Bhutan og Sikkim

Oplev enestående Bhutan og Sikkim på en rejse med Kipling Travel

 

På rejsen til Sikkim og Bhutan starter vi i navnkundige Darjeeling som er verdensberømt for sine teproduktion og udsigter til Himalayas tinder. Fra Darjeeling går det nordover til det lille og tidligere buddhististiske kongerige, Sikkim der var selvstændigt indtil 1975. Der skal vi til de primære kulturbyer, inden der køres ned gennem Vestbengalen til foden af Himalaya ved Bhutans grænse.

 

Herfra skal vi opleve Det lille kongerige Bhutan ligger mellem Tibet, Assam og Sikkim. Vi er i Druk Yul – tordendragens land og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Bhutan er et dybt eksotisk og et rejsemål gemt langt bag alverdens turistmål. Der er utallige små skatkamre af buddhistiske juveler og flotte klostre og Bhutans særegne dzonger - forter - velkommen til en stor rejse i Himalayas kongeriger.


1.

Afrejse fra København

Dag 1

Fra København om eftermiddagen mod Indien (Kathmandu eller Bangkok).

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Delhi på vej mod Bhutan

Ankomst Delhi på vej mod Bhutan

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler og der er mulighed for på egen hånd at tage på tur i Delhi.
Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

3.

Fly til Bagdogra og kørsel til Darjeeling

Darjeeling-rejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra The Plains til The Hills - fra lavlandet til højlandet
 • Dorje Ling – Tordenkilens Stad
 • Den mest berømte af Østindiens Hill Stations

Fra Delhi er der transfer til lufthavnen og en god times flyvetur østover til delstaten, West Bengal og den lille by Bagdogra. Vore folk står klar i lufthavnen og herfra går det i bil med vores chauffør nordover med mere og mere betagende udsyn over bjerge, dale og skove. Jo tættere vi kommer på Darjeeling, jo mere fornemmer vi Himalayas nærhed.

Efter at være steget op i The Hills, er der ankomst til en af Indiens mest berømte Hill Stations den navnkundige Darjeeling – eller på tibetansk Dorje Ling – Tordenkilens Stad.

Overnatning i Darjeeling

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

4.

Darjeeling rundtur

Darjeeling-TigerHill

Et par af dagens oplevelser:

 • Darjeelings smukke temarker
 • Tiger Hill og i klart vejr, udsigter til Himalaya
 • Det berømte Toy Train, Darjeelings gamle smalsporet jernbane

Darjeeling og te er intimt forbundet. Her på Himalayas smukke, grønne skråninger ligger nogle af verdens største te-plantager. Darjeeling er en herlig bjergby i 2.130 meters højde med knap 150.000 indbyggere fra forskellige dele af Himalaya.

Grundet niveauforskellene er gaderne forskudt i forhold til hinanden og forbundet af trapper – en gåtur i Darjeeling kan hurtigt blive en by-trekking - en skøn oplevelse. Vi skal også besøge en af Darjeelings fantastiske teplantager og lære om kunsten at avle og fremstille (verdens bedste) te.

På klare dage er det et must at se solen stå op over Kanchenjunga fra Tiger Hill, der ligger i 2.590 meters højde. I klart vejr anes Mt. Everest i det meget fjerne. Er du besat af en gal bjergbestiger, skal du naturligvis besøge Darjeelings bjerginstitut. Tenzing Norgay der sammen med Edumd Hillary besteg Everest i 1953, var i mange år leder af instituttet.

Vi skal også en tur med Darjeelings legendariske Toy Train, den gamle smalsporede jernbane, som briterne opførte i 1881. Toget snor sig stadig langsomt af sted med de gamle damplokomotiver og er en sjov oplevelse. Darjeelings Toy Train er nu på UNESCO's liste over verdensarv.

Overnatning i Darjeeling

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Darjeeling til Sikkim og hovedstaden Gangtok

Gantok SIkkim

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Vestbengalen og ind i det tidligere kongerige, Sikkim
 • Gangtok, Sikkims lille hovedstad

Turen fortsætter fra Darjeeling til hovedstaden i Sikkim, Gangtok. Sikkim var tidligere et af verdens mindste lande, men fra 1975 en indisk delstat kilet ind mellem Nepal, Bhutan og Tibet.

Hovdstaden Gangtok der er en miniput med omkring 100.000 indbyggere, er bare en anderledes hovedstad, som den ligger ved den strømmende Rora flod. Udsigterne til Sionolchu og ikke mindst Kanchenjunga i nord, er på en god dag, intet mindre end falebagtige.

Overnatning i Gangtok

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Gangtok og Rumtek Gompa

Rumtek kloster

Et par af dagens oplevelser:

 • Det Tibetanske Namgyal Institut
 • Udsigter til Kanchenjunga, verdens 3. højeste bjerg
 • Rumtek klosteret - hovedsæde for Karmapa

De mange buddhistiske templer vidner om nærheden til Himalaya, og når vi ser den hvide gompa med bjergene i baggrunden, føler vi os hensat til Kathmandu før bjergturismens dage. Det Tibetanske Namgyal Institut rummer en enestående samling litteratur og kunstgenstande om buddhisme. Instituttet er omgivet af stedvis, oprindelig skov, med et rigt fugleliv, og har et mageløst udsyn mod mægtige Kanchenjunga – verdens tredjehøjeste bjerg.

Klosteret for den 3. højeste inkarnation inden for den tibetanske buddhisme Karmapa er Rumtek klosteret, der ligger på en skråning over for Gangtok. Selve klosteret er opført for nyligt, men følger stringent arkitekturen fra traditionelle tibetanske klostre, komplet med bedemøller og bedeflag. Rumtek er en fantastisk oplevelse, som selvfølgelig skal opleves på denne tur. Om eftermiddagen returneres der til Gangtok.

Der er en udflugt nær Gangtok til Fambongla, denne tilladelse skal lige hjem, før vi har det endelige program for dagen. Kørsel i ca. 45 min. fra Gangtok til Pangthang, hvor der skal vandres til Goli Thar, der har en flot udsigt til Kanchenjunga og Gangtok mv. Vi spiser en medbragt frokost undervejs.

Overnatning i Gangtok

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Kalimpong, mod The Deodars

Kalimpong

Et par af dagens oplevelser:

 • Kalimpong, den klassiske port til Tibet
 • Prins Peters hjem i 7 år 
 • Mellem højland og lavland

Vi kører sydøstover til Kalimpong, der har 50.000 indbyggere og ligger i 1.250 meters højde ved foden af mægtige Himalaya nær grænsen til Bhutan. Kalimpong er centreret omkring to floder, ifølge overleveringen var det to forbudte elskende, der måtte flygte fra Himalaya. Den ligger ved den gamle karavanevej til Tibet, hvilket bliver nærværende under de to ugentlige markeder, hvor tibetanske flygtninge faldbyder originale varer. Der findes flere buddhistiske klostre med værdifulde samlinger af skrifter side om side med kirker, da byen i 1800-tallet var center for skotske missionærer. Kalimpong omgives af dybe, frodige dale, der indbyder til lange gåture. Den er på mange måder en uforstyrret, lille udgave af Darjeeling, langt mindre besøgt og med et mere autentisk præg.

Og så en lille dansk forbindelse,. Grundet den kinesiske besættelse af Tibet, strandede den Tredje Danske Centralasiatiske Ekspedition i 1950. i den lille bjergby Kalimpong, som klassisk var porten til Tibet. Ekspeditionsleder var intet mindre end HKH Prins Peter af Danmark og til Grækenland. I Kalimpong indsamlede Prins Peter en fantastisk samling etnografiske informationer, overleveringer og genstande fra den store tibetanske flygtningestrøm. I alt boede Prins Peter syv år i Kalimpong

Overnatning i Kalimpong

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Gennem Vestbengalen til Phuntsoling i Bhutan

Phuentsoling

Et par af dagens oplevelser:

 • Tværs gennem Vestbengalen til Phuentsoling
 • Temarker og skovklædt lavland
 • Velkommen til Bhutan

Fra Kalimpong går det i en fuld køredag gennem Vestbengalen gennem telandskaber og marker i Vestbengalen. For godt 150 år siden opdagede den danske kirurg og botaniker Nathaniel Wallich adskillige nye planter under et ophold i Serampore, den gamle danske tropekoloni ved Huglifloden nord for Calcutta. Blandt opdagelserne var Assam teplanten (Camellia sinensis var. assamica), hvilket blev ganske afgørende for den senere udbredelse af teproduktionen i Indien.

Vi fortsætter ad "sletterne" inden det går nordpå til den næsten vanvittige handelsby - Jaigaon, hvor vi stemples ud af Indien. For enden af hovedgaden i toppen af byen drejer vejen og allerede her ser vi forskellen i orden og renlighed. Der fortsættes til grænsen.
Vi stempler efter en lang køredag ind i Bhutan på Drungkhag kontoret, og det går til Phuntsoling. Phuntsoling er Bhutans primære vindue til Indien – og dermed omverden.

Overnatning i Phuentsoling

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Timphu – Bhutans hovedstad

Thimphu-Bhutan

Et par af dagens højdepunkter:

 • Fra Bhutans grænseland til Bhutans klassiske højland
 • Den smukke klosterborg, Simtokha Dzong
 • Velkommen til Thimphu, Bhutans hovedstad

Vi skal fra lavlandet tilbage til højlandet. Om morgenen køres nordøst til Bhutans hovedstad Timphu der er landets største by. Undervejs stoppes ved Simtokha Dzong fra 1627 der ligger på en flot bjergryg. Det er Bhutans ældste kloster-dzong og huser i dag skolen for buddhistiske studier.

Der er overnatning i Timphu, som må kandidere til en af verdens mindste hovedstæder.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Timphu, rundtur

Timphu-Thimphu

Et par af dagens oplevelser:

 • Klosterborge - Dzonger, kultur og smukke landskaber
 • Det smukke nationalbibliotek og Memorial Chorten
 • Den godt 50 meter høje Buddha Dordenma med udsigt udover Thimphudalen

Dagen tilbringes i en af verdens mest usædvanlige hovedstæder. Det er en travl lille handelsby, men uden de store problemer, vi ofte ser i de asiatiske hovedstæder. Efter en tur på hovedstrøget Norzim Lan går det videre til Tashichho Dzong beliggende nær floden. Timphu byder også på tangkha-skolen, det smukke nationalbibliotek og Memorial Chorten. Eftermiddagen er fri på egen hånd.

Overnatning i Thimphu

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Over Dochu La til Punakha

Dochu La

Et par af dagens oplevelser:

 • Dochu La passets rhododendronskove i 3.150 meters højde
 • Den gamle cinterhovedstad, Punakha
 • Den imponerende dzong beliggende, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen

På smukkeste vis køres ud af Timphu-dalen og langsomt op i højlandet. Køreturen gennem et smukt opdyrket land kommer bl.a. til den lille tibetanske by - Hongtso, 2.850 meters højde. Om foråret er området overstrøget med masser af blomster, bl.a. smukke kugleprimula. Efter endnu et par timers kørsel når vi en rododendron skov med masser af røde rododendrontræer og hvide magnolia, der begge blomstrer i foråret. Efter en smuk køretur når vi til Dochula passet, 3.150 meter. Her er en stor stupa med fabelagtig udsigt til Bhutans høje bjerge mod nordøst. På østsiden af passet er skoven om muligt, endnu flottere og rig på alt fra rododendron til magnolia, silkefyr og eg blandt mange arter.
Det er en flot køretur hele vejen til den dejlige Punakha-dal, hvor der er varmere end i Timphu og Paro. Her gøres stop for at besøge den gamle hovedstad Punakha og ikke mindst klosterborgen Punakha Dzong, der hører til Bhutans smukkeste. Den stolte dzong ligger, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen, den spejler sig i floden og i det stillestående vand langs de vældige mure vokser lotusblomster. Punakha er Bhutans vinterhovedstad – og var hovedstad indtil midten af 1960’erne.

Overnatning i Punakha

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Punakha og Wangdiprodrang

Punakha-Wangdiprodrang

Et par af dagens oplevelser:

 • Punakha fortet, et af bhutans allersmukkeste
 • Klosterliv, munke og smuk natur

Formiddagen tilbringes i Punakha-området for at se de forskellige seværdigheder - ikke mindst den store dzong og efter frokost køres til Wangdipodrang, der ligger under 1 times kørsel fra Punakha. Her er den berømte dzong, som spillede en afgørende rolle da Bhutan blev samlet. 

En flot dag i det klassiske Bhutan.

Overnatning i Wangdipodrang

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Fra den gamle vinterhovedstad til Paro

Paro

Et par af dagens oplevelser:

 • Mod Parodalen, "indgangen til Bhutan"
 • Det flotte Rinpung Dzong
 • Paro Drugyel Dzong, sejrens fort

Vi kører den smukke vej til Paro, også kaldet porten til Bhutan. Paro har en lille hovedgade med lidt sjove butikker og et folkeliv, som absolut er et besøg værd.

Der er udflugt til Paro-dalen for bl.a. at se det symmetriske og flotte Rinpung Dzong fra 1646. Det er opført af Shabdrung Ngwang Namgyal, Bhutans første religiøse overhoved og konge. Ved floden nedenfor dzongen kan vi i vintermånederne være heldig at se den yderst sjældne ibisnæb. Turen går også til Ta Dzong, det flotte, runde fæstningstårn der nu er nationalmuseum. Derefter Dungtze Lhakang og et stykke uden for Paro Drugyel Dzong, sejrens fort.

Overnatning i Paro

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Paro og Taktsang klosteret

Taktsang-Tigerhulen-Bhutanrejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Parodalen med Rinpung Dzong, Kyichu Dzong og Ta Dzong
 • Paros sjove og fine arkitektur i handelsgaden
 • Taktsang klosteret - Tigerhulen. Vandring til bhutans mest berømte seværdighed

Sidste dag byder på udflugt til Taktsang klosteret - Tigerhulen – Bhutans mest berømte kloster. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende - højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ses Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede - et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Fly Paro til Delhi samt hjemrejse

Dag 15

Transfer til lufthavnen og fly fra Paro til Delhi, hvor vi bliver mødt i lufthavnen og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn, inden vi lige over midnat kører til lufthavnen for hjemrejse til København

Værelse til rådighed i Delhi indtil hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

16.

Ankomst til København

Dag 16

I dag slutter en begivenhedsrig rejse. Vi tager i lufthavnen for hjemrejse til København, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 31. maj 2018
26.498,-
24.498,-

1. september - 30. november 2018
26.998,-
24.998,-

1. december - 19. december 2018
25.498,-
22.998,-

20. december 2018 - 4. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Bagdogra enkelt på økonomiklasse med Indian/Jet/o.lign.
 • Flyrejse Paro-Delhi enkelt på økonomiklasse med Druk Air
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Lokal transfer og transport med privat bil og chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 •   3 nætter i Delhi (inkl. tidlig check-in)
 •   2 nætter i Darjeeling
 •   2 nat Gangtok
 •   1 nat Kalimpong
 •   1 nat Phuntsoling
 •   2 nætter Timphu
 •   1 nat Punakha
 •   1 nat Wangdipodrang
 •   2 nætter Paro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Sikkim/Bhutan som beskrevet i programmet
 • Morgenmad i Delhi
 • Toy Train i Darjeeling
 • Sikkim tilladelse
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Bhutan invitation og tilladelser
 • Visum til Bhutan
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Evt. tillæg fra Kathmandu eller Bangkok
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Medio september til ultimo november og medio marts til ultimo maj

God rejsetid: Primo december til medio marts

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Bhutan og Tibet

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg