Det klassiske Marokko

Historiske og religiøse seværdigheder i Marokkos gamle kongebyer

 

En rejse igennem Marokkos kulturskatte Fez, Rabat, Casablanca og Marrakech.

Vi besøger de historiske og religiøse seværdigheder, og oplever de forskelligheder som byerne rummer med en blanding af nyt og gammelt, moderne og traditionelt i skøn samhørighed. 

 

 

En rejse rig på oplevelser med basarer, farver, dufte, krydderier, slangetæmmere og gøglere.

Vi rejser i privat bil med chauffør og med engelsktalende lokalguider og har derfor optimal frihed i trygge rammer rundt i det klassiske Marokko. • Marokkos kongebyer Fez, Rabat og Marrakech samt Casablanca
 • Privat bil med chauffør på rundrejsen
 • Oplev souk'ens labyrintiske stræder med lokal guide
 • Gøglere, slangetæmmere, krydderier og skindgarverier
 • Guidet tur igennem de religiøse og historiske seværdigheder
1.

Fly København til Fez

Dag 1

Vi flyver fra København via Casablanca til Fez, hvortil vi ankommer om aftenen. Der er sørget for afhentning i lufthavnen og kørsel til et historisk riad beliggende i centrum af Fez’ medina.

Et riad er et traditionelt marokkansk hus eller palads bygget op omkring en indre gårdsplads. Der vil være en typisk arabisk møblering, smukke udskæringer, små terrasser med siddearrangementer, planter og fontæner. Der vil ofte også være en møbleret tagterrasse, hvor specielt aftenerne er helt fantastiske med udsigten over medinaens oplyste terrakottafarvede bygninger.

Overnatning i Fez

2.

Fez - byrundtur

Dag 2

I dag skal vi ud at opleve byen. Efter morgenmaden bliver vi hentet af den lokale guide, der vil tage os på en spændende byrundtur i Fez.

Dagene i Fez starter stille ud, hvor langt de fleste små butikker endnu har skodderne trukket for. I løbet af formiddagen vågner byen langsomt op, mens vi møder de forskellige handlende, der går mod markedet, trækkende med deres kærrer fyldt med frugt og grønt. I dag vil vi opleve de mange forskelligheder, som Fez rummer, ved vores besøg i den nye bydel, det gamle jødiske kvarter og souken - hvor der i den ene gade handles kød, fisk og fjerkræ, i den anden frugt og grønt og i den tredie krydderier og cremer. Fez’ labyrintiske gyder føles som at træde ind i en anden tidsalder, hvor æsler og muldyr er den eneste form for transport.

Vi besøger Fez’ historiske og religiøse seværdigheder, samt Chaouwara garverierne, der er et af byens mest markante vartegn. De omgivende gader bugner af læderhandler, hvorfra man kan kigge ned over de mange ildelugtende bassiner, hvor der garves, farves og forarbejdes. Selvom det hele kan virke lidt kommercielt, så er det givetvis her, at vi vil finde det bedste og største udvalg af lædervarer i Marokko. Om aftenen er der bestilt aftensmad på jeres hyggelige riad, hvor I sidder omgivet af planter og fontæner og indtager et typisk marokkansk aftensmåltid.

Overnatning i Fez

Morgenmad og aftensmad inkluderet.

3.

Fez - oplevelser på egen hånd

Dag 3

I er nu godt rustet til på egen hånd at kaste jer ud i Fez' mangfoldigheder. Under byrundturen i går har I måske fået blod på tanden til at udforske den nye bydel med sine mere moderne butikker og caféer lidt nærmere, eller måske det gamle jødiske kvarter, Mellahen, hvor en helt anden byggestil er fremtrædende. Det kan også være, at der skal sættes lidt mere tid af til lædervarehandler omkring skindgarveriet, eller krydderiindkøb i souken. Mulighederne er mange, og dagen tager hurtigt en ende.

Om aftenen anbefaler vi, at aftale med jeres riad, at de bestiller bord for jer på en marokkansk restaurant - det er kotume, at man bliver afhentet på sit hotel, bliver ført til restauranten for at spise, og bliver fulgt pænt hjem igen. På den måde er de fri for, at skulle rende rundt og lede efter deres gæster, når de er faret vild i de labyrintiske gader! 

Overnatning i Fez

Morgenmad inkluderet.

4.

Fez - til Rabat og Casablanca

Dag 4

Efter morgenmaden mødes vi med chaufføren og kører nu vestover mod kysten. Første stop er i Rabat, der i forhold til sin storebror Casablanca er mindre hektisk og noget mere charmerende med sine palmeomkransede boulevarder og smukke kolonistilsbygninger. Vi gør holdt ved Kasbah’en, som er Rabats ældste bydel, hvor de små hyggelige stræder indbyder til at slentre rundt og indsnuse atmosfæren. Kasbah'en ligger på et meget afgrænset område, så det er nemt selv at bevæge sig rundt i den gamle bydel. Inden for området ligger også den frodige andalusiske have med appelsintræer og roser - ligesom vi også her finder den andalusiske café, hvor det er passende at gøre holdt for den obligatoriske mynthe thé.  

Herefter fortsætter turen til Casablanca, hvortil vi ankommer sidst på dagen. Casablanca er Marokkos økonomiske metropol. Det er her industrien blomstrer, gallerierne viser det nyeste inden for moderne kunst, og modedesignerne har et kig mod den øvrige verden. Hvad der engang var en gammel pirat-rede er forvandlet til en moderne og fremsynet arabisk by.

Overnatning i Casablanca

Morgenmad inkluderet.

5.

Casablanca – Marrakech

Dag 5

Om formiddagen besøger vi den imponerende moské Hassan II, én af verdens største og Marokkos eneste fungerende moské, hvor ikke-muslimer har adgang. Moskéen ligger omgivet af havet og er intet mindre end gigantisk. I det smukt dekorerede bederum er der plads til 25,000 bedende og hele 80,000 i de ydre områder. Det er et storslået byggeri, der med alle sine mange små detaljer og udsmykninger er meget imponerende.

Herefter kører vi nu mod syd og ankommer sidst på dagen til Marrakech, hvor vi indlogeres på et historisk riad i gåafstand til Djemaa el-Fna pladsen og det store basarområde souk’en.

Efter indkvartering er det tid til, på egen hånd, at komme ud og udforske byen, der om noget må være indbegrebet af 1001 nats eventyr. Pladsen Djemaa El-Fna er byens omdrejningspunkt, her er et eksotisk virvar af gøglere, håndværkere, kunstnere, historiefortællere, medicinmænd og slangetæmmere. Som mørket falder på, dukker små madboder med inciterende dufte op overalt. Indtag en plads på bænken ved siden af de andre spisende og prøv Tanjia (langtidsstegt lam), Harira (kikærte) suppe, grillet fisk, couscous, tajine (stuvninger), snegle eller måske fårehoveder for de sande eventyrlystne. Måltidet akkomponeres som vanligt af thé, der fås i mange spændende smagsvarianter.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet. 

6.

Marrakech - sightseeing

Dag 6

Her til formiddag skal vi med lokalguide ud at opleve de små afkroge af Marrakech og få en idé om de mange facetter, som byen indeholder. Her er moderne internationale restauranter og caféer, små hyggelige traditionelle spisesteder og et skønt misk-mask af forskellige kulturer, nyt og gammelt, traditionelt og moderne.

I sammenligning med Fez er Marrakech lidt mere luftig og knapt så labyrintisk at finde rundt i, så efter formiddagens guidede rundtur, vil I være godt rustet til på egen hånd at kaste jer ud i byens mangfoldigheder af eksotiske oplevelser.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

7.

Marrakech - oplevelser på egen hånd

Dag 7

Den lyserøde by har gennem århundreder været handelscentrum for kamelkaravaner og berbere. Omdrejningspunktet for hele byen er den berømte plads Djema el Fna, hvor der hver dag afholdes et stort marked sammen med Soukén (basaren). Her kan vi købe alt mellem himmel og jord. Hver aften ender som en festdag med sang, musik og mad i overflod.

Shopping er en oplevelse i sig selv, og vi kan gøre gode køb af især krydderier, keramik, læder og smykker. Den gamle bydel medinaen er absolut den mest spændene oplevelse, mens de kulturinteresserede kan besøge den smukke Koutoubia moske eller Bahia paladset.

Og så er der den nye bydel i Marrakesh (Ville Nouvelle), der byder på både gallerier, caféer, restauranter og mere moderne former for butikker. Brug dagen til lige dét, som I synes er mest spændende - der er utallige muligheder i byen. 

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

8.

Hjemrejse Marrakech til København

Dag 8

En fantastisk rejse igennem Marokkos klassiske kongebyer lakker mod enden. Vi kører til lufthavnen og flyver hjem mod Danmark.

Morgenmad inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
24. april - 25. juni 2019
9.998,-
9.398,-

26. juni - 22. september 2019
11.598,-
10.798,-

23. september - 15. december 2019
9.198,-
8.498,-

16. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Fez // Marrakech-København med Air Maroc på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transport i egen bil med privatchauffør
 • Privat engelsktalende lokalguide hvor nævnt 
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inklusive morgenmad
 • 3 nætter på Riad Jamai i Fez
 • 1 nat på hotel Le Lido i Casablanca
 • 3 nætter på Riad Anya i Marrakech
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing som beskrevet i programmet
 • De nævnte udflugter med guide og entreer er inkluderet i rejsens pris
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Praktisk information

Bedste rejsetid: September - juni

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret i Marokko her

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.