Safari i Tanzania

Dit livs safarirejse venter I Tanzania. På de champagnefarvede, tørre sletter har eksotiske dyr hjemme. Oplevelser, som indfrier enhver eventyrlysten globetrotters ønsker, kan findes lige her. På safari i Tanzania venter både The Big Five, The Little Five og den årlige gnuvandring. Safari i Tanzania med game drive hen over savannen, er en fantastisk måde at opleve Afrikas vilde dyr på.

De indfødte Masaiers kultur er karakteristisk og særpræget. Ikke desto mindre vil du på din safarirejse til Tanzania opleve en kærkommen modtagelse af stammefolkene. Deres verden er et eventyr, som alle bør have med sig i rygsækken. Der er i det hele taget ingen tvivl om, at safari i Tanzania vil ændre din opfattelse af, hvad opskriften på den perfekte rejse er.

Tanzania er det ultimative sted, du kan rejse til, hvis du ønsker at komme på en hel uforglemmelig safari oplevelse. En Tanzania safari byder på en eventyrlig rejseoplevelse, der vil røre noget dybt inde i dig. En safari rejse til Tanzania er spændingsfyldt med oplevelser og skabt af den fascinerende balance mellem de vilde dyr, landskaberne og dets folk. Er du draget af nye og spændende oplevelser, samt fascineret af naturens fantastiske vidundere, så er en rejse med safari i Tanzania lige noget for dig. Det er med garanti en oplevelse, som aldrig vil blive glemt.


Rejser til Tanzania med safari

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

En safarirejse til Tanzania rummer et nærmest uendeligt antal oplevelser. Tanzania har med sine imponerende 16 nationalparker og over 400 arter (samt underarter) et usammenligneligt, fantastisk dyreliv. Uagtet tekstuelle evner, og fotografiske skills kan mødet med savannens dyr ikke beskrives - det skal opleves!

Siden 2003 har vi hos Kipling Travel planlagt rejser med safari i Tanzania. Vi har derfor en god idé om, hvad du bør se, og hvordan du bedst forbereder dig til en enestående safarirejse i Tanzania.

Læs mere om

Sådan planlægger vi din rejse med safari i Tanzania

Ordentlig planlægning er brølende vigtigt, hvis du ønsker fuldt udbytte af din rejse til Tanzania. Vores dagsprogrammer er nøje planlagt og opdateres jævnligt ud fra vores løbende erfaringer i verdens måske bedste safariland.

Under en Tanzania safari kan du udforske en overraskende mangfoldighed af landskaber og et rigt dyreliv, du kan opleve fascinerende kulturer i Tanzania og ikke mindst se The Big Five, mens du besøger de berømte nationalparker Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti i Northern Tanzania.

Har du specifikke ønsker til din safari i Tanzania, så tag fat i os. Det er muligt at tilpasse rejsen yderligere, så den bliver præcis, som du drømmer om.

Rejseplanlægning af safarieksperter

Rejserne planlægges af vores erfarne rejseledere, som efterhånden roligt kan kaldes for safarieksperter. På deres egen måde har de alle formet sig et liv fyldt med rejseoplevelser og kulturberigelse fra andre lande – såsom Tanzania. I rejser på egen hånd, men har altid os på hånden, hvis der løbende opstår spørgsmål.

Alt er booket på forhånd

Vi sørger for, at transport, hoteller og de fleste oplevelser er booket og betalt hjemmefra. Det vides altså på forhånd, hvilke udgifter du skal beregne undervejs på din safari i Tanzania. Så læn dig blot tilbage og nyd det pakkede program, som venter dig på din safarirejse i smukke Tanzania.

Rejs når det passer dig

Safari i Tanzania kan opleves året rundt. Vi har afgange dagligt på alle vores safarirejser, så du kan frit vælge at det rejsetidspunkt, der passer dig bedst. Læs eventuelt mere om vejret i Tanzania, før du beslutter, hvornår på året du skal plante fødderne på den afrikanske savanne.

Oplevelser på safarirejser i Tanzania

Dyrefænomener på safari i Tanzania

The Big Five

Løve set på safari i Tanzania

Mange har ét specifikt formål, når de begiver sig afsted på en safarirejse til Tanzania; at opleve The Big Five. Dyrefænomenet er opfundet i den afrikanske krypskyttertid. Man erobrede The Big Five ved at skyde de fem savanne-dyr, der krævede mest mod og færdighed at nedlægge.

Flere af dyrene er i dag fredet, og det er desuden forbudt at jage i de fleste af Tanzanias nationalparker. Derfor erobres The Big Five i dag gennem kameralinsen. De fem dyr er løven, den afrikanske elefant, kafferbøflen, leoparden og det sorte næsehorn.


The little Five

Leopardskildpadde set på safari i Tanzania

Populariteten omkring The Big Five fik safariguiderne til i spøg at opfinde modpolen, The Little Five. Jagten efter bøffelvæveren, leopardskildpadden, løvemuren, næsehornsbillen og elefantspidsmusen skulle vise sig at blive et hit.

Dyrene er valgt ud fra størrelse og deres navne, som læner sig ufatteligt meget op The Big Five-dyrene. Men man skal ikke kimse ad de mindre dyrs betydning i den store savanne-cyklus. Netop af den grund roses The Little Five af både natur- og miljøforkæmpere.


Den årlige gnuvandring

Gnuvandring set på safari i Tanzania

Året rundt vandrer over to millioner dyr i samlet flok mellem Serengeti i Tanzania og Masai Maras i Kenya. Dyregruppen består primært af gnuer, men både zebraer og gazeller holder sig også til flokken. Sammen er de på en kontinuerlig jagt efter de frodigste sletter og rigeste vandkilder.

På safari i Tanzania kan du opleve The Great Migration fra november til og med juli. Din lokale guide ved nogenlunde, hvor du skal tage hen for at opleve den store dyreflok tæt på. Dyrefænomenet er vidunderligt at opleve, og fremgår i dag på listen over Afrikas syv vidundere.

Nationalparker og naturområder

Serengeti

Serengeti er nærmest uundgåelig at besøge, når du tager på safari i Tanzania. Nationalparken er Tanzanias første, og har eksisteret siden 1951. “Løvernes Konge” universet er inspireret af Serengetis smukke natur, som rummer floder, fauna og ikke mindst en enorm bestanddel af dyreliv. Skal du kun besøge én nationalpark i Tanzania, så er Serengeti det oplagte valg.

I parken kan du både opleve The Big Five, The Little Five, og ikke mindst Den Årlige Gnuvandring. Booker du en ballonsafari, foregår den i fugleperspektiv over Serengeti. Det er også her, du kan bo i telt midt på savannen med 360 graders udsigt til dyrenes dagligdag.

Zebraer i Serengeti Nationalpark

Tarangire

Tarangire er kendt for at huse en bred palette af forskellige dyrearter. Når destinationen hedder safari i Tanzania, er elefanter, giraffer, næsehorn og løver på de flest “bucketlist”. Særligt er der stor koncentrat af elefanter i parken, hvor du kan opleve flokke på over 100 elefanter ad gangen.

I parken finder du også de mere sjældne dyrearter som girafgazellen, klippepyton, oryx og mere end 550 forskellige fuglearter. I Tanzania fås koncentrationen kun større i Ngorongoro krateret. Tarangire ligger syd for Manyara, og har sit navn fra den flod, som strømmer tværs gennem parkens naturlandskab.

Elefanter i Tarangire nationalpark

Ngorongoro-krateret

Velkommen til naturens svar på Noahs Ark. Ngorongoro danser på kanten af Serengeti Nationalpark og er udgør blot 265 km2. Tager du hertil på din safarirejse, er der vildlivsgaranti. I det forholdsvis beskedne område vrimler det med dyr. Alle Big Five-dyr er repræsenteret – også de sjældne sorte næsehorn.

Et krater er en udmunding i jorden som følge af et vulkanudbrud. Dermed bevæger vi os ned i den karformede fordybning for at opleve dyrenes rige – en helt fantastisk oplevelse. Foruden de mere end 25.000 dyr som holder til her, vil vi opleve varieret fauna, hvor frodig skov og tør savanneskiftevis afløse hinanden.

Udsigt til Ngorongoro krateret

Spørgsmål fra de rejsende

Ja, du kan roligt og sikkert tage på safari i Tanzania. Vores safariture planlægges og afholdes af lokale guider, som kender nationalparkerne bedre end deres egen lomme. De ved, hvordan vi holder sikkerheden på det højeste, så hverken dyr, mennesker eller naturen lider under vores nysgerrighed og rejselyst. Vi opfordrer på det kraftigste til, at du altid lytter til din guide. Eksempelvis – stå aldrig ud af jeepen uden tilladelse, bliv siddende indtil guiden giver tilladelse til andet, og lad være med at læne dig ud over kanten. Med din sunde fornuft i behold er safari i Tanzania en 100 % sikker attraktion.

Det afhænger af, hvor mange dage du ønsker at opholde dig i Tanzania, om ferien skal kombineres med andre destinationer (eksempelvis Zanzibar), og hvilke oplevelser, foruden safari, du ønsker at opleve. Du kan se et prisestimat for alle vores rejser, når du klikker dig rundt her på siden. Efter vi har snakket sammen, sender vi dig et uforpligtende, unikt tilpasset rejsetilbud. Tilbuddet laves ud fra dine ønsker og tilpasninger til rejsen.

Ja, det kan du sagtens. Vi arrangerer safari i Tanzania, hvor børn ned til toårsalderen kan deltage. På de rejser hvor børn er velkomne, finder du en reduceret børnepris på siden.

De bedste måneder for safari i Tanzania er december-marts og juli-oktober. Dog kan du tage på safarirejse hertil hele året, og oplevelsen vil altid være sublim. Fordelen ved at rejse udenfor sæson er, at du vil opleve nationalparkerne mindre turistet. Fordelen ved at rejse i højsæsonen er, at naturen på dette tidspunkt står frodigst, og dyrene kommer derfor oftere ud fra deres skjul.

Der findes mange fantastiske safarilande i verden. Eksempelvis er Botswana kendt for sin uspolerede natur, mens Kenya visualiserer Karen Blixens “Mit Afrika” for øjnene af dig. I Uganda er abe-bestanden imponerende og i Sydafrika er safari gjort til en luksuriøs oplevelse.

Alligevel vil mange pege på Tanzania som verdens ultimative safariland. Tanzania er et sammensurium af, hvad de andre lande kan tilbyde; chimpansesafari, The Big 5, uforfalsket kulturoplevelser, lækre badestrande og florarig natur. Du kan anskue Tanzania som safariverdens buffet – her er lidt af det hele.

Du anbefales at undgå tøj i skrappe farver, herunder sort og hvid, når du er på safari. Farverne kan skræmme dyrene og sort tiltrækker myg og andre insekter. Ensfarvet tøj i neutrale farver som khaki, beige, oliven og brun er klart at foretrække. Du vil blive glad for langærmede i tyndt stof, så du skærmes for den skarpe sol uden at svede for meget. Samtidig er en vindjakke eller andet varmt tøj essentielt til morgen- og aftentimerne.