Safarirejse til Tanzania

En safarirejse til Tanzanias champagnefarvede sletter står ofte højt på ønskelisten hos de eventyrslystne globetrotter. Det er ikke uden grund, at de tropiske sletter er blevet et populært rejsemål i Tanzania. Her får dyreriget lov at udfolde sig, som naturen har besluttet det og plantebestanden er afvigende fra hvad, vi kender.

De indfødte Masaiers kultur er karakteristisk og særpræget. Ikke desto mindre vil du på din safarirejse til Tanzania opleve en kærkommen modtagelse af stammefolkene. Deres verden er et eventyr, som alle bør have med sig i rygsækken. Der er i det hele taget ingen tvivl om, at en safarirejse vil ændre din opfattelse af, hvad opskriften på den perfekte rejse er.


Rejser til Tanzania med safari

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

En safarirejse til Tanzania rummer et nærmest uendeligt antal oplevelser. Tanzania har med sine imponerende 16 nationalparker og over 400 arter (samt underarter) et usammenligneligt, fantastisk dyreliv, der bør opleves på nært hold. Uanset tekstuelle evner, fænomænale billeder og dragende videoer kan følelsen af at se de majestætiske dyr i deres naturlige omgivelser ikke beskrives - det skal opleves!

Hos Kipling Travel har vi siden 2003 været betaget af Tanzania og landets safarimuligheder. Vi ved derfor, hvor og hvordan dyrene skal opleves, så der sikres den optimale safari oplevelse.

Læs mere om

Skræddersyede rejser med safari i Tanzania

Den rette planlægning er alfa omega, hvis du ønsker det fulde udbytte på en rejse til Tanzania. Vores dagsprogrammer er nøje planlagt (og jævnligt opdateret) for at give dig det absolut bedste udbytte af din safarirejse. Vi har daglige afgange, så du kan tage ferie i præcis den periode, du ønsker det.

Skulle du ønske det, kan du naturligvis også tilpasse rejsen sammen med vores kyndige Tanzania-eksperter. Uanset om du ønsker flere dage, færre dage, udskiftede oplevelser eller noget helt fjerde, så rådgiver vi dig og planlægger det hele, så dit fokus kan være på at nyde den fantastiske safarioplevelse, som Tanzania uden tvivl vil give dig.

Savannens ukronede kongefamilie, løverne, er også at finde i Tanzania

Oplevelser på safarirejser i Tanzania

Nationalparker i Tanzania

Serengeti

Serengeti er uden tvivl den mest kendte nationalpark i Tanzania, og var også den første nationalpark i Tanzania. Parken har eksisteret siden 1951, og byder på fantastisk smuk natur og et imponerende dyreliv. Serengeti kunne være et af de mest oplagte valg, hvis man skulle vælge en enkelt nationalpark i Tanzania.

Besøger man Serengeti Nationalpark, vil man bl.a. kunne opleve “The Big Five”, hvilket indebærer løven, elefanten, bøflen, leoparden og næsehornet. Man vil også kunne opleve den store migration, hvor man ser gnuernes vandring.


Saanane

Saanane er faktisk den mindste nationalpark i Tanzania, men man skal ikke lade sig nare af størrelsen, for Saanane byder stadig på et rigt og spændende dyreliv. Her kan både opleves masser af dyr på land, i vand og i luften.

Saanane er placeret i Victoriasøen i den nordlige del af Tanzania, og er på trods af sit areal på kun lidt over to kvadratkilometer en sand lille paradis-ø.


Rubondo

Denne nationalpark er, som Saanane, placeret i Victoriasøen. Rubondo er især populær hos fugleentusiaster, da øen er kendt for at tiltrække en række trækfugle fra forskellige dele af verden. Udover fuglene byder Rubondo selvfølgelig også på en stor række af de populære afrikanske land- og vanddyr.

Rubondo er altså et fremragende valg, hvis du ønsker at se et bredt udsnit af Afrikas dyreliv. En perfekt destination for den safari-interesserede.


Kilimanjaro

Navnet er nok mest kendt for bjerget Kilimanjaro, men det er faktisk også navnet på en region og på en nationalpark. Nationalparken Kilimanjaro dækker over 1.600 kvadratkilometer, og blev i 1987 erklæret et verdensarvområde af UNESCO. Området ligger selvfølgelig i Kilimanjaro-regionen og parken indeholder hele Kilimanjaro-bjerget.


Arusha

Arusha ligger placeret tæt ved grænsen til Kenya, og er blandt en af Tanzanias mindre nationalparker med et areal på 137 kvadratkilometer. Parken er blandt andet kendt for et rigt abe- og fugleliv, hvilket tiltrækker mange turister.

Midt i parken findes det fantastiske krater Ngurdoto, hvor de høje stenede klipper skaber rammerne for et stort område med vand, hvor der samles masser af afrikanske bøfler og vortesvin. Et fantastiske syn.


Lake Manyara

Denne nationalpark indeholder alle de kendte afrikanske dyr som elefanter, zebraer, flodheste, løver og bøfler. Lake Manyara er især kendt for sine træklatrende løver, hvilket årligt tiltrækker masser af turister.

Lake Manyara byder dog ikke på et lige så koncentreret dyreliv som de andre større parker, men derfor er der stadig rigeligt at se, hvis man vælger at tage et besøg forbi Lake Manyara Nationalpark, når man er i Tanzania.


Tarangire

Denne nationalpark er et oplagt valg for den safariglade rejsende, der sætter pris på et rigt dyreliv i nogle smukke omgivelser. Med over 550 fuglearter er det især et fantastisk sted for de fugleinteresserede.

Tarangire byder, som Lake Manyara, også på det vidunderlige syn af en træklatrende løve. Du bliver bestemt ikke skuffet, hvis du lader turen gå et smut forbi Tarangire Nationalpark.


Gombe

Denne nationalpark kan kalde sig Tanzanias mindste med et areal på blot 52 km2. Inden for dette lille areal kan der dog opleves sø, skov og græsarealer, hvilket byder på en lang række oplevelser, som man sent vil glemme.

Gombe nationalpark er kendt for at være det sted, hvor Jane Goodall gjorde din banebrydende adfærdsforskning. Parken er ikke kendt for de samme rige dyreliv som de store parker i Tanzania, men er utrolig kendt for parkens aber.


Mkomazi

Denne park er kendt for sin bestandel af truede og specielle dyrearter. Mkomazi huser af truede dyrearter blandt andet det sorte næsehorn og de afrikanske vilde hunde. Af specielle dyr kan opleves den mindre hornede kadu, den mærkelige gerunuk og en særpræget gazelle. Alle disse dyr er sjældne og fantastiske syn.

Dog er de specielle dyr ikke det eneste, som Mkomazi kan byde på. Her kan du nemlig også få et blik på de mere traditionelle safaridyr som giraffer, antiloper, zebraer, bøfler og elefanter.


Mahale

Mahale er en af de få nationalparker i Afrika, der skal opdages til fods, og dette er en ganske særlig måde, hvor man kommer helt tæt på naturen.

Parken hedder egentlig Mahale Mountains National Park, og har netop taget navn efter Mahale bjergene, der løber gennem parken.


Saadani

Denne nationalpark har, som den eneste i Tanzania, direkte grænse op mod havet. Dette gør parken unik, og Saadani kan altså give jer nogle oplevelser, som ikke kan findes i andre nationalparker i Tanzania.

Den unikke placering ved vandet giver muligheder for badning, afslapning på strandene, snorkling og dykning.


Katavi

Parken er den tredjestørste i hele Tanzania, og det byder altså også, at der følger masser af smukke oplevelser med, hvis man besøger Katavi Nationalpark – en fantastisk safari-destination til den ægte safarirejsende.


Mikumi

Mikumi har en del år på bagen, da den blev stiftet tilbage i 1964. Mikumi er desuden den fjerdestørste nationalpark i hele Tanzania, og kan altså byde på et kæmpe areal spækket med smuk natur og fantastisk dyreliv.

Hvis du har interesse i de tanzanianske dyreliv, er Mikumi en fantastisk oplevelse, da de byder på alle de klassiske afrikanske favoritdyr som f.eks. bøflen, gnuen, zebraen, giraffen og elefanten.


Ruaha

Parken har tidligere gået under navnene Saba Game Reserve og Rungwa Game Reserve, men blev i 1964 døbt Ruaha, og dette har været navnet siden da. Ruaha er især kendt for at være et af de områder i Tanzania med den største koncentration af elefanter. Dog er stedet også kendt for bestanden af kudo, som er kendt for deres smukke spiralformede horn.


Udzungwa

Denne park, Udzungwa Mountains National Park, er en nationalpark i det sydlige Tanzania. Udzungwa er ikke, som mange af de andre nationalparker, kendt for sin bestand af de “klassiske safaridyr”, men er især populær hos ornitologer, da der registreret mere end 400 forskellige fuglearter, og endda enkelte fuglearter, som kun kan ses i Udzungwa.


Kitulo

Kitulo er den sydligst placerede nationalpark i Tanzania, og er primært kendt som værende et botanisk vidunder. Det er altså ikke den store safarioplevelse, man skal forvente, når man besøger Kitulo – derimod en fantastisk naturoplevelse. Det er en oplagt park at besøge, hvis man er natur- og planteinteresseret.

Kombinationer til safari i Tanzania

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.