Bhutan og Nepal rejse

To af Himalayas ypperste riger på samme rundrejse


Fra København mod Kathmandu.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse af Kipling Teamet i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Eftermiddagen er på egen hånd i Thamel, Kathmandus hyggelige område med butikker, cafeer og restauranter.

Velkommen til Nepal

Overnatning i Kathmandu

Dag 2

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath
 • Bhoudanath, Kathmandus tibetanske område
 • Det gamle Kathmandu med templer og handelsgader

 

Leder vi efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Vi kunne snildt sammensætte en rejse til Kathmandu-dalen alene, men har her sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse, byen vitterligt er. For at få det bedste indtryk af Nepals særegne hovedstad har vi sammensat et program, hvor du skiftevis kører og går. Derved kommer du tættere på kulturen end på normale sightseeingture.

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred. Floden er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder derved vaskes væk i den hellige Bagmati-flod

I kører videre til Bhoudanath stupaen. Den ualmindeligt smukke stupa ligger bag en hel bydel. Bhoudanath er Nepals største (35 meter høj) og vigtigste buddhistiske stupa og et stort område med masser af klostre og templer. Det er det mest tibetanske område i Kathmandu. Selve området ved stupaen er en herlig cirkel med masser af små butikker og herlige cafeer. Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala, der er et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation. Basen er tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt i muren er der 1. 476 nicher, hvor der i hver er indsat fire-fem bedemøller. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, hvilket symboliserer det nepalesiske tal et, som står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i, sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videnstrin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet. Gennem gader, gårde og gyder vandres langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad. Eftermiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i byen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Kathmandu med Pashupatinath og Bhoudanath

Et par af dagens store oplevelser:

 • Swayambhunath stupaen, i folkemunde kaldet for "Abetemplet"
 • Patan - Kathmandudalens gamle kongeby, også kendt som Lalitpur

Vi fortsætter vores odysse i Kathmandu-dalen til Swayambunath stupaen, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Stupaen Swayambhunath må nærmest betragtes som Nepals kendetegn med Buddhas altseende øjne. Swayambhunath ligger på en lille top et par kilometer uden for Kathmandus centrum. Swayambunath betyder: Stedet der opstod af sig selv! Det var her, visdommens Boddhisathva, Manjushri (buddhaen med sværdet) så urbuddhaen på Kathmandu-søen, manifesteret som en sagte blå flamme. Han kløvede bjergene ved Chobar, der nu kan ses som Chobar-slugten, hvorpå der dannede sig en høj. Swayambhunath var hermed opstået som Kathmandu-dalens første helligdom.

Turen fortsætter i bus til Patan, en af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer syd for Kathmandu på den anden side af Bagmati-floden. Den er buddhistisk-præget og især kendt for sit fine kunsthåndværk og dygtige håndværkere. Navnet City of Fine Arts har virkelig noget på sig. Men også navnet De Gyldne Tages By giver mening, da der ikke er færre end 200 små templer og klostre i Patan, og selve kongepladsen Durbar Square er et af Nepals fineste eksempler på tempel- og newararkitektur. Her er et overvældende stort antal af de klassiske og eksotiske pagodetage, træudskårne vinduer – og gadesælgere, plattenslagere og godtfolk. Patans gamle handelsgader er et meget stemningsfyldt sted, som absolut skal opleves.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 4

Et par af dagens oplevelser:

 • Køretur over Thankotpasset til Trisulidalen
 • Den gamle karavaneby, Bandipur - måske nepals smukkeste handelsby

Fra Kathmandu kører vi vestover, omtrent 5-6 timer til Bandipur. Efter en flot køretur stopper vi ved den lille Newar bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre i blot 1. 000 meters højde. For bare få år siden, var vi i Kipling det eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle, og det er der en grund til for alene udsigterne til Manaslu og Annapurna er ufatteligt smukke.

Bandipur var oprindeligt en lille bygd beboet af Magarfolket, men fik sine tilflyttere fra Bhaktapur og Kathmandu efter Prithvi Narayan Shah havde forenet hele Nepal, og havde sin absolutte storhedstid under Rana-styret fra 1846 til indtil den kinesiske besættelse af Tibet i 1951, hvor byen nød godt af at ligge højt og malariafrit på handelsruten mellem Tibet og Indien. Det var silke og ris fra Benares (Varanasi) samt salt, guld og uld fra Tibet, som var de primære handelsvarer.

Siden henfaldt Bandipur i noget nær totalt forfald, og de smukke bygninger henstod tomme og fraflyttet indtil år et skoleprojekt succesfuldt blev startet op. Og i 2003, hvor også Kipling Travel startede, blev den første asfaltvej bygget til den lille basarby og et økoturisme projekt blev søsat – og siden forfinet, så det i dag måske fremstår som Nepals smukkeste og bedst bevaret bjerglandsby – og så er den bilfri!.

Overnatning i Bandipur

Morgenmad er inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Til Begnas Tal søen
 • Begnas Camp, "Safarielte" på 36 m2 med bad og udsigt til Annapurna og højland - en helt unik oplevelse i Nepal

Vi står tidligt op og kan i klart vejr, få den mest fortryllende Himalayaudsigt fra Khumbu til Ganesh Himal - bjergene står ganske enkelt som tænderne i en hajmund. Efter morgenmaden kører vi fra Bandipur, en flot køretur ud af dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden, hvor du ser en masse små landsbyer og nogle gange folk på rafting-tur. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den 6-8 timer lange køretur ender ved Begnas Tal nær Pokhara.

Vi er på den lille Sal Danda højderyg. Fra Begnas Camp er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tals vandspejl og i klart vejr, tårner Lamjung Himal 6. 983 og Annapurna bjergene med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7. 937 meter sig op i horisonten. Lejren er opbygget som en afrikansk safari camp, men er ikke luksuriøs, men alligevel så helt fantastisk og anderledes end tehusene og teltene meget store med senge og al linned, samt bad og toilet samt lille balkon. Det er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer uden for turistruter over dagene i Begnas Camp.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Et par af dagens højdepunkter:

 • Fredsstupaen højt over i Pokhara
 • Fewa Tal, Nepals største sø
 • Udsigt til Annapurna bjergene

For 100 år siden da den japanske buddhistiske munk Ekai Kawaguchi på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”Af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara. ” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst det hellige fiskehalebjerg Macchapuchhare.

Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Om eftermiddagen returneres til Begnas Camp og roen i de skovklædte bjerge.

Overnatning i Begnas

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

dag 7

Efter nogle spændende dage i Bandipur, Begnas Tal og i Pokhara er det tid til at vende østover. Fra Begnas køres til Kathmandu, hvor den sene eftermiddag er fri på egen hånd.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Gennem Trisulidalen tilbage til Kathmandu

Et par af dagens oplevelser:

 • Fly langs Himalaya forbi Mt. Everest
 • Bhutan – Tordendragens rige
 • Den gamle vinterhovedstad

Fly langs Himalaya til Bhutan - i klart vejr udsigt til verdens højeste bjerge og gennem de smukkeste landskaber til Bhutans gamle vinterhovedstad, Punakha. Efter en flot flyvetur langs Himalaya dykker maskinen ned og lander i Paro, beliggende i 2. 300 meters højde. Velkommen til Druk Yul – Tordendragens Land, og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Bhutan er et dybt eksotisk og en kende eksoterisk rejsemål, gemt langt bag alverdens turistmål. Der er et utal af muligheder for at tage på trekkingture i absolut særklasse, men i lige så høj grad kulturrejser til de utallige små skatkamre af buddhistiske juveler og flotte forter, de såkaldte dzonger.

Efter ankomsten i Paro køres der til Dochula passet - 3. 150 meter. Her er en stor stupa med fabelagtig udsigt til Bhutans høje bjerge mod nordøst. På østsiden af passet er skoven om muligt endnu flottere, og rig på alt fra rhododendron til magnolia, silkefyr og eg blandt mange arter. Det er en flot køretur hele vejen til den dejlige Punakha-dal og den gamle hovedstad Punakha med klosterborgen Punakha Dzong, der hører til Bhutans smukkeste.

Overnatning i Punakha

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Dagen bruges i Punakha, hvor I også skal se Wangdipodrang, der ligger under 1 times kørsel fra Punakha. Her er den berømte dzong, som spillede en afgørende rolle, da Bhutan blev samlet. Punakhas klosterborg ligger, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen - dzongen spejler sig i floden, og i det stillestående vand langs de vældige mure vokser lotusblomster. Punakha er Bhutans vinterhovedstad – og var hovedstad indtil midten af 1960’erne.

Om eftermiddagen returneres mod vest og Bhutans lille fine hovedstad, Thimphu.

Overnatning i Thimphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Et par af dagens store oplevelser:

 • Dzongkha arkitektur og klostre i en usædvanlig hovedstad
 • Handelsgaden Norzin Lam og bhutanesisk kultur
 • Tashichho Dzong nationalbibliotek, Memorial Chorten og Clock Tower samt den 52 meter høje Buddha Dordenma statue

Dagen tilbringes i Thimphu, en af verdens mest usædvanlige hovedstæder. Vi skal se School of Arts and Crafts hvor unge bhutanesere lærer Bhutans berømte kundsthåndværk. Vi fortsætter til et vævecenter og derefter en yderst inspirerende underskole, som af UNESCO er kåret som den bedste blandt konkurrerende skoler i 70 asiatiske lande. Vi skal også se Thimphus nye vartegn en 51 meter høj buddhastatue, hvorfra vi har en storslået udsigt over dalen og bjergene. Resten af eftermiddagen er der tid til udforskning af Thimphu på egen hånd.

Overnatning i Thimphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Parodalen med Rinpung Dzong, Kyichu Dzong og Ta Dzong
 • Paros sjove og fine arkitektur i handelsgaden

Fra thimphu køres til den smukek Paro-dal, hvor dalen og byen opleves. I skal blandt andet se de tre klosterborge, Rinpung Dzong, Kyichu Dzong og Ta Dzong inden eftermiddagen er fri i Paros lilel hovedgade med tibetanske huse.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dagens store oplevelse:

 •  Taktsang klosteret - Tigerhulen. Vandring til bhutans mest berømte seværdighed

I skal opleve Bhutans mest berømte kloster Taktsang klosteret – Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3. 000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende – højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ses Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede – et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 Bhutans tigerrede unikke Taktsang kloster

Farvel til Bhutan. I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Bhutan og vende næsen hjemad. Afrejse med fly fra Paro til Delhi, hvor vi bliver mødt i lufthavnen og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn, inden vi kører til lufthavnen for hjemrejse til København.

Overnatning i Delhi tæt ved lufthavnen

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

Hjemkomst København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Velkommen hjem.

Mad er inkluderet på flyrejsen

Dag 15
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 29. feb. 2020
27.998,-

1. mar. - 31. mar. 2020
29.998,-

1. apr. - 15. apr. 2020
31.498,-

16. apr. - 31. maj. 2020
29.998,-

26. sep. - 31. okt. 2020
30.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
29.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 28. feb. 2021
28.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu/Delhi-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Paro-Delhi på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Lokal transfer og transport med privat bil og chauffør
 • Rundture og sightseeing inklusive entreer i byerne med engelsktalende lokalguide jf. beskrivelse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse:  
 •   4 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu
 •   1 nat på Old Inn Bandipur i Bandipur
 •   2 nætter i Begnas Camp ved Begnas
 • Morgenmad i Nepal, dog helpension i Begnas Camp
 •   1 nat i Punakha
 •   2 nætter i Thimphu
 •   2 nætter i Paro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Bhutan
 • 1 nat på Ibis lufthavnshotel i Delhi 
 • Morgenmad i Indien
 • Bhutan invitationer og tilladelser
 • Visum til Bhutan
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Visum til Indien (søges online hjemmefra)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: 

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Kathmandu, Thimphu

 

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik