Lingshi - Chomolhari trek
Antal dage: 16
Priser fra: 32.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Lingshi og Chomolhari trekket

Tag på fantastiske Lingshi og Chomolhari trekket i Bhutan

 

Lingshi trekkingturen i Bhutans nordvestlige hjørne er ikke bare fantastisk varieret, men måske også det flotteste ni dages trek og klart at anbefale for alle, der vil på en lidt længere trekkingtur, end Druk Path - men ikke vil på de længere trekkingture i Bhutan som Laya og Snowman.

Vi følger den gamle rute op mod Laya og de første dage er det store klassiske Laya trek indtil den herlige by Lingshi nås. Herfra drejer vi sydover og ender i Bhutans hovedstad, Timphu på 13. dagen.

 

Landskabet er varieret fra terrasseland til skov med eg, rododendron og fyr og op til de højereliggende sætere, hvor yakhyrder bor. Udsigterne er meget smukke med klassisk højland og selvfølgelig de store Himalayakæmper, hvor bjergene Chomolhari, Jitchu Drake og Gangkar Puensum er de mest synlige.

Graderingen er C, ren middel på en af Bhutans flotte og særegne trekkingture.


1.

Afrejse fra København

Dag 1

Vi flyver fra København mod Indien (Kathmandu eller Bangkok).

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi (Kathmandu eller Bangkok)

Dag 2

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler og der er mulighed for på egenhånd at tage på tur i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

3.

Mod Bhutan, fly til Paro

Dag 3

Vi flyver fra Delhi til Himalayas østligste land, nemlig det lille kongerige Bhutan, der ligger mellem Tibet, Assam og Sikkim. Dette er Druk Yul – Tordendragens Land, og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Findes der et ægte Shangri La i verden, må Bhutan uden tvivl komme ind på en førsteplads. Det lille kongedømme er drømmen om Himalaya, når det er bedst - lille smørhul af rang, som intet kommer i nærheden af. Formodentlig som Nepal for 40 år siden, men med en høj grad af udvikling i sit eget tempo.
Efter en flot flyvetur langs Himalaya dykker maskinen ned og lander i Paro, beliggende i 2.300 meters højde. Der er afhentning i lufthavnen og transport til hotellet. Paro har en lille hovedgade, med lidt sjove butikker og et folkeliv som absolut er et besøg værd. Eftermiddagen er fri til at se det fine marked og Paros smukke omgivelser.

Overnatning i Paro på Hotel

Aftensmad er inkluderet.

4.

Paro og Takstang

Dag 4

Vi skal på tur i Paro-dalen for bl.a. at se det symmetriske og flotte Rinpung Dzong fra 1646. Det er opført af Shabdrung Ngwang Namgyal, Bhutans første religiøse overhoved og konge. Ved floden nedenfor dzongen kan vi i vintermånederne være heldig at se den yderst sjældne ibisnæb. Turen går også til Ta Dzong, det flotte, runde fæstningstårn, der nu er nationalmuseum. Derefter Dungtze Lhakang og et stykke uden for Paro Drugyel Dzong, sejrens fort. Paro har en lille hovedgade, med lidt sjove butikker og et folkeliv som absolut er et besøg værd.

Senere på eftermiddagen er der afgang mod Bhutans mest berømte kloster, Taktsang klosteret - Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende - højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ser vi Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede - et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro på Hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Drugyul Dzong, trek til Shana camp 2.800 meter

Shana camp Chomolhari trek

Vi kører ud af Paro og mod fæstningsruinen Drukgyel Dzong i 2.600 meters højde, hvor heste og muldyr vil være klar til at tage sig af bagagen. Det er en magelig vandretur op langs Paro Chu floden i et smukt, grønt og frodigt landskab. Første lejr er i Shana, 2.800 meters højde, hvorfra der er udsigt til Bhutans næsthøjeste bjerg – og måske det mest berømte – Chomolhari.
5-6 timers vandring.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Soi Thangthangkha 3.520 meter

Soi Thangthangkha

Det går gennem et par småbygder for at nå den smukke og tætte regnskov. En elv krydses og en dal åbner sig, hvorfra Chomolhara udfolder sig på flotteste vis.

Lejr i Thangthanka, 3.520 meters højde efter 7-9 timers trekking.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Chomolhari base camp 4.040 meter - Soi Jangothang

Chomolhari base camp

For at vænne os til højden har vi en akklimatiseringsdag i Jangothang og har mulighed for fantastiske dagture. Vi kommer langsomt ud af de sidste skovstræk og ind i det alpine Bhutan. Efterhånden dukker yakokserne op og der fortsættes til Jangothang, Chomolhari Base Camp beliggende i 4.040 meters højde. Alternativt vandres der også til Tshophu Lake beliggende et par timer fra lejren.
Der er en ekstra dag til akklimatisering på dette gudsbenovede sted.

Overnatning i Soi Jangothang i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Over Nyele La 4.850 meter til Lingshi Dzong 4.090 meter

Lingshi Dzong

Vi starten dagen med den smukke 7.000’er Jichudrake som nærmeste nabo. Fra Nyele La, 4.850 meters højde, kan vi se bjergene på grænsen til Tibet. Fra bagsiden af passet stiges retlativt stejlt nedover og ind i en lille rododendronlund. Med udsigt til Tseringkhang-gletsjeren vandres til Lingshi Dzong, som ligger i godt 4.000 meters højde.
Lingshis lille klosterborg ligger fantastisk på en bakketop, over selve landsbyens omtrent 60-70 huse. 

7-8 timers trek.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Lingshi landsby og Dzong 4.090 meter

Lingshi Dzong

Hele dagen i Lingshis fantastiske område. Mod øst ligger Takaphu 6.526 meter og stråler over dalen. Der er mulighed for at besøge Gyo Gompa, Chhokam Tso søen på en dagtur mod Jichu Drake men selvfølgelig også at opleve Bhutans utrolige kultur i selve Lingshi landsby og ikke mindst gå den lidt stride tur op til selve Lingshi Dzong (også kaldt Yuget Dzong og Jagoe Dzong) der er dateret tilbage til 1222, er bestemt en rigtig højlands Himalaya kultur og naturoplevelse.

Overnatning i Lingshi Camp i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Over Yale La 4.930 meter til Shodu 4.080 meter

Shodu Bhutan trekking

Fra Lingshi går vi nu sydover ved Jaje Chhu (Turkisfloden) med flotte rhododendronskove og stiger langsomt til godt 4.400 meters højde. Det er en lang dag på 8-9 timers vandring og efter ca. 3 timer kommer vi til et højplateau med en del store boulders og derefter Yale La passet 4.950 meter.
Fra pashøjden er der flotte bjergudsigter til Lingshi bjergene og Basingthang-toppene mod syd.

Vi er på den klassiske handelsrute mellem Lingshi og Timphu, hvorfor stierne er temmelig gode. Vi går ned over et sandet stykke inden ankomst til lejren i Shodu 4.080 meter.

8-9 timers trekking.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Barshong 3.720 meter

Barshong

Vi skal ud på en noget lettere dag, end den forrige. Vi starter ud i en dal og kommer til de små grotter, hvor Shandrung siges at have mediteret. Vi krydser floden og kommer forbi en fantastisk udsigt til det store vandfald i dalen. Floden krydses og det går langsomt op mod den forladte Barshong Dzong.
Umiddelbart nord for Barshong ligger Jigme Dorje nationalparken, hvor der både er set bengalsk tiger og sneleopard. Lejr i det lille samfund Barshong i 3.720 meter.

5-6 timers trekking

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Dolamkencho 3.290 meter

Dolamkencho-Lingshitrek

Dagen starter ud med at krydse Tsongjug Chhu, hvorefter det går stejlt ned ad en klippesti. Stien snirkler sig ud og ind i landskabet og vi krydser flere små elve undervejs. Efter nogen vandring slår floden et bemærkelsesværdigt knæk fra øst-vest gående retning til nord-syd gående retning.
Efter godt 4 timers vandring kommer vi til lejren i Dolamkencho 3.290 meter.

4-6 timers vandring

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Trekket slutter, Timphu

Cheri Gompa

Vi skal op på hovedstien igen, hvorfra vi går mod Dodena med bjergvista mod Bhutans østlige Himalayabjerge. Vi går ned til Cheri Gompa og kører en lille times tid til Bhutans hovedstad, Timphu, der er en travl lille handelsby. På vejen opleves Chelila passet, beliggende i 3.900 meters højde, der starter ved den lille landsby Wochu. Vejen går gennem blandet skov til de flottest tænkelige udsigter. Her i den alpine zone kan vi se adskillige primula-arter og traditionelle urter. I skoven omkring kan vi være heldig at se fuglen Monal Tragopanen samt mange andre fuglearter og også to hjortearter.

Overnatning i Timphu på hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Thimphu og Paro

Thimphu-Paro

Det meste af dagen bruges i Thimphu, Bhutans lille fine hovedstad. Timphu, eller Thimphu, er en relatit lille by men på samme tid en ganske travl og livlig handelsby. Der er rundtur til byuens primære seværdigheder inden der om eftermiddagen køres tilbage til udgangspunktet, nemlig Paro. 

Overnatning i Paro på hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Fly Paro til Delhi samt hjemrejse (Kathmandu eller Bangkok)

Dag 15

Det er tid at tage afsked med Bhutan og vende næsen hjemad. Afrejse med fly fra Paro til Delhi, hvor vi bliver mødt i lufthavnen og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn inden vi lige over midnat igen kører til lufthavnen for hjemrejse til København

Overnatning i Delhi (tæt ved lufthavnen)

Morgenmad er inkluderet.

16.

Ankomst København

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
15. marts - 31. maj 2019
38.498,-
32.498,-

8. september - 15. november 2019
38.498,-
32.498,-

15. marts - 31. maj 2020
38.498,-
32.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Paro retur
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfer og transport i bil og jeep med chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Florence Inn i Delhi (inkl. tidlig check-in ved ankomst)
 • 3 nætter på hotel i Paro
 • 1 nat på hotel i Timphu
 • 1 nat på Classic Diplomat i Delhi
 • Morgenmad i Delhi jf program
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Bhutan jf program
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Bhutan-rejse på bhutanesisk turistklasse med guide
 • Trekking med pakdyr, bærere, guide og al fælles udstyr
 • 8 nætter i telt, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Bhutan invitation og specialtilladelse
 • Visum til Bhutan
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Evt. tillæg fra Kathmandu eller Bangkok
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge 
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til juni

Sværhedgrad: B+/C-

Højde: 2.300-4.000 meter

Pakkeliste: Trekking

Type: Individuel trekkingtur med egne guider og bærere/heste til bagage. Rundture i byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.