The Big Five - Afrika

Fænomenet The Big Five stammer oprindeligt fra storvildtjægernes tid i Afrika. I dag består den afrikanske udgave af The Big Five af løven, den afrikanske elefant, kafferbøflen, leoparden og det sorte næsehorn. I dag medregner man dog også det hvide næsehorn, da dens afrikanske artsfælle er yderst truet og dermed meget svær at se. Hos Kipling planlægger vi rejser, hvor du kan komme på The Big Five safari og opleve de imponerende dyr i deres egne omgivelser.

Blandt besøgende i Afrika sviger myter om, at fænomenet The Big Five omkredser de største dyr på den afrikanske savanne. Tilfældet er dog en anden. De fem fantastiske dyr, er ikke alle blandt de største. Tilgengæld besidder de hver og én et ualmindeligt voldsomt temperament, som kommer til syne, når dyret føler sig truet. Derfor har disse fem skabninger altid været de mest frygtindgydende og sværeste dyr at nedlægge for de afrikanske jægere. Storvildtjagtens historie

Storvildtjagt i Afrika går flere tusinder år tlbage. Tendensen har kunnet spores tilbage i tiden grundet de mange hulemalerier, som de gamle stammefolk har efterladt sig. Kunne man som jæger komme hjem med skind, kød eller horn fra ét af de fem populære vilddyr, så var gevinsten stor respekt og prestige blandt andre jægere.  

Den dag i dag, huskes mange af fortidens storvildtjægere fortsat rundt om i Afrika. Skind og horn fra dyrene i The Big Five anses stadig som det ultimative jagttrofæ. På trods af dette, er flere af de vilde dyr, som eksempelvis det sorte næsehorn, fredet. Lige så er det forbudt at jage i langt de fleste af Afrikas mange nationalparker.  

Kongelige overgangsrite

Savannens fem mest aggressive dyr var særligt populære i det 19. og 20. århundrede. Dengang var det også en almen overgangsrite, at amerikanske præsidenter og europæiske kongelige, skulle forsøge sig med, at nedlægge et af afrikas vildeste dyr, når rejsen gik til det store kontinent.

Mange turister som besøger Afrikas smukke savanner, er i den tro, at The Big Five er opfundet af rejsearrangører, da fænomenet i dag er en kæmpe turistattraktion. Det er dog ikke sandt, omend mange safariguider har taget The Big Five til sig.

Derfor vil du på en safaritur i Afrika ofte have muligheden for, at opleve det vilde fænomen, da guiderne kender nationalparkerne som deres egen bukselomme. De vil med glæde vise dig Afrikas dyreliv fra dets bedste side.

Udvidelser af The Big Five

Grundet turisternes store efterspørgsel på, at opleve det fantastiske fænomen i virkeligheden, har man i Afrika lavet en udvidet version af det elefantiske The Big Five - nemlig “The Big Nine”. Her møder du også den langhalsede giraf, den stribede zebra, og den finurlige flodhest.

Som en spøg har man i Afrika lavet endnu en tilføjelse til dyre-fænomener, nemlig "The Little Five". Her bliver du præsenteret for nogle af de allermindste kandidater inden for Afrikas dyreliv. 

Også i de øvrige verdensdele, har man taget The Big Five til sig, og overført det til sine egne mest attraktive dyr. Der er ingen tvivl om, at fænomenets opstandelse i de øvrige kontinenter, er baseret på hvilke dyr turisterne ønsker at se, når de besøger landene her. Ikke desto mindre er det dog stadig sjovt at se, hvilke finurlige dyr, som dukker op på de forskellige kontinenters lister. 


Oplev The Big Five

Hvis du selv ligger inde med et brændende ønske om, at opleve The Big Five på tæt hold, så bør turen gå til det smukke Sydafrika. Du kan også vælge at drage mod den afrikanske østkyst til Kenya eller Tanzania.

Sidstnævnte er kendt for at være Afrikas absolutte safariland, med sine fantastiske nationalparker. Det er også her, at du finder den enorme Serengeti nationalpark. Parken er så stor, at sjælland kan udfolde sig hele to gange her. I denne nationalpark finder du de absolutte bedste betingelser for, at opleve det populære fantastiske fænomen, The Big Five.

Læs mere om safari i Tanzania her.