Den store Bhutanrejse
Antal dage: 17
Priser fra: 27.598,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Den store Bhutanrejse

Tag på den store Bhutanrejse fra øst til vest. Tværs gennem Bhutan

 

Velkommen til den store Bhutanrejse, hvor vi starter i Assams store sletter og temarker, hvorfra vi bevæger os nordpå til Bhutans grænse. Herfra besøger vi det østlige Bhutan med de sjældent besøgte områder og byer som Samdrup Jongkhar, Trashigang og Mongar. Fra det ukendte Østbhutan rejser vi videre til det centrale Bhutan med Ura og Bhumtang dalene samt Trongsa

 

inden rejsen fortsætter til Gangtey i Phobjikha-dalen midt i de sorte bjerge. Herfra kommer vi ind mod Bhutans Gyldne Trekant med Punakha og Wangdue, Thimphu og Parodalene med Taktsangklosteret. Og for at sætte kryds og slange på, tager vi den lange køretur ud af bjergene tilbage mod Indien, hvorfra rejsen går til Bagdogra - kort sagt Den store Bhutanrejse fra øst til vest. • Unik kultur med dybe rødder i den buddhistiske tro
 • Vi starter ud i det meget lidt besøgte Østlige Bhutan
 • Bhumtang der er Bhutans kulturelle- og religiøse hovedstad
 • Over høje bjergpas, skov beklædte bjergskråninger og travle landsbyer
 • Vandretur til det smukke Taksang Kloster - beliggende på en klippevæg i 3.100 m
 • Det autentiske kongerige der værner om dets kultur og måler velstanden i lykke 
 • Egen lokal engelsktalende guide og bil med privatchauffør
1.

Afrejse fra København

Dag 1

Fra København om eftermiddagen mod Indien (Kathmandu eller Bangkok).

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi

Overland Bhutan

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler og der er mulighed for på egen hånd at tage på tur i Delhi.
Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

3.

Delhi til Guwahati og Samdrup Jongkhar i Bhutan

Samdrup-Jongkhar

Et par af dagens oplevelser

 • Fly til Assam og over Brahmaputrafloden
 • Gennem lavlandet til Bhutan

Fra Delhi med fly til Guwahati (Gauhati), der er hovedstad i Assam, og har ca. 630.000 indbyggere. Guwahati ligger ved bredden af den mægtige Brahmaputraflod. Den rummer flere gamle hindu-templer, hvoraf det bedst kendte er Kamakshya templet, der under Ambuchi-festivallen i august tiltrækker tusinder af pilgrimme. Templet er indenfor tantrisk hinduisme et kraftcenter for shakti (energi, især kvindelig).

Guwahati er dog primært knudepunkt til nationalparkerne i Assam som Mansa og Kaziranga udover flodkrydstogter på Bhamaputra-floden. Og så er Guwahati nu også udgangspunkt for Bhutans østlige og sjældent besøgte egne.

Efter en kort tur i Guwahati, kører vi nordover gennem Assam godt fire timer ad landevej til Darranga og Bhutans sydøst grænse ved den lidet skønne by Samdrup Jongkhar.

Overnatning i Samdrup Jongkhar på hotel.

Aftensmad er inkluderet.

4.

Østbhutan og Tashigang

Tashigang-Østbhutan

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra lavlandets grænsebyer til Tashigang, Østbhutans hovedstad
 • Tashigang med klosterborge og smuk dzongkha arkitektur

Fra Samdrup Jongkhar kører vi ind i det ”ægte” Bhutan, op i højlandet gennem de skønneste skove. Vi kommer op til Deothang, hvor Kong Jigme Namgyal sloges med briterne i det tidlige 19. årh. under Duars krigene. Vi fortsætter længere ind i Bhutan og kommer til Khaling vævecenteret og handikapcenter. Vi krydser det store østbhutanesiske uddannelsescenter i Kanglung og kommer langsomt ind mod selve Tashigang 1.150 meter.

Tashigang er en lille by med omkring 1.000 indbyggere – og dog den travleste by i området. Tashigang (Trashigang) ligger højt over Mithidang-Chu floden, og højt over dalbunden ligger det fantastiske Trashigang Dzong fra 1667 – områdets største og flotteste fort.

Overnatning i Tashigang på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Kori La passet til Mongar

Tashigang-Mongar

Et par af dagens oplevelser:

 • Tværs gennem det østligste og grønne Bhutan til Mongar
 • Kori La passet 2.400 meter til Mongar 1.600 meters højre
 • Det flotte Mongar Dzong

Fra Tashigang begynder turen vestover langsomt. Vi skal køre omtrent tre timer vestover mod Chazam, Serrichu og Yadi med ”The Yadi Loops”. Det er en flot tur med masser af småbygder og agerland. Der er frodigt og smukt. Vi kører over Kori La passet 2.400 meter inden vi langsomt kommer til Mongar 1.600 meter, også kaldet ”Porten til Østbhutan”. Mongar er en mindre by med en fantastisk dzong. Modsat byerne i Vestbhutan, der stort set alle ligger i dalene, så ligger byerne i Østbhutan også Mongar – på bjergrygge eller højt i landskabet.

Overnatning i Mongar på hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Bhumtang, Bhutans kulturelle centrum

Bhumtang

Et par af dagens oplevelser:

 • Det flotte Thrumsing La pas 3.830 meter
 • Bhutans tre dale og hovedbyen, Jakar
 • Velkommen til Bhutans kulturelle og frodige centrum

Fra Mongar skal vi på en lang køretur vestover. Vi kommer gennem smådale og skal krydse to flotte bjergpas Thrumshing La 3.805 meter og Shertang La 3.573 meter. Det er en fantastisk smuk tur, og langsomt kommer vi til den første af Bhumtangs dale, den smukke Ura landsby. Stille kører vi over de sidste bjergkamme og kommer ind i hoveddalen i Bhumtang og kører mod Jakar.

Overnatning i Jakar på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Bhumtang

Bumtang-Ura

Et par af dagens oplevelser:

 • Hele dagen i Bhumtang med
 • Klosterborge og buddhistisk kultur
 • Bhumtangs handelsområde og tre dale

Dalene i Bhumtang-området var i mange år semiselvstændigt indtil det i det 17. århundrede endeligt blev indlemmet i Bhutan. Vi kører til det administrative centrum i Jakar (Chamkar). Bhumtang er på mange måder Bhutans kulturelle- og religiøse hovedstad. Der er et utal af flotte store huse, dzonger og kongelige paladser og Bhumtang er på mange måder en yderst velstående by. Bhumtang er en stor oplevelse.

Overnatning i Jakar på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Trongsa i hjertet af Bhutan

Trongsa

Et par af dagens oplevelser:

 • Yotang La passet, 3.425 meter
 • Trongsa Dzong fra 1648
 • Mellem Øst og Vestbhutan

Vi forlader Bhumtang og kører vi op i det 3.425 meter høje Yotang La fort overnatte i Trongsa. Trongsa var oprindeligt en lille bygd, hvor vi kun kunne ankomme til fods eller hest. I dag er en ”større” by med egnsudvikling siden 1982. Trongsa betyder blot ”Nye by” og har en stor befolkning af tibetanske bhutanesere. Om eftermiddagen skal vi se Trongsa Dzong fra 1648, der engang husede en del af kongefamilien, og som er blandt de allerflotteste af Bhutans unikke dzonger

Overnatning i Trongsa på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Phobjikha og Gangtey

Dag 9

Et par af dagens oplevelser:

 • På kanten af de Sorte bjerge til Phobjikha
 • Pele La passet
 • Phobjikha - en klassisk Himalaya-højdal

Vi kører dybt ind i dalen og langt ud på den anden side for at opdage, at Trongsa ligger lige på den anden side af dalen – efter 1½ times kørsel. Her får vi en fantastisk udsigt til Trongsa Dzong. Derefter snor vi os langsomt forbi Rukubji og op til Pele La passet i 3.420 meters højde. Stort set fra selve passet, køres der videre til den yderst smukke Phobjikha-dal, der ligger på kanten af De Sorte Bjerge. Vi krydser det godt 3.000 meter høje Gangtey La. Her neden for ligger Phobjikha, der er en af Bhutans relativt få gletcher afvandingsdale. Den øverste del af passet er fyldt af yakokser, der gnaver de nedpillede bambusser. Dette er kanten af Black Mountains National Park, hvor der findes over 440 fuglearter, bl.a. i vintermånederne den sjældne sorthovedede trane, der overvintrer inden den igen drager til Centralasien. Der er omkring 650 elegante traner ud af en bestand, der tæller under 6.000 i alt. Phobjikha er også kendt for sin store samling af traditionelle medicinske urter og planter.

Overnatning i Gangtey på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Phobjikha dalen

Phobjikha dalen

Et par af dagens oplevelser

 • Landsbyer, klostre og agerland
 • Bhutans dagligdag på landet
 • Mulighed for vandreture

På programmet er bl.a. Gangtey, der er en by flot beliggende på toppen af en lille top midt i dalen. Her er et nyistandsat kloster og en lille hovedgade. I dalen er der masser af smukke vandreture og vi oplever på bedste vis, hvordan livet er på landet i en bhutanesisk højdal. Vi ser om det er muligt at besøge den lokale skole og skal selvfølgelig, se om de sorthalsede traner er i dalen.

Overnatning i Gangtey på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Wangdue og Punakha

Wangdue og Punakha

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra det mere ukendte Bhutan til de store klassiske seværdigheder
 • Punakha by, det "moderne Bhutan
 • Punakha - den store smukke dzong, klosterborg

Vi kører tilbage ud af dalen og via Nobding Wangdipodrang, der ligger under 1 times kørsel fra Punakha. Her er den berømte dzong, som spillede en afgørende rolle, da Bhutan blev samlet. Gamle Wangdi, der ligger over Bhajotang, er en sjov eftermiddagstur værd. Mod Punakha i bunden af dalen for overnatning.

Overnatning i Punakha på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Punakha

Punakha

Et par af dagens oplevelser:

 • Klosterborgen i Punakha, en af Bhutans største og smukkeste

Hele dagen i den dejlige Punakha-dal, hvor der er varmere end i Timphu og Paro. Her gøres stop for at besøge den gamle hovedstad Punakha og ikke mindst klosterborgen Punakha Dzong, der hører til Bhutans smukkeste. Den stolte dzong ligger, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen den spejler sig i floden, og i det stillestående vand langs de vældige mure vokser lotusblomster. Punakha er Bhutans vinterhovedstad – og var hovedstad indtil midten af 1960’erne.

Overnatning i Punakha på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Thimphu, Bhutans hovedstad

Thimphu, Bhutans hovedstad

Et par af dagens oplevelser:

 • Rhododendronskove i Dochu La passet
 • Thimphu, bhutans lille fine hovedstad
 • "Storby" med kultur og natur

Vi skal på den skønneste tur over Duchu La passet 3.150 meter med fantastiske Himalayaudsigter. På østsiden af passet er skoven om muligt endnu flottere og rig på alt fra rododendron til magnolia, silkefyr og eg blandt mange arter. Og på vestsiden rododendronskov med masser af røde rododendrontræer og hvide magnolia, der begge blomstrer i foråret. Efter et par timers kørsel ankommer vi til en af verdens mest usædvanlige hovedstæder. Timphu er en travl lille handelsby, men uden de store problemer, vi ofte ser i de asiatiske hovedstæder. Efter en tur på hovedstrøget går det videre til Tashichho Dzong beliggende nær floden. Timphu byder også på tangkha-skolen, det smukke nationalbibliotek og Memorial Chorten.

Eftermiddagen er fri på egen hånd.

Overnatning i Timphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Til Paro med Taktsang klosteret

Dag 14

Et par af dagens oplevelser:

 • Parodalen med Rinpung Dzong, Kyichu Dzong og Ta Dzong
 • Paros sjove og fine arkitektur i handelsgaden
 • Taktsang klosteret - Tigerhulen. Vandring til bhutans mest berømte seværdighed

Det er en tidlig morgenafgang for at køre til Paro. Senere på dagen er der afgang mod Bhutans mest berømte kloster, Taktsang klosteret - Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende - højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ses Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede - et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Parodalen og Phuentsoling

Phuentsoling

Et par af dagens oplevelser:

 • Køredag fra højlandet til lavlandet
 • Porten til Bhutan, Phuentsoling

For at gøre rejsen så komplet som muligt kører vi selvfølgelig ud af Bhutan. Vi ser det symmetriske og flotte Rinpung Dzong fra 1646. Det er opført af Shabdrung Ngwang Namgyal, Bhutans første religiøse overhoved og konge. Ved floden nedenfor dzongen kan vi i vintermånederne være heldig at se den yderst sjældne ibisnæb. Turen går også til Ta Dzong, det flotte, runde fæstningstårn, der nu er nationalmuseum. Midt på dagen kører vi sydover til grænsebyen Phuentsoling.

Overnatning i Phuentsoling på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Bagdogra og fly til Delhi (eller forlængelse til Darjeeling)

Phuentsoling-Bagdogra

Et par af dagens oplevelser:

 • Over grænsen til Indien - velkommen til Vestbengalen
 • Tværs gennem det flade Terai med temarker
 • Fly til Delhi

Vi krydser grænsen mellem Bhutan og Indien og kører gennem temarkerne og Vestbengalen til Bagdogra, hvorfra der er fly til Delhi efter den størst tænkelige Bhutan kulturrundrejse. I lufthavnen bliver vi mødt af vores repræsentant og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn inden vi lige over midnat kører i lufthavnen for hjemrejse til København.

Overnatning i Delhi (tæt ved lufthavnen)

Morgenmad er inkluderet.

17.

Ankomst København

Transfer til lufthavnen og hjemrejse til København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 31. maj 2019
35.498,-
30.998,-

1. september - 30. november 2019
35.498,-
30.998,-

1. december - 19. december 2019
31.798,-
27.598,-

20. december 2019 - 4. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

5. januar - 29. februar 2020
31.798,-
27.598,-

1. marts - 31. maj 2020
35.498,-
30.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Guwahati
 • Flyrejse Bagdogra-Delhi på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Lokal transfer og transport med privat bil og chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter i Delhi (inkl. tidlig check-in på ankomstdagen)
 • 1 nat i Samdrup Jongkhar
 • 1 nat i Tashigang
 • 1 nat i  Mongar
 • 2 nætter i Bhumtang
 • 1 nat i Trongsa
 • 2 nætter i Gangtey
 • 2 nætter i Punakha
 • 1 nat i Timphu
 • 1 nat i Paro
 • 1 nat i Phuentsoling
 • 1 nat på Ashok Country Resort i Delhi
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Bhutan
 • Morgenmad i Indien
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Bhutan invitationer og tilladelser
 • Visum til Bhutan
 • Afgifter og tilladelser til nationalpark
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Evt. tillæg fra Kathmandu eller Bangkok
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Medio september til ultimo november og medio marts til ultimo maj

God rejsetid: Primo december til medio marts

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Bøger og rejseguider om Bhutan

 • Mit land er Bhutan - Tordendragens land af Marie Thesbjerg. Geografforlaget 2009
 • Buddhas kvinder af Marie Thesbjerg. Ajour 2008
 • Bhutan: Kingdom of the Dragon, Robert Dompnier. Shambhala 1999
 • Birds of Bhutan: Field Guide, Carol Inskipp 
 • A Field Guide to the Mammal of Bhutan, Tashi Wangchuk
 • Bhutan, Footprint Guides
 • Bhutan, Lonely Planet
 • Bhutan, Odysse Guide
 • Trekking in Bhutan, Bart Jordans - Cicerone
Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.