Bhutan - Tordendragens land

Oplev verdens sidste Shangri-La på en Bhutan rejse

 

Der er måske ingen steder så unikt som Bhutan og James Hiltons beskrivelse af Shangri-La kommer meget tæt på oplevelsen af en rejse til Bhutan. Det lille kongedømme er drømmen om Himalaya, når det er bedst – et lille smørhul af rang, hvor kløgtig og bæredygtig turisme er idealet.

 

Tag med til denne guddommelige destination, som kun få heldige sjæle stifter bekendtskab med - oplev Bhutan med Bhutan eksperterne i Kipling Travel, vi har godt 20 års erfaring med Bhutanrejser og kan vejlede hele vejen igenne kultur og land og derved forædle oplevelse i Bhutan.  • Bhutans små skatkamre af buddhistiske juveler og flotte klostre
 • Over høje bjergpas, skovbeklædte bjergskråninger og landsbyer til Trongsa
 • Bhumtang i det østlige Bhutan – landets kulturelle og religiøse hovedstad
 • Vandretur op til den stejle klippevæg med det berømte Taksang Kloster
 • Landet hvor det overordnede mål er at værne om kulturen
 • Egen lokal engelsktalende guide og bil med privatchauffør
1.

Afrejse fra København

Dag 1

Fra København om eftermiddagen mod Indien (Kathmandu eller Bangkok).

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi på vej mod Paro i Bhutan

Indien Bhutan

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler, og der er mulighed for på egen hånd at tage på tur i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Overnatning i Delhi.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Fly fra Delhi til Paro - Thimphu

Paro Bhutan

Et par af dagens oplevelser:

 • Fly langs Himalaya til Bhutan - i klart vejr udsigt til verdens højeste bjerge
 • Gennem de smukkeste landskaber til Bhutans hovedstad, Thimphu

Fly til Himalayas østligste land, nemlig det lille kongerige Bhutan, der ligger mellem Tibet, Assam og Sikkim. Efter en flot flyvetur langs Himalaya dykker maskinen ned og lander i Paro, beliggende i 2.300 meters højde.
Velkommen til Druk Yul – Tordendragens Land, og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Bhutan er et dybt eksotisk og en kende eksoterisk rejsemål, gemt langt bag alverdens turistmål. Der er et utal af muligheder for at tage på trekkingture i absolut særklasse, men i lige så høj grad kulturrejser til de utallige små skatkamre af buddhistiske juveler og flotte forter, de såkaldte dzonger.

Ved ankomsten ligger invitation og visum klar i lufthavnen. Herfra køres den flotte tur til Bhutans hovedstad Timphu, der er landets største by. Undervejs stoppes ved Simtokha Dzong fra 1627, der ligger på en flot bjergryg. Det er Bhutans ældste kloster-dzong og huser i dag skolen for buddhistiske studier.

Overnatning i Timphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Thimphu, Bhutans lille hovedstad

Thimphu-Bhutan

Et par af dagens store oplevelser:

 • Dzongkha arkitektur og klostre i en usædvanlig hovedstad
 • Handelsgaden Norzin Lam og bhutanesisk kultur
 • Tashichho Dzong nationalbibliotek, Memorial Chorten og Clock Tower samt den 52 meter høje Buddha Dordenma statue

Dagen tilbringes i Thimphu, en af verdens mest usædvanlige hovedstæder. Vi skal se School of Arts and Crafts hvor unge bhutanesere lærer Bhutans berømte kundsthåndværk. Vi fortsætter til et vævecenter og derefter en yderst inspirerende underskole, som af UNESCO er kåret som den bedste blandt konkurrerende skoler i 70 asiatiske lande. Vi skal også se Thimphus nye vartegn en 51 meter høj buddhastatue, hvorfra vi har en storslået udsigt over dalen og bjergene. Resten af eftermiddagen er der tid til udforskning af Thimphu på egen hånd.

Overnatning i Thimphu på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Over Dochu La passet og rhododendronskovene til Punakha

Punakha-Bhutan-rejser

Et par af dagens oplevelser:

 • Dochu La passets rhododendronskove i 3.150 meters højde
 • Den gamle cinterhovedstad, Punakha
 • Den imponerende dzong beliggende, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen

På smukkeste vis køres ud af Timphu-dalen og langsomt op i højlandet. Køreturen gennem et smukt opdyrket land kommer bl.a. til den lille tibetanske by Hongtso - 2.850 meters højde. Om foråret er området overstrøget med masser af blomster, bl.a. smukke kugleprimula. Efter endnu et par timers kørsel når vi en rhododendronskov med masser af røde rhododendrontræer og hvide magnolia, der begge blomstrer i foråret. Efter en smuk køretur når vi Dochula passet - 3.150 meter. Her er en stor stupa med fabelagtig udsigt til Bhutans høje bjerge mod nordøst. På østsiden af passet er skoven om muligt endnu flottere, og rig på alt fra rhododendron til magnolia, silkefyr og eg blandt mange arter. 

Det er en flot køretur hele vejen til den dejlige Punakha-dal, hvor der er varmere end i Timphu og Paro. Her gøres stop for at besøge den gamle hovedstad Punakha og ikke mindst klosterborgen Punakha Dzong, der hører til Bhutans smukkeste. Den stolte dzong ligger, hvor Mo og Pho Chu (fader- og moderfloden) flyder sammen, den spejler sig i floden, og i det stillestående vand langs de vældige mure vokser lotusblomster. Punakha er Bhutans vinterhovedstad – og var hovedstad indtil midten af 1960’erne.

Vi skal også se Wangdipodrang, der ligger under 1 times kørsel fra Punakha. Her er den berømte dzong, som spillede en afgørende rolle, da Bhutan blev samlet. Gamle Wangdi, der ligger over Bhajotang, er en sjov eftermiddagstur værd. Her er handel og vandel med masser af små butikker. 

Overnatning i Punakha på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. 

6.

Gennem Centralbhutan til Trongsa

Trongsa-Bhutanrejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Dybere ind i Bhutan - gennem de Sorte bjerge
 • Trongsa Dzong fra 1648, der engang husede en del af kongefamilien
 • Længere væk fra alfarvej

Fra Punakha begynder vores tur længere østover på vores Bhutanrejse. Vi kører østover gennem De Sorte Bjerge i det smukkeste af Bhutan. Her er vi midt Bhutan, på grænsen mellem det centrale og østlige Bhutan. Vi snor os langsomt op til Pele La passet i 3.420 meters højde, hvorfra vi fortsætter nedover til Trongsa. Undervejs ser vi de dramatiske skift i vegetation og dyreliv, og kort inden selve Trongsa ser vi den flotte Trongsa Dzong på den anden side af dalen. Oprindeligt var Trongsa en lille bygd, hvor vi kun kunne ankomme til fods eller hest. I dag er det en ”større” by med egnsudvikling siden 1982. Trongsa betyder blot ”Nye by” og har en stor befolkning af tibetanske bhutanesere.

Om eftermiddagen skal vi se Trongsa Dzong fra 1648, der engang husede en del af kongefamilien, og som er blandt de allerflotteste af Bhutans unikke dzonger.

Overnatning i Trongsa på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Bhumtang, Bhutans kulturelle hovedstad

Trongsa til Bhumtang Bhutanrejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Over det 3.425 meter høje Yotang La pas til de fire afsondrede Bhumtang-dale
 • Bhutans kulturelle knudepunkt
 • Hovedbyen, Jakar med smuk arkitektur

Fra Trongsa kører vi op i det 3.425 meter høje Yotang La pas og kommer langsomt ind til de fire afsondrede Bhumtang-dale. Dalene i Bhumtang-området var i mange år semiselvstændigt, indtil det i det 17. århundrede endeligt blev indlemmet i Bhutan. Vi kører til det administrative centrum i Jakar (Chamkar).

Bhumtang er på mange måder Bhutans kulturelle- og religiøse hovedstad. Der er et utal af flotte store huse, dzonger og kongelige paladser, og Bhumtang er på mange måder en yderst velstående by.
Bhumtang er en stor oplevelse.

Overnatning i Bhumtang på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Bhumtang dalene og Jakar

Bumtang dalene og Jakar

Et par af dagens oplevelser:

 • Bhumtangdalenes vidunderlige landskaber
 • Dzonger og klostre - munke og folkeliv
 • Når Bhutan er bedst

Vi har en hel ekstra dag i Bhumtangs dale og skal opleve de smukke landskaber, der er noget blidere end i Vestbhutan. Vi skal selvfølgelig se Dzonger og det lille lokale marked - måske hele vejen til den smukke Ura landsby, endnu en lille forrygende smuk bygd i Bhutans absolutte midte.

Bumtang består egentlig af fire dale, hvor Choskor-dalen i folkemunde kaldes for Bhumtang. Derudover Ura, Churney og Tangdalen.

Overnatning i Bhumtang på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Gangtey og Phoblijikha-dalen

Bhutan-visum

Et par af dagens oplevelser:

 • På grænsen af Jigme Singye Wangchuck National Park til Phobjikhadalen
 • En klassisk Himalayahøjdal - i vintermånederne kan man se den sjældne sorthovedet trane
 • Agerland, landsbyer og Gangtey, Phobjikhadalens hovedby

På køreturen langs Pho Chu floden mod Tashitang kan vi være (meget) heldige at se Bhutans specielle nationaldyr gede-antilopen takinen, men også mange andre dyrearter og plantearter. Langs floden lever sky reptiler og oddere. Derefter køres videre via Chendjebji chorten stupaen mod den yderst smukke Phobjikha-dal, der ligger på kanten af De Sorte Bjerge. Efter et par timers kørsel videre, krydses det godt 3.000 meter høje Gangtey La. Her nedenfor ligger Phobjikha, der er en af Bhutans relativt få gletcher-afvandingsdale. Den øverste del af passet er fyldt af yakokser, der gnaver de nedpillede bambusser. Dette er kanten af Black Mountains Nationalpark, hvor der findes over 440 fuglearter, bl.a. i vintermånederne den sjældne sorthovedet trane, der overvintrer inden den igen drager til Centralasien. Der er omkring 650 elegante traner ud af en bestand, der tæller under 6.000 i alt. Phobjikha er også kendt for sin store samling af traditionelle medicinske urter og planter. På programmet er bl.a. Gangtey, der er en by, flot beliggende på toppen af en lille top midt i dalen. Her er et nyistandsat kloster og en lille hovedgade. I dalen er der masser af smukke vandreture, og vi oplever på bedste vis, hvordan livet er på landet i en bhutanesisk højdal.

Overnatning i Gangtey på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Phobjikhadalen, Dochu La til Paro

Gangtey Phoobjikha BHUTAN

Et par af dagens oplevelser:

 • Formiddagen i Gangtey og Phobjikhadalen
 • Gennem det vestlige Bhutan til Parodalen

Vi får de sidste oplevelser i Phobjikhadalen, inden vi begynder køreturen over Dochu La og mod Paro, som vi når tidligt på eftermiddagen. Der er fri i Paro resten af dagen.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Paro og Bhutans unikke Taktsang kloster

Paro og Bhutans unikke Taktsang kloster

Et par af dagens oplevelser:

 • Parodalen med Rinpung Dzong, Kyichu Dzong og Ta Dzong
 • Paros sjove og fine arkitektur i handelsgaden
 • Taktsang klosteret - Tigerhulen. Vandring til bhutans mest berømte seværdighed

Vi skal opleve Bhutans mest berømte kloster Taktsang klosteret – Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende – højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ses Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede – et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro på hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Fly Paro til Delhi samt hjemrejse

Bhutan-indrejse

Farvel til Bhutan.
I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Bhutan og vende næsen hjemad. Afrejse med fly fra Paro til Delhi, hvor vi bliver mødt i lufthavnen og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn, inden vi lige over midnat kører til lufthavnen for hjemrejse til København.

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

13.

Ankomst København

Paro fly

Hjemkomst København, hvor vi ankommer i løbet af dagen. Velkommen hjem.

Mad er inkluderet på flyrejsen

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. september - 30. november 2018
27.598,-
24.798,-

1. december - 19. december 2018
24.998,-
22.498,-

20. december 2018 - 4. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

5. januar - 31. januar 2019
25.498,-
22.498,-

1. februar - 28. februar 2019
25.998,-
23.498,-

1. marts - 31. marts 2019
28.498,-
25.498,-

1. april - 31. maj 2019
28.998,-
25.998,-

1. september - 30. november 2019
28.998,-
25.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Paro retur på økonomiklasse
 • Inkl. lufthavnsskatter og -afgifter
 • Lokal transfer og transport med privat bil og chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter i Delhi (inkl. tidlig check-in på ankomstdagen)
 •   2 nætter i Thimphu
 •   1 nat i Punakha
 •   1 nat i Trongsa
 •   2 nætter i Bhumtang
 •   1 nat i Gangtey
 •   2 nætter i Paro
 •   1 nat på Classic Diplomat i Delhi
 • Morgenmad, frokost og aftensmad hvor nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Bhutan invitationer og tilladelser
 • Visum til Bhutan
 • Afgifter og tilladelser til nationalpark
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Evt. tillæg fra Kathmandu eller Bangkok
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Medio september til ultimo november og medio marts til ultimo maj

God rejsetid: Primo december til medio marts 

Højder: 2.300-3.300 meter 

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Bøger og rejseguider om Bhutan

 • Mit land er Bhutan - Tordendragens land af Marie Thesbjerg. Geografforlaget 2009
 • Buddhas kvinder af Marie Thesbjerg. Ajour 2008
 • Bhutan : Kingdom of the Dragon, Robert Dompnier. Shambhala 1999
 • Birds of Bhutan: Field Guide, Carol Inskipp 
 • A Field Guide to the Mammal of Bhutan, Tashi Wangchuk
 • Bhutan, Footprint Guides
 • Bhutan, Lonely Planet
 • Bhutan, Odysse Guide
 • Trekking in Bhutan, Bart Jordans - Cicerone
Foredrag

Bhutan og Tibet

21. november 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.