika tales hele 11 officielle sprog, hvoraf engelsk, afrikaans og zulu er de mest udbredte. Afrikaans anslås at tales af ca. seks millioner mennesker, hvor hovedparten er fra Sydafrika eller Nambia. Ni millioner taler Zulu.

Sproget i Sydafrika er påvirket af hollændernes kolonisering. Kontakten mellem hollænderne og khoikhoi-folket gjorde, at hollandsk satte sit præg på det afrikaans, som vi kender i dag. Afrikaans kaldes også for cape hollandsk.

Tidsforskel fra Sydafrika til Danmark

Tidsforskel fra Sydafrika til Danmark

Tidsforskellen fra Sydafrika til Danmark er blot en enkelt time. Når du rejser til Sydafrika, skal du huske at stille uret frem, da Sydafrika ligger øst for Danmark.

Lige som mange andre lande i Afrika, benytter Sydafrika ikke sommertid. Hvis du rejser til Sydafrika i en periode hvor vi har sommertid i Danmark, behøver du ikke indstille dit ur, når du ankommer til Sydafrika.