Marokko - kyst og kultur

Fiskerbyen Essaouira ved Atlanterhavskysten og eksotiske oplevelser i MarrakechEt par af dagens oplevelser:

 • Ankomst Marokko
 • Essaouiras fantastiske kystby

Afrejse fra Danmark mod Marokko. Ved ankomst bliver I mødt af jeres chauffør, der vil køre jer i privat bil til den charmerende fiskerby Essaouira beliggende ved Atlanterhavskysten.

Ruten fra Marrakech til Essaouira går igennem engområder, der er overstrøet med argantræer. Argantræet bliver op til 200 år gammelt og vokser som det eneste sted i verden i området omkring Essaouira. I gamle dage, før diverse maskiner kom på markedet, spillede gederne en ganske væsentlig rolle i argan-produktionen. Den meget hårde nød blev blødgjort i gedens fordøjelsessystem, og det blev derved lettere for lokalbefolkningen at få den værdifulde frugt ud af skallen. I dag ser vi stadig gederne kravlende rundt i de 5-10 meter høje argantræer for at spise argan-frugten.

Ved ankomsten til Essaouira, indlogeres vi på ét af byens hyggelige og smukke riad's, og vi kan nyde eftermiddagen i denne fantastiske kystby – en lille perle som næsten er glemt af resten af verden. 

Overnatning i Essaouira

Fly Marokko - Essaouira

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Rundtur og på opdagelse i Essaouira
 • UNESCO verdensarv og stærk historie

Essaouira, som vi kender den i dag, blev grundlagt af portugiserne i 1400-tallet. Egentligt som handelsstation med al det nye fra Indien, efter at den portugisiske søfarer og opdagelsesrejsende Vasco da Gama havde opdaget søvejen til Indien syd om Afrika. Byen var faktisk ganske vigtig, og et ægte knudepunkt mellem Timbuktu og Europa – og selv Danmark havde et handelskonsulat her i én af de smukke bygninger, som siden 2001 har været på UNESCOS verdensarvsliste.

Sultanen jog portugiserne ud af byen i begyndelsen af 1500-tallet og gjorde byen til hovedstad, primært for at styrke kontakten til Europa, som blev mere og mere interesseret i de eksotiske varer. Han bad en fransk arkitekt om at bygge en fæstning – og det europæiske islæt præger byen den dag i dag.

Lige uden for den gamle bydel finder vi strandpromenaden, der følger den brede sandstrand i flere kilometer. Om morgenen og formiddagen er havet forholdsvis roligt - over middag tager vinden til, og stranden overtages af kite-surfere, der laver ekvilibristiske øvelser på havet. Her kan du også overvære de lokale drenge i en drabelig fodboldkamp på stranden, og børnene med deres drager i vinden.

Essaouira har en stor fiskeri-tradition, og det er en sjov oplevelse at gå på havnen om morgenen, hvor fiskerne falbyder deres fangst til de lokale handlende. Hen på eftermiddagen åbner små grill-boder på havnen, hvor frisk fisk og skaldyr ligger til frit skue, og du blot går hen og vælger, hvad du ønsker at få lagt på grillen. Simpelt og lækkert! Det kan anbefales at indtage aftensmåltidet her.

Overnatning i Essaouira

Morgenmad inkluderet.

Dag 2

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Essaouiras medina
 • Atlanterhavskysten og den gamle bymur

agen er til fri disposition og afslapning i Essaouira. Nyd denne sidste dag i én af de mest fascinerende byer, og gå på opdagelse i de små gyder og snævre gader i medinaen. Hele den gamle Medina er på UNESCO’s Verdensarvsliste, og langt så svær at finde rundt i som medinaen i f.eks. Marakech, hvilket i høj grad skyldes det europæiske islæt med kvadratiske karréer og blokke. Men de gadehandlende er som i det meste af Marokko, i fuldt vigør, og udbuddet af lækre marokkanske delikatesser er stort.

Nyd en kaffe på én af de små hyggelige caféer eller prøv et madlavningskursus i et lokalt køkken.

Det er heller ikke umuligt, trods vindene fra Atlanterhavet, at der er mulighed for en dukkert i havet. Flere hoteller råder dog også over swimmingpool. Eller hvad med en tur på kamel- eller hesteryg langs havet...

Overnatning i Essaouira

Morgenmad inkluderet.

Essaouiras medina

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Tværs gennem det vestlige Marokko, fra Atlanterhavet til foden af Atlasbjergene
 • Marrakech - 1001 nats stemning

Efter morgenmaden siger vi farvel til Essaouira og kører mod nye eventyr i Marrakech. Vi indkvarteres på ægte Marokkansk vis på et riad i medinaen i Marrakech, og har således det pulserende, farverige og sansemættede byliv lige uden for gadedøren. 

Om eftermiddagen går vi på sightseeing med en lokal guide, og får en god introduktion til byens mange oplevelser og muligheder, som I på egen hånd kan udforske videre i de kommende dage.

Omdrejningspunktet i byen er pladsen Djemaa El-Fna, der ligger i gåafstand fra jeres riad. Her er et eksotisk miks af gøglere, håndværkere, kunstnere, historiefortællere, medicinmænd og slangetæmmere. Hen på eftermiddagen dukker små boder op med alskens mad og drikke - fra kærren med appelsiner, der forvandles til friskpresset appelsinjuice - til boder med Tanjia (langtidsstegt lam), Harira (kikærte) suppe, grillet fisk, couscous, tajine (stuvninger), snegle eller måske fårehoveder for de sande eventyrlystne.

Er du til det knapt så eksotiske måltid, så ligger der masser af gode restauranter og caféer omkring pladsen og i medinaen, med mere europæisk inspireret mad (og drikke).

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Tværs gennem det vestlige Marokko, fra Atlanterhavet til foden af Atlasbjergene

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Marrakech fantastiske medina
 • Koutoubia moskeen og Bahia paladset
 • Evt. Yves Saint Laurents Majorelle have

Den lyserøde by har gennem århundreder været handelscentrum for kamelkaravaner og berbere. Shopping er en oplevelse i sig selv, og vi kan gøre gode køb af især krydderier, keramik, læder og smykker. Den gamle bydel medinaen er absolut den mest spændene oplevelse, mens de kulturinteresserede kan besøge den smukke Koutoubia moske eller Bahia paladset.

Og så er der den nye bydel i Marrakesh (Ville Nouvelle), der byder på både gallerier, caféer, restauranter og mere moderne former for butikker. Hvis I trænger til et åndehul væk fra byens virvar kan vi anbefale Majorelle haven, der med sine små stier imellem palmer, kaktus og blomstrende bougainvillea er en lise for sjælen. Brug dagen til lige dét, som I synes er mest spændende - der er utallige muligheder i byen.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet. 

Marrakech. Nyd den hektiske medina, Koutoubia moskeen og Bahia paladset

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Djemaa El-Fna pladsen og Marrakech absolutte centrum
 • Markeder og basarer

Kast jer ud i virvaret - ud at opleve de små afkroge af Marrakech og de mange facetter, som byen indeholder. Her er moderne internationale restauranter og caféer, små hyggelige traditionelle spisesteder og et skønt misk-mask af forskellige kulturer, nyt og gammelt, traditionelt og moderne. Og så selvfølgelig souk'ens mange små butikker med alverdens håndværk og lokale produkter.

Det er bare at kaste jer ud i byens mangfoldigheder af eksotiske oplevelser.

To på en aftentur til Djemaa El-Fna hvor oser ligger over pladsen fra de mange små grill restauranter, gøglere og taskenspillere optræder og aftenen summer af oplevelser.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Dag 6

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Hele dagen til at udforske Marrakech

I dag skal der gøres de sidste indkøb, og måske nydes endnu en friskpresset frugtjuice på favorit caféen. Herefter går det igen løs i souk’ens labyrintiske gyder, hvor der findes alt hvad hjertet begærer; krydderier, traditionelle klædedragter, sko og marokkanske lamper – udvalget er enormt, og det er blot at lade sig rive med.

Når du mæt af oplevelser og indtryk trænger til en pause, så søg ind på ét af de mange te huse og nyd en uforskammet sød mynte thé, mens folkelivet udfolder sig foran dig fra din plads i skyggen. Med sukkerdepoterne fyldt op, er du igen klar til at kaste dig ud i eksotiske og farverige oplevelser.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Hele dagen til at udforske Marrakech

En klassisk Marokko kulturrejse lakker mod enden.

Afhentning og kørsel til lufthavnen og flyver hjem mod Danmark.

Morgenmad inkluderet.

Dag 8
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 20. mar. 2020
6.998,-

21. mar. - 19. apr. 2020
8.498,-

20. apr. - 19. jun. 2020
6.998,-

20. jun. - 4. aug. 2020
8.498,-

5. aug. - 15. dec. 2020
6.998,-

16. dec. 2020 - 9. jan. 2021
8.998,-

10. jan. - 31. mar. 2021
6.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Marrakech retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transport i egen bil med privatchauffør
 • Halvdags guidet tur i Marrakech med lokal engelsktalende guide
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inklusive morgenmad
 • 3 nætter på Riad al Madina i Essaouira
 • 4 nætter på Riad Anya i Marrakech
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Hotelopgradering i Marokko
Hotelopgradering på hele rejsen
Pris fra 2.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Marts- Oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret i Marokko her

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik