Vejr og klima i Tanzania

Verdens førende safariland Tanzania ligger placeret på Afrikas østkyst. I Det indiske Ocean, som er det hav der grænser op til landet, finder du Tanzanias ø-gruppe Zanzibar. her bliver krydderier dyrket i massevis, solen er som regel højt på himlen, og vandet er azurblåt. Tanzania er et miks af flere klimaer. Ved kysten er der varmt og fugtigt, mens der er mere tempereret i det højereliggende centrum.

Tanzania har to regntider om året. Den korte ligger i oktober og november, men den lange regntid strækker sig over april, maj og juni. Ligeledes har landet to højsæsoner, hvor naturen er frodigst og temperaturen er højest. Ønsker du størst mulighed for at se de vilde afrikanske dyr, så er det i disse tider, du skal besøge smukke Tanzania.

Generelt om klimaet og vejret i Tanzania

Ved kysten

Ønsker du at opnå de højest mulige temperature på din rejse til Tanzania, så skal du besøge byere langs kysten eller aflægge visit på fantastiske Zanzibar. Her vil du tydeligt kunne mærke, at du befinder dig i det tropiske klimabælte. Den gennemsnitlige temperatur ligger mellem 27-28° C.

Ved den afrikanske kystlinje falder der dog en mere regn end i de resterende dele af landet. Særligt under Tanzanias to regnperioder, vil dette kunne mærkes. Regnen påvirker naturligvis klimaet således, at her er mere fugtigt og varmt end i andre egne af Tanzania.

Ved højsletterne

I den centrale del af Tanzania hvor højsletter og savanneområder har deres primære beliggenhed, er der ligeledes et tropisk klima. Dog er klimaet mere tempereret, i og med at det ikke påvirkes af vandet på samme måde, som klimaet ved kysten gør. Af samme grund er her heller ikke nær så fugtigt, omend der stadig er varmt.

Rejser du til Tanzania og skal du på safaritur til Serengeti Sletten, så vil perioden december-marts være et oplagt rejsetidspunkt. Her er sletten meget frodig, hvorfor du vil kunne opleve enorme mængder af vilddyr. Gnuer og zebraer forlader omkring april sletten for at finde mere frodige egne.

I bjergene

Tanzania er et land fyldt med høje bjerge og uddøde vulkaner. Det mest besøge og berygtede bjerg i Tanzania er Kilimanjaro. Dette er desuden Afrikas højeste bjerg, som med al sin pragt når op i 5.895 meters højde. Til trods for det varme tropiske klima der ellers hersker i Tanzania, vil du i højderne kunne opleve et alpint klima.

Her vil der i perioder være minusgrader og i få områder, vil der også ligge sne. Tager du den hårde tur op ad et af de tanzanianske bjerge, vil du blive taget på en rejse gennem flere klimatyper undervejs.