Bhutan - Tordendragens land

Oplev verdens sidste Shangri-La på en Bhutan rejseFra København om eftermiddagen mod Indien (Kathmandu eller Bangkok).

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler, og der er mulighed for på egen hånd at tage på tur i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Overnatning i Delhi.

Morgenmad er inkluderet.

Indien Bhutan

Et par af dagens oplevelser:

 • Fly langs Himalaya til Bhutan - i klart vejr udsigt til verdens højeste bjerge
 • Gennem de smukkeste landskaber til Bhutans hovedstad, Thimphu

Fly til Himalayas østligste land, nemlig det lille kongerige Bhutan, der ligger mellem Tibet, Assam og Sikkim. Efter en flot flyvetur langs Himalaya dykker maskinen ned og lander i Paro, beliggende i 2.300 meters højde.
Velkommen til Druk Yul – Tordendragens Land, og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Bhutan er et dybt eksotisk og en kende eksoterisk rejsemål, gemt langt bag alverdens turistmål. Der er et utal af muligheder for at tage på trekkingture i absolut særklasse, men i lige så høj grad kulturrejser til de utallige små skatkamre af buddhistiske juveler og flotte forter, de såkaldte dzonger.

Ved ankomsten ligger invitation og visum klar i lufthavnen. Herfra køres den flotte tur til Bhutans hovedstad Timphu, der er landets største by. Undervejs stoppes ved Simtokha Dzong fra 1627, der ligger på en flot bjergryg. Det er Bhutans ældste kloster-dzong og huser i dag skolen for buddhistiske studier.

Overnatning i Timphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Paro Bhutan

Et par af dagens store oplevelser:

 • Dzongkha arkitektur og klostre i en usædvanlig hovedstad
 • Handelsgaden Norzin Lam og bhutanesisk kultur
 • Tashichho Dzong nationalbibliotek, Memorial Chorten og Clock Tower samt den 52 meter høje Buddha Dordenma statue

Dagen tilbringes i Thimphu, en af verdens mest usædvanlige hovedstæder. Vi skal se School of Arts and Crafts hvor unge bhutanesere lærer Bhutans berømte kundsthåndværk. Vi fortsætter til et vævecenter og derefter en yderst inspirerende underskole, som af UNESCO er kåret som den bedste blandt konkurrerende skoler i 70 asiatiske lande. Vi skal også se Thimphus nye vartegn en 51 meter høj buddhastatue, hvorfra vi har en storslået udsigt over dalen og bjergene. Resten af eftermiddagen er der tid til udforskning af Thimphu på egen hånd.

Overnatning i Thimphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Thimphu-Bhutan

Et par af dagens oplevelser:

 • Dochu La passets rhododendronskove i 3.150 meters højde
 • Den gamle cinterhovedstad, Punakha
 • Den imponerende dzong beliggende, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen

På smukkeste vis køres ud af Timphu-dalen og langsomt op i højlandet. Køreturen gennem et smukt opdyrket land kommer bl.a. til den lille tibetanske by Hongtso - 2.850 meters højde. Om foråret er området overstrøget med masser af blomster, bl.a. smukke kugleprimula. Efter endnu et par timers kørsel når vi en rhododendronskov med masser af røde rhododendrontræer og hvide magnolia, der begge blomstrer i foråret. Efter en smuk køretur når vi Dochula passet - 3.150 meter. Her er en stor stupa med fabelagtig udsigt til Bhutans høje bjerge mod nordøst. På østsiden af passet er skoven om muligt endnu flottere, og rig på alt fra rhododendron til magnolia, silkefyr og eg blandt mange arter. 

Det er en flot køretur hele vejen til den dejlige Punakha-dal, hvor der er varmere end i Timphu og Paro. Her gøres stop for at besøge den gamle hovedstad Punakha og ikke mindst klosterborgen Punakha Dzong, der hører til Bhutans smukkeste. Den stolte dzong ligger, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen, den spejler sig i floden, og i det stillestående vand langs de vældige mure vokser lotusblomster. Punakha er Bhutans vinterhovedstad – og var hovedstad indtil midten af 1960’erne.

Vi skal også se Wangdipodrang, der ligger under 1 times kørsel fra Punakha. Her er den berømte dzong, som spillede en afgørende rolle, da Bhutan blev samlet. Gamle Wangdi, der ligger over Bhajotang, er en sjov eftermiddagstur værd. Her er handel og vandel med masser af små butikker. 

Overnatning i Punakha på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. 

Punakha-Bhutan-rejser

Et par af dagens oplevelser:

 • Dybere ind i Bhutan - gennem de Sorte bjerge
 • Trongsa Dzong fra 1648, der engang husede en del af kongefamilien
 • Længere væk fra alfarvej

Fra Punakha begynder vores tur længere østover på vores Bhutanrejse. Vi kører østover gennem De Sorte Bjerge i det smukkeste af Bhutan. Her er vi midt Bhutan, på grænsen mellem det centrale og østlige Bhutan. Vi snor os langsomt op til Pele La passet i 3.420 meters højde, hvorfra vi fortsætter nedover til Trongsa. Undervejs ser vi de dramatiske skift i vegetation og dyreliv, og kort inden selve Trongsa ser vi den flotte Trongsa Dzong på den anden side af dalen. Oprindeligt var Trongsa en lille bygd, hvor vi kun kunne ankomme til fods eller hest. I dag er det en ”større” by med egnsudvikling siden 1982. Trongsa betyder blot ”Nye by” og har en stor befolkning af tibetanske bhutanesere.

Om eftermiddagen skal vi se Trongsa Dzong fra 1648, der engang husede en del af kongefamilien, og som er blandt de allerflotteste af Bhutans unikke dzonger.

Overnatning i Trongsa på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Trongsa-Bhutanrejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Over det 3.425 meter høje Yotang La pas til de fire afsondrede Bhumtang-dale
 • Bhutans kulturelle knudepunkt
 • Hovedbyen, Jakar med smuk arkitektur

Fra Trongsa kører vi op i det 3.425 meter høje Yotang La pas og kommer langsomt ind til de fire afsondrede Bhumtang-dale. Dalene i Bhumtang-området var i mange år semiselvstændigt, indtil det i det 17. århundrede endeligt blev indlemmet i Bhutan. Vi kører til det administrative centrum i Jakar (Chamkar).

Bhumtang er på mange måder Bhutans kulturelle- og religiøse hovedstad. Der er et utal af flotte store huse, dzonger og kongelige paladser, og Bhumtang er på mange måder en yderst velstående by.
Bhumtang er en stor oplevelse.

Overnatning i Bhumtang på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Trongsa til Bhumtang Bhutanrejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Bhumtangdalenes vidunderlige landskaber
 • Dzonger og klostre - munke og folkeliv
 • Når Bhutan er bedst

Vi har en hel ekstra dag i Bhumtangs dale og skal opleve de smukke landskaber, der er noget blidere end i Vestbhutan. Vi skal selvfølgelig se Dzonger og det lille lokale marked - måske hele vejen til den smukke Ura landsby, endnu en lille forrygende smuk bygd i Bhutans absolutte midte.

Bumtang består egentlig af fire dale, hvor Choskor-dalen i folkemunde kaldes for Bhumtang. Derudover Ura, Churney og Tangdalen.

Overnatning i Bhumtang på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Bumtang dalene og Jakar

Et par af dagens oplevelser:

 • På grænsen af Jigme Singye Wangchuck National Park til Phobjikhadalen
 • En klassisk Himalayahøjdal - i vintermånederne kan man se den sjældne sorthovedet trane
 • Agerland, landsbyer og Gangtey, Phobjikhadalens hovedby

På køreturen langs Pho Chu floden mod Tashitang kan vi være (meget) heldige at se Bhutans specielle nationaldyr gede-antilopen takinen, men også mange andre dyrearter og plantearter. Langs floden lever sky reptiler og oddere. Derefter køres videre via Chendjebji chorten stupaen mod den yderst smukke Phobjikha-dal, der ligger på kanten af De Sorte Bjerge. Efter et par timers kørsel videre, krydses det godt 3.000 meter høje Gangtey La. Her nedenfor ligger Phobjikha, der er en af Bhutans relativt få gletcher-afvandingsdale. Den øverste del af passet er fyldt af yakokser, der gnaver de nedpillede bambusser. Dette er kanten af Black Mountains Nationalpark, hvor der findes over 440 fuglearter, bl.a. i vintermånederne den sjældne sorthovedet trane, der overvintrer inden den igen drager til Centralasien. Der er omkring 650 elegante traner ud af en bestand, der tæller under 6.000 i alt. Phobjikha er også kendt for sin store samling af traditionelle medicinske urter og planter. På programmet er bl.a. Gangtey, der er en by, flot beliggende på toppen af en lille top midt i dalen. Her er et nyistandsat kloster og en lille hovedgade. I dalen er der masser af smukke vandreture, og vi oplever på bedste vis, hvordan livet er på landet i en bhutanesisk højdal.

Overnatning i Gangtey på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Bhutan-visum

Et par af dagens oplevelser:

 • Formiddagen i Gangtey og Phobjikhadalen
 • Gennem det vestlige Bhutan til Parodalen

Vi får de sidste oplevelser i Phobjikhadalen, inden vi begynder køreturen over Dochu La og mod Paro, som vi når tidligt på eftermiddagen. Der er fri i Paro resten af dagen.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Gangtey Phoobjikha BHUTAN

Et par af dagens oplevelser:

 • Parodalen med Rinpung Dzong, Kyichu Dzong og Ta Dzong
 • Paros sjove og fine arkitektur i handelsgaden
 • Taktsang klosteret - Tigerhulen. Vandring til bhutans mest berømte seværdighed

Vi skal opleve Bhutans mest berømte kloster Taktsang klosteret – Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende – højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ses Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede – et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Paro og Bhutans unikke Taktsang kloster

Farvel til Bhutan.
I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Bhutan og vende næsen hjemad. Afrejse med fly fra Paro til Delhi, hvor vi bliver mødt i lufthavnen og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn, inden vi lige over midnat kører til lufthavnen for hjemrejse til København.

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

Bhutan-indrejse

Hjemkomst København, hvor vi ankommer i løbet af dagen. Velkommen hjem.

Mad er inkluderet på flyrejsen

Paro fly
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
5. jan. - 29. feb. 2020
27.498,-

1. mar. - 31. maj. 2020
30.498,-

1. sep. - 30. nov. 2020
30.498,-

1. dec. - 16. dec. 2020
27.498,-

17. dec. 2020 - 4. jan. 2021
Kontakt os

5. jan. - 28. feb. 2021
27.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Paro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Inkl. lufthavnsskatter og -afgifter
 • Lokal transfer og transport med privat bil og chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Regent Grand i Delhi (inkl. tidlig check-in på ankomstdagen)
 • 2 nætter i Thimphu
 • 1 nat i Punakha
 • 1 nat i Trongsa
 • 2 nætter i Bhumtang
 • 1 nat i Gangtey
 • 2 nætter i Paro
 • 1 nat på Ibis lufthavnshotel i Delhi
 • Morgenmad, frokost og aftensmad hvor nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Bhutan invitationer og tilladelser
 • Visum til Bhutan
 • Afgifter og tilladelser til nationalpark
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Evt. tillæg fra Kathmandu eller Bangkok
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Medio september til ultimo november og medio marts til ultimo maj

God rejsetid: Primo december til medio marts 

Højder: 2.300-3.300 meter 

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

 • Mit land er Bhutan - Tordendragens land af Marie Thesbjerg. Geografforlaget 2009
 • Buddhas kvinder af Marie Thesbjerg. Ajour 2008
 • Bhutan : Kingdom of the Dragon, Robert Dompnier. Shambhala 1999
 • Birds of Bhutan: Field Guide, Carol Inskipp 
 • A Field Guide to the Mammal of Bhutan, Tashi Wangchuk
 • Bhutan, Footprint Guides
 • Bhutan, Lonely Planet
 • Bhutan, Odysse Guide
 • Trekking in Bhutan, Bart Jordans - Cicerone
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik