Antal dage: 8
Priser fra: 6.198,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Atlasbjergene og Marrakech

Aktiv rejse i Marokkos fantastiske Atlasbjerge og MarrakechFra København til Marrakech, hvor vi bliver hentet og kører ca. halvanden time sydover til Atlasbjergene og landsbyen Imil, der betegnes som indgangen til Toubkal. Fra medio december til udgangen af april er de højeste toppe dækket af sne, mens de vestvendte dale stadig er frodige og milde. Om sommeren er her rasende varmt, dog svalt højt i bjergene.

Befolkningen er især berbere, og der findes et utal af større og mindre landsbyer, som ofte kun er forbundet via mindre stier. De lever hovedsageligt af dyrehold og landbrug, hvor produktionen af dadler, figner, valnød og kork er blandt de vigtigste indtægtskilder.

Overnatning i lokalt, hyggeligt Guest House i Imlil.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 1

Efter morgenmaden starter trekkingturen, vi møder resten af det lokale staff og deres muldyr, der sørger for transport af al bagage og grej. Vi stiger op gennem skøn skov til det lille fine bjergpas - Tizi n´Tamatert i 2.279 meter. Her har vi fantastisk udsigt til Imnanedalen, som vi er på vej ind i. Går vi et par hundrede meter syd kan vi desuden få det første glimt af Toubkal.

Vi går gennem Imnanedalens skønne landsbyer til Tinerhourhine i godt 1.600 meters højde. Vi følger irrigationskanaler og de mange valnødde- og dadellunde, hvor berberne dyrker deres afgrøder og passer husdyrene.

Vi overnatter på et lokalt tehus efter 4-5 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 2

Mens landskabet er frodigt nede i dalene, er det mere goldt og tørt oppe langs bjergsiderne. Efter den lette dalgang, stiger vi brat op i det flotte bjergpas Tizi n'Aguersioual i 2.000 meters højde. Herfra har vi en pæn nedstigning til Imlildalen, hvor vi holder frokost. Dagen sluttes med en opstigning på næsten 800 meter opad til Matate til et fint åbent skovområde nær Tizi Oudite passet. Vi går igen ned i dalen og kommer til berber landsbyen Ait Aissa.

Ordet Berber stammer fra arabisk og betyder "uciviliseret" eller på græsk "fremmed". Berberne er det ældste folk i Marokko, formodentlig indvandrede de hertil så tidligt som for 5.000 år siden. De er traditionelt agerbrugere og vi kommer til at se en del berberlandsbyer undervejs. Selv kalder berberne sig for "Amazigh" (frie menneske).

Vi overnatter på et lokalt tehus efter 6-8 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Vi fortsætter til Tizi Oussem, der er som 1001 nat med små kringlede passager og fine huse. Vi forlader landsbyerne for at gå via Tizi Mzik og Mzik landsbyen tilbage til Imlil.

Vi overnatter i det nu velkendte og hyggelige Guest House efter 3-5 timers vandring.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Den lyserøde by har gennem århundreder været handelscentrum for kamelkaravaner og berbere. Shopping er en oplevelse i sig selv, og vi kan gøre gode køb af især krydderier, keramik, læder og smykker. Den gamle bydel medinaen er absolut den mest spændene oplevelse, mens de kulturinteresserede kan besøge den smukke Koutoubia moske eller Bahia paladset.

Og så er der den nye bydel i Marrakesh (Ville Nouvelle), der byder på både gallerier, caféer, restauranter og mere moderne former for butikker. Hvis I trænger til et åndehul væk fra byens virvar kan vi anbefale Majorelle haven, der med sine små stier imellem palmer, kaktus og blomstrende bougainvillea er en lise for sjælen. Brug dagen til lige dét, som I synes er mest spændende - der er utallige muligheder i byen.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet. 

Dag 5

Kast jer ud i virvaret - ud at opleve de små afkroge af Marrakech og de mange facetter, som byen indeholder. Her er moderne internationale restauranter og caféer, små hyggelige traditionelle spisesteder og et skønt misk-mask af forskellige kulturer, nyt og gammelt, traditionelt og moderne. Og så selvfølgelig souk'ens mange små butikker med alverdens håndværk og lokale produkter.

Det er bare at kaste jer ud i byens mangfoldigheder af eksotiske oplevelser.

To på en aftentur til Djemaa El-Fna hvor oser ligger over pladsen fra de mange små grill restauranter, gøglere og taskenspillere optræder og aftenen summer af oplevelser.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Dag 6

For historisk og arkitektonisk interesserede er Marrakech ligeledes et sandt overflødighedshorn:

• Koutoubia Moskéen er den største i Marrakech og er et imponerende skue (ingen adgang indenfor for ikke-muslimer). Der er et smukt haveanlæg ved moskéen, med offentlig adgang for alle.

• Bahia Paladset er opført i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet med brug af Marokkos ypperste kunstnere og er dækket med utallige smukke gulv-til-loft udsmykninger. Paladset består af op mod 60 sammenhængende bygninger med mere end 160 værelser og en 8000 m2 stor have. Paladset bruges stadig til royale begivenheder og bliver i den forbindelse lukket helt af for besøgende, ellers er der normalt adgang til en del af paladset.

• Saadian mausoleet er det imponerende gravkammer for op mod 60 familiemedlemmer af Saadi dynastiet. Det består af 3 kamre, hvoraf det mest berømte er kammeret med de 12 søjler, der imponerer med marmor, fine stukkatur arbejder og udskæringer belagt med 24 karat guld.

• Ben Youseff Madrassaen grundlagt i 1400-tallet har været én af de største islamiske skoler i hele Nordafrika og menes at have huset helt op mod 900 teologiske studerende ad gangen. Den indre gårdsplads er rigt dekoreret med inskriptioner og geometriske mønstre udført i cedertræ, marmor og stuk. Madrassaen lukkede som undervisningssted i 1960 og genåbnede derefter som et historisk mindesmærke i 1982.

• Marrakech er endvidere kendt for sine mange haver, hvoraf den smukkeste nok er Majorelle haven, der blev skab i 1920 af en fransk kunstner af samme navn. De klare indigoblå bygninger står smukt mod de mange tropiske planter i enorme potter og krukker.

• Og så er der den nye bydel i Marrakech (Ville Nouvelle), der byder på både gallerier, caféer, restauranter og mere moderne former for butikker.

Når du mæt af oplevelser og indtryk trænger til en pause, så søg ind på ét af de mange te huse og nyd en uforskammet sød mynte thé, mens folkelivet udfolder sig foran dig fra din plads i skyggen. Med sukkerdepoterne fyldt op, er du igen klar til at kaste dig ud i eksotiske og farverige oplevelser.

Overnatning i Marrakech

Morgenmad inkluderet.

Morgenmad inkluderet.

Dag 7

Det er tid at tage afsked med Marokko og vende næsen hjemad. Vi kører i lufthavnen og påbegynder hjemrejsen mod København.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
6.498,-

1. apr. - 19. apr. 2020
7.498,-

20. apr. - 19. jun. 2020
6.498,-

20. jun. - 4. aug. 2020
8.198,-

5. aug. - 15. dec. 2020
6.498,-

16. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
6.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Marrakech t/r med Norwegian på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transport i egen bil med privatchauffør
 • Lokal engelsktalende guide
 • Trekkingguide og køkkenhold der tilbereder maden på trekket
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter på Imlil Lodge i Imlil
 •   1 nat på tehus i Tinerhourhine
 •   1 nat på tehus i Aït Aïssa
 •   3 nætter på Riad Anya i Marrakech
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Trekkingguide og køkkenhold der tilbereder maden på trekket
 • Mulddyr og bærere til bagage
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Praktisk information

Bedste rejsetid:  

Type: Individuel trekking og vandreferie med lokal engelsktalende guide

Gradering: Middelgrad = grad B+/C-

Pakkeliste: Trekking

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Imlil

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik