Sydafrika feedback

Sydafrika feedback

Skrevet af:

Nu er vi så kommet hjem fra vores fantastiske rejse i Sydafrika, og jeg synes lige, at jeg vil sende dig lidt feedback. Først og fremmest – og måske vigtigst af alt – så har vi været meget tilfredst med servicen og kvaliteten hos Kipling Travel – vi vil klart anbefale jeg til andre, og også meget gerne bruge jer til en anden rejse.

 

Da vi ankom til JNB, blev vi mødt af en meget venlig og informativ herre fra Tour d’Afrique. De havde lavet en rigtig flot velkomstpakke/mappe, som vi har benyttet os af.

Laughing Waters i Hazyview kan varmt anbefales. Meget hyggeligt og et godt sted at starte sin Sydafrikarejse. Meget behageligt og hjælpsomt værdspar.

Chapungu Camp – Thornybust, var absolut outstanding! Det er svært at finde de rette superlativer.

Kan blot anbefale, at I fortsat benytter denne Game Reserve. Vi havde de bedste dage her og den ene store oplevelse afløste den næste. Fantastiske omgivelser og meget servicemindet personale. Derudover var både ranger og tracker dygtige. Vi har en video optaget på vores mobil, som vi meget gerne vil sende. Vi fik den sidste aften den oplevelse, at en hanløve valgte at gå lige forbi bilen, stille sig 20 m foran os og så begynde at brøle solen ned. Heldigvis var Jan så vågen at filme – jeg sad blot med tårerne trillende ned af kinderne. Hvis videoklippet har interesse, så send gerne et mobilnummer, som jeg kan sende klippet til.

The Cavern i Dragensbjergene kan vi også varmt anbefale. Det bør være et must, for alle der rejser til Sydafrika, at komme i dette område, for hvor er der bare smukt – sikke en natur. Også her god service, godt ressort og dejlig mad!

Elephant Lake Hotel, må vi nok indrømme falder uden for kategori. Det er ikke et hotel jeg vil anbefale jer at bruge efterfølgende. Servicen dårlig, der var snusket og ikke megen hjælp fra receptionen. I forhold til alle de andre steder vi var, så passede hotellets niveau overhovedet ikke ind.

Til gengæld var vi vilde med området – vi fik selv booket en heldagstur til Isimangaliso Naturreservat – området kan absolut anbefales, men ikke hotellet.

Guesthouset i Port Elisabeth levede fint op til vores forventninger. Byen er ikke værd at skrive om, men det var jo også kun for en nat.

Dolphin Trail – et kapitel for sig. Desværre havde jeg to dage inden fået et smæld i ryggen, så vi valgte at aflyse trekkingturen. Igen blev vi mødt af fantastisk service. Både Misty Mountain og The Fernery lavede picnickurv og så benyttede vi dagene på at udforske området. Det blev både til en stille gåtur til hængebroen over Storm River, Big Tree samt Monkeyland og Bird Eden. Aftenerne og nætterne var som ifølge programmet – og sikke overnatningssteder, mad og udsigt. Det må opleves igen!

Hermanus var så igen noget helt andet. Der var godt vi valgte Auberge Burgundy. Selvom jeg umiddelbart gik på kompromis med havudsigt – så havde vi så god en udsigt fra balkonen, at en ejendomsmæler uden at blinke, ville kalde det havudsigt. Meget hyggelig by – vi fik set masser hvaler – og så kunne vi ikke andet, end blot slentre rundt og nyde livet.

Brenwin Guest House i Cape Town kan jeg godt forstå, at I har valgt. Det ligger godt og igen god service. Når man først kommer væk fra V&A Waterfront, så har byen meget at byde på.

Hvis I har kunder der efterlyser en restaurant med afrikansk musik og mad, så kan vi godt anbefale Gold.

Alt i alt, så har vi haft en rigtig god ferie – og har allerede besluttet to ting: 1. Vi skal afsted igen i tre uger samme tid næste år 2. at hvis det kan lade sig gøre, så vil vi igen benytte Kipling Travel.

 

1000 tak for hjælpen!

 

Dorte N

 

Få et overblik over vores rejser til Sydafrika her: