Trekking i Høje Atlas med Toubkal

Fantastisk trekkingrejse til de Høje Atlas bjerge med Mt. Toubkal

 

Høje Atlas byder på vandreture i ren Himalayaklasse - her er hyggelige tehuse kombineret med camps i fri natur, fine berberlandsbyer og suveræn vandring på gode stier.

Vi har på denne 8 dages rejse, koncentreret os om det bedste Atlasbjergene har at byde på - på vores rute rekognoseret gennem de seneste mange år.

Vi krydser bjergpas og vandrer i dalstrøg. Kommer gennem landsbyer og slutter med en vandrebestigning af Nordafrikas højeste bjerg, Toubkal 4.167 meter.

 

Dette er en skræddersyet rejse med daglig afgang. Dvs. indivduel tilpasset til dine ønsker med vore faste ekspertguider. Velkommen til Toubkal for individuelle, en forrygende oplevelse.

Læs gæsteevaluering fra Marokko Toubkal her • Individuel, skræddersyet trekkingtur i Atlasbjergene med mulighed for at gå op på Toubkal
 • Fantastisk trekking gennem det Høje Atlas sælsomme landskaber
 • Let vandrebestigning af Mt. Toubkal, Atlasbjergenes højeste bjerg
 • Hyggelige berberlandsbyer samtidig med at vores tur kulminerer med bestigningen af den højeste top i Atlasbjergene - Mt. Toubkal
 • Rejsen kan forlænges med Marokkos kulturbyer, med Sahara eller strand
1.

København til Marrakech, Imlil

Inmamedalen-paa-Toubkal-trekket

Fra København til Marrakech, hvor vi bliver hentet og kører halvanden times kørsel sydover til Atlasbjergene og landsbyen Imil, der betegnes som indgangen til Toubkal.
Fra medio december til udgangen af april er de højeste toppe dækket af sne, men de vestvendte dale er stadig frodige og milde. Om sommeren er her rasende varmt, dog svalt højt i bjergene.
Befolkningen er især berbere, og der findes et utal af større og mindre landsbyer, som ofte kun er forbundet via mindre stier. De lever hovedsageligt af dyrehold og landbrug, hvor produktionen af dadler, figner, valnød og kork er blandt de vigtigste indtægtskilder.

Overnatning i lokalt, hyggeligt Guest House i Imlil.

Aftensmad er inkluderet.

2.

Imlil-Tacchedirt

September-i-Atlasbjergene

Efter morgenmaden starter trekkingturen, vi møder resten af det lokale staff og deres mulddyr, der sørger for al bagage og grej. Vi stiger op gennem skøn skov til det lille fine bjergpas - Tizi n´Tamatert i 2.279 meter. Her har vi fantastisk udsigt til Imnanedalen, som vi er på vej ind i. Går vi et par hundrede meter syd kan vi desuden få det første glimt af Toubkal.
Afhængig af vejr og vind, går vi til et lille fint vandfald og fortsætter derfra til landsbyen Tacheddirt, der med sine 2.314 meters højde, er den højest beliggende by i Atlasbjergene - den er nærmest bygget ind i selve klippevæggen.

Vi har eftermiddagen i byen.

Overnatning i lokalt, hyggeligt Guest House i Tacchedirt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Tizi n'Aguersioual til Tizi Oudite i 2.219 meter

Toubkal-trekking

Vi går gennem Imnanedalens skønne landsbyer til Tinerhourhine og Ikkiss i godt 1.600 meters højde. Vi følger irrigationskanaler og de mange valnød og dadellunde, hvor berberne dyrker deres afgrøder og passer husdyrene. Mens landskabet er frodigt nede i dalene, er det mere goldt og tørt oppe langs bjergsiderne. Efter den lette dalgang, stiger vi brat op i det flotte bjergpas Tizi n'Aguersioual. Herfra har vi en pæn nedstigning til Imlildalen, hvor vi holder frokost. Dagen sluttes med en opstigning næsten 800 meter opad til Matate til et fint åbent skovområde og lejren nær dagens andet pas - Tizi Oudite i 2.200 meters højde. Vi slår lejr med den mest fantastiske udsigt, ialt 7-8 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Tizi Oudite-Tizi Oussem-lejr

Marokko-og-Toubkal

Vi går ned i dalen og kommer til første berber landsby Ait Aissa . Berberne stammer fra arabisk og betyder "uciviliseret" og græsk "Fremmed" og er det ældste folk i Marokko, formodentlig indvandrede de så tidligt som 5.000 år siden. De er traditionelt agerbrugere og vi kommer til at se en del berberlandsbyer undervejs. Selv kalder berberne sig for "Amazigh" (frie menneske). Vi fortsætter til Tizi Oussem, der er som 1001 nat med små kringlede passager og fine huse.
Vi forlader landsbyerne for et par dage og går 400 meter op til en dyb slugt med et antal vandfald, hvor vi holder frokost. Herfra videre stejlt op næste 1.000 meter til lejren i et flot bjergpas som ligger i næsten 3.000 meters højde.

Alternativt, såfremt vejr og vind (eller sne i vinterhalvåret) ikke er til det, går vi til Tizi Izgarn og Imlildalen ialt 7-8 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Toubkal refuge 3.206 meter (base camp)

Dag 5

I dag starter vores trek mod selve Toubkal massivet. Fra morgenstunden får vi en 600 meter stigning til Adrar Aguelzim passet i 3.550 meters højde. Herfra begynder det at stejle til, og stien slanger sig op til Toubkal Refuge i 3.206 meters højde, som er vores mål for dagen. Vandringen er begyndt at blive lidt mere anstrengende, og vi raster om eftermiddagen, så vi er helt friske til den store dag i morgen.

Alternativt følger vi Mizane dalen og passerer landsbyen Aremd for derefter at krydse floddalen. Herfra følger vi muldyrstierne op fra dalen for til sidst at ankomme til det hellige skrin Sidi Chamarouch, som tiltrækker alskens godtfolk fra både turister til pilgrimme.

Overnatning i telt ved Toubkal refuge (Neltner hytten). I alt 7-8 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Toubkal - vandrebestigning 4.167 meter

Toppen-af-Toubkal

Tidlig morgen starter vores tur mod toppen af Mount Toubkal - Nordafrikas højeste top. Vi er forhåbentlig friske og top motiverede. Selvom vandringen er meget lige til, så er det stejlt og højden kan efterhånden også mærkes. Vi lægger ud med en kraftig stigning, hvorefter det går lettere gennem den øvre dal, inden vi drejer mod nord og en fin kam, der til sidst drejer mod øst og selve toppen.

Efter vi har nået toppen i 4.167 meter, kan vi i ro mag nyde den fabelagtige udsigt. Mod vest ses Marrakech sletten og mod syd ses Anti-Atlas bjergene. Efter en tid på toppen og det obligatoriske topbillede returnerer vi igen til Toubkal Refuge, hvor vi overnatter i telte slået op ved refugiet.
5-6 timers vandring.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Toubkal refuge-Imlil-Marrakech

Berberlandsbyer-i-Marokko

Her sidste vandredag, skal vi 1.400 meter ned til Imlil. Det er let og herlig vandring. Efter vi har taget afsked med vores lokale guider, kører vi godt en time til Marrakech.

Vi har aftenen til fri rådighed i byen. Den lyserøde by har gennem århundrede været handelscentrum for kamelkaravaner og berbere. Omdrejningspunktet for hele byen er den berømte plads Djema el Fna, hvor der hver dag afholdes et stort marked sammen med Soukén (basaren). Her kan vi købe alt mellem himmel og jord. Hver aften ender som en festdag med sang, musik og mad i overflod. Shopping er en oplevelse i sig selv, og vi kan gøre gode køb af især krydderier, keramik, læder og smykker. Den gamle bydel medinaen er absolut den mest spændene oplevelse, mens de kulturinteresserede kan besøge den smukke Koutoubia moske eller Bahia paladset. 

Vi overnatter på et hyggeligt, klassisk riad-hotel i Marrakech.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Marrakech-København

Marrakech-foto

Det er tid at tage afsked med Marokko og vende næsen hjemad. Efter morgenmaden kører vi i lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. april - 23. april 2019
7.498,-
6.998,-

24. april - 20. juni 2019
6.798,-
6.298,-

21. juni - 31. august 2019
7.498,-
6.998,-

1. september - 31. oktober 2019
6.798,-
6.298,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Marrakech retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Alle transfers og transport
 • Engelsktalende lokalguider
 • 1 nat på Guesthouse i Imlil
 • 6 dages/5 nætters Toubkal trek
 • Overnatning i skiftevis guesthouse (dobbeltværelser) og telte (2-mands telte) efter program
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på trekkingturen
 • Trekkingguider
 • Mulddyr og bærere til al bagage og fælles udstyr
 • 1 nat på Riad Anya i Marrakech i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad i Marrakech
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder.
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter og drikkevarer
 • Drikkepenge, beregn 45 EUR
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Gradering: Middelgrad = grad C. Dagturen på Toubkal er grad D

Type: Individuel trekking og vandreferie med lokal engelsktalende guide

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Marrakech

 

Trekking i Atlasbjergene og bestigning af Toubkal

Vandringen er meget lige til, stierne er gode og mulighederne mange. Der findes et godt stisystem som forbinder de mange små berberlandsbyer, og på vejen møder vi ofte mange lokale berbere. Vores dage på trekkingturen er ikke meget lange, og der er for det meste god tid til hygge og afslapning om eftermiddagen. Ofte vandrer vi 5-7 timer pr. dag inkl. pauser.
Der er muldyr som bærer alt fællesudstyr samt deltagernes personlige bagage. Du skal selv have en dagstursrygsæk med til vand, fotoudstyr osv.

Bestigningen af Toubkal er turens hårdeste dag, dels på grund at ruten er godt stenet og dels på grund af højden. Dette er ikke en vanskelig bestigning og med lidt gåpåmod og vilje, lykkes det for de fleste. Temperaturen kan i denne højde ofte være lav, ofte med frost om morgenen.

Hver afgang er forskellige

Bid mærke i at alle afgange er forskellige - på hver eneste Toubkal trek ændres små og store ting undervejs. Det være sig frokost- eller overnatningssteder, rute osv. og dermed kan vi ikke garantere, at rejsen kommer til at foregå præcist som beskrevet. Faktisk skal du være indstillet på en vis portion pionerånd og tage eventuelle ændringer med glæde. 
Men når det er sagt, så iværksættes eventuelle ændringer altid som optimering af rejsen - vi tager bestik af situationen og beslutter på kyndig baggrund i samarbejde med vore lokale, meget professionelle partnere i Atlas. Så glæd dig til en uovertruffen vandreferie.

Yderligere informationer

Visum
Du behøver ikke visum når du rejser til Marokko

Tidsforskel
Marokko er 2 timer bagud i sommerperioden – 1 time i vinterperioden

Temperatur
Dagstemperaturen er i bjergene omkring 20-25 grader om foråret og efteråret, omtrent 6-10 grader om natten. Over 3.000 meter kan der være nattefrost. Om natten kan det være ret koldt og på bestigningen af Toubkal, er det ligeledes ofte frostvejr.

Lommepenge
Da alt forplejning på turen er inklusiv, er det kun drikkevare man selv skal betale. Shopping er meget individuel.

Transport
Transporten fra Marrakech til Atlasbjergene foregår i privat bus.

Overnatning
I Marrakech overnatter vi på et klassisk riad hotel ved centrum. På trekkingturen overnatter vi henholdsvis i guesthouse eller lokale berberhuse samt telte ved selve opstigningen. Her er der både toilet og brus til rådighed.

Guider og lastdyr
På trekkingturen er der engelsktalende lokalguider med. De er fantatsisk kompetente og vidende om Beområdets natur og kultur.
Bagagen bliver båret af mulddyr, der vil typisk være 1-2 mulddyr på trekkingturen - og du skal derfor kun bære en lille dagtursrygsæk selv.
Desuden har vi kok med som tilbereder maden undervejs.

En fantastisk og fri måde at opleve Høje Atlas på.

Mad

Al mad er inkluderet i Atlasbjergene (morgenmad, frokost og aftensmad, drikkevarer køber du selv). På trekkingturen er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores trekking-kokke tilbereder god mad, til tider under besværlige forhold. Det vil dog være en god idé, at medbringe lidt lækkerier samt evt. en chokolade- eller energibar til topdagen.

Udstyr

Udstyr der bliver leveret på trekket

Vi har alt fælles udstyr med som telte til to personer inklusiv  liggeunderlag, fælles spisetelt, alt køkkengrej (bestik, tallerkener, krus, etc. – simpelt - men det virker), proviant til tre daglige måltider (der er rigeligt)- Når det er muligt, suppleres med friske indkøb undervejs. Der medbringes også toiletpapir, men tag alligevel en ekstra rulle med hjemmefra. Toiletpapir findes ofte ikke i lufthavne og andre steder, som vi er vant til det i Vesten. 
Du skal altså kun sørge for helt personlig bagage.

Tænk over følgende inden du pakker

 • Hold vægten på et minimum. Tag ikke mere med end højst nødvendigt. Levn gerne et par kilo til de indkøb, der sikkert frister dig i Marrakesh. 
 • Medbring kun lidt "bytøj". Påklædningen (selv på de gode hoteller) er ret afslappet. Du kan også sagtens rejse i den pænere del af trekkingtøjet.
 • Begræns dine udgifter ved at checke grundigt, hvad du allerede har.  
 • Tænk på, om du ikke kender nogen, der har udstyr, de måske er villige til at låne dig. 
 • Tøj til varmt vejr er ofte lige så vigtigt som det til koldt! 
 • Husk at 20 kg er absolut maksimumvægt for din indvejede bagage (og der bør kun være et styk indvejet bagage pr. deltager). Hvad du siden overlader til muldyrene bør ikke veje over 15 - 18 kg.

Udstyrsliste Marokko og Høje Atlas:

Hoved

 • Solhat (husk nakke, næse og ører)
 • Ulden hue til topdagen og eventuelle kolde aftener

Kroppen

 • Goretex jakke eller tilsvarende
 • Fleecetrøje
 • Svedtransporterende undertøj
 • Undertøj
 • T-shirts (gerne svedtransporterende)
 • Trekkingbukser
 • Trekkingtrøje/skjorte
 • Shorts

Hænder og fødder

 • Vanter/handsker til let frost
 • Vandrestøvle
 • Evt. sko
 • Sandaler
 • Indersokker 
 • Vandresokker

Sovegrej

 • Sovepose (dun er lettest, skal gå ned til -5° C)

Paksæk mm.

 • Rygsæk eller duffelbag (rejsesæk)
 • Evt. opbevaringssæk til tøj etc i base camp 
 • Dagturs rygsæk til vandredagene

Vandreudstyr

 • Pandelampe 
 • Vandrestave, teleskop

Vinterbestigning af Toubkal

Kommer du med os mellem medio november og medio april, går turen under en vinterbestigning. Her skal vi bruge isøkse og du skal have varmt tøj med. Se vores praktiske oplysninger for nærmere oplysninger.

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

9. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

5. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.