Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Oplev Italiens smukke højland og ikke mindst vulkanerne Etna og Stromboli

 

Det er Siciliens smukke højland ved Nebrodi og madonie bjergene samt de italienske vulkaner Etna og Stromboli, som er omdrejningspunktet for denne Sicilien-rejse, hvor der er mulighed for masser af dejlige vandreture.

Vi bor som altid på vore små håndplukkede og hyggelige agriturismo og små hoteller som Casa Migliaca i Pettineo i Siciliens smukke højland, Tagliaborsa på

 

 

Etnas flanker og hos Pinella på Brasile ude på Stromboli, en af Europas helt store overraskelser.

Der er daglig afrejse, flyrejse, overnatninger og billeje er inkluderet på rejsen - og den kan godt forlænges med en videre færd ud i de Sicilienske landskaber. Velkommen til en fantastisk vulkanrejse med Kipling Travel

 


"Tagliaborsa var også nyt for os. Og wauh….. deres mad…. Det var jo som at være på slots ophold. Vi var de eneste der boede der de to dage. Alligevel var der linet an med en morgenbuffet der var fuldstændig overdådig. Og med SÅ mange lækre hjemmelavede ting."

 • Tag temperaturen på to kegleformede, eksplosive vidundere
 • Trek på Europas mest aktive vulkan, naturligvis på sikker vis
 • Benyt muligheden for at tage på små vandreture i den sicilianske natur
 • Nyd den sicilianske sol og en dukkert i havet fra en af de mange strande
 • Udforsk bjerglandsbyer og drik espresso på en lokal cafe
1.

København – Sicilien. Kørsel til Giarre ved Etna

Italien-Sicilien-Ukendt-Stromboli

Kursen sættes mod Catania. Ved ankomst afhentes bilen i lufthavnen, og der køres nordpå mod Etnas flanker og bakkelandet nær byen Giarre. Her bor man hos Marinella og Angel på Tagliaborsa i et af deres bare fem charmerende værelser, der alle er pænt indrettet med bl.a. aircondition. Der er en dejlig siciliansk have med utallige citrustræer, som ganske enkelt er vidunderlig. Der er flot udsigt ind mod den berømte Valle del Bove på Etna og ud over Middelhavet, som ligger ganske få kilometer herfra. Stedet simpelthen oser af charme og stil. Marinella og Angel hjælper gerne med ture til Etna, og de to værter er på alle måder behjælpelige under opholdet.

Den lille kystby Giarre har en perfekt beliggenhed midt i Siciliens smørhul – direkte ud for Europas højeste vulkan, Etna, og mellem de større byer, Catania og Taormina. Giarre har en meget flot neoklassicistisk kirke med en flot kuppel. Når man besøger Etna, kan man køre et stykke op og så gå 7-8 timer til toppen. Hvis vandet trækker, er der 20 minutters kørsel til vidunderlige strande og perfekte bademuligheder, men tiden kan også bruges til at plukke appelsiner og bare nyde livet.

2.

Tagliaborsa og området omkring Etna

Etna Lodge, Etna Tagliaborsa Etna vandretur

Vi er i en smeltedigel af store oplevslesmuligheder. Mellem en halv til hel times kørsel fra Tagliaborsa ligger Siciliens største turistby, Taormina. Men Etna er jo også en mulighed, både i bil og til fods. Evt. på Etnas sydside. Fra Zafferana Etnea kan en lille omvej anbefales, ud til et lille hus, der under et udbrud i 1992 blev skånet for lavastrømmen, der stoppede få meter derfra. I taknemmelighed har man opført en Madonnastatue foran huset. Der er skiltet mod stedet. Vejen mod toppen byder på en køretur langs bjergets østside op gennem et område, hvor naturen bliver mere og mere barsk. Efterhånden bliver træerne erstattet af buske, krat og så vissent græs, indtil man er oppe, hvor der stort set kun er den sorte lava. Ved vejens højeste punkt, 1.910 m o.h., er der en stor parkeringsplads, hvor man kan parkere.

Kabinebanen fører en et godt stykke opad. Ved endestationen er der et cafeteria. Derfra fortsætter man med Unimog’er, indrettet som små busser med plads til 25-30 personer. Unimog’erne er ofte forsynet med snekæder og vejen kan da også være kantet af høje snevægge. Køreturen slutter ved Torre del Filosofo, 2.920 m o.h., hvor der er ryddet en lille plads, så der kan holde flere køretøjer. Herfra er der et fantastisk vue op mod det rygende hovedkrater i 3.323 m o.h. Man kommer ikke helt op til dette, da myndighederne fraråder, at man går nærmere end ca. 500 m til toppen, fordi vulkanen ikke giver mange advarsler, når den går i udbrud.
Etna har ikke kræfter nok til at sende en lavasøjle helt op gennem hovedkrateret, så under udbrud opstår der revner andre steder, hvor lavaen kan presse sig gennem klippevæggen. ”Knaphulskraterne” er opstået på denne måde, hvor en 300 m høj søjle af ild og lava kom op ad en revne. Lavasøjlen fyldte hullet fuldstændigt, og det kraftige tryk fra lavaens damp fandt derfor andre udveje, hvorved der opstod denne række af små kratere. Dampen presser sig stadig ud ad nogle af revnerne.

De forskellige udtræk af jern, sulfat og kobber giver de skønneste farver i den størknede lava. Etna har sne på toppen det meste af året og den hvide sne, den sortbrune lava og en azurblå himmel giver et vidunderligt farvespil. Vejret kan være meget forskelligt: sol, hagl, snestorm, hård frost. Så man skal have godt med varmt tøj på. 

Morgenmad er inkluderet.

3.

Giarre og langs Messinastrædet og kysten til Milazzo

Messina strædet

Turen går nu nordpå et par timer nordpå angs kysten og Messina-strædet til Milazzo på Siciliens nordkyst. Her er der mulighed for at udforske Milazzo by og det gamle borgområde uden for den gamle bydel og havnelivet - ikke mindst til at få parkeret bilen, som vi ikke skal bruge de næste par dage. Vi anbefaler, at man reserverer plads hjemmefra til færgen, dette kan gøres online (jvf. praktiske oplysninger). Det vil også være en god idé at gå ned på havnen for at veksle færgebilletterne til boardingkort på Usticas kontor.

Morgenmad er inkluderet.

4.

De Lipariske øer, færgen til vulkanøen Stromboli

Sicilienrejse-Stromboli

Afhængigt af sejladsen mellem Sicilien og Stromboli skal man tidligt af sted fra Milazzo. Herfra går det med katamaranfærge til Stromboli. Ved ankomst til øen kan der tages taxa til Pensione Brasile, eller man kan gå gennem byen, hvilket tager cirka 30 minutter.

Stromboli er en lille, voldsomt overraskende eventyrø på kun 13 km2. Øen er en stor, aktiv vulkansøjle og ét af top-kraterne - der er tre i alt - har adskillige udbrud i timen. Vandringen er i særklasse, spændende og varieret. At stå på toppen af en aktiv vulkan er en næsten overjordisk oplevelse. Fra toppen stiger der dovne røgskyer til vejrs – pludselig overraskes man af et langtrukkent brag – og for næsen af én eksploderer vulkanen med en fantastisk høj søjle af rød og hvidglødende lava i noget, der ligner en stjernekaster på størrelse med Rundetårn i København. Foruden toppen af Stromboli er der gode vandremuligheder. Der er en lille by og vulkanske strande.

Der er overnatning på Pensione Brasile, der ligger overfor St. Bartolokirken på Stromboli, direkte ud for vulkanen og nær en af de gode sorte lava-strande. Pinella, der ejer stedet, sørger for en god stemning og den herligste mad. Stedet er åbent med spredte appelsintræer og består af lavt byggeri med 16 værelser. Det er et afslappende og meget dejligt sted at bo.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Stromboli, vandring på vulkanen

Stromboli-vulkan

Det er muligt at vandre uden guide på Stromboli-vulkanen ad ruter op til 400 meters højde. Denne del af opstigningen er let og går igennem krat og buskland. Over 400 meters højde er det obligatorisk at gå i gruppe med en autoriseret bjergguide (international gruppe med engelsktalende guide). Dette skal bookes særskilt hjemmefra, da det i højsæsonen ellers kan være svært at få plads. Vi gør opmærksom på, at den sidste del af opstigningen kan være ganske anstrengende, og der kræves derfor en god fysisk form for at kunne gennemføre ruten. Af sikkerhedsmæssige årsager vil det altid være guiden, der beslutter, om en tur kan gennemføres, og om deltagerne anses i stand til at gennemføre turen.

Vandreturen til toppen af Stromboli er en gigantisk oplevelse, det er ganske unikt at gå til toppen af en aktiv vulkan. Aktiviteten og udbruddene varierer ca. fra 3 til 10 udbrud i timen. Og når mørket falder på, bliver magmaen lysende gyldenrød. Er man heldig, kan man se eleonorafalke i luften - og de andre Lipariske Øer i horisonten, med Panarea og Salina som nærmeste naboer. Vulkanen er stadig særdeles aktiv, og det vil derfor med dags varsel kunne ske, at bestigning til toppen ikke er mulig.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Fra Stromboli mod Nebrodibjergene og Madonie Nationak Park

Pettineo-Casa-Migliaca

Med færgen tilbage til Sicilien og to timers kørsel til Pettineo, hvor man nu er inde i det absolut ukendte Sicilien. Hvis det er årstiden, kan en svalende dukkert ved stranden i Capo d’Orlando så absolut anbefales. Pettineo ligger nær Nebrodi-bjergene, historiske Tusa og kun 7 kilometer fra Middelhavet. Pettineo er en lille hyggelig bjerglandsby med bare 2.000 indbyggere. Byen har herlige stejle gader, små hyggelige cafeer, købmænd og et ugentligt marked. Pettineo ligger godt 300 meter over havets overflade, hvilket gør udsigten over havet og de omkringliggende bjerge og bjergbyer til særklasse. Øverst ligger ruinen af det 600 år gamle Castello dei Ventimiglia. Den største oplevelse er dog vores hjem for et par dage, Casa Migliaca. Leder du efter en dejlig atmosfære og klassisk siciliansk landmad, er Casa Migliaca stedet. Det 400 år gamle olivenoliepresseri ligger i udkanten af landsbyen Pettineo i Nebrodi. Ejerne Sebastiano og Maria Theresa har gjort det gamle olivenpresseri unikt med deres smukke restaurering iblandet stedets atmosfære. Der må absolut ikke forventes luksus, men har man først boet og ikke mindst spist her, glemmer man det ikke (obs - alle gæster sidder og spiser ved samme store runde bord). Morgenmaden er simpel og klares med "self service". Casa Migliaca udstråler en helt speciel ro – det er et fantastisk sted, der kort sagt skal prøves.

Morgenmad, aftensmad med vin til maden er inkluderet.

7.

I området omkring Pettineo og Casa Migliaca

Pettinep-Cefalu

Der er et utal af spændende udflugtsmuligheder i området. Den historiske by Cefalu, der ligger for foden af den knap 300 meter høje klippe Rocca di Cefalu kan anbefales på det kraftigste. Byen, med sine ca. 15.000 indbyggere, har en domkirke, mange gader og hyggelige cafeer. Det var for øvrigt her, filmen ”Mine aftener i Paradis” blev optaget. 100 meter vest for byen er en god badestrand til en dukkert. Alternativt er et besøg i keramikerbyen Santo Stefano Di Camastra et besøg værd. Der er et utal af hyggelige cafeer i den gamle bydel udover de mange butikker, som udbyder keramikkunst i alle afskygninger.

Morgenmad, aftensmad med vin til maden er inkluderet.

8.

Pettineo – Catania og hjemrejse

Tidlig afrejse fra Sicilien hvor der køres den korte tur ad motorvejen til lufthavnen, hvor bilen afleveres. Hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. april - 11. april 2019
7.598,-

12. april - 23. april 2019
9.998,-

24. april - 31. maj 2019
7.798,-

1. juni - 19. juni 2019
8.198,-

20. juni - 31. juli 2019
8.998,-

1. august - 31. august 2019
10.198,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 •   2 nætter på Tagliaborsa med morgenmad
 •   1 nat på Hotel Cassisi med morgenmad
 •   2 nætter på Pensione Brasile med morgenmad
 •   2 nætter på Casa Migliaca med morgen- og aftensmad (med vin til maden).
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Billetter til færgen, som købes i færgehavnen på rejsedagen.
 • Vulkantrek på Stromboli (OBS! Vi anbefaler, at man bestiller trekket hjemmefra, da det kan være svært at skaffe plads i højsæsonen)
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Hoteller: Sicilien, Salina og Strombolis hoteller

Vejret: Palermo

Årstiderne: Italiens øer

 

Foredrag

Sicilien

20. februar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sicilien

2. april 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.