Safari i Sydafrika

Dit livs safarirejse venter i Tanzania. På de champagnefarvede, tørre sletter har eksotiske dyr hjemme. Oplevelser, som indfrier enhver eventyrlysten globetrotters ønsker, kan findes lige her. På safari i Tanzania venter både The Big Five, The Little Five og den årlige gnuvandring. Safari i Tanzania med game drive hen over savannen, er en fantastisk måde at opleve Afrikas vilde dyr på.

Game Drive over de åbne solbrændte sletter burde være alle forundt. Med vinden blæsende I håret kan du nyde den lavthængende afrikanske sol, som kaster et smukt gyldent skær landskabet. Bushens dybe stilhed afbrydes kun af løvens dybe brøl eller elefantens trompeter. Safari i Sydafrika er en sanseoplevelse, du sent glemmer.


Rejser til Safari

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Et miks af USA, Australien og dele af Europa – tilsat en god portion safariparker. Det må være opskriften på fantastiske Sydafrika. Ofte står landet lidt I skyggen af Kenya og Tanzania, når destinationen for safarirejsen udvælges, og det er en skam.

Safari I Sydafrika har mange fordele, såsom at være ekstremt børnevenligt. I Sydafrika kan safari desuden opleves på nye, spektakulære måder – eksempelvis til fods eller efter solnedgang. Dette safariland er langt fra nyt for os hos Kipling. Her på siden kan du læse om, hvordan vi skræddersyer dit sydafrikanske safarieventyr.

Læs mere om

Sådan planlægger vi din safari I Sydafrika

Hos Kipling tilbyder vi en række af forskellige feriemuligheder i det varierende og smukke Sydafrika – gerne krydret med safarioplevelser, som passer til dine ønsker. Afprøv forskellige safariparker. Nogle kan foregå til fods, mens andre er fra sædet i en åben Jeep. I nogle nationalparker kan du endda tage på safari, når mørket har lagt sig. Det giver en helt anden oplevelse af dyrelivet, end den du får serveret i dagtimerne.

Når du nu rejser til Sydafrika også at besøge nogle af landets særlige områder. Her tænker vi eksempelvis på Pretoria, Cape Town, Swaziland, Zululand, Kruger National Park, “The Garden Route” eller Sun City. Det kan vi sagtens arrangere for dig.

Alt er på forhånd booket og pakket

Med dine inputs planlægger vi den ultimative safari i Sydafrika. Det har vi gjort i mere end 20 år, så vores erfaringer er mange. Det sikrer dig en safarirejse uden ærgerlige hændelser, og hvor der er tænkt over enhver detalje, der kan højne din oplevelse.

Det er vores dygtige safarieksperter, som står for planlægningen af rejsen. De sørger ligeledes for, at al transport, alle oplevelser og overnatninger er booket på forhånd. Sagt med andre ord, så går vi linen ud for at du ikke skal tænke på andet, end hvilke dyr du håber at se på savannen.

Fede oplevelser ved safari i Sydafrika

Sydafrika rummer et væld af seværdigheder – både på og udenfor savannen. Landets enestående landskab strækker sig fra vestkysten ved Atlanterhavet til østkysten ved Det Indiske Ocean. Hver eneste kvadratmeter bringer et farverigt spektrum af kultur, landskab og dyreliv, som kun findes få steder i verden. Herunder skriver vi om, hvilke oplevelser du kan se frem til på din safari i Sydafrika.

Dyrefænomener på safari Sydafrika

The Big Five

The Big Five kan opleves på safari i Sydafrika

Løven, elefanten, bøflen, leoparden og næsehornet var under snigskytternes tid de fem dyr, som ansås for at være de sværeste at nedlægge. I dag er jagt strengt reguleret, og flere af dyrene er fredet. I stedet “jages” The Big Five med linsen under Safari.

Sydafrika er et af de steder i verden, hvor du har de bedste chancer for at spotte dette dyrefænomen. Du rammes af en fantastisk, overvældende følelse, når du kan sætte hak ved at have oplevet alle fem dyrearter. Safari i Sydafrika er særligt kendt for at være børnevenligt, og der er heller ingen tvivl om, at jagten på The Big Five er et kæmpe hot hos savannens yngre gæster.


Sardine Run

Sardine Run kan opleves i Sydafrika

I perioden maj til juli kan du langs Sydafrikas østkyst opleve et helt særligt syn: Milliarder af sardiner migrerer nemlig nordpå i enorme stimer. Foruden at sardinernes færden er et særsyn i sig selv, så tiltrækker de mange fisk også et utal af vandets rovdyr. Både hajer, delfiner og tun “holder sardinerne med selskab”, i håb om at få maddepoterne fyldt godt op.

Safari i Sydafrika kommer minsandten i mange afskygninger, og safari ved vandet er blot en af dem. Er du så heldig at besøge Sydafrika i de tidlige sommermåneder, så er jagten på “Sardine Run” klart at anbefale. Det er ikke hver dag, at man spotter milliarder af fisk i flok.


Pingvinerne i Boulders Beach

Oplev Pingvin safari i Sydafrika

I Simon’s Town, en forstad til Cape Town, har flere tusinde pingviner hjemme. Grundet deres æsel-lignende kald, går de under navnet “jackass-pingviner”. En tur til Simon’s Town på pingvin safari giver dig også mulighed for at udforske Table Mountain Nationalpark, som området er en del af.

Jackass-pingvinerne er blandt meget få pingvinarter, som er at finde udenfor Antarktis, og faktisk er Sydafrika det eneste sted, du finder dem. Pingvinerne slog sig første gang ned i Boulders Beach i 1980’erne, og siden da er kolonien vokset stødt. Fra træbroer og udsigtsposter i området kan pingvinerne observeres, og det kan være yderst underholdende.

Nationalparker og vigtige områder I Sydafrika

Krüger Nationalpark

Krüger Nationalpark er nok Sydafrikas populæreste. Det forstår vi, da Safari i dette område er helt fantastisk. Krüger er på størrelse med 2/3 af Jylland og huser blandt andet omkring 147 arter landdyr, 507 fuglearter og 1.980 plantearter. Hop i Jeepen og nyd en Game Drive gennem den 100 år gamle nationalpark.

Safari i Krüger Nationalpark byder på The Big Five “jagt”, buskmændenes originale hulemalerier og et varierende landskab fra nord til syd. I det nordlige Krüger vokser de smukke Mopani-træer. Det sydlige Krüger er præget af store vandhul, hvor dyrene elsker at samle sig. Her skal du ikke bruge mange kræfter på at spotte vildlivet – du iagttager dyrenes interne interaktion lige for næsen af dig.

Find rejse til krüger Nationalpark

Safari i Krüger Nationalpark er populært i Sydafrika

Drakensbjergene

Den Sydafrikanske bjergkæde, Drakensbjergene, strækker sig over 1.000 km. Gennem landet. Dets tårnhøje tinder har givet kæden zulu.navnet “uKhahlamba”, som betyder “barriere af spyd”. San-folket (bushmen) har brandmærket bjergene med smukt, kulturvigtigt klippekunst, som forestiller dyr, mennesker og forskellige ritualer. De anslås af være op til flere tusinde år gamle.

Er du glad for at trekke, og vil du kombinere din safari med en imponerende vandretur i Sydafrika, så er Drakensbjergene den rette destination. Her er mange forskellige vandrestier i varierende sværhedsgrad. Dermed kan både nybegyndere og erfarne vandre nyde det flotte landskab og smukke udsigter, som vandring i Drakensbjergene byder på.

Find rejser til Drakensbjergene

Vandring i Drakensbjergene er en god kombination til din safari i Sydafrika

Cape Town

Selvom det ikke er i Cape Town, du finder de store safarioplevelser, så er byen nærmest uundgåelig, når du rejser på safari i Sydafrika. Cape Town har alt, man må ønske sig af en storby; en fantastisk placering ved Afrikas sydkyst, smuk natur, frugtbar jord, og en mangfoldig indbyggerskare der gør byen til en kulturel smeltedigel.

Cape Towns kullise udgøres af Taffelbjerget, som danner ramme om byen. Bjerget er 1.000 m.o.h., og tager du op på Taffelbjerget, til fods eller med kabelbanen, belønnes du med en fantastisk udsigt over både by og bugt. Tilføj Cape Town til din “to do”, og du har den bedste kombinationsrejse med både storby og safari i Sydafrika.

Find rejse til Cape Town

Et besøg i Cape Town er en god kombination til din safari i Sydafrika

Spørgsmål fra de rejsende

På Safari i Sydafrika oplever du en bred vifte af forskellige dyr. Du kan blandt andet opleve et af de største safarifænomener, The Big Five, som omfatter løven, elefanten, bøflen, leoparden og næsehornet. Derudover spotter du måske dyr som geparden, hyænen, impalaen, krokodillen og forskellige slangearter. Hvilke dyr, du ender med at se, afhænger i stor stil af, hvilken del af Sydafrika du tager på safari i. Årstid for din rejse kan også spille ind. Spørg os endelig til råds, hvis du har specifikke ønsker til, det dyreliv du gerne vil opleve.

Det bedste tidspunkt for safari i Sydafrika afhænger af, hvad du ønsker at opleve. Generelt anbefales det at tage afsted i de tørre måneder fra maj til september. I denne periode er vegetationen mere sparsom. Dermed er det lettere at spotte dyrene, da de ofte samles omkring vandhuller. Temperaturerne er også mere behagelige i disse måneder.

Ja, du finder nok ikke et bedre land for safari med børn. Vejene er bedre og mindre bumpede end i andre safarilande. De fleste parker er betydeligt mindre, hvilket gør safariturene mere overskuelige for de yngste. Her er stadig masser af dyr, variationen er stor, og de er nemme at spotte. Safari i Sydafrika er fantastisk for hele familien.

Prisen for en safari i Sydafrika kan variere meget afhængigt af varighed, indkvarteringstype, region og de inkluderede aktiviteter. På alle vores rejseforslag kan du se en pris, så du har en idé om, hvad safari i Sydafrika koster, når du regner med os. Vi står altid klar til at komme med et uforpligtende tilbud på den safarirejse, du drømmer om.

Ja, her er nogle generelle anbefalinger:

  • Tøj i neutrale farver: Undgå lyse farver og lysreflekterende materiale, da det kan skræmme dyrene væk. Neutrale farver som beige, grøn og brun er bedst.
  • Lag-på-lag tøj: Morgenerne kan være kolde, mens eftermiddage kan blive meget varme.
  • Solbeskyttelse: Hat, solcreme og solbriller er nødvendigt for at beskytte mod den skarpe sol.
  • Komfortable sko: Et par komfortable vandresko er ideelle, når du skal på savannen.
  • Myggebalsam: Tro os, når vi siger, at der er mange myg i Sydafrika – særligt efter mørkets frembrud.
  • Kikkert: Så er det endnu lettere af spotte savannens mange dyr.
  • Kamera og ekstra batterier: For at forevige dine oplevelser.