Vandring i Atlasbjergene og Sahara

Aktiv rejse i Marokkos fantastiske Atlasbjerge og beduinlejr i Sahara.Fra København til Marrakech, hvor vi bliver hentet og kører ca. halvanden time sydover til Atlasbjergene og landsbyen Imil, der betegnes som indgangen til Toubkal. Fra medio december til udgangen af april er de højeste toppe dækket af sne, mens de vestvendte dale stadig er frodige og milde. Om sommeren er her rasende varmt, dog svalt højt i bjergene.

Befolkningen er især berbere, og der findes et utal af større og mindre landsbyer, som ofte kun er forbundet via mindre stier. De lever hovedsageligt af dyrehold og landbrug, hvor produktionen af dadler, figner, valnød og kork er blandt de vigtigste indtægtskilder.

Overnatning i lokalt, hyggeligt Guest House i Imlil.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 1

Efter morgenmaden starter trekkingturen, vi møder resten af det lokale staff og deres muldyr, der sørger for transport af al bagage og grej. Vi stiger op gennem skøn skov til det lille fine bjergpas - Tizi n´Tamatert i 2.279 meter. Her har vi fantastisk udsigt til Imnanedalen, som vi er på vej ind i. Går vi et par hundrede meter syd kan vi desuden få det første glimt af Toubkal.

Vi går gennem Imnanedalens skønne landsbyer til Tinerhourhine i godt 1.600 meters højde. Vi følger irrigationskanaler og de mange valnødde- og dadellunde, hvor berberne dyrker deres afgrøder og passer husdyrene.

Vi overnatter på et lokalt tehus efter 4-5 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 2

Mens landskabet er frodigt nede i dalene, er det mere goldt og tørt oppe langs bjergsiderne. Efter den lette dalgang, stiger vi brat op i det flotte bjergpas Tizi n'Aguersioual i 2.000 meters højde. Herfra har vi en pæn nedstigning til Imlildalen, hvor vi holder frokost. Dagen sluttes med en opstigning på næsten 800 meter opad til Matate til et fint åbent skovområde nær Tizi Oudite passet. Vi går igen ned i dalen og kommer til berber landsbyen Ait Aissa.

Ordet Berber stammer fra arabisk og betyder "uciviliseret" eller på græsk "fremmed". Berberne er det ældste folk i Marokko, formodentlig indvandrede de hertil så tidligt som for 5.000 år siden. De er traditionelt agerbrugere og vi kommer til at se en del berberlandsbyer undervejs. Selv kalder berberne sig for "Amazigh" (frie menneske).

Vi overnatter på et lokalt tehus efter 6-8 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Vi fortsætter til Tizi Oussem, der er som 1001 nat med små kringlede passager og fine huse. Vi forlader landsbyerne for at gå via Tizi Mzik og Mzik landsbyen tilbage til Imlil.

Vi overnatter i det nu velkendte og hyggelige Guest House efter 3-5 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Vi skal på en fuld køredag sydover mod Dadelkløften og kører sydøstover langs med Atlasbjergene over Tichka Passet, 2.260 meter og Marokkos højeste bjergpas. Kørevejen er knapt 100 år gammel og er en fantastisk oplevelse, landskabet skifter mellem røde jorde, de høje Atlasbjerge og Saharas begyndende landskaber.

Syd for passet fortsætter vi til Ouarzazate og Ait Saouna med den frodige Draa-dal forude. Livet i Marokko er i høj grad baseret i de små oaser med dadeltræer, agerland og de berømmede Kabash’er – de fortlignende boliger som ses mange steder.

Vi overnatter på hotel ved Dades.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Efter morgenmad kører vi 2-3 timer mod det bjergtagende landskab ved Todra Gorge, hvor floden igennem århundreder har skåret en dyb kløft igennem klippesiderne. Det er et smukt syn med den rislende flod imellem de stejle klippesider. Herfra kører vi nu ind i ørkenen til den imponerende sandmil Erg Chebbi, hvor sanddynerne sine steder når op til en højde af hele 150 meter. 

Efter et lille hvil vil vi under kyndig vejledning blive indført i ”kamelens håndbog”, hvorefter vi rider ud i ørkenen, for at overnatte i en lokal beduin lejr. Her vil I bevidne en fantastisk solnedgang, der farver det omgivende ørkensand i gule, orange og røde nuancer, inden mørket sænker sig. Der vil blive tilberedt en traditionel middag under stjernerne, og om aftenen vil det være tid til at høre historier om livet i ørkenen. Slap af og nyd lyden af stilhed under den stjerneklare himmel. 

Overnatning i telt i en af Saharas lejrpladser. Vi bor i to-personers telte med rigtige senge og private toilet/bad, her skal bestemt ikke forventets luksus, men til gengæld er Saharaoplevelsen fantastisk.

Morgenmad og aftensmad inkluderet. 

Dag 6

Efter en smuk solopgang og morgenmad i lejren rider vi på kamel tilbage til vores bil. Herfra kører vi det meste af dagen mod Marrakech og passerer igen over det imponerende Tichka Pas. 

Vi ankommer til Marrakech sidst på efterdagen og har aftenen til fri rådighed i byen. Den lyserøde by har gennem århundreder været handelscentrum for kamelkaravaner og berbere. Omdrejningspunktet for hele byen er den berømte plads Djema el Fna, hvor der hver dag afholdes et stort marked sammen med Soukén (basaren). Her kan vi købe alt mellem himmel og jord. Hver aften ender som en festdag med sang, musik og inciterende dufte fra de mange små madboder. Shopping er en oplevelse i sig selv, og vi kan gøre gode køb af især krydderier, keramik, læder og smykker. Den gamle bydels medina er absolut den mest spændene oplevelse, mens de kulturinteresserede kan besøge den smukke Koutoubia moske eller Bahia paladset.

Vi overnatter på et hyggeligt, klassisk riad-hotel, beliggende midt i Marrakech.

Morgenmad inkluderet.

Dag 7

Det er tid at tage afsked med Marokko og vende næsen hjemad. Vi kører i lufthavnen og påbegynder hjemrejsen mod København.

Morgenmad er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. sep. - 15. dec. 2019
8.498,-

16. dec. 2019 - 9. jan. 2020
Kontakt os


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Marrakech t/r med Norwegian eller Air Maroc på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transport i egen bil med privatchauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Trekkingguide og køkkenhold der tilbereder maden på trekket
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 • 2 nætter på Imlil Lodge i Imlil
 • 1 nat på tehus i Tinerhourhine
 • 1 nat på tehus i Aït Aïssa
 • 1 nat på hotel Les 5 Lunes i Dades
 • 1 nat på Erh Chebbi Comfort Camp i eget telt med privat toilet/bad
 • 1 nat på Riad Anya i Marrakech
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Trekkingguide og køkkenhold der tilbereder maden på trekket
 • Mulddyr og bærere til bagage
 • På kamelryg i Sahara ørkenen
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Praktisk information

Bedste rejsetid:  

Type: Individuel trekking og vandreferie med lokal engelsktalende guide

Gradering: Middelgrad = grad B+/C-

Pakkeliste: Trekking

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Imlil

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. dec. 2019 kl. 19:30

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik