Det klassiske Marokko

Historiske og religiøse seværdigheder i Marokkos gamle kongebyerVi flyver fra København via Paris til Rabat, hvortil vi ankommer i løbet af dagen. Der er sørget for afhentning i lufthavnen og kørsel til et historisk riad beliggende i centrum af Rabat.

Et riad er et traditionelt marokkansk hus eller palads bygget op omkring en indre gårdsplads. Der vil være en typisk arabisk møblering, smukke udskæringer, små terrasser med siddearrangementer, planter og fontæner. Der vil ofte også være en møbleret tagterrasse, hvor specielt aftenerne er helt fantastiske med udsigten over medinaens oplyste terrakottafarvede bygninger.

Overnatning i Rabat

Rabat, marokko

Efter morgenmaden bliver vi hentet af vores chauffør, der tager os på en lille byrundtur i Rabat. Rabat, der i forhold til sin storebror Casablanca er mindre hektisk og noget mere charmerende med sine palmeomkransede boulevarder og smukke kolonistilsbygninger. Vi gør holdt ved Kasbah’en, som er Rabats ældste bydel, hvor de små hyggelige stræder indbyder til at slentre rundt og indsnuse atmosfæren. Kasbah'en ligger på et meget afgrænset område, så det er nemt selv at bevæge sig rundt i den gamle bydel. Inden for området ligger også den frodige andalusiske have med appelsintræer og roser - ligesom vi også her finder den andalusiske café, hvor det er passende at gøre holdt for den obligatoriske mynthe thé.

Herefter fortsætter turen østover via Meknes til Fez. Meknes er lidt ufortjent forblevet i skyggen af de større imperiebyer Fez, Rabat og Marrakech.  Meknes var Marokkos hovedstad i 1700-tallet og dermed en af de gamle kongebyer. Vi gør stop for frokost (for egen regning) og der vil være mulighed for at opleve byen på egen hånd, inden turen fortsætter mod Fez, hvor vi ankommer sidst på dagen.

Om aftenen er der bestilt aftensmad på jeres hyggelige riad, hvor I sidder omgivet af planter og fontæner og indtager et typisk marokkansk aftensmåltid.

Overnatning i Fez

Morgenmad og aftensmad inkluderet

Fez, marokko

I dag skal vi ud at opleve byen. Efter morgenmaden bliver vi hentet af den lokale guide, der vil tage os på en spændende byrundtur i Fez.

Dagene i Fez starter stille ud, hvor langt de fleste små butikker endnu har skodderne trukket for. I løbet af formiddagen vågner byen langsomt op, mens vi møder de forskellige handlende, der går mod markedet, trækkende med deres kærrer fyldt med frugt og grønt. I dag vil vi opleve de mange forskelligheder, som Fez rummer, ved vores besøg i den nye bydel, det gamle jødiske kvarter og souken - hvor der i den ene gade handles kød, fisk og fjerkræ, i den anden frugt og grønt og i den tredie krydderier og cremer. Fez’ labyrintiske gyder føles som at træde ind i en anden tidsalder, hvor æsler og muldyr er den eneste form for transport.

Vi besøger Fez’ historiske og religiøse seværdigheder, samt Chaouwara garverierne, der er et af byens mest markante vartegn. De omgivende gader bugner af læderhandler, hvorfra man kan kigge ned over de mange ildelugtende bassiner, hvor der garves, farves og forarbejdes. Selvom det hele kan virke lidt kommercielt, så er det givetvis her, at vi vil finde det bedste og største udvalg af lædervarer i Marokko.

Overnatning i Fez

Morgenmad  inkluderet

Dag 3

Efter morgenmaden mødes vi med chaufføren og kører nu vestover mod kysten til Casablanca, hvortil vi ankommer sidst på dagen. Casablanca er Marokkos økonomiske metropol. Det er her industrien blomstrer, gallerierne viser det nyeste inden for moderne kunst, og modedesignerne har et kig mod den øvrige verden. Hvad der engang var en gammel pirat-rede er forvandlet til en moderne og fremsynet arabisk by.

Overnatning i Casablanca

Morgenmad inkluderet.

Om formiddagen besøger vi den imponerende moské Hassan II, én af verdens største og Marokkos eneste fungerende moské, hvor ikke-muslimer har adgang. Moskéen ligger omgivet af havet og er intet mindre end gigantisk. I det smukt dekorerede bederum er der plads til 25,000 bedende og hele 80,000 i de ydre områder. Det er et storslået byggeri, der med alle sine mange små detaljer og udsmykninger er meget imponerende.

Herefter kører vi nu mod syd og ankommer sidst på dagen til Marrakech, hvor vi indlogeres på et historisk riad i gåafstand til Djemaa el-Fna pladsen og det store basarområde souk’en.

Efter indkvartering er det tid til, på egen hånd, at komme ud og udforske byen, der om noget må være indbegrebet af 1001 nats eventyr. Pladsen Djemaa El-Fna er byens omdrejningspunkt, her er et eksotisk virvar af gøglere, håndværkere, kunstnere, historiefortællere, medicinmænd og slangetæmmere. Som mørket falder på, dukker små madboder med inciterende dufte op overalt. Indtag en plads på bænken ved siden af de andre spisende og prøv Tanjia (langtidsstegt lam), Harira (kikærte) suppe, grillet fisk, couscous, tajine (stuvninger), snegle eller måske fårehoveder for de sande eventyrlystne. Måltidet akkomponeres som vanligt af thé, der fås i mange spændende smagsvarianter.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet. 

Dag 5

Her til formiddag skal vi med lokalguide ud at opleve de små afkroge af Marrakech og få en idé om de mange facetter, som byen indeholder. Her er moderne internationale restauranter og caféer, små hyggelige traditionelle spisesteder og et skønt misk-mask af forskellige kulturer, nyt og gammelt, traditionelt og moderne.

I sammenligning med Fez er Marrakech lidt mere luftig og knapt så labyrintisk at finde rundt i, så efter formiddagens guidede rundtur, vil I være godt rustet til på egen hånd at kaste jer ud i byens mangfoldigheder af eksotiske oplevelser.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Dag 6

Den lyserøde by har gennem århundreder været handelscentrum for kamelkaravaner og berbere. Omdrejningspunktet for hele byen er den berømte plads Djema el Fna, hvor der hver dag afholdes et stort marked sammen med Soukén (basaren). Her kan vi købe alt mellem himmel og jord. Hver aften ender som en festdag med sang, musik og mad i overflod.

Shopping er en oplevelse i sig selv, og vi kan gøre gode køb af især krydderier, keramik, læder og smykker. Den gamle bydel medinaen er absolut den mest spændene oplevelse, mens de kulturinteresserede kan besøge den smukke Koutoubia moske eller Bahia paladset.

Og så er der den nye bydel i Marrakesh (Ville Nouvelle), der byder på både gallerier, caféer, restauranter og mere moderne former for butikker. Brug dagen til lige dét, som I synes er mest spændende - der er utallige muligheder i byen. 

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Dag 7

En fantastisk rejse igennem Marokkos klassiske kongebyer lakker mod enden. Vi kører til lufthavnen og flyver hjem mod Danmark.

Morgenmad inkluderet.

Dag 8
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
11.998,-

1. apr. - 23. apr. 2020
12.498,-

24. apr. - 15. jun. 2020
11.998,-

16. jun. - 20. sep. 2020
12.498,-

21. sep. - 15. dec. 2020
11.998,-

16. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
11.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Rabat // Marrakech-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transport i egen bil med privatchauffør
 • Privat engelsktalende lokalguide hvor nævnt 
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inklusive morgenmad
 • 1 nat på Riad Meftaha i Rabat
 • 2 nætter på Riad Tafilalet i Fez
 • 1 nat på hotel Le Lido i Casablanca
 • 3 nætter på Riad Anya i Marrakech
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing som beskrevet i programmet
 • De nævnte udflugter med guide og entreer er inkluderet i rejsens pris
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Hotelopgradering i Marokko
Hotelopgradering på hele rejsen
Pris fra 6.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: September - juni

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret i Marokko her

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik