Før afrejse til Marokko

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Efter mange års rejse har vi tilnærmet os en god portion erfaring hos Kipling Travel. Marokko kan besøges året rundt, men hvis du ikke er glad for varme, skal du nok ikke tage til Marokko om sommeren. Du kan både få mange oplevelser med hjem, men det behøves ikke at stå alene i hukommelsen. Marokko er nemlig et land fyldt med spændende markedspladser, livlige og små boder med blandt andet magiske tæpper.

Pas & Visum til Marokko

Gaderne i Marrakech emmer af liv

Dit pas skal være gyldigt, hvis du planlægger en rejse til Marokko. Du skal også være opmærksom på, at passet er gyldigt i det tidsrum du rejser, for ellers bliver det svært at komme hjem. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet. Inden afrejse er det derfor vigtigt, at du undersøger hvilket gældende regler der er for Marokko.

Du kan få de nødvendige informationer om dette ved Marokkos ambassade eller ved det danske udenrigsministerium. Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men hvis du gerne vil undgå ventetid og eventuelle problemer, kan du søge visum hjemme fra før afrejse.

Husk vaccinationer inden du rejser til Marokko

Vaccinationer ved rejse til Marokko

Marokko ligger placeret på det nordligste punkt af Afrika. Distancen til Danmark er derfor ikke enorm - dog så stor, at der er en betydelig klimaforskel mellem de to lande. Hverken hygiejne eller bakteriesammensætningen i Marokko er hvad vi kender hjemmefra. Forbered dig på dette inden din rejse til Marokko.

Marokko er et mekka af smukke byer, og enhver bør opleve dette smukke land. Rejs sikkert og tjek derfor med din læge, hvilke vaccinationer du anbefales, inden din rejse til Marokko. Du kan også undersøge dette hos Danske Lægers Vaccinations Service, hvor du kan finde private vaccinationsklinikker i hele landet.

 

Læs mere om, hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til Marokko.

Oliven er almindeligt spise i Marokko

Valuta i Marokko

I Marokko er valutaen Marokkanske Dirham (MAD). Hæv altid inden afrejse, og gem gerne kvitteringen for valutaomvekslingen. Denne kvittering gør det nemt og hurtigt for dig, at veksle tilbage til danske kroner, når du igen er hjemme i Danmark.

For dørvogtere, guides og andre i lignende professioner er drikkepenge nødvendige for at leve. Det anbefales derfor at ligge cirka ti procent af den samlede regning til drikkepenge.

På bedre restauranter er det høfligst også at give cirka ti procent i drikkepenge, mens man på de mere ydmyge caféer kun nøjes med at lægge et par Marokkanske Dirham.

Tag med på vandring i Atlasbjergene i Marokko

Sprog i Marokko

Det officielle sprog i Marokko er standardarabisk. Dog er det primært en marokkansk dialekt, kaldet maghrebinsk arabisk, som tales på gaden og i hjemmet.

Herudover taler en stor del af befolkningen berbisk, som er det oprindelige sprog for de befolkningsgrupper som i tusindvis af år har været bosat i Nordafrikas bjerge.

Endelig tales der også i en vis udstrækning fransk i Marokko, som følge af den franske kolonisering af landet mellem år 1912 og år 1956.

Tidsforskel mellem Marokko og Danmark

Tidsforskel fra Marokko til Danmark

Tidsforskellen fra Marokko til Danmark er meget begrænset - blot en enkelt time under dansk sommertid. Rejser du til Marokko under dansk sommertid, skal du stille uret en time tilbage. Rejser du under dansk vintertid, skal du blot benytte dansk tid.

I marts 2018 besluttede marokkanerne sig for, at benytte sommertid hele året rundt. Det kan derfor være svært, i Marokko, at argumentere for, at man møder for sent på arbejde, med henvisning til overgangen fra vinter- til sommertid.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.