Årstiderne på Italiens øer

Man kan så absolut sagtens rejse til Italiens øer hele året og hver sin årstid har sin egen charme og højtid. Det følgende er en overordnet beskrivelse af årstiderne og deres særkende og fordele.

Vinteren (december til medio marts) er ganske overset og overraskende. Der er noget varmere end i Danmark og den store gevinst er, at man stort set har det hele for sig selv, hvilket giver gode muligheder for at opleve øerne uden for sæsonen. Der kan være ustadigt vejr i den sene vinter, men husk endelig mandelblomstringen i februar. Gennemsnitstemperaturen er nær 16 grader i den koldeste tid, men vi har ofte oplevet milde dage med op til 20 grader. 

Foråret (medio marts, april og maj) er næsten den smukkeste tid med blomstring og de smukkeste farver. Marts er kølig og vejret kan være ustadigt. Husene er stadig ikke gennemvarme, men temperaturen kan komme op nær en lun dansk sommer - og den store gevinst er, at turistsæsonen ikke er startet endnu. Det er et godt tidspunkt.

Sommeren (juni til primo september) er den travle og varme tid. Juni er vidunderlig. Juli og august er varmere og travle, man skal generelt bestille i ret god tid. Sommeren er den primære rejsetid. Her er det den primære tid til badeferie, dase og herlig Middelhavsafslapning.

Efteråret (medio september til november) er et vidunderligt rejsetidspunkt. Farverne er varme, dog er det mere blæsende og regnfuldt og vejret kan være mere ustadigt end de andre perioder (gældende fra primo oktober). Til gengæld er der varmere end det tidlige forår og den store gevinst er olivenhøsten, der primært er i november.

I alle højtider og primære ferieperioder kan der være optaget lang tid i forvejen. Bestil derfor i god tid. Priserne er baseret på 2 personer, der rejser sammen. Er I 4 personer, kan man enten spare lidt penge og dele bilen eller opgradere til en større model. Mulighederne er altså uanede og kun fantasien sætter grænser.