Vejr og klima i Tanzania og på Zanzibar

Hvornår skal man rejse til Tanzania og Zanzibar?

Bjergtagende Tanzania og eksotiske Zanzibar er placeret midt i det tropiske klimabælte, ganske tæt på ækvator. Derfor er her forholdsvist varmt året rundt. Grundet højdeforskellene, som særligt findes på fastlandet, kan du opleve store klimatiske variationer. Tanzania og Zanzibar byder både på alpint, tempereret og tropisk klima.

To gange om året falder regnen voldsomt over landet. Den lille regntid ligger i november, imens den store regntid varer fra april til maj. Du finder de bedste og tørreste klimaforhold i Tanzania og på Zanzibar, hvis du rejser i højsæsonen fra december til februar eller i den sekundære højsæson fra juni til oktober. Det er også i disse sæsoner, at der er bedst mulighed for at opleve det afrikanske vildtliv og for at nyde varme aftener på Zanzibars hvide sandstrande.

Generelt om vejret i Tanzania og på Zanzibar

Tanzanias kystlinje ligger i et tropisk klima

Ved kysten

De varmeste himmelstrøg på din rejse til Tanzania, finder du i byerne langs kysten eller på fantastiske Zanzibar. Det tropiske klimabælte sætter kulør på din hud med en gennemsnitlig temperatur på 27-28° C.

Ved den afrikanske kystlinje falder der dog en del mere regn end i de resterende dele af landet. Særligt under Tanzanias to regnperioder, vil dette kunne mærkes. Regnen påvirker naturligvis klimaet således, at her er mere fugtigt og varmt end i andre egne af Tanzania.

Ved højsletterne i Tanzania er klimaet tropisk

Ved højsletterne

I den centrale del af Tanzania hvor højsletter og savanner strækker sig bredt, er klimaet ligeledes tropisk. Det vil dog føles mere tempereret og mindre fugtigt, da klimaet ikke påvirkes af vandet, som det gør ved kysten.

Rejser du til Tanzania, inkluderer det gerne safari på Serengeti Sletten. Her er det oplagt at rejse i december-marts, hvor sletten er frodig og dyrelivet viser sig fra sin bedste side. Ønsker du at opleve den store gnuvandring, skal du dog vente med at rejse til april.

På toppen af Kilimanjaro finder du et alpint klima

I bjergene

Overalt i Tanzania skyder enorme bjerge og uddøde vulkaner til vejrs. Særligt Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro er en favorit mellem turisterne. På toppen af det 5.895 meters høje bjerg, vil du noget overraskende opleve et alpint klima, til trods for, at du til lands befinder dig i et tropisk klima.

Til tops på Kilimanjaro vil der i perioder være minusgrader, og i få områder vil der også ligge sne. Tager du den hårde tur op ad et af de tanzanianske bjerge, vil du blive taget på en rejse gennem flere klimatyper.