Kiplings Toscana

8 dage på gæstgiveriet Casale del Cotone ved San GimignanoMed fly til Bologna, Pisa eller Firenze. Afhentning af bil i lufthavnen og et par timers kørsel til den smukt restaurerede herregård Casale del Cotone beliggende i vinområdet lige uden for San Gimignano. Her er der indkvartering enten i det gamle hovedhus eller i annekset beliggende et par hundrede meter fra hovedhuset.

Efter ankomsten anbefaler vi en lille indkøbstur i San Gimignano, så køleskabet kan fyldes op med herlige lokale delikatesser, der findes i rigt mål, selv i almindelige supermarkeder.

Dag 1

Eventuel spadseretur til byen, der vel nok er en af Toscanas allerstørste seværdigheder og lad det være sagt med det samme: San Gimignano er en perle. Helt omkranset af bymur finder man denne pragtfulde velbevarede middelalderby med ikke færre end 14 tårne og snørklede brolagte sidegader, små hemmelige pladser og storslået udsigt fra bymuren over det omkringliggende landskab. Byen er bilfri, så man kan slentre rundt i på gader og stræder uden at skulle frygte for liv og lemmer. I byen er der et par museer henholdsvis med temaerne religiøs kunst, arkæologi og naturligvis vin. Det kan være vanskeligt at finde en taxa, så man må nok indstille sig på at skulle spadsere tilbage til Casale del Cotone igen. I højsæsonen er denne løsning absolut den bedste, da parkeringspladserne mest af alt minder om en krigszone. Kommer man meget tidligt på dagen, kan man dog være heldig at få plads tæt ved borgen. 

Morgenmad er inkluderet

Dag 2

Mange rangerer Siena højere end Firenze, når det kommer til bedste bymæssige oplevelse i Toscana. Siena er da også et af de absolutte højdepunkter på rejsen. Byens historie er enestående og størrelsen gør, at centrum er væsentlig nemmere at overskue end storebroderen længere nordpå. Den historiske bykerne emmer af middelalderhistorie og man støder her på den ene majestætiske bygning efter den anden. Palazzo Communale, som er rådhuset, ligger på den centrale plads, Il Campo, som er eksponent for denne arkitektoniske rigdom. Omkring Il Campo er der et væld af spændende kirker med store kunstværker og mindre kunsthistoriske museer, der bl.a. hylder byens storhedstid i renæssancen med de mange store kunstnere som Da Vinci, Boticelli og Michelangelo.

Gastronomi og vin hænger unægtelig også sammen med Siena og her er man meget tæt på et af Italiens ypperste vindistrikter omkring Montalcino, hvor den famøse brunello produceres. Enoteca Italiana, indrettet i et af byens gamle fæstningsværkers tidligere ammunitionskældre, er så absolut et besøg værd. Stedet er både hyggeligt og har flasker liggende fra over 1.500 af Toscanas forskellige producenter, så det er svært ikke at finde det, man søger.

Vi kan varmt anbefale frokost på Osteria Le Logge, et fantastisk sted, indrettet i et gammelt apotek med både kælderrestaurant og udendørs servering på hyggelig terrasse i gadeplan. De har over 18.000 flasker liggende i kældrene, så ingen behøver bekymre sig for tørst. Alternativt er der det hyggelige familiedrevede Trattoria La Torre, med blot 10 borde, beliggende i en sidegade til Il Campo.

Morgenmad er inkluderet

Dag 3

Vi kan varmt anbefale den historiske middelalderperle, Volterra, navngivet af romerne efter at have forkastet etruskernes navn Velathri. Byen var et vigtigt etruskisk handelscenter, hvilket udgravninger i lokalområdet i høj grad vidner om. Et af Italiens fineste etruskiske museer ligger i byen, primært baseret på lokale fund. I dag fremstår Volterra dramatisk med sin solide middelalderlige fæstningsmur, der ligger højt over de smukke grønne landlige omgivelser. Fra 1200- til 1500-tallet lå Volterra mere eller mindre i konstant krig med Firenze, indtil Medici’erne erobrede byen.

Den centrale plads, Piazza del Priori, er smukt flankeret af flere iøjefaldende middelalderpalæer med Palazzo dei Priori fra 1300-tallet som en af de mere fremtrædende. På tilbagevejen bør man stoppe i den hyggelige og historisk spændende by Colle Val d’Elsa. Byen er pudsigt opdelt i ”den høje” og ”den lave” by, hvor førstnævnte er den mest interessante, idet man her finder den gamle bydel med arkitektur domineret af 1200-1500-tals byggeri. Her er tale om en fæstningsby, så det meste af denne bydel er rammet ind af bymur og fæstningsanlæg.

Man bør også unde sig selv en tur ad Chianti-ruten, som går fra Poggibonsi til Greve. Fra man møder det første Chianti Classico symbol med den karakteristiske sorte hane, Gallo Nero, til endestationen i Greve præsenteres man for det ene underskønne natursceneri efter det andet. Dette brydes kun af idylliske landsbyer med klokketårne og omkringliggende vingårde - og, ja endnu engang vine i verdensklasse fra producenter, der ligger som perler på en snor i rækken af landsbyer mellem Castellina og Greve.

Greve er en hyggelig lille by anlagt omkring en sjov, triangulær plads flankeret af søjlegange. Byen er, modsat mange af de andre historiske byer i regionen, ikke en højt beliggende fæstningsby, men ligger derimod i en frodig dal omgivet af vinstokke og agerjord. Byen har et fremragende entoteca (Le Cantine di Greve in Chianti) med et fantastisk udvalg af Chianti Classico. Der er åbent til kl. 19:00, så middagen kan passende indtages efterfølgende i byen, inden der returneres til Casale del Cotone.

Morgenmad er inkluderet

Dag 4

Vi foreslår at gøre storbyen så afslappende som muligt ved blot at parkere bilen i Poggibonsi og herfra tage bussen til og fra Firenze. Lad det være sagt med det samme, byen er et sandt trafikalt mareridt, og det at finde en parkeringsplads i den historiske bykerne er som at finde den berømte nål i en høstak. Fra udgangspunktet, den centrale plads Piazza del Duomo, er det meste i gåafstand. Når dette er sagt, er byen naturligvis et must for alle førstegangsrejsende i Toscana, idet det er renæssancens vugge og her er de store kunstværker fra Michelangelo, Boticelli, Da Vinci og mange flere store kunstnere fra denne epoke. Arkitekturen er mageløs og man fatter ganske enkelt ikke, hvordan en enkelt by af denne internationalt beskedne størrelse kan være blevet beriget med så meget kunst og historie. Byen er spækket med seværdigheder og museer og man kunne ret beset spendere flere hele dage her. 

Morgenmad er inkluderet

Dag 5

Skulle I have lyst til at få frisk havluft i næsen, er det muligt at nå den skønne toscanske ø Elba på en heldagstur. Der er ca. to timers kørsel til færgelejet i Piombino, hvorfra flere selskaber sejler til Elba. Vi foreslår jer at sætte bilen i Piombino og tage turen til Elba uden bil. Overfarten tager lige knapt en time.
De fleste færger anløber hovedbyen Portoferraio, der er bedst kendt for at huse Napoleons villa ”dei Mulini” hvor han levede i eksil efter at være tvunget til at abdicere i 1814. Allerede i 1815 lykkedes det dog Napoleon at undslippe fra øen og komme tilbage til magten. Villaen ligger oven for havnen i tilknytning til det røde fort ”Forte Stella”, der ses ved indsejlingen til havnen. Portoferraio har et pænt udvalg af restauranter og caféer – både ved det livlige havneområde og i de små gader og pladser i den gamle bydel. Herudover byder Elba på dejlige sandstrande, skovklædte bjergskråninger og små hyggelige byer.

Morgenmad er inkluderet

Dag 6

Et besøg i den gamle etruskerby Lucca må betegnes som et must for enhver Toscanafarer. Bag en imponerende renæssancemur gemmer der sig en sjælden perle, der opblomstrede økonomisk i 1200-tallet ved silkehandel. Lucca blev en rig by i middelalderen, hvilket storslåede pladser og palæer og rigt udsmykkede kirker vidner om den dag i dag. Lucca har bevaret sit lokale særpræg, idet man modsat mange andre middelstore byer i regionen undgik længere besættelse af de omkringliggende større byer. Således måtte man i Lucca under en af de utallige krige mellem grevskaberne i området afstå byen til Pisa i en ganske kort periode. Det lykkedes, under lederskab af den lokale eventyrer Antelminelli, at tilbageerobre kontrollen over byen ganske kort tid efter. Uafhængigheden varede de næste 500 år indtil Napoleon gjorde sit indtog og indsatte en af sine utallige slægtninge som regent i byen.

Lucca har en ufattelig velbevaret historisk bykerne og man kan slentre gennem de pittoreske gader og pladser i timevis og til stadighed betages af atmosfæren. Man bør besøge byens kunstmuseum, katedralen og de unikke kirker Chiesa di San Frediano med den unikke byzantinske mosaik. Der er også Chiesa di San Michele in Foro med den særpræget udsmykkede facade og tæt herved den store komponist Puccinis hjem og hans bronzestatue, der troner over Piazza Cittadella.

Som alle andre steder i Italien får man ikke lov til at undvære mad og drikke ret længe af gangen. Prøv evt. det hyggelige og pulserende Trattoria da Leo på Via Tegrimi omkring frokosttid. Her kommer et loklat klientel i alle aldre og der er udendørs servering i sæsonen.

Byen er, som mange andre historiske byer i området, lykkeligvis bilfri og der parkeres således uden for bymuren.

Pisa er mest af alt nævnt her, da nogle har et stort ønske om at opleve en af denne verdens mest surrealistiske turistmål i form af Det skæve tårn, der vist ikke kræver yderligere forklaring. Ellers byder byen faktisk på en af denne verdens allersmukkeste pladser, Piazza dei Miracoli, der domineres af netop det skæve tårn og katedralen samt en mængde andre storslåede bygningsværker, der vidner om Pisas storhedstid som maritim stormagt på linje med Genova og Venedig.

Som i alle andre af Italiens betydelige byer er parkering en kunstart i sig selv og parkeringspladser en by i Rusland. Det kræver derfor tålmodighed at bringe bilen med ind i byen.

Morgenmad er inkluderet

Dag 7

Aflevering af bilen i lufthavnen. Hjemrejse til Danmark. 

Morgenmad er inkluderet

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. mar. - 2. apr. 2020
7.198,-

3. apr. - 18. apr. 2020
9.198,-

19. apr. - 24. jun. 2020
7.598,-

25. jun. - 31. aug. 2020
9.198,-

1. sep. - 30. nov. 2020
7.298,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Bologna el. Pisa retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 • 7 nætter på Casale del Cotone i dobbeltværelse
 • Morgenmad jf program
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Rejsen kan ligeledes bestilles som en landpakke (eksklusiv flyrejse) og som kør-selv-ferie i egen bil. Spørg os for priser.

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Vores hoteller: Italien

Vejret: Pisa

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik