Laya trekket i Bhutan

Kiplings store trekkingtur i Bhutan – hele vejen til Laya

 

Laya trekket i Bhutan er måske Østhimalayas mest varierede trekkingtur med sæterlandskaber, skovområder, højbjergenes base camp ved Chomolhari, klosterborge og selvfølgelig klassiske Himalaya-landskaber. 

Betegnelsen Shangri La for Bhutan er ikke helt gal, for det lille kongedømme er drømmen om Himalaya, når det er bedst – et lille smørhul af rang, som intet kommer i nærheden af. Formodentlig som Nepal så ud for 40 år siden, men med en høj grad af udvikling i sit eget tempo.

 

 

Vandringen er på linje med Manaslu og Everest i Nepal, dvs. den gode middelgradering med 5-8 timers vandring pr dag. Vi har lastdyr til bagagen og vandrer dermed med en lille dagrygsæk sammen med vore dygtige trekkingguider og køkenhold.

Undervejs sover vi i telte og spiser i messetelt, da der (endnu) ikke er turistfaciliteter i dette unikke hjørne af verden.

Laya-trekket er en perle og vi får de smukkeste udsigter i et unikt landskab - Bhutan ER bare verdensklasse. • Velkommen til en af Himalayas mest unikke trekkingture, Chomolhari og Laya trekkingturen i Bhutan
 • Oplev landsbyer, bjergpas, yakokser, bjergelve og nogle af Bhutans allerhøjeste bjerge som Chomolhari og Jitchu Drake
 • Nøgleord som Lingshi Dzong, Shinge La passet, 4.900 meter, Punakha-slugten og fantastiske Laya
 • Modtag Bart Jordans fantastisk Bhutan guidebog, "Trekking in Bhutan" ved bestilling
1.

Afrejse mod Bhutan via Indien

Dag 1

Fra København flyves mod Indiens hovedstad Delhi. 

Mad inkluderet på flyrejsen.

2.

Ankomst Delhi

Dag 2

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler og slapper af resten af dagen i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

3.

Fly langs Himalaya til Bhutan. Paro 2.300 meter

Dag 3

Fra Delhi flyver vi henover Bangladesh og Vestbengalen til Paro i det lille kongerige Bhutan, beliggende mellem Tibet, Assam og Sikkim.
Vi er i Druk Yul – tordendragens land og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Bhutan er et dybt eksotisk og en kende eksoterisk rejsemål gemt langt bag alverdens turistmål. Der er et utal af muligheder for at tage på trekkingture i absolut særklasse, men i lige så høj grad kulturrejser til de utallige små skatkamre af buddhistiske juveler og flotte klostre og Bhutans særegne dzonger, forter.

Efter en flot flyvetur langs Himalaya dykker maskinen ned og lander i Paro i 2.300 meters højde. Der er afhentning i lufthavnen og kørsel ind til hotellet. Eftermiddagen er fri til at se det fine marked og Paros smukke omgivelser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Paro dalen og Taktsang klosteret

Dag 4

Kan vi nå det, skal vi på en lille tur i Paro-dalen for bl.a. at se det symmetriske og flotte Rinpung Dzong fra 1646. Det er opført af Shabdrung Ngwang Namgyal, Bhutans første religiøse overhoved og konge. Ved floden nedenfor dzongen kan man i vintermånederne være heldig at se den yderst sjældne ibisnæb. Turen går også til Ta Dzong, det flotte, runde fæstningstårn, der nu er nationalmuseum. Derefter Dungtze Lhakang og et stykke uden for Paro Drugyel Dzong, sejrens fort. Paro har en lille hovedgade, med lidt sjove butikker og et folkeliv som absolut er et besøg værd.

Efter et lille hvil, er der afgang mod Bhutans mest berømte kloster, Taktsang klosteret - Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende - højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ser vi Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede - et af landets ældste klostre.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Laya trekket starter, til Drugyul Dzong og trek til Shana camp 2.800 meter

Dag 5

Vi kører ud af Paro og mod fæstningsruinen Drukgyel Dzong i 2.600 meters højde, hvor heste og muldyr vil være klar til at tage sig af bagagen. Det er en magelig vandretur op langs Paro Chu floden i et smukt, grønt og frodigt landskab. Første lejr er i Shana, 2.800 meters højde, hvorfra der er udsigt til Bhutans næsthøjeste bjerg – og måske det mest berømte – Chomolhari.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Soi Thangthangkha 3.520 meter

Dag 6

Det går gennem et par småbygder for at nå den smukke og tætte regnskov. En elv krydses og en dal åbner sig, hvorfra Chomolhara udfolder sig på flotteste vis. Vi sætter lejr i Thangthanka, 3.520 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Jangothang, Chomolhari Base Camp 4.040 meter

Dag 7

Vi kommer langsomt ud af de sidste skovstræk og ind i det alpine Bhutan. Efterhånden dukker yakokserne op og der fortsættes til Jangothang, Chomolhari Base Camp beliggende i 4.040 meters højde. Der er en ekstra dag til akklimatisering på dette gudsbenovede sted.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Hviledag ved Chomolhari Base Camp 4.040 meter

Dag 8

En ekstra dag til akklimatisering på dette gudsbenovede sted. Vi går måske ind mod bjerget, mod Tshophu søen eller raster og bliver godt højdetilvænnet. En herlig dag!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Via Nyele La 4.850 meter til Lingshi Dzong 4.100 meter

Dag 9

Vi starter dagen med den smukke 7.000’er, Jichudrake, som nærmeste nabo. Fra Nyele La, 4.850 meters højde, kan vi se Tibets bjerge. Fra bagsiden af passet og ind i en lille rododendronlund. Med udsigt til Tseringkhang-gletsjeren vandres til Lingshi Dzong, som ligger i godt 4.100 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Chebisa, 3.990 meter

Dag 10

De næste tre dage bringer os ud i den højalpine ødemark og over tre høje pas. Det går ind i bharalens land. Bharal er det berømte blåfår, som er sneleopardens foretrukne byttedyr. Vi går til Goyok-dalen og kan se Jichu Drake bag os. Goyou er en lille landsbygd med 20-30 huse. Overnatning i Chebiesa, 3.990 meter

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Shomuthang 4.210 meter

Dag 11

Vi går 450 gode meter op og krydser Shomu La bjergkammen, i 4.360 meters højde, inden det går ned i dalen, som åbner sig op med blandet småskov til Shakyapasang (Shasepasha) og videre til lejren i Shomuthang, 4.210 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Robluthang, 4.200 meter

Dag 12

Dagen starter med at krydse Jari La i godt 4.600 meter. Vi stiger ned i Tsheri Jathang dalen og har måske en bitte chance for at spotte Bhutans forjættede nationaldyr, den lettere besynderlige Takin. Nogle gange skal vi vade over elven og fange stien på den anden side, inden det går gennem blandet skov indtil lejren i Robluthang, 4.200 meters højde. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Sinche La passet 5.000 meter til Lemithang, 4.100 meter

Dag 13

Vi fortsætter i dalen og krydser Shinje La ca. 5.000 meter, hvorfra der er udsigt til Jechekhangphu 7.320 meter. Trekket går ned mod morænen og ind i selve Laya-dalen, hvor vi måske igen skal vade igennem en lille elv og få våde tæer!. Det er en smuk lejr i Lemithang, i 4.100 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Trekking til Laya 3.840 meter

Dag 14

Dagens mål er Laya. Vi vækkes med udsigter mod Gangchey Ta. Det er en skøn dag vi går ind i, relativt let gået med mosfyldt skov og sæterland til vi ankommer til Bhutans måske mest berømmede bjerglandsby, Laya beliggende i behagelige 3.840 meters højde efter 5-6 timers vandring. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Laya, en landsby i Himalaya. Hviledag

Dag 15

Laya er Bhutans måske mest berømte bjergby. Vi kommer ind i den frugtbare Laya-dal og til en af Bhutans mest interessante oplevelser. Laya er kendt for et rigt kulturliv, deres flotte omgivelser og stærke buddhistiske tro. Kvinderne går stadig med de spøjse Laya-hatte og det bliver et par herlige dage.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Mo Chu dalen, Chamsa eller Koina 3.250 meter

Mo Chu dalen, Chamsa eller Koina 3.250 meter

Vi går ned gennem Mo Chu-dalen, der er et eldorado for botanikere, da vi ser rododendron, orkideer og klassisk Himalaya-flora. Det går fra sæteren Kuona til bunden af Bale la, hvor vi overnatter i Chamsa i 3.250 meters højde eller eller Koina 3.250 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

17.

Ghasa Hotspring

Laya trek - Ghasa Hotspring

Vi kører mod berømte Gasa, hvor vi ser det store berømte Gasa Dzong, som dukker op i en lysning i skoven. Gasa, er et berømt udflugtsmål grundet sine varme kilder. De store bassiner med svovlholdigt varmt vand på 38 °C gør underværker efter en fantastisk trekkingtur.
Der er lejr nær kilderne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

18.

Damji 2.320 meter og Punakha

Dag 18

Det går gennem det sidste land, hvorfra vi kører til den dejlige Punakha-dal. Vi besøger den gamle hovedstad og ikke mindst klosterborgen Punakha Dzong, der hører til Bhutans smukkeste. Den stolte dzong ligger, hvor Mo og Pho Chu (Fader- og Moderfloden) flyder sammen. Den spejler sig i floden og i det stillestående vand langs de vældige mure vokser lotusblomster. Punakha er Bhutans vinterhovedstad og var hovedstad indtil midten af 1960’erne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

19.

Kørsel over Dochula via Timphu til Paro

Dag 19

Vi kører på smukkeste vis ud af Punakha-dalen og kommer langsomt op i højlandet. Efter en smuk køretur nås i Dochula passet, 3.150 meter. Her er en stor stupa med fabelagtig udsigt til Bhutans høje bjerge mod nordøst. På østsiden af passet, er koven, om muligt, endnu flottere og rig på alt fra rododendron til magnolia, silkefyr og eg blandt mange arter. På den anden side af passet kommer vi gennem et smukt opdyrket land og stopper i den lille tibetanske by, Hongtso, i 2.850 meters højde.

Om foråret er området overstrøget med masser af blomster, bl.a. smukke kugleprimula. Efter et par timers kørsel kommer vi ind i rododendronskov med masser af røde rododendrontræer og hvide magnolia, der begge blomstrer i foråret. Der er også eg og silkefyr. Vi tager på en kort tur i Bhutans hovedstad, Timphu og fortsætter om eftermiddagen tilbage til udgangspunktet i Bhutan, nemlig Paro.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

20.

Farvel til Bhutan, fly fra Paro til Delhi

Dag 20

Afsked med Bhutan, transfer til lufthavnen og fantastisk flytur på tværs af Himalaya til Delhi, hvor vi afholder en afskedsmiddag nær centrum. Overnatning i Delhi.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

21.

Hjemrejse

Vi skal tidligt i lufthavnen for check in og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af eftermiddagen.

Mad inkluderet på flyrejsen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
10. marts - 31. maj 2019
45.998,-
35.998,-

8. september - 17. november 2019
45.998,-
35.998,-

10. marts - 31. maj 2020
45.998,-
35.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Paro i Bhutan retur
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Lokal transfer og transport i Indien
 • To overnatninger i delt dobbeltværelse i Indien
 • Morgenmad i Indien
 • Fire hotelovernatninger i Bhutan i delt dobbeltværelse
 • Bhutan invitation og tilladelser
 • Bhutan visum
 • Rundture og sightseeing i Bhutan med engelsktalende lokalguide
 • Trekkingarrangement i Bhutan med lokale guider
 • Køkkenhold der tilbereder al mad
 • Lastdyr/bærere til bagage (du bærer ikke selv din bagage, kun dagtursrygsæk med 3-5 kg.)
 • Overnatning i telt på trekkingturen
 • Alle tilladelser etc.
 • Al mad i Bhutan
 • Afskedsmiddag
 • Afgifter og tilladelser til nationalparker
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
Praktisk information

Sværhedsgrad: C+

Højde: 2.300 - 4.920 meter

Type: Skræddersyet trekkingtur med vore kompetente bhutanesiske guide

Pakkeliste: Trekking

 

Litteratur & kort

Litteratur

 • Trekking in Bhutan - Bart Jordans (et must)
 • Himalayan Kingdom - Francoise Pommerat 
 • Bhutan - Footprint Guides
 • Bhutan - Lonely Planet


Kort

 • Berndtson & Berndtson lamineret kort Bhutan (1:500.000) 
 • To trekking kort fra Austrians/Dept. of Tourism Bhutan (Chomolhari + Dagala)
Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.