Sydafrika, Rovos Rail og Victoria Falls

Sydafrikas storvildt med fly direkte til lodgen, luksus på Rovos Rail og Victoria FallsEventyret begynder

Vi flyver fra København mod Johannesburg i Sydafrika.

Måltider på flyet er inkluderet.

Dag 1

Ankomst Johannesburg - fly til Arathusa Safari Lodge

Vi ankommer til Johannesburg og flyver med først mulige fly indtil Arathusa Safari Lodge, der ligger i Sabi Sands Game Reserve. Sabi Sands er et af de bedste private safariområder i Sydafrika, der grænser op til den 2 millioner hektar store Krüger National Park. Vi lander på Arathusa airstrip, hvor vi bliver mødt og kører det sidste korte stykke til lodgen. 

Arathusa Safari Lodge har 13 værelser der alle er smukt indrettet i en skøn og rustik afrikansk stil. Alle værelser har privat veranda - en stille eftermiddagssiesta på verandaen er balsam for sjælen. Desuden er der restaurant, afrikansk Boma og åben bålplads, lounge område, et mindre bibliotek, Safari Spa samt infinity swimmingpool med udsigt over vandhullet. Alt i alt de perfekte omgivelser til de følgende dages safarioplevelser.

Hvis tiden tillader kører vi, sidst på eftermiddagen, ud på vores første game drive med vores ranger og tracker.

Overnatning i Sabi Sands

Aftensmad er inkluderet.

Arathusa Safari Lodge

Safari - game drives og bushwalk i Sabi Sands Game Reserve

I dag begynder safarioplevelserne for alvor og vi starter dagen med et morgen game drive. Da det er privat område, har man det hele for sig selv og kan på game drives også forlade hjulsporene for at køre helt ud i bushen og lede efter dyrene. Det er selvfølgelig et Big Five område, der er den gamle engelske betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer - dem som var sværest at fange, nemlig leopard, løve, næsehorn, elefant og bøffel. Vi skal naturligvis også ud at lede efter, de mange leoparder Sabi Sands området er kendt for. På safari er det altid dejligt uforudsigeligt, hvilke dyr vi møder. Almindelig held og dyrenes dagsform udgør en stor faktor - men et er sikkert, intensiteten i dyrelivet er imponerende og det er svært ikke at bliver begejstret.

Overnatning i Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Safari - game drives og bushwalk i Sabi Sands Game Reserve

Der er selvfølgelig safariprogram alle dagene i Krügerområdet. Efter at være vågnet til bushens lyde, køres af sted på et game drive i det tidlige morgenlys. Det bliver spændende at se hvad denne tur byder af oplevelser - de sky leopard, de gratiøse giraffer eller løveflokken med de små legesyge unger? Et er sikkert, man skal nok få en masse gode safarioplevelser, inden returnering til lodgen og en velfortjent morgenmad.

Foruden daglig game drives både morgen og aften, skal vi på bush walk, der er safari til fods ledsaget af professionelle rangere. Det er en meget intens måde at møde bushen på og giver nogle helt andre oplevelser end vore game drives i jeepen. Det er spændende at se, hvordan vores dygtige guider opdager små spor i terrænet, der måske fortæller os hvilke dyr der har været forbi og hvornår de har været her.

Overnatning i Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Fly til Johannesborg, videre til Pretoria

Sidste safari, inden der flyves fra Arathusa Airstrip til Johannesborg. Herfra går turen videre til Pretoria, hvor vi tilbringer resten af dagen og gør os klar til de næste dages eventyr med Rovos Rail.

Overnatning i Pretoria.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Rovos Rail

Efter morgenmaden bliver I hentet og kørt til stationen for at stige på Rovos Rail, der kører mod grænsen til Zimbabwe. Her på førstedagen kører toget igennem byen Warmbaths, der tager sit navn efter nærliggende varme kilder

Rovos Rail byder på en scenisk togrejse i luksusklassen tværs over Afrika, fra Dar es Salaam i Tanzania til Cape Town i Sydafrika, og togets mange ruter strækker sig gennem Tanzania, Zambia, Den demokratiske Republik Congo, Angola, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Eswatini og Sydafrika. På denne rejse kører toget fra Pretoria i Sydafrika til Victoria Falls i Zimbabwe.

Rejsen ombord på Rovos Rail er som en tidsrejsen ind i en svunden era. Serviceniveauet er helt i top i det elegante tog, der er udført i gammel engelsk stil med polerede træpaneler og har både udsigtsvogne, privat badeværelse til alle sovekupéer og en spisevogn. I spisevognen serveres klassiske sydafrikanske retter i topkvalitet, og retterne er ofte tilpasset internationale gæster og serveres med dejlig sydafrikansk vin. 

For at opretholde den klassiske atmosfære på toget, er der ingen radio eller fjernsyn ombord, og brug af mobiltelefoner og computere henvises til jeres private sovekupé. 

Bemærk, at der er en officiel dress code på Rovos Rail, som alle rejsende skal overholde, og som medvirker til at bevare atmøsfæren: i løbet af dagen er almindelig pænt tøj, eller "smart casual" tilstrækkeligt, men om aftenen er en blazer/jakke og slips påkrævet for mænd og en aftenkjole/coctailkjole eller pæne bukser og jakke for kvinder. Vi anbefaler samtidig, at I medbringer varmt tøj til om aftenen, da det kan blive meget køligt i de sene timer.

Overnatning på toget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Rovos Rail

Morgenmaden serveres i spisevognen, mens toget bevæger sig mod nord gennem den vestlige del af Zimbabwe. Ruten går bl.a. forbi Zimbabwes industrielle hovedstad Bulawayo, der ligger strategisk placeret tæt på grænsen til både Sydafrika og Botswana. Byen blev oprindeligt grundlagt af en zuluhøvding, men i 1893 blev byen underlagt britisk kolonistyre. Først i 1943 fik byen officiel status som by.

Udenfor vinduet triller de smukke landskaber langsomt forbi, og undervejs passerer I nogle af Zimbabwes naturreservater, hvor Afrikas dyreliv nogle gange kan spottes direkte fra toget. I har dagen til jeres disposition og kan nyde både stemning og udsigt. Bemærk, at der ikke er aktiviteter ombord, der er rettet specifikt mod børn, hvorfor Rovos Rail som udgangspunkt ikke anbefales for børn under 13 år.

Overnatning på toget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rovos Rail rejse

Rovos Rail

Toget rejser mellem Gwaai og Dete på en af verdens længste jernbanestrækninger - hele 114 km, som går langs kanten af Zimbabwes største nationalpar, Hwange National Park. Parken har en rigt varieret dyreliv, bestående af alle Afrikas største ikoner: store katte som løver, geparder og leoparder, store flokke af elefanter, der vandrer hertil fra Botswana under tørtiden, giraffer, zebraer, flodheste, gnuer, hyæner samt adskillige antilopearter og mere end 400 fuglearter - her boltrer hele Afrikas dyreliv sig på én og samme scene.

Ved kennedy Sinding stiger I af toget og tager på en safaritur ind i Hwanges fantastisk varierede landskaber, der både tæller skov- og ørkeområder samt klassisk afrikansk savanne. Jeeps holder klar ved ankomsten og venter på jer, og safarien er selvfølgelig inkluderet i rejsen. Hen mod aftenen, efter endt game drive stiger I igen ombord på Rovos Rail, hvorefter rejsen fortsætter mod victoria falls, mens I nyder en god aftensmad i spisevognen.

Overnatning på toget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rovos Rail gennem Zimbabwe, wange National Park

Rovos Rail og ankomst til Victoria Falls

Turen med Afrikas berømte Rovos Rail slutter ved det imponerende Victoria Falls ved Zambezi-floden, et af rejsens absolutte højdepunkter. Efter en skøn morgenmad ankommer toget til stationen ved Victoria Falls. Vi går til hotellet, som ligger lige overfor stationen.

Det gigantiske Victoria-vandfald (Victoria Falls) ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er ikke verdens største vandfald, ej heller det mest vandrige, men ubetinget et af verdens mest spektakulære vandfald. Vandfaldet er hele 1,6 km bredt og har et fald på næsten 130 meter.

Overnatning ved Victoria Falls.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Victoria Falls og Zambezi Floden

Formodentlig var David Livingstone den første europæer, der så vandfaldet (i 1855), hvorpå han opkaldte det efter Dronning Victoria. Flere af datidens store opdagelsesrejsende havde en teori om, at Nilen udsprang fra Victoria Falls.

Der er mulighed for alskens udflugter ved Victoria Falls – vandreture ved vandfaldet, helikopterture over vandfaldet, bungee jump, rafting, næsehornsture og meget, meget mere - eller blot – og oplagt at nyde Victoria Falls fra Zambia eller på en udflugt til Victoria Falls på Zimbabwe-siden.

Overnatning i Victoria Falls.

Morgenmad er inkluderet.

Rovos Rail til Victoria Falls og Zambezi-floden

Victoria Falls, samt afrejse mod Danmark

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked og vende næsen hjemad.

I køres til Victoria Falls lufthavn og påbegynder hjemrejsen mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Victoria Falls

Eventyret slutter

Ankomst tilbage i Danmark i løbet af dagen, efter en eventyrlig rejse med Sydafrikas storvildt, luksus på Rovos Rail og Victoria Falls.

Velkommen hjem

Zambia rejse ZImbabwe rejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
7. jan. - 31. mar. 2020
53.998,-

1. apr. - 20. jun. 2020
52.498,-

21. jun. - 31. okt. 2020
54.998,-

1. nov. - 10. dec. 2020
53.498,-

11. dec. 2020 - 6. jan. 2021
Kontakt os

7. jan. - 31. mar. 2021
54.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse Kbh-Johannesburg // Victoria Falls-Kbh på økonomiklasse
 • Flyrejse Johannesburg-Sabi Sands (Arathusa Airstrip) retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Alle transfers og transporter
 •   3 nætter på Arathusa Safari Lodge i delt dobbeltværelse
 • Alle måltider inkluderet på Arathusa Safari Lodge
 • Safari game drives med safariguide/chauffør
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 •   1 nat på Sheraton i Pretoria inkl. morgenmad
 •   3 nætter på Rovos Rail i Pullman suite
 • Alle måltider og drikkevarer inkluderet på Rovos Rail (dog ikke champagne)
 •   2 nætter på Victoria Falls hotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad 
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Zimbabwe (fås ved ankomsten)
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca dkk 6-700,- pr. person for alle safaridage + dkk 4-500,- pr. person for Rovos)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året

Sabi Sands: Varmest november-februar, enkelte byger. Mange nyfødte dyr. Koldest juli til august, kolde morgen og aften game drives. Tør vegetation og mange dyr ved vandhullerne

Rovos Rail: Luksus tog med officiel dress code

Victoria Falls: Mest vandrigt i februar-maj, her skal regntøjet på. Laveste vandstand oktober-november, ikke så meget vandsprøjt i luften

Type: Individuel safarirejse med privatchauffør og nationalparker med lokale safariguider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores lodges: Se vores lodges her

Vejret: Johannesburg 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik