Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Oplev Italiens smukke højland og ikke mindst vulkanerne Etna og Stromboli


"Tagliaborsa var også nyt for os. Og wauh….. deres mad…. Det var jo som at være på slots ophold. Vi var de eneste der boede der de to dage. Alligevel var der linet an med en morgenbuffet der var fuldstændig overdådig. Og med SÅ mange lækre hjemmelavede ting."
Hvor mange skal i rejse
Rejseperiode
Afrejsedato
Pris fra
pr. person
 
28. jun. -
31. jul. 2024
11.698,-

1. aug. -
31. aug. 2024
11.998,-

1. sep. -
30. sep. 2024
10.298,-

1. okt. -
31. okt. 2024
9.998,-


Inkluderet

Fly og transport

 • Flyrejse København-Catania retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) 
 • Alle køreforsikringer og fri km.

Overnatninger

Overnatninger i delt dobbeltværelse

Mad

 • Morgenmad er inkluderet, jf. program
 • Aftensmad og vin til maden er inkluderet på Casa Migliaca, jf. program

Praktisk

 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken og Danske lægers Vaccinationscenter
 • 10% rabat på kort og guidebøger i Nordisk Korthandel
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes
 • Afbestillingsforsikring 
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Billetter til færgen, som købes i færgehavnen på rejsedagen.
 • Vulkantrek på Stromboli (OBS! Vi anbefaler, at man bestiller trekket hjemmefra, da det kan være svært at skaffe plads i højsæsonen)
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
 • Norwegian nonstop 28/4-27/10 mod tillæg

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgrader til større bil
Pris fra 998 kr.
pr. person
Forlængelse til Scopello - 3 dage/2nætter
Pris fra 1.998 kr.
pr. person
Praktisk information

Sæson for rejser til Sicilien

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Sicilien

Type: Individuel

Dette er en individuelt, skræddersyet rejse med daglig afrejse. I Kipling Travel arbejder vi med personlig rådgivning og service ud fra vores ønske om at skabe så komplette og gode rejser, som overhovedet muligt. Det handler om forventningsafstemning og tryghed på rejsen.

Ring på 47 16 12 20 for at høre mere.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

 • Fysik, kondition og højder:

  B (Lettere vandring)

Fysik, kondition og højder: B
Sværhedsgrad B

Yderligere information om Sicilien - Etna og Stromboli


Etna: Pizzi Deneri, 2.847 m, 5-6 timer.

Vandreturen til Pizzi Deneri byder på en fantastisk udsigt ud over til vulkanen Etnas kraterkanter Valle del Leone og den utrolige Valle del Bove.

Kør op til Rifugio Citelli, hvor vandreturen starer og herfra er der åbent udsyn til ruten op ad bjerget.

Stien går mod venstre, først ned ad en asfalteret vej og herefter forlader I vejen og vandrer op ad bjerget, op gennem skoven. I når den brede bjergkam Serra delle Concazze, som ligger i 2.350 meters højde, og herfra kan I se helt til kysten og ud over den enorme grønne en, som omkranses af Valle del Bove. Toppene Monte Simone og Monte Rittmann ligger under jer, på henholdsvis venstre og højde side.

Stien rejser sig stejlt, men snart bliver vandringen lettere resten af vejen til toppen af kraterkanten, hvor der ligger flere mindre forskningsstationer. Fra toppen er udsigterne helt fantastiske, og I kan se ud over næsten halvdelen af Sicilien.

 

Etna: Monti Sartorius, 1.770 m, 2 timer

Den lille cirkulære vandretur til Monti Sartorius kan gennemføres på bare to timer og fremviser vulkanen Etna fra sin sceniske side. Toppen Monti Sartorius tager sit navn fra den tyske kartograf, som registrerede Etnas største udbrud.

Stien starter ved parkeringspladsen, som ligger på vejen op fra Rifugio Citelli, og hvert eneste udsigtspunkt på ruten er markeret undervejs, mens selve ruten er markeret med gul maling på træplader. Fra rutens start kan Pizzi Deneri ses ovenover jer mod venstre.

I vandrer lige ud, gennem smukke birkskove og fortsætter over lavaklipper, der hviler på bjergsiden efter at være blevet slynget ud af vulkanens indre under tidligere udbrud. Efter ca. en time kommer I til et lille stenhus med en brønd. Her forlader I den brede sti og fortsætter mod højre, ind i skoven. Snart kommer I til en stor, karakteristisk lavaklippe, som vokser ud af birketræerne og fungerer som en rutemarkør. Stien snor sig gennem skoven, forbi flere rutemarkører og ned i en lille dal – vær opmærksom på ikke at stige for langt ned.

Kort efter rutemarkør nr. 4 stiger I stejlt opad og op på bjergkammen. Her drejer I en smule mod højre og lander ved en lysning på den nordlige side af Monti Sartorius, som I nu cirkulerer. I vandrer over størknet lava gennem et smukt, goldt landskab, inden I igen bevæger jer nedad mod vulkanens fod.

 

Vallone della Trigna i Madonie, 6 timer

Vandreturen gennem Trigna-dalen følger nordsiden af Pizzo Cabonara, Siciliens næsthøjeste bjerg efter vulkanen Etna. Det er en scenisk rute ad støvede stier med store løse klippesten og fantastiske udsigter til det enorme kalkstensbjerg.

I starter i en højde af 640 meter, ved brønden over Isnello, og det første korte stykke af ruten går via den asfalterede vej. Når vejen drejer, fortsætter I til venstre, nedad mod Chiuso-strømmen. Herfra stiger I opad og kommer til åbne enge.

Nær stiens ende står to små hytter, og få minutters gang efter, I har passeret dem, drejer I til højre, inden vejen dykker ned. I vandrer nu gennem et tæt bevokset område, på nedtrådte stier, og I kommer til en indhegnet eng. Gå gennem lågen og mod den skrånende hældning, og begynd den stejle opstigning. Hold til højre, og inden længe kommer I endnu en gang til åbne grønne enge, hvor I fortsætter mod den tårnende klippevæg og går opad igen.

Fra toppen af klippevæggen viser stien jer vej gennem spredte træer til Ovile Trigna og forbi en hytte. Stien løfter sig igen opad og I følger nu et hegn op til en åben eng med et stort træ, der tårner mod himlen i det åbne, cirkulære landskab.

 

Croce dei Monticelli, 1.650 m, 3-4 timer

Siciliens smukkeste skove ligger i området omkring Castelbuono. Vandreturen starter ved Rifugio Crispi, som ligger i 1.260 meters højde udenfor byen. Stien går under Rifugio Crispi og snor sig derefter opad, tværs ind over skovstien, og I passerer flere udsigtspunkter undervejs.

Efter bare 20 minutter åbner landskabet sig mere op, og mod øst kan I se Etna. I fortsætter opad og når en skovsti, som I følger til venstre, gennem en træport til Piano Pomo.

Det åbne plateau ligger foran jer og på det hviler en enlig hytte. Til højre for hytten fører stien gennem en port og videre gennem en karakteristisk skov af kristtjørn, der siden bliver til en større skov af birketræer.

Efter skoven åbner landskabet sig op i en klassisk Pizzo Carbonara scene; åbne enge, kalkstens hulninge med spredte træer og løse klippesten. I fortsætter og dykker først ned i dalen og siden hen vandrer I opad igen, gennem en lille skov og over åbne enge, mod venstre.

En træport, som er markeret med tallet 6 fører jer opad mod højre. Fra bakketoppen forlader I stien og går mod højre til Croce dei Monticelli. Her er der flotte udsigter til Castelbuonos store skove. Efter et lille hvil vandrer I tilbage ad samme vej, ned til kalkstenshulningen og ned til venstre, hvor skovstien fører jer mod højre. Bare 15 min senere tager I stien mod venstre. Følg skovstien tilbage til Rifugio Crispi.

 

Monte Macabubbo, 1.204 m, 3-4 timer

Kør op til Gratteri og videre til parkeringspladsen ved I Pianetti. Rundturen til toppen af Monte Macabubbo starter her, og den første del af stien er smal og følger blomsterdækkede skråninger under stejle klippevægge. Efter bare 30 min. når I til en mindre åben skov. Stien bliver mindre tydelig og løfter sig opad, over en stejl dal og forbi små hytter og videre op forbi vilde pæretræer.

Kryds Monte Grotta Grande, og bliv på hovedstien. Fortsæt til den øvre del af en lille dal, hvor I endnu engang stiger stejlt opad og ender ved et åbent plateau, som I krydser, inden I ender på en åben bjergkam. Fra toppen af kammen har I fantastiske udsigter ned til både åbne enge, høje bjerge og kysten med det blå hav.

I stiger lidt ned til engen ved Pozzo de Puraccia, og herfra går det op til toppen af Monte Macabubbo. Udsigter her er dagens flotteste, og både den lange kystlinje, små landsbyen og starten på dagens rute er synlig fra toppen af bjerget.

Vejen ned går gennem dramatiske landskaber i en stor, åben dal. I passerer en lille brønd, og går omgivet af stejle klipper. I kommer forbi endnu en brønd på vejen gennem åbne marker, og I krydser en lille strøm. Til sidst følger I stien tilbage til parkeringspladsen ved I Pianetti.

 

Lo Zingaro naturreservat, 4-6 timer

Parco Lo Zingaro er Siciliens første naturreservat, og den ca. 5 timer lange rute går gennem bjerglandet langs Siciliens nordkyst.

Vandreturen starter ved parkens indgang og går gennem en klippetunnel uden for Scopello, inden I begynder vandringen langs kysten. Undervejs er der flere mulige afstikkere til små idylliske bugter, hvor man kan tage en svømmetur, ligesom I passerer åbne picnic-arealer og informationscentre.

Rutens højeste punkt ligger ca. 500 meter over havet og findes ved en sidevej, der fører mod Localita Uzzo. Foran jer kan toppene Monte Aci og Pizzo Cancela ses.

Stien dykker nu let nedad og små 40 minutter senere rammer i den brede kyststi. I holder til højre og kommer snart til en bygning, hvor en række produkter lavet af dværgpalmer produceres og udstilles.

Kort efter ankommer I til Grotta dell’Uzzo, hvor arkæologiske udgravninger har fundet spor af mennesker helt tilbage til stenalderen. Stien stiger nu igen opad, og små 15 minutter efter grotten når I vejen til Cosenza, hvorfra I vandrer tilbage til parkens indgang på lidt over en time.

 

Monte Cofano, 659 m, 4-5 timer

Denne vandretur følger ruten rundt om bjerget Monte Cofano på Siciliens nordvest spids, et område der er kendt for udvindingen af marmor. Ruten starter ved Cala Buguto og leder mod Monte Cofano og videre til marmorstenbruddet. Hold til venstre, når vejen svinger til højre.

I kommer til Bivio di Cofano, hvorfra der er et fantastisk udsyn golfen og dens bjerge. Stejle klippestier leder jer op til Monte Cofano og røde pile viser vejen videre ind i en kløft. Her fortsætter I opad, indtil grønne skråninger ligger foran jer, og vandringen bliver let. Toppen af Monte Cofano ligger kun ca. 30 min. vandring herfra, og udsigten fra toppen af bjerget er fantastisk.

Fra toppen vandrer I tilbage til stien, hvor I drejede af mod toppen og fortsætter mod nord, mens stien langsomt dykker ned mod stranden. Fortsæt mod venstre, og følg stien rundt om bjerget, indtil I igen er tilbage ved parkens indgang.

 Lo Zingaro Nationalpark Sicilien

Vil du høre mere om rejsen?