Vejr og klima i Sydafrika

Hvornår skal man rejse til Sydafrika?

Klimaet i Sydafrika kan være meget varierende. Det skyldes for det første, at landet strækker sig over et stort areal og for det andet, at det befinder sig i to klimatiske zoner. Der er desuden stor forskel på vejret, når man befinder sig ved sydvestkysten omkring Cape Town, når man bevæger sig nordpå ved savannen, og når man tager op i de høje bjerge.

Generelt regner det ikke meget i Sydafrika, og det betyder, at hele året rundt i bund og grund er fantastisk rejsevejr. Gennemsnitstemperaturerne ligger omkring de 25 til 30 grader. Nogle steder kan det dog blive op til 40 graders varmt, og luftfugtigheden kan blive enorm høj. Her på siden får du et overblik over vejr og klima ved udvalgte steder i Sydafrika samt lidt generel information om vejr og klima i Sydafrika.

Generelt om vejr og klima i Sydafrika

Cape point er en udsigtspost i Cape Town, som du må besøge på din rejse til Sydafrika

Cape Town

Ved sydkysten holder vejret sig tørt og varmt. De varmeste dage ligger i perioden oktober til marts. Fra april til september er det regntid i den sydlige del af landet. Særligt i perioden maj til august falder voldsomme byger i området.

Det velbesøgte Cape Town ligger ved sydvestkysten. Derfor kan du glæde dig over et behageligt klima, når du besøger byen. Om natten kan temperaturen falde helt ned til 7 grader i perioden fra maj til september.


Krüger Nationalpark i Sydafrika kan besøges året rundt

Krüger

Krüger Nationalpark finder du i det nordlige Sydafrika. Du kan besøge savannen hele året rundt, da hver årstid har sin charme. Vil du bevæges af små pjevsede dyreunger, så besøg parken i november eller december.

Det vilde liv i Krüger opleves bedst Sydafrikas vintertid i månederne maj og juni. Krüger nationalpark inviterer dig indenfor i dyrenes kongerige. Her er intet forudsigeligt, og oplevelser som Big Five er at finde her.

Ved Port Elizabeth i Sydafrika kan du se på hvaler

Port Elizabeth

Port Elizabeth er placeret med udsigt over vandet lige ud til kysten. Temperaturen ligger på ca. 25 grader her. Nattetemperaturerne kan i perioden maj til september falde en del. Der er derfor godt at have en ekstra trøje med.

Det tropiske klima giver dig dog rig mulighed for, at slikke sol i dagtimerne. Det er dog heller ikke for varmt til at gå en tur i byen og udforske de små markeder. Port Elizabeths placering giver en smuk udsigt til solnedgange over havet.