Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Oplev Italiens smukke højland og ikke mindst vulkanerne Etna og Stromboli


"Tagliaborsa var også nyt for os. Og wauh….. deres mad…. Det var jo som at være på slots ophold. Vi var de eneste der boede der de to dage. Alligevel var der linet an med en morgenbuffet der var fuldstændig overdådig. Og med SÅ mange lækre hjemmelavede ting."

Kursen sættes mod Catania. Ved ankomst afhentes bilen i lufthavnen, og der køres nordpå mod Etnas flanker og bakkelandet nær byen Giarre. Her bor man hos Marinella og Angel på Tagliaborsa i et af deres bare fem charmerende værelser, der alle er pænt indrettet med bl.a. aircondition. Der er en dejlig siciliansk have med utallige citrustræer, som ganske enkelt er vidunderlig. Der er flot udsigt ind mod den berømte Valle del Bove på Etna og ud over Middelhavet, som ligger ganske få kilometer herfra. Stedet simpelthen oser af charme og stil. Marinella og Angel hjælper gerne med ture til Etna, og de to værter er på alle måder behjælpelige under opholdet.

Den lille kystby Giarre har en perfekt beliggenhed midt i Siciliens smørhul – direkte ud for Europas højeste vulkan, Etna, og mellem de større byer, Catania og Taormina. Giarre har en meget flot neoklassicistisk kirke med en flot kuppel. Når man besøger Etna, kan man køre et stykke op og så gå 7-8 timer til toppen. Hvis vandet trækker, er der 20 minutters kørsel til vidunderlige strande og perfekte bademuligheder, men tiden kan også bruges til at plukke appelsiner og bare nyde livet.

Italien-Sicilien-Ukendt-Stromboli

Vi er i en smeltedigel af store oplevslesmuligheder. Mellem en halv til hel times kørsel fra Tagliaborsa ligger Siciliens største turistby, Taormina. Men Etna er jo også en mulighed, både i bil og til fods. Evt. på Etnas sydside. Fra Zafferana Etnea kan en lille omvej anbefales, ud til et lille hus, der under et udbrud i 1992 blev skånet for lavastrømmen, der stoppede få meter derfra. I taknemmelighed har man opført en Madonnastatue foran huset. Der er skiltet mod stedet. Vejen mod toppen byder på en køretur langs bjergets østside op gennem et område, hvor naturen bliver mere og mere barsk. Efterhånden bliver træerne erstattet af buske, krat og så vissent græs, indtil man er oppe, hvor der stort set kun er den sorte lava. Ved vejens højeste punkt, 1.910 m o.h., er der en stor parkeringsplads, hvor man kan parkere.

Kabinebanen fører en et godt stykke opad. Ved endestationen er der et cafeteria. Derfra fortsætter man med Unimog’er, indrettet som små busser med plads til 25-30 personer. Unimog’erne er ofte forsynet med snekæder og vejen kan da også være kantet af høje snevægge. Køreturen slutter ved Torre del Filosofo, 2.920 m o.h., hvor der er ryddet en lille plads, så der kan holde flere køretøjer. Herfra er der et fantastisk vue op mod det rygende hovedkrater i 3.323 m o.h. Man kommer ikke helt op til dette, da myndighederne fraråder, at man går nærmere end ca. 500 m til toppen, fordi vulkanen ikke giver mange advarsler, når den går i udbrud.
Etna har ikke kræfter nok til at sende en lavasøjle helt op gennem hovedkrateret, så under udbrud opstår der revner andre steder, hvor lavaen kan presse sig gennem klippevæggen. ”Knaphulskraterne” er opstået på denne måde, hvor en 300 m høj søjle af ild og lava kom op ad en revne. Lavasøjlen fyldte hullet fuldstændigt, og det kraftige tryk fra lavaens damp fandt derfor andre udveje, hvorved der opstod denne række af små kratere. Dampen presser sig stadig ud ad nogle af revnerne.

De forskellige udtræk af jern, sulfat og kobber giver de skønneste farver i den størknede lava. Etna har sne på toppen det meste af året og den hvide sne, den sortbrune lava og en azurblå himmel giver et vidunderligt farvespil. Vejret kan være meget forskelligt: sol, hagl, snestorm, hård frost. Så man skal have godt med varmt tøj på. 

Morgenmad er inkluderet.

Etna Lodge, Etna Tagliaborsa Etna vandretur

Turen går nu nordpå et par timer nordpå angs kysten og Messina-strædet til Milazzo på Siciliens nordkyst. Her er der mulighed for at udforske Milazzo by og det gamle borgområde uden for den gamle bydel og havnelivet - ikke mindst til at få parkeret bilen, som vi ikke skal bruge de næste par dage. Vi anbefaler, at man reserverer plads hjemmefra til færgen, dette kan gøres online (jvf. praktiske oplysninger). Det vil også være en god idé at gå ned på havnen for at veksle færgebilletterne til boardingkort på Usticas kontor.

Morgenmad er inkluderet.

Messina strædet

Afhængigt af sejladsen mellem Sicilien og Stromboli skal man tidligt af sted fra Milazzo. Herfra går det med katamaranfærge til Stromboli. Ved ankomst til øen kan der tages taxa til Pensione Brasile, eller man kan gå gennem byen, hvilket tager cirka 30 minutter.

Stromboli er en lille, voldsomt overraskende eventyrø på kun 13 km2. Øen er en stor, aktiv vulkansøjle og ét af top-kraterne - der er tre i alt - har adskillige udbrud i timen. Vandringen er i særklasse, spændende og varieret. At stå på toppen af en aktiv vulkan er en næsten overjordisk oplevelse. Fra toppen stiger der dovne røgskyer til vejrs – pludselig overraskes man af et langtrukkent brag – og for næsen af én eksploderer vulkanen med en fantastisk høj søjle af rød og hvidglødende lava i noget, der ligner en stjernekaster på størrelse med Rundetårn i København. Foruden toppen af Stromboli er der gode vandremuligheder. Der er en lille by og vulkanske strande.

Der er overnatning på Pensione Brasile, der ligger overfor St. Bartolokirken på Stromboli, direkte ud for vulkanen og nær en af de gode sorte lava-strande. Pinella, der ejer stedet, sørger for en god stemning og den herligste mad. Stedet er åbent med spredte appelsintræer og består af lavt byggeri med 16 værelser. Det er et afslappende og meget dejligt sted at bo.

Morgenmad er inkluderet.

Sicilienrejse-Stromboli

Det er muligt at vandre uden guide på Stromboli-vulkanen ad ruter op til 400 meters højde. Denne del af opstigningen er let og går igennem krat og buskland. Over 400 meters højde er det obligatorisk at gå i gruppe med en autoriseret bjergguide (international gruppe med engelsktalende guide). Dette skal bookes særskilt hjemmefra, da det i højsæsonen ellers kan være svært at få plads. Vi gør opmærksom på, at den sidste del af opstigningen kan være ganske anstrengende, og der kræves derfor en god fysisk form for at kunne gennemføre ruten. Af sikkerhedsmæssige årsager vil det altid være guiden, der beslutter, om en tur kan gennemføres, og om deltagerne anses i stand til at gennemføre turen.

Vandreturen til toppen af Stromboli er en gigantisk oplevelse, det er ganske unikt at gå til toppen af en aktiv vulkan. Aktiviteten og udbruddene varierer ca. fra 3 til 10 udbrud i timen. Og når mørket falder på, bliver magmaen lysende gyldenrød. Er man heldig, kan man se eleonorafalke i luften - og de andre Lipariske Øer i horisonten, med Panarea og Salina som nærmeste naboer. Vulkanen er stadig særdeles aktiv, og det vil derfor med dags varsel kunne ske, at bestigning til toppen ikke er mulig.

Morgenmad er inkluderet.

Stromboli-vulkan

Med færgen tilbage til Sicilien og to timers kørsel til Pettineo, hvor man nu er inde i det absolut ukendte Sicilien. Hvis det er årstiden, kan en svalende dukkert ved stranden i Capo d’Orlando så absolut anbefales. Pettineo ligger nær Nebrodi-bjergene, historiske Tusa og kun 7 kilometer fra Middelhavet. Pettineo er en lille hyggelig bjerglandsby med bare 2.000 indbyggere.

Byen har herlige stejle gader, små hyggelige cafeer, købmænd og et ugentligt marked. Pettineo ligger godt 300 meter over havets overflade, hvilket gør udsigten over havet og de omkringliggende bjerge og bjergbyer til særklasse. Øverst ligger ruinen af det 600 år gamle Castello dei Ventimiglia. Den største oplevelse er dog vores hjem for et par dage, Casa Migliaca. Leder du efter en dejlig atmosfære og klassisk siciliansk landmad, er Casa Migliaca stedet. Det 400 år gamle olivenoliepresseri ligger i udkanten af landsbyen Pettineo i Nebrodi.

Oprindeligt restaurede Sebastiano og Maria Theresa det gamle olivenpresseri unikt med deres smukke restaurering og i dag er det sønnen, Luca som driver Casa Migliaca og bidrager til stedets dejlige atmosfære. Der må absolut ikke forventes luksus, men har man først boet og ikke mindst spist her, glemmer man det ikke (obs - alle gæster sidder og spiser ved samme store runde bord). Morgenmaden er simpel og klares med "self service". Casa Migliaca udstråler en helt speciel ro – det er et fantastisk sted, der kort sagt skal prøves.

Morgenmad, aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Pettineo-Casa-Migliaca

Der er et utal af spændende udflugtsmuligheder i området. Den historiske by Cefalu, der ligger for foden af den knap 300 meter høje klippe Rocca di Cefalu kan anbefales på det kraftigste. Byen, med sine ca. 15.000 indbyggere, har en domkirke, mange gader og hyggelige cafeer. Det var for øvrigt her, filmen ”Mine aftener i Paradis” blev optaget. 100 meter vest for byen er en god badestrand til en dukkert. Alternativt er et besøg i keramikerbyen Santo Stefano Di Camastra et besøg værd. Der er et utal af hyggelige cafeer i den gamle bydel udover de mange butikker, som udbyder keramikkunst i alle afskygninger.

Morgenmad, aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Pettinep-Cefalu

Tidlig afrejse fra Sicilien hvor der køres den korte tur ad motorvejen til lufthavnen, hvor bilen afleveres. Hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. apr. - 15. apr. 2020
10.498,-

16. apr. - 31. maj. 2020
7.998,-

1. jun. - 19. jun. 2020
8.498,-

20. jun. - 31. jul. 2020
9.298,-

1. aug. - 31. aug. 2020
10.498,-

1. sep. - 31. okt. 2020
7.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 • 2 nætter på Tagliaborsa med morgenmad
 • 1 nat på Hotel Cassisi med morgenmad
 • 2 nætter på Pensione Brasile med morgenmad
 • 2 nætter på Casa Migliaca med morgen- og aftensmad (med vin til maden).
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Billetter til færgen, som købes i færgehavnen på rejsedagen.
 • Vulkantrek på Stromboli (OBS! Vi anbefaler, at man bestiller trekket hjemmefra, da det kan være svært at skaffe plads i højsæsonen)
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
 • Norwegian nonstop 28/4-27/10 mod tillæg
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Vintur og -smagning ved Etna
 
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Hoteller: Sicilien, Salina og Strombolis hoteller

Vejret: Palermo

Årstiderne: Italiens øer

 

Foredrag
Periode
Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
22. jan. 2020 kl. 17:30

Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik