Antal dage: 8
Priser fra: 8.198,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Siciliens ansigter

Rejse til Sicilien med klassiske seværdigheder og ukendte egne


"Endnu en gang har familien rejst med Kipling travel til Sicilien, og endnu en gang har vi har haft en super dejlig tur. Denne gang havde vi også min svigermor på 79 år med, for hun skulle også vandre på Etna."

Kursen sættes mod Catania. Ved ankomst afhentes bilen i lufthavnen, og der køres nordpå mod Etnas flanker og bakkelandet nær byen Giarre. Her bor man hos Marinella og Angel på Tagliaborsa i et af deres bare fem charmerende værelser, der alle er pænt indrettet med bl.a. aircondition. Der er en dejlig siciliansk have med utallige citrustræer, som ganske enkelt er vidunderlig. Der er flot udsigt ind mod den berømte Valle del Bove på Etna og ud over Middelhavet, som ligger ganske få kilometer herfra.

Den lille kystby Giarre har en perfekt beliggenhed midt i Siciliens smørhul – direkte ud for Europas højeste vulkan, Etna, og mellem de større byer, Catania og Taormina. Giarre har en meget flot neoklassicistisk kirke med en flot kuppel. Når man besøger Etna, kan man køre et stykke op og så gå til toppen. Hvis vandet trækker, er der 20 minutters kørsel til vidunderlige strande og perfekte bademuligheder, men tiden kan også bruges til at plukke appelsiner og bare nyde livet.

Tagliaborsa

Giarre området ligger i en smeltedigel af store oplevelsesmuligheder. Den mest berømte er Taormina beliggende ud til Messina-strædet og med vue til Etna. Over Taormina ligger Castelmola er en hyggelig, lille middelalderby 529 m o.h. med stejle gader og flot udsigt over Taormina og havet. Højt oppe troner, som byens navn antyder en borg . Her oppefra har man et fantastisk panorama, over hav og bjerge og et flot ”luftfoto” af Taormina.

Taormina har en fantastisk beliggenhed på en smuk bjergskråning og et indbydende klima med milde vintre og behagelige somre har gjort byen til en sand turistmagnet. Allerede i romertiden var den et mondænt vinteropholdssted, hvor velhavende romere byggede paladser, og også i dag lægger berømtheder og milliardærer jævnligt vejen forbi byen, hvor turismen er den vigtigste indtægtskilde. 

Taormina blev grundlagt af grækerne, efter de i 735 f.Kr. Taormina blev snart en anseelig by, der bl.a. fik øens næststørste græske teater. Efter De Puniske Krige blev Taormina sammen med resten af Sicilien en del af Romerriget. Omkring år 900 kom den under arabisk herredømme, indtil normannerne et par hundrede år senere tog over. I renæssancen i det 15. århundrede opnåede byen at blive Siciliens magtcentrum; men de efterfølgende 400 år gik det ned ad bakke og byen var temmelig forfalden, da den blev genopdaget.

En fantastisk dag på Siciliens østkyst med udgangspunkt i Giarre og Etna området.

Morgenmad er inkluderet.

Etna-Sicilien-Taormina

Der er gudskelov en ekstra dag i Giarre, hvor mulighederne er mange. Hvis du ikke nåede Taormina, stranden eller Etna i går er muligheden bestemt alligevel til stede.

Det kan anbefales at tage op på Etnas sydside. Fra Zafferana Etnea kan en lille omvej anbefales, ud til et lille hus, der under et udbrud i 1992 blev skånet for lavastrømmen, der stoppede få meter derfra. I taknemmelighed har man opført en Madonnastatue foran huset.

Vejen mod toppen byder på en køretur langs bjergets østside op gennem et område, hvor naturen bliver mere og mere barsk. Efterhånden bliver træerne erstattet af småkrat, indtil man er oppe, hvor der stort set kun er den sorte lava. Ved vejens højeste punkt, 1.910 m o.h., er der en stor parkeringsplads. Herfra går man op til kabinebanen, der fører en et godt stykke opad til et cafeteria. Derfra fortsætter man med Unimog’er helt op til Torre del Filosofo, 2.920 m o.h. Herfra er der et fantastisk vue op mod det rygende hovedkrater i 3.323 m o.h.

På holdepladsen venter guider og man bliver ført hen imod en kraterrække, der bliver kaldt ”knaphullerne”, da de ligger på rad og række. Undervejs kommer man forbi en sprække i lavaen, hvor igennem man kan skimte en begravet bygning. Etna har ikke kræfter nok til at sende en lavasøjle helt op gennem hovedkrateret, så under udbrud opstår der revner andre steder, hvor lavaen kan presse sig gennem klippevæggen. ”Knaphulskraterne” er opstået på denne måde, hvor en 300 m høj søjle af ild og lava kom op ad en revne. Lavasøjlen fyldte hullet fuldstændigt, og det kraftige tryk fra lavaens damp fandt derfor andre udveje, hvorved der opstod denne række af små kratere. Dampen presser sig stadig ud ad nogle af revnerne.

Morgenmad er inkluderet.

Etna-vulkan

Køreturen fra Etna gennem Nebrodi-bjergene er alene en rejse værd. Det er Etna fra de flotteste sider, og en tur der når op i godt 1.500 meters højde, inden der køres ned til nordkysten for at fortsætte til Pettineo, der ligger nær Nebrodi-bjergene, historiske Tusa og kun 7 km fra Middelhavet.

Pettineo er en lille hyggelig bjerglandsby med bare 2.000 indbyggere. Byen har herlige stejle gader, små hyggelige cafeer, købmænd og et ugentligt marked. Pettineo ligger godt 300 meter over havets overflade, hvilket gør udsigten over havet og de omkringliggende bjerge og bjergbyer til særklasse. Øverst ligger ruinen af det 600 år gamle Castello dei Ventimiglia. Den største oplevelse er dog Casa Migliaca

Leder du efter en dejlig atmosfære og god stemning – og klassisk siciliansk landmad – er Casa Migliaca stedet. Det 400 år gamle olivenoliepresseri ligger i udkanten af landsbyen Pettineo i Nebrodi. Oprindeligt restaurede Sebastiano og Maria Theresa det gamle olivenpresseri unikt med deres smukke restaurering og i dag er det sønnen, Luca som driver Casa Migliaca og bidrager til stedets dejlige atmosfære. Der må absolut ikke forventes luksus, men har man først boet og ikke mindst spist her, glemmer man det ikke. Alle gæster sidder og spiser ved samme store runde bord, hvilket skaber en hyggelig og afslappet stemning. Morgenmaden er simpel og klares med "self service". Casa Migliaca udstråler en helt speciel ro – det er et fantastisk sted, der kort sagt skal prøves.

Morgenmad og aftensmad samt vin til maden er inkluderet.

Der er et utal af spændende udflugtsmuligheder i området. Den historiske by, Cefalu, der ligger for foden af den knap 300 meter høje klippe Rocca di Cefalu, kan anbefales på det kraftigste. Byen med sine ca. 15.000 indbyggere har en domkirke, mange spændende gader og hyggelige cafeer. Det var for øvrigt her, filmen ”Mine aftener i Paradis” blev optaget. 100 meter vest for byen er en god badestrand til en dukkert.

Alternativt er et besøg i keramikerbyen, Santo Stefano Di Camastra, et besøg værd. Der er et utal af hyggelige cafeer i den gamle bydel udover de mange butikker, der udbyder keramikkunst i alle afskygninger.

Morgenmad og aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Dagen byder på kørsel langs Siciliens smukke nordkyst via Cefalu og Palermo til Castallamare Del Golfo og endemålet, den gamle tunfangerby Scopello. Scopello er en lille hyggelig landsby med et herligt torv i midten. Vandet er meget dybt helt ind til kysten og til den lille havn, hvilket gjorde det muligt for fangstskibene at sejle ind med deres tunge last af tunfisk. I dag ligger det hele stille hen. Overnatningsstedet Pensione Tranchina (eller La Tavernetta som en lille opgradering mod tillæg) er et gammelt byhus i midten af Scopello. Ejerne Salvatore og Marisin Tranchina sørger for os, som var det deres private gæster. Her oser af atmosfære og hygge, maden er helt lokal og dejlig, og det er klart Scopellos hyggeligste hoteller.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Tranchina Scopello

Pensione Tranchina er et fabelagtigt udgangspunkt for dagsture og vandreture i nationalparken Lo Zingaro. Vi kan varmt anbefale udflugter til Palermo, Erice, Segesta og badeture til San Vito lo Capo. Området byder på små lagune-agtige super badestrande. Bare 15 minutter fra hotellet dukker de første gode badestrande op. Længere inde i Lo Zingaro bliver de flottere og mere eksotiske.

Der er utallige andre muligheder i området omkring Scopello. Besøg også Erice, der er en ældgammel bjergby opført af elymerne, den sicilianske urbefolkning, nogle hundrede år før vor tid. Byen er en oase i tiden, når tågen ruller ind over byen, der ligger 750 meter over havet med sine mørke stenhuse og snævre gyder. Man kan også tage til Segesta, der er hjemsted for Siciliens Akropolis. Det er Italiens bedst bevarede doriske tempel, som ligger betagende og ophøjet, stort og mægtigt i det frodige landskab på skråningerne af Monte Barbaro.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Der er tidlig afrejse fra Sicilien. Ad motorvejen til lufthavnen, hvor bilen afleveres. Afrejse til København. 

Morgenmad er inkluderet.

Sicilienrejse Sicilien ferie
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
7. jan. - 31. mar. 2020
8.498,-

1. apr. - 15. apr. 2020
10.998,-

16. apr. - 19. jun. 2020
8.998,-

20. jun. - 31. jul. 2020
9.798,-

1. aug. - 31. aug. 2020
10.198,-

1. sep. - 31. okt. 2020
8.198,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur med på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori)
 • Køreforsikringer og fri km. i billejen
 • 3 nætter på Tagliaborsa
 • Morgenmad på Tagliaborsa
 • 2 nætter på Casa Migliaca,
 • Morgen- og aftensmad med vin på Casa Migliaca
 • 2 nætter på Pensione Tranchina
 • Morgen- og aftensmad i Scopello på Tranchina
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Italiensk Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
 • Norwegian nonstop i perioden 28/4-27/10 mod tillæg
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Vintur og -smagning ved Etna
 
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sicilien

Vejret: Palermo

Info om årstiderne: Italien

 

Foredrag
Periode
Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik