Siciliens ansigter - en unik Sicilienrejse
Antal dage: 8
Priser fra: 7.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Siciliens ansigter

Rejse til Sicilien med klassiske seværdigheder og ukendte egne

 

Velkommen til en unik Sicilienrejse med nogle af Siciliens bedste oplevelser med kendte såvel som ukendte perler. Sicilien er måske Middelhavets mest interessante ø og ikke mindst berømmet via alt fra Godfather, til Etna - den iltre dame med et rødglødende indre, samt en vidunderlig blandet landhandel, hvad angår kultur og historisk arv.

 

 

Sicilien rummer dog også ukendte skatte, som ex. Nebrodi og Madonie. Her har du chancen for at finde ud af, hvad der gør middelhavsøen til en ægte italiensk lækkerbisken.

Med udgangspunkt i vores klassikere i Giarre, Pettineo og Scopello oplever vi det Sicilien man ellers kun kan drømme om. Kun hos Kipling Travel! 


"Endnu en gang har familien rejst med Kipling travel til Sicilien, og endnu en gang har vi har haft en super dejlig tur. Denne gang havde vi også min svigermor på 79 år med, for hun skulle også vandre på Etna."

 • Bo på vore unikke og nøje udvalgte, familiedrevne overnatningssteder
 • Etnas flanker og Taormina-kysten på Tagliaborsa
 • Nebrodis skønne natur og højland ved Casa Migliaca
 • Scopellos strande og Lo Zingaro National Park
 • Besøg et Sicilien langt fra de normale turistruter - nyd godt af vores intense rejseerfaring på Sicilien, en unik rejse med Kipling Travel
 • Sicilien med Kipling Travel -  valgfri afrejsedato og varighed
1.

København – Catania, kørsel til Giarre ved Etna

Tagliaborsa

Kursen sættes mod Catania. Ved ankomst afhentes bilen i lufthavnen, og der køres nordpå mod Etnas flanker og bakkelandet nær byen Giarre. Her bor man hos Marinella og Angel på Tagliaborsa i et af deres bare fem charmerende værelser, der alle er pænt indrettet med bl.a. aircondition. Der er en dejlig siciliansk have med utallige citrustræer, som ganske enkelt er vidunderlig. Der er flot udsigt ind mod den berømte Valle del Bove på Etna og ud over Middelhavet, som ligger ganske få kilometer herfra. Stedet simpelthen oser af charme og stil. Marinella og Angel hjælper gerne med ture til Etna, og de to værter er på alle måder behjælpelige under opholdet.

Den lille kystby Giarre har en perfekt beliggenhed midt i Siciliens smørhul – direkte ud for Europas højeste vulkan, Etna, og mellem de større byer, Catania og Taormina. Giarre har en meget flot neoklassicistisk kirke med en flot kuppel. Når man besøger Etna, kan man køre et stykke op og så gå til toppen. Hvis vandet trækker, er der 20 minutters kørsel til vidunderlige strande og perfekte bademuligheder, men tiden kan også bruges til at plukke appelsiner og bare nyde livet.

2.

Giarre - Taormina, Messinastrædet og Etna

Etna-Sicilien-Taormina

Vi er i en smeltedigel af store oplevslesmuligheder. Mellem en halv til hel times kørsel fra Tagliaborsa ligger Siciliens største turistby, Taormina. Der er selvfølgelig en grund til, at folk strømmer til byen: Den ligger ualmindeligt kønt ud til Messina-strædet og med vue til Etna. Så den er værd at se, og man må så prøve at abstrahere fra, at man ikke har byen for sig selv.
Et besøg kan evt. starte i byen, der ligger oven over Taormina: Castelmola. 
Castelmola er en hyggelig, lille middelalderby 529 m o.h. med stejle gader og flot udsigt over Taormina og havet. Højt oppe troner, som byens navn antyder en borg . Her oppefra har man et fantastisk panorama, over hav og bjerge og et flot ”luftfoto” af Taormina

Taormina er en lidt større bjergby med 11.000 indbyggere, 204 m o.h. Et charmerende historisk centrum, en fantastisk beliggenhed på en smuk bjergskråning og et indbydende klima med milde vintre og behagelige somre har gjort byen til en sand turistmagnet. Allerede i romertiden var den et mondænt vinteropholdssted, hvor velhavende romere byggede paladser, og også i dag lægger berømtheder og milliardærer jævnligt vejen forbi byen, hvor turismen er den vigtigste indtægtskilde.  
Byen blev grundlagt af grækerne, efter de i 735 f.Kr. måtte flygte fra det nærliggende kystby Naxos, der var blevet erobret af Siracusa. Taormina blev snart en anseelig by, der bl.a. fik øens næststørste græske teater. Efter De Puniske Krige blev Taormina sammen med resten af Sicilien en del af Romerriget. Omkring år 900 kom den under arabisk herredømme, indtil normannerne et par hundrede år senere tog over. I renæssancen i det 15. århundrede opnåede byen at blive Siciliens magtcentrum; men de efterfølgende 400 år gik det ned ad bakke og byen var temmelig forfalden, da den blev genopdaget. Det var digtere og kunstnere – som Goethe i 1787 og senere den prøjsiske kunstmaler Otto Geleng – der banede vejen for nye horder af turister, der måtte ned at undersøge, om der virkeligt fandtes et sted så smukt, som de beskrev. 
En fantastisk dag på Siciliens østkyst med udgangspunkt i Giarre og Etna området. 

Morgenmad er inkluderet.

3.

Mellem Etna og Middelhavet - Tagliaborsa og Giarre

Etna-vulkan

Der er gudskelov en ekstra dag i Giarre, hvor mulighederne er mange. Hvis du ikke nåede Taormina, stranden eller Etna i går er muligheden bestemt alligevel til stede.

Det kan anbefales at tage op på vulkanens sydside. Man følger skiltningen op ad bjerget mod Etna, indtil der vises mod Etna syd. 
Fra Zafferana Etnea kan en lille omvej anbefales, ud til et lille hus, der under et udbrud i 1992 blev skånet for lavastrømmen, der stoppede få meter derfra. I taknemmelighed har man opført en Madonnastatue foran huset. Der er skiltet mod stedet.

Vejen mod toppen byder på en køretur langs bjergets østside op gennem et område, hvor naturen bliver mere og mere barsk. Efterhånden bliver træerne erstattet af buske, krat og så vissent græs, indtil man er oppe, hvor der stort set kun er den sorte lava. Ved vejens højeste punkt, 1.910 m o.h., er der en stor parkeringsplads. Herfra går man op til kabinebanestationen. Kabinebanen fører en et godt stykke opad. Ved endestationen er der et cafeteria. Derfra fortsætter man med Unimog’er, indrettet som små busser. Køreturen slutter ved Torre del Filosofo, 2.920 m o.h., hvor der er ryddet en lille plads, så der kan holde flere køretøjer. Herfra er der et fantastisk vue op mod det rygende hovedkrater i 3.323 m o.h. Man kommer ikke helt op til dette, da myndighederne fraråder, at man går nærmere end ca. 500 m til toppen, fordi vulkanen ikke giver mange advarsler, når den går i udbrud. 

På holdepladsen venter guider og man bliver ført hen imod en kraterrække, der bliver kaldt ”knaphullerne”, da de ligger på rad og række. Undervejs kommer man forbi en sprække i lavaen, hvor igennem man kan skimte en begravet bygning. Det er det tårn, der har givet stedet navn. 
Etna har ikke kræfter nok til at sende en lavasøjle helt op gennem hovedkrateret, så under udbrud opstår der revner andre steder, hvor lavaen kan presse sig gennem klippevæggen. ”Knaphulskraterne” er opstået på denne måde, hvor en 300 m høj søjle af ild og lava kom op ad en revne. Lavasøjlen fyldte hullet fuldstændigt, og det kraftige tryk fra lavaens damp fandt derfor andre udveje, hvorved der opstod denne række af små kratere. Dampen presser sig stadig ud ad nogle af revnerne. 
De forskellige udtræk af jern, sulfat og kobber giver de skønneste farver i den størknede lava. Etna har sne på toppen det meste af året og den hvide sne, den sortbrune lava og en azurblå himmel giver et vidunderligt farvespil. Vejret kan være meget forskelligt: sol, hagl, snestorm, hård frost. Så man skal have godt med varmt tøj på. 
På turen med kabinebanen har man udsigt til to ”kratere”, hvis toppe man kan gå rundt om. 

Morgenmad er inkluderet.

4.

Giarre – Pettineo, gennem Nebrodi-bjergene til Casa Migliaca

Køreturen fra Etna gennem Nebrodi-bjergene er alene en rejse værd. Det er Etna fra de flotteste sider, og en tur der når op i godt 1.500 meters højde, inden der køres ned til nordkysten for at fortsætte til Pettineo, der ligger nær Nebrodi-bjergene, historiske Tusa og kun 7 km fra Middelhavet.

Pettineo er en lille hyggelig bjerglandsby med bare 2.000 indbyggere. Byen har herlige stejle gader, små hyggelige cafeer, købmænd og et ugentligt marked. Pettineo ligger godt 300 meter over havets overflade, hvilket gør udsigten over havet og de omkringliggende bjerge og bjergbyer til særklasse. Øverst ligger ruinen af det 600 år gamle Castello dei Ventimiglia. Den største oplevelse er dog Casa Migliaca

Leder du efter en dejlig atmosfære og god stemning – og klassisk siciliansk landmad – er Casa Migliaca stedet. Det 400 år gamle olivenoliepresseri ligger i udkanten af landsbyen Pettineo i Nebrodi. Ejerne Luca, Sebastiano og Maria Theresa har gjort det gamle presseri unikt med deres smukke restaurering, som bidrager til stedets atmosfære. Der må absolut ikke forventes luksus, men har man først boet og ikke mindst spist her, glemmer man det ikke. Alle gæster sidder og spiser ved samme store runde bord, hvilket skaber en hyggelig og afslappet stemning. Morgenmaden er simpel og klares med "self service". Casa Migliaca udstråler en helt speciel ro – det er et fantastisk sted, der kort sagt skal prøves.

Morgenmad og aftensmad samt vin til maden er inkluderet.

5.

Pettineo, evt. udflugt til Cefalu eller Santa Stefano

Der er et utal af spændende udflugtsmuligheder i området. Den historiske by, Cefalu, der ligger for foden af den knap 300 meter høje klippe Rocca di Cefalu, kan anbefales på det kraftigste. Byen med sine ca. 15.000 indbyggere har en domkirke, mange spændende gader og hyggelige cafeer. Det var for øvrigt her, filmen ”Mine aftener i Paradis” blev optaget. 100 meter vest for byen er en god badestrand til en dukkert.

Alternativt er et besøg i keramikerbyen, Santo Stefano Di Camastra, et besøg værd. Der er et utal af hyggelige cafeer i den gamle bydel udover de mange butikker, der udbyder keramikkunst i alle afskygninger.

Morgenmad og aftensmad med vin til maden er inkluderet.

6.

Pettineo – Scopello, langs nordkysten til Tranchina

Tranchina Scopello

Dagen byder på kørsel langs Siciliens smukke nordkyst via Cefalu og Palermo til Castallamare Del Golfo og endemålet, den gamle tunfangerby Scopello. Scopello er en lille hyggelig landsby med et herligt torv i midten. Vandet er meget dybt helt ind til kysten og til den lille havn, hvilket gjorde det muligt for fangstskibene at sejle ind med deres tunge last af tunfisk. I dag ligger det hele stille hen. Overnatningsstedet Pensione Tranchina (eller La Tavernetta som en lille opgradering mod tillæg) er et gammelt byhus i midten af Scopello. Ejerne Salvatore og Marisin Tranchina sørger for os, som var det deres private gæster. Her oser af atmosfære og hygge, maden er helt lokal og dejlig, og det er klart Scopellos hyggeligste hoteller.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

7.

I området omkring Scopello

Pensione Tranchina er et fabelagtigt udgangspunkt for dagsture og vandreture i nationalparken Lo Zingaro. Vi kan varmt anbefale udflugter til Palermo, Erice, Segesta og badeture til San Vito lo Capo. Området byder på små lagune-agtige super badestrande. Bare 15 minutter fra hotellet dukker de første gode badestrande op. Længere inde i Lo Zingaro bliver de flottere og mere eksotiske.

Der er utallige andre muligheder i området omkring Scopello. Besøg også Erice, der er en ældgammel bjergby opført af elymerne, den sicilianske urbefolkning, nogle hundrede år før vor tid. Byen er en oase i tiden, når tågen ruller ind over byen, der ligger 750 meter over havet med sine mørke stenhuse og snævre gyder. Man kan også tage til Segesta, der er hjemsted for Siciliens Akropolis. Det er Italiens bedst bevarede doriske tempel, som ligger betagende og ophøjet, stort og mægtigt i det frodige landskab på skråningerne af Monte Barbaro.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

8.

Scopello – Catania. Hjemrejse fra Catania

Der er tidlig afrejse fra Sicilien. Ad motorvejen til lufthavnen, hvor bilen afleveres. Afrejse til København. 

Morgenmad er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. december 2018 - 6. januar 2019
Kontakt os

7. januar - 11. april 2019
7.998,-

12. april - 23. april 2019
10.198,-

24. april - 19. juni 2019
8.398,-

20. juni - 31. juli 2019
8.998,-

1. august - 31. august 2019
9.598,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur med på økonomiklasse 
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori)
 • Køreforsikringer og fri km. i billejen
 • 3 nætter på Tagliaborsa
 • Morgenmad på Tagliaborsa
 • 2 nætter på Casa Migliaca,
 • Morgen- og aftensmad med vin på Casa Migliaca
 • 2 nætter på Pensione Tranchina
 • Morgen- og aftensmad i Scopello på Tranchina
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Italiensk Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sicilien

Vejret: Palermo

Info om årstiderne: Italien

 

Foredrag

Sicilien

20. februar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sicilien

2. april 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.