Citrus, oliven og druer i Syditalien

Syditalien når det er bedst - fra Amalfikysten til det ioniske havs sandstrande

 

Her er der åbnet op for den store godtepose  - med masser af udflugtsmuligheder til Amalfikystens pittoreske byer og kyststrækninger – Vesuv og Pompeji - Paestum tempelområdet – vandreture i Cilento nationalparken – og Matera, syditaliens kendte grotteby.

 

Alt sammen tilføjet skønne måltider på vores lokale agriturismos undervejs. • Med start på vores dejlige agriturismo Villa Maria med vid udsigt over Amalfikystens smukke kystlinie
 • Masser af skønne måltider inkluderet, tilberedt af friske og lokale produkter
 • Bo på olivenfarmen I Fornari i nationalparken Cilento med utallige vandremuligheder i området
 • Udflugtsmuligheder til Pompeji, Vesuv, Amalfi, Ravello, Paestum og Matera
 • Afslut ferien med de skønneste sandstrande ved det Ioniske hav i Basilicata regionen
1.

Afrejse til Italien

Dag 1

Afrejse til Napoli, hvorfra det går mod ”Villa Maria”, der er en lille og familiær agriturismo med kun 6 værelser ved Amalfikysten nær Ravello. Alle værelser har egen terrasse med vid udsigt over Salerno bugten og Amalfikystens maleriske kystlinie.

Maria laver de mest pragtfulde måltider, tilberedt af gårdens egne produkter.

Aftensmad er inkluderet.

2.

På opdagelse ved Amalfikysten

Dag 2

Denne dag kan bruges til at besøge de berømte turiststeder ved Sorrento og Amalfi, eller nærliggende Ravello, højt beliggende over Amalfikysten.
Eller brug dagen på at slentre ned til Minori by og opleve livet på torvet over en kop espresso eller et glas kølig hvidvin.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

3.

Udflugt til Pompeji og Vesuv

Dag 3

Ingen tur til Syditalien uden et besøg ved Syditaliens største attraktioner; Pompeji og verdens mest berømte vulkan, Vesuv. Besøg evt. vulkanobservatoriet, hvis vigtigste opgave er at advare den tæt befolkede egn tidsnok inden et kommende udbrud. Meget af det vi ved om vulkaner i dag, er bekræftet ved forskning herfra.
Man kan fortsætte op til krateret, dvs. 300 m. under toppen, hvorefter man kan vandre en halv time til kraterranden, hvor udsivende gasser beviser, at denne vulkan kun er sovende. Udsigten fra Vesuvs top er mildt sagt imponerende.

Vi kan også varmt anbefale Pompeji, der blev grundlagt ca. 500 f. Kr. og var tilholdssted for rige romere. Pompeji ville nok være blevet glemt, hvis det ikke havde været for Vesuvs voldsomme udbrud i år 79, hvor byen blev begravet under 4 meter lava og aske. Udgravningerne, der startede sidst i 1800-tallet, har ført til, at man i Pompeji har verdens bedst kendte forhistoriske katastrofeområde. Udgravningerne er fortsat i gang.

Det er en fantastisk, men også lang dag, ved en af Europas største seværdigheder.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

4.

Kørsel til Parco Nazionale del Cilento

Dag 4

Efter morgenmaden pakkes sammen og der køres et par timer sydover til Parco Nazionale del Cilento og vores Agriturismo ”I Fornari”. I indkvarteres i et dejligt værelse med egen terrasse, hvorfra I kan nyde udsigten over det grønne og bakkede landskab der omgiver hele området. I Fornari er en gammel olivenfarm, stadig med produktion af egen olivenolie og nyligt istandsat med respekt for bygningens historie.
Således er farmens gamle olivenpresse blevet bevaret og er nu en charmerende del af restaurantens indretning.

Resten af dagen kan nydes ved swimmingpoolen med udsigt over oliven- og citrustræer.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

5.

Aktiv i Parco Nazionale del Cilento

Dag 5

Glæd jer til morgenbordet denne morgen, hvor buffeten bugner med utallige varianter af egne marmelader og søde sager – et sjældent set varieret morgenbord i Italien!
Efter at have indtaget et godt morgenmåltid er det tid for at opleve nationalparken - Italiens næststørste nationalpark. Få gode råd om ture og ruter i receptionen, køb et vandrekort over området og så er det ud og opleve dette skønne område. Enten til fods, eller på cykler, som stilles til rådighed for gæsterne i et mindre antal.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

6.

Udflugt til Paestum

Dag 6

En lille times kørsel nord for I Fornari ligger et af verdenens bedst bevarede tempelområder ”Paestum”, et område udnævnt som UNESCO World Heritage Site.
Paestum har tre gigantiske tempelruiner i Dorisk stil, dateret tilbage til det 7. århundrede f.kr. Templerne fremstår utroligt velbevarede, og det er en helt særegen oplevelse at gå rundt imellem disse tempelgiganter og forestille sig, hvordan livet har udspillet sig på dette sted for over 2500 år siden. Man kan ikke andet end imponeres over, at det på den tid var muligt at opføre bygninger som står den dag i dag.

Efter en dejlig dag vender I atter næsen hjemad mod I Fornari, hvor I kan nyde solnedgangen fra terrassen, inden aftensmaden bliver serveret.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

7.

Dag til fri rådighed

Dag 7

Trænger I bare til at slappe af, så nyd en god, lang morgenmad på terrassen, tag håndklædet med til poolen, og nyd vejret og de fredelige omgivelser.

Har I lyst til flere udflugter, kan I igen vandre/cykle i nationalparken, eller eventuelt køre til det berømte ”Certosa di Padula” - det næststørste kloster i hele Italien og udnævnt til Unesco World Heritage Site. “Certosa di Padula” er grundlagt i år 1306 på fundamentet af et tidligere kloster.
Klosteret er gigantisk med et bebygget areal på 51500 m2 og med 320 rum og sale - et storslået syn!

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

8.

Kørsel til Matera

Dag 8

Efter et dejligt morgenmåltid, fortsætter rejsen østover til Matera og vores stemningsfyldte hotel "Locando di San Martino", som er beliggende midt i Matera.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Afslapning ved havet eller Sassi di Matera

Dag 9

Dagen kan bruges på at køre et times tid til en af de skønneste sandstrande lige ud til det Ioniske hav. I højsæsonen er der strandservice med mulighed for at leje liggestole. Hvad er bedre end at ligge med sin ferie-bog og vende sider til lyden af havets brusen mens børnene leger i sandet. Når solen bliver for varm, indbyder havet til at svale sig i de brusende bølger. 

Alternativt kan vi anbefale en tur til nærliggende “Sassi di Matera” (Materas sten). Sassi menes at være en af de første menneskelige bosættelser i Italien og består af en række huse, eller nærmere huler hugget ud i områdets så berømte Tufsten. Hulerne anses ikke for at være egnede til beboelse, men har til trods herfor været beboet helt op til det tyvende århundrede. Efter at Sassi området i 1993 kom på listen over Unescos World Heritage Sites, er der påbegyndt en nænsom restaurering af området, som nu byder på flere blomstrende forretninger, cafeer og hoteller.

Morgenmad er inkluderet

10.

Matera

Dag 10

Morgenmad er inkluderet

11.

Hjemrejse fra Bari eller Brindisi

Efter morgenmaden siger vi farvel til Maria og kører til lufthavnen i Bari eller Brindisi forhåbentlig mættet med indtryk fra en dejlig ferie igennem CITRUS, OLIVEN OG DRUER. Aflevering af bilen i lufthavnen.

Velkommen hjem.

Morgenmad er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 20. marts 2018
10.598,-

21. marts - 8. april 2018
13.998,-

9. april - 31. maj 2018
11.998,-

1. juni - 30. september 2018
13.298,-

1. oktober - 31. oktober 2018
11.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Napoli//Bari-København retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 •   3 nætter på Villa Maria, inkl. morgen- og aftensmad
 •   4 nætter på I Fornari, inkl. morgen- og aftensmad
 •   3 nætter på Locando di San Martino, inkl. morgenmad
 • Parkeringsafgift ved Villa Maria
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet"

TILLÆG

 • Højsæsontillæg 10/7-15/8: +600,-
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Vores hoteller: Italien

Vejret: Napoli

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Sicilien

18. april 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg