Antal dage: 16
Priser fra: 32.598,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Lingshi og Chomolhari trekket

Tag på fantastiske Lingshi og Chomolhari trekket i Bhutan


Vi flyver fra København mod Indien (Kathmandu eller Bangkok).

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, ved ankomsten er der afhentning og kørsel ind til det centralt beliggende hotel. Vi hviler og der er mulighed for på egenhånd at tage på tur i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Vi flyver fra Delhi til Himalayas østligste land, nemlig det lille kongerige Bhutan, der ligger mellem Tibet, Assam og Sikkim. Dette er Druk Yul – Tordendragens Land, og eneste stat i verden, der har den tibetanske buddhisme som statsreligion. Findes der et ægte Shangri La i verden, må Bhutan uden tvivl komme ind på en førsteplads. Det lille kongedømme er drømmen om Himalaya, når det er bedst - lille smørhul af rang, som intet kommer i nærheden af. Formodentlig som Nepal for 40 år siden, men med en høj grad af udvikling i sit eget tempo.
Efter en flot flyvetur langs Himalaya dykker maskinen ned og lander i Paro, beliggende i 2.300 meters højde. Der er afhentning i lufthavnen og transport til hotellet. Paro har en lille hovedgade, med lidt sjove butikker og et folkeliv som absolut er et besøg værd. Eftermiddagen er fri til at se det fine marked og Paros smukke omgivelser.

Overnatning i Paro på Hotel

Aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Vi skal på tur i Paro-dalen for bl.a. at se det symmetriske og flotte Rinpung Dzong fra 1646. Det er opført af Shabdrung Ngwang Namgyal, Bhutans første religiøse overhoved og konge. Ved floden nedenfor dzongen kan vi i vintermånederne være heldig at se den yderst sjældne ibisnæb. Turen går også til Ta Dzong, det flotte, runde fæstningstårn, der nu er nationalmuseum. Derefter Dungtze Lhakang og et stykke uden for Paro Drugyel Dzong, sejrens fort. Paro har en lille hovedgade, med lidt sjove butikker og et folkeliv som absolut er et besøg værd.

Senere på eftermiddagen er der afgang mod Bhutans mest berømte kloster, Taktsang klosteret - Tigerhulen. Taktsang ligger som en anden ørnerede i godt 3.000 meters højde. Selve beliggenheden er svimlende - højt oppe på en stejl klippeside på godt 700 meter med direkte kig ud over Paro-dalen. Fra Paro er der godt 15 min. kørsel til udgangspunktet for dagens flotte vandretur. Turen tager 1½-2 timer op til den lille cafe, bedre kendt som View Point og den halve tid ned (men kan også gøres på hesteryg). Taktsang er et meditationscenter grundlagt af Guru Rinpoche (Padma Sambhava), der ifølge den bhutanesiske legende er kendt som en stor mystiker, magiker og tantriker, der kom flyvende hertil på ryggen af sin tiger og førte buddhismen til Bhutan. Deraf navnet Taktsang. På tilbagevejen ser vi Kyichu Lhakang fra det 7. århundrede - et af landets ældste klostre.

Overnatning i Paro på Hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Vi kører ud af Paro og mod fæstningsruinen Drukgyel Dzong i 2.600 meters højde, hvor heste og muldyr vil være klar til at tage sig af bagagen. Det er en magelig vandretur op langs Paro Chu floden i et smukt, grønt og frodigt landskab. Første lejr er i Shana, 2.800 meters højde, hvorfra der er udsigt til Bhutans næsthøjeste bjerg – og måske det mest berømte – Chomolhari.
5-6 timers vandring.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Shana camp Chomolhari trek

Det går gennem et par småbygder for at nå den smukke og tætte regnskov. En elv krydses og en dal åbner sig, hvorfra Chomolhara udfolder sig på flotteste vis.

Lejr i Thangthanka, 3.520 meters højde efter 7-9 timers trekking.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Soi Thangthangkha

For at vænne os til højden har vi en akklimatiseringsdag i Jangothang og har mulighed for fantastiske dagture. Vi kommer langsomt ud af de sidste skovstræk og ind i det alpine Bhutan. Efterhånden dukker yakokserne op og der fortsættes til Jangothang, Chomolhari Base Camp beliggende i 4.040 meters højde. Alternativt vandres der også til Tshophu Lake beliggende et par timer fra lejren.
Der er en ekstra dag til akklimatisering på dette gudsbenovede sted.

Overnatning i Soi Jangothang i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Chomolhari base camp

Vi starten dagen med den smukke 7.000’er Jichudrake som nærmeste nabo. Fra Nyele La, 4.850 meters højde, kan vi se bjergene på grænsen til Tibet. Fra bagsiden af passet stiges retlativt stejlt nedover og ind i en lille rododendronlund. Med udsigt til Tseringkhang-gletsjeren vandres til Lingshi Dzong, som ligger i godt 4.000 meters højde.
Lingshis lille klosterborg ligger fantastisk på en bakketop, over selve landsbyens omtrent 60-70 huse. 

7-8 timers trek.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lingshi Dzong

Hele dagen i Lingshis fantastiske område. Mod øst ligger Takaphu 6.526 meter og stråler over dalen. Der er mulighed for at besøge Gyo Gompa, Chhokam Tso søen på en dagtur mod Jichu Drake men selvfølgelig også at opleve Bhutans utrolige kultur i selve Lingshi landsby og ikke mindst gå den lidt stride tur op til selve Lingshi Dzong (også kaldt Yuget Dzong og Jagoe Dzong) der er dateret tilbage til 1222, er bestemt en rigtig højlands Himalaya kultur og naturoplevelse.

Overnatning i Lingshi Camp i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lingshi Dzong

Fra Lingshi går vi nu sydover ved Jaje Chhu (Turkisfloden) med flotte rhododendronskove og stiger langsomt til godt 4.400 meters højde. Det er en lang dag på 8-9 timers vandring og efter ca. 3 timer kommer vi til et højplateau med en del store boulders og derefter Yale La passet 4.950 meter.
Fra pashøjden er der flotte bjergudsigter til Lingshi bjergene og Basingthang-toppene mod syd.

Vi er på den klassiske handelsrute mellem Lingshi og Timphu, hvorfor stierne er temmelig gode. Vi går ned over et sandet stykke inden ankomst til lejren i Shodu 4.080 meter.

8-9 timers trekking.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Shodu Bhutan trekking

Vi skal ud på en noget lettere dag, end den forrige. Vi starter ud i en dal og kommer til de små grotter, hvor Shandrung siges at have mediteret. Vi krydser floden og kommer forbi en fantastisk udsigt til det store vandfald i dalen. Floden krydses og det går langsomt op mod den forladte Barshong Dzong.
Umiddelbart nord for Barshong ligger Jigme Dorje nationalparken, hvor der både er set bengalsk tiger og sneleopard. Lejr i det lille samfund Barshong i 3.720 meter.

5-6 timers trekking

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Barshong

Dagen starter ud med at krydse Tsongjug Chhu, hvorefter det går stejlt ned ad en klippesti. Stien snirkler sig ud og ind i landskabet og vi krydser flere små elve undervejs. Efter nogen vandring slår floden et bemærkelsesværdigt knæk fra øst-vest gående retning til nord-syd gående retning.
Efter godt 4 timers vandring kommer vi til lejren i Dolamkencho 3.290 meter.

4-6 timers vandring

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dolamkencho-Lingshitrek

Vi skal op på hovedstien igen, hvorfra vi går mod Dodena med bjergvista mod Bhutans østlige Himalayabjerge. Vi går ned til Cheri Gompa og kører en lille times tid til Bhutans hovedstad, Timphu, der er en travl lille handelsby. På vejen opleves Chelila passet, beliggende i 3.900 meters højde, der starter ved den lille landsby Wochu. Vejen går gennem blandet skov til de flottest tænkelige udsigter. Her i den alpine zone kan vi se adskillige primula-arter og traditionelle urter. I skoven omkring kan vi være heldig at se fuglen Monal Tragopanen samt mange andre fuglearter og også to hjortearter.

Overnatning i Timphu på hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Cheri Gompa

Det meste af dagen bruges i Thimphu, Bhutans lille fine hovedstad. Timphu, eller Thimphu, er en relatit lille by men på samme tid en ganske travl og livlig handelsby. Der er rundtur til byuens primære seværdigheder inden der om eftermiddagen køres tilbage til udgangspunktet, nemlig Paro. 

Overnatning i Paro på hotel

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Thimphu-Paro

Det er tid at tage afsked med Bhutan og vende næsen hjemad. Afrejse med fly fra Paro til Delhi, hvor vi bliver mødt i lufthavnen og kørt til vores hotel. Vi får et par timers søvn inden vi lige over midnat igen kører til lufthavnen for hjemrejse til København

Overnatning i Delhi (tæt ved lufthavnen)

Morgenmad er inkluderet.

Dag 15

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
15. mar. - 31. maj. 2020
38.598,-

8. sep. - 15. nov. 2020
38.598,-

15. mar. - 31. maj. 2021
38.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Paro retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfer og transport i bil og jeep med chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 2 nætter på Regent Grand i Delhi (inkl. tidlig check-in ved ankomst)
 • 3 nætter på hotel i Paro
 • 1 nat på hotel i Timphu
 • 1 nat på Ibis lufthavnshotel i Delhi
 • Morgenmad i Delhi jf program
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Bhutan jf program
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Bhutan-rejse på bhutanesisk turistklasse med guide
 • Trekking med pakdyr, bærere, guide og al fælles udstyr
 • 8 nætter i telt, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Bhutan invitation og specialtilladelse
 • Visum til Bhutan
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Evt. tillæg fra Kathmandu eller Bangkok
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (dobbelt entry)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge 
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til juni

Sværhedgrad: B+/C-

Højde: 2.300-4.000 meter

Pakkeliste: Trekking

Type: Individuel trekkingtur med egne guider og bærere/heste til bagage. Rundture i byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik