Før afrejse til Bhutan

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Bhutans historie er både barsk, betagende og inspirerende. Til landet som i dag har fået kaldenavnet “Kingdom of Happiness”, hører også en periode med 200 års interne konflikter. Bhutan er nu et religiøst og hengivent land, som alle bør opleve. Det er dog ikke muligt, da du som turist kun kan indtræde landet via et rejsebureau. Derfor er vi hos Kipling Travel yderst stolte af, at kunne tilbyde dig oplevelsen af at rejse i smukke Bhutan.

Kun de smukke monumenter i landet, gisner om landets gennemgang fra et konfliktfyldt land til et roligt rige. På denne side kan du læse mere om de praktiske informationer, som du bør vide inden afrejse til Bhutan. Lær blandt andet mere om pas og visum, vaccinationer og valuta ved rejser til Bhutan.

Pas & Visum

Bhutanesere i deres nationaldragt

En helt særlig rejse 

At rejse til Bhutan er på mange måder en ganske særlig oplevelse. Det er nemlig ikke ligetil at besøge landet som turist. I år 1979 blev de første 287 turister lukket ind i landet, og den dag i dag er det stadig yderst begrænset, hvor mange der får lov at gæste det lille gemte kongerige. Indrejse i Bhutan begrænses blandt andet ved at du skal have booket din rejse gennem et rejsebureau. Landets strenge turistregler skyldes at Bhutan er det eneste land i verden som har CO2-neutralitet.

Vær opmærksom på følgende:

  • Der er visumpligt i Bhutan, uanset hvor længe du skal besøge landet

  • Turistvisum kan tage op til en måned at udstede

  • Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter endt ophold

  • Du skal booke din rejse gennem et rejsebureau

 Den smukke velkendte buddha i Bhutan

Vaccinationer før afrejse til Bhutan

Indbyggerne i Bhutan er udmærket klar over, hvilket paradis de er bosat i. Derfor bliver der passet godt på frodige paradis. For at beholde landets CO2-neutralitet er det blandt andet forbudt at ryge i landet og ligeledes forbudt at medbringe plastikposer hertil. På trods af sin lille størrelse strækker Bhutan sig over det arktiske, tempererede og tropiske klimabælte.

Det er en kombination, som vi ikke er bekendt med hjemme. Derfor vil vi eventuelt reagere negativt på landets indhold af fremmede bakterier og dyr, hvis ikke vi husker vaccinationer hjemmefra. Søg eventuelt hvilke vaccinationer der anbefales via Danske Lægers Vaccinations Service. Her kan du ligeledes bestille tid til vaccinationer.

 

Læs mere om hvilke typer af vaccinationer du bør få, inden du rejser til Bhutan.

Denne valuta skal du bruge i bhutan

Valuta i Bhutan

I Bhutan kan du både bruge Bhutanesiske Ngultrum (BTN) og Indiske Rupier (INR). Du opnår den bedste kurs ved at medbringe Euro eller Amerikanske Dollars til landet.

Ved hjemrejse er det muligt at veksle Indiske Rupier tilbage i lufthavnen. Du kan også medbringe dit kort til Bhutan. Der er dog langt mellem hæveautomaterne i Bhutan.

Læs her hvilke sprog der tales i Bhutan

Sprog i Bhutan

Nationalsproget i Bhutan er Dzongkha, men Bhutan er også et land fyldt med dialekter. I landet tales også Bhutansk, Bhotia og Ihoksad. Sproget i Bhutan er nært beslægtet med Tibetansk, som desuden er det sprog, bhutaneserne benytter på skrift.

Landet huserer en del nepalesiske flygtninge. Disse både taler og skriver på nepalesisk. I den østlige del af Bhutan lever der en del bjergstammer. Deres sprog er beslægtet med lignende folkeslag i den nordøstlige indiske delstat Assam.

Tidsforskel mellem Bhutan og Danmark

Tidsforskel mellem Bhutan og Danmark

Bhutan er fem timer foran Danmark under dansk vintertid. Da Bhutan ikke benytter sommertid, og i øvrigt aldrig har gjort det, skal der lægges en ekstra time til tisforskellen under dansk sommertid. Dernæst skal du i øvrigt huske på, at uret skal stilles tilbage, når du rejser østpå.

En tommelfinger regl siger, at din krop tilpasser sig en ny tidszone med én time om dagen, hvis du ikke gør noget aktivt for at tilpasse dig hurtigere. Det kan derfor være en god ide at gå ekstra sent i seng, dagen før du rejser til Buthan.